Win 10 reinstall
Win 10 reinstall
Zdravim mal som win 8.1 potom prišla aktualizacia na win 10 tak som si ju dal a hned po nej som si zalohoval cely win na externy HDD. nedavno som si chcel preinstalovaať win 10 lebo uz bol nejaky pomaly a proste chcelo to reinstall. Tak som zapojil extreny hdd ze spustim tu zalohu, no ked som ju otvoril tak som tam mal zalohovany cely lokalny disk C kde bol teda windows ale boli to priečinky ako keby som prave naistaloval win a ja som myslle ze to bude iso a cez boot to spustim. Ako mam teraz z tohoto preinstalovať win ? samozrejme mam orignal, tak ma napadlo ze ak to nebude možne nebude lepšie si stiahnuť z netu win 10 a použiť len kluc pri instalaci a tym padom budem mať clean install win 10 ? ake su vase nazory nato ? dakujem pekne 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Win 10 reinstall
tie DVD sú ti na draka, win8 bude na skrytej partícií na HDD, spúšťa sa to cez nejakú klávesu pri boote. Podľa typu notebooku si pozri na nete ktorá klávesa to je. často je to F8 alebo kombinácia ctrl/alt+F8. Pogoogli podľa značky ako sa spúšťa inštalácia. Win10 by sa tiež mal dať nainštalovať ale tam zvyknú byť problémy s aktiváciou kľúča. Ak máš kľúč tak ho niekedy nezoberie, a častokrát ak je windows predinštalovaný tak kľúč ani nemáš.
-
harrison314
Hardcore addict
Nepotrebujes kluc, sprav to cez Windows 10 creation tool
http://www.thewindowsclub.com/windows-1 ... ia-upgrade
http://www.thewindowsclub.com/windows-1 ... ia-upgrade
harrison314 takze ked použijem ten creation tool, tak ono mi nainštaluje win 10 priamo z microsoftu bez toho aby som musel použivať tu moju zalohu a zoberie aj ten kluč ktory mam uz dany pri aktualne naištalovanej win 10 ?
-
hrban
Addict
ono počas inštalácie i tak bude pýtať kľúč, ale máš možnosť zadať kľúč alebo, že kľúč nemáš, následne sa win aktivuje automaticky po prvom spustení, poprípade ak nie kontaktuješ mrkvosoft a aktivujú ho. Osobne som nikdy nemal problém (až na to, že mi nebralo origo kľúč ale aktivoval sa aj tak po spustení) ale na rôznych iných fórach som čítal, že sa stane niekedy, že to blbne s kľúčmi a aktiváciou.
Tak uspešne som preinstaloval cez creation tools. Hned aj same mi vložilo kluč tak som nemal s tym žiadny problem. Všetko fiči ako ma. Ďakujem Vám za Váš čas a rady