Gravitácia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
agud
Spammer
Spammer

Re: Gravitácia

Príspevok od používateľa agud »

cinges napísal:Ďalej napríklad gravitačné šosovky, kedy dokážeš vidiet iné teleso za iným vačším, len vďaka tomu, že teleso pred daným objektom ohýba svetlo tak, že ho dokážeme vidieť my.
Gravitačné šošovky nemajú nič spoločné z gravitáciou. Vieš kedy dochádza k lomu svetla? K lomu svetla dochádza pri prechode svetla medzi dvoma prostrediami z rozdielnou hustotou.
V okolí hviezd a galaxií je väčšia hustota medzihviezdnej hmoty ako vo voľnom vesmíre a preto v okolí hviezd a galaxií dochádza k lomu svetla. Funguje to na podobnom princípe ako fatamorgána.
http://www.1sg.sk/~pkubinec/fatamorgana.html
Človek vidí telesá inde ako sa v skutočnosti nachádzajú.

Ohýbanie časopriestoru je vedcami vysvetľované pomocou napnutej siete na ktorej sa nachádza teleso. Pod telesom je sieť prehnutá. Toto prehnutie siete nespôsobuje gravitácia telesa, ale gravitácia Zeme. Ak by na teleso nepôsobila gravitácia Zeme, teleso by sa nachádzalo v bezváhovom stave. Teleso v bezváhovom stave nedokáž prehnúť sieť, ale bude nad ňou levitovať.
Aby mohol byť okolo Slnka zakrivený časopriestor, muselo by sa Slnko nachádzať v gravitačnom poli iného, podstatne hmotnejšieho telesa. Môžeš mi prezradiť, kde sa nachádza takéto záhadné teleso, vďaka ktorému je okolo Slnka zakrivený časopriestor? Po takto zakrivenom časopriestore by sa všetky planéty pohybovali v jednej rovine. Môžeš mi vysvetliť, prečo má každá planéta iný sklon obežnej dráhy?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Stale nechapes rozdiel medzi hmotnostou a vahou :D

A Zem nie je v bezvahovom priestore? :D
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ty fetujes? Vies vobec, o com pises? Preco oddelujes telesa a ich hmotnosti? Objekty sa po ziadnej sieti nepohybuju, je to jediny sposob, ako tak znazornit zakrivenie priestoru gravitaciou, ale tvoja blba hlava to nedokaze pochopit, tak sa s tym zmier...
Ja viem ako funguje sosovka, ale gravitacna sosovka funguje na zaklade ohybu svetla gravitaciou, nie prechod svetla inym materialom... Prechod svetla inym materialom svetlo lame, nie ho ohyba...
Pocuj, chod sa postazovat mame, ze ked bola tehotna, tak vyfajcila tisic cigariet denne a bola pernamentne na pervitine a heroine, lebo takto blbeho cloveka som uz dlho nevidel, a to som si myslel, ze moj kolega bol extra blbec...
Vies pochopit aspon zakladnu vec, ze kazde teleso ma svoju gravitaciu? Chapes to? Skus zatvorit oci a rozmyslat.. Lebo aj sebeblbsi clovek, ked dostatocne dlho premysla, dokaze prist na nieco rozumne... Este raz... Kazde teleso ma svoju vlastnu gravitaciu.
Ked das niekde v riti vo vesmire dve malicke kocky z clovece nehnevaj sa k sebe, tak sa k sebe pritiahnu... A nie preto, ze niekde z cista jasna je nejaka gravitacia a kocky budu obiehat okolo nej... Ale tieto kocky, kazda ma svoju vlastnu gravitaciu a pritahuju sa k sebe...
dajte mu nietko ban, lebo ma je*** z neho...
agud
Spammer
Spammer

Cinges – ak má podľa teba každé teleso vlastnú gravitáciu, prečo kozmická stanica ISS nepriťahuje kozmonautov? Prečo pri výstupe do voľného kozmického priestoru musia byť kozmonauti priviazaný o ISS, alebo musia používať manévrovaciu jednotku? Prečo sa kozmonauti nedokážu po povrchu ISS prechádzať podobne ako po Mesiaci?
Aký máš dôkaz, že každé teleso má vlastnú gravitáciu?
Aký máš dôkaz, že gravitácia zakrivuje časopriestor, keď sa to nedá nijako vysvetliť?
človek žasne, akým hlúpostiam dokážeš uveriť iba preto lebo to tvrdia vedci!
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

agud
Aký máš dôkaz, že vo vesmíre bol niekedy človek?
Aký máš dôkaz, že ISS existuje a je vo vesmíre?
Aký máš dôkaz, že po Mesiaci sa dá prechádzať?
agud
Spammer
Spammer

BX – je pravda, že o pristáti človeka na mesiaci je niekoľko konšpiračných teórií, ale poloha ISS vo vesmíre sa dá pozorovať aj zo zemského povrchu.

Môže mi niekto prezradiť, prečo je najväčšie gravitačné zrýchlenie na povrchu jadra planéty?
Prečo nieje najväčšie gravitačné zrýchlenie na povrchu Zeme?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... tyPREM.jpg
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Pretože je to tak hlboko, že je tam príliš malý vplyv družíc.

Už si niekedy videl ISS? Aký máš teda dôkaz, že naozaj existuje?
Aký máš dôkaz, že je pozorovateľná zo Zemského povrchu?
človek žasne, akým hlúpostiam dokážeš uveriť iba preto lebo to tvrdia astronómovia!
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

agud napísal:BX – je pravda, že o pristáti človeka na mesiaci je niekoľko konšpiračných teórií, ale poloha ISS vo vesmíre sa dá pozorovať aj zo zemského povrchu.

Môže mi niekto prezradiť, prečo je najväčšie gravitačné zrýchlenie na povrchu jadra planéty?
Prečo nieje najväčšie gravitačné zrýchlenie na povrchu Zeme?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... tyPREM.jpg
Ako vies ze je to IIS a nie len maketa, alebo druzica?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

agud napísal:Cinges – ak má podľa teba každé teleso vlastnú gravitáciu, prečo kozmická stanica ISS nepriťahuje kozmonautov? Prečo pri výstupe do voľného kozmického priestoru musia byť kozmonauti priviazaný o ISS, alebo musia používať manévrovaciu jednotku? Prečo sa kozmonauti nedokážu po povrchu ISS prechádzať podobne ako po Mesiaci?...
lebo jej gravitácia je príliš malá na to, aby sa prejavila podobne ako na zemi. Ty naozaj chceš porovnávať smiešnych 420 ton IIS s 5,973,600,000,000,000,000,000 tonami našej planety?

Len pre predstavu - najväčšie nákladné auto odvezie 450 ton. Podľa teba keď ho plne naložia, tak začne priťahovať všetkých pracovníkov naookolo? Lebo to je zhruba hmotnosť IIS a na tej tú gravitáciu chceš pozorovať. To že ju nepozoruješ svojími zmyslami alebo dokonca ju nevieš ani namerať ešte neznamená že tam nie je
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zmerat to ide samozrejme citlivym pristrojom, ktory ale nie je maly.
Sice to nie super overeny zdroj http://www.imdb.com/title/tt0921539/ no v tejto casti vraveli, ze zariadnie na meranie zemskej gravitacie mali pod hokejovym stadionom, a vzdy v piatok nemarali pokles (velmi maly) gravitacie, nakoniec prisli na to, ze ho sposobuju divaci na hokejovom zapase, ktory boli nad zariadenim).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

harrison314 napísal:Zmerat to ide samozrejme citlivym pristrojom, ktory ale nie je maly.
Sice to nie super overeny zdroj http://www.imdb.com/title/tt0921539/ no v tejto casti vraveli, ze zariadnie na meranie zemskej gravitacie mali pod hokejovym stadionom, a vzdy v piatok nemarali pokles (velmi maly) gravitacie, nakoniec prisli na to, ze ho sposobuju divaci na hokejovom zapase, ktory boli nad zariadenim).
Aj keby to bola pravda, na takom hokejovom štadione mohlo byť tak odhadom 10-15 tisíc. On chcel ale pozorovať gravitáciu v 420-tich tonách. 420 ton, čo má IIS, to máš nejakých možno 4500 dospelých ľudí. To smer na predvolebnom meetingu mal viac ľudí.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ono to nie je take necakane, aj clovek vytvara gravitaciu, ale oroti zemskej je neuveritelne mala.

Iss tiez vytvara gravitacnu silu, o tom sa nehadame, no nie je pozorovatelna pre to, lebo oproti pozemskej je tak isto zanebatelna
http://invivomagazin.sk/je-stav-beztiaz ... !_254.html
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Kvantovo sa da pomerat zakryvenie casopriestoru v okoli pol tonoveho valca (ak si dobre pamatam, ak nie tak to bolo menej) ;). Takyto experiment sa uz realizoval.
agud
Spammer
Spammer

Ako vidím, žiadna konkrétna odpoveď.
Teraz sa opýtam trochu ináč. V hlbinnej bani sa dá zmerať gravitačné zrýchlenie. Môžete mi vysvetliť, prečo je v hlbinnej bani väčšie gravitačné zrýchlenie ako na zemskom povrchu?
Prečo hornina, ktorú majú baníci nad hlavou na baníkov nepôsobí gravitačne?
S.T.E.A.L.T.H napísal:Kvantovo sa da pomerat zakryvenie casopriestoru v okoli pol tonoveho valca (ak si dobre pamatam, ak nie tak to bolo menej) ;). Takyto experiment sa uz realizoval.
Žiadne teleso nedokáže zakriviť časopriestor. Ak by to bola pravda, potom pri opakovaných pokusoch zmerať gravitačnú konštantu by museli vždy namerať rovnaké hodnoty. Chceš mi tvrdiť, že jedno a to isté závažie zakriví časopriestor každý deň ináč?

Zober si plastové pravítko a pošúchaj ho o oblečenie. Vďaka elektrickému náboju bude pravítko priťahovať všetky častice z ktorých sa skladá zemský plášť. Na rovnakom princípe funguje aj gravitácia. Pri gravitácii má elektrický náboj iba jedno teleso a preto je gravitačná sila podstatne slabšia ako elektrická sila vypočítaná podľa Coulombovho zákona.
Vďaka zmenám vlhkosti vzduchu sa mení elektrická vodivosť atmosféry a preto sa pri opakovaných pokusoch zmerať gravitačnú konštantu nedarí namerať rovnaké hodnoty.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Nehcel som reagovat na tvoje otazky lebo na cokolvek si najdes svoju bullshitnu odpoved, ktora nema ani hlavu ani patu. Ale, len tak jalovo, k tomu zvysovaniu gravitacneho zrychlenia. Ked si taky velky fyzik, tak to podam ako fyzikovi. Ak to nepochopis, tvoj problem.

Kód: Vybrať všetko

g(r) \sim \frac{m(r)}{r^2} \sim \frac{\rho(r)r^3}{r^2} \sim \rho(r)r
Hod si to do TeXu, napr sem.
Pod \rho(r) myslim priemernu hustotu sfery od 0 do r.
agud
Spammer
Spammer

Chceš mi tvrdiť, že napísaním teórie relativity sa vesmír začal riadiť touto teóriou?
Gravitačné pole Zeme nieje homogénne. Dokážeš pomocou platného gravitačného zákona vysvetliť gravitačné anomálie?
Existujú pekné farebné modeli gravitačného poľa Zeme zhotovené podľa družicových meraní.
https://www.google.sk/search?q=gravita% ... buESNhM%3A

Môžeš mi vysvetliť, prečo je nad Himalájami menšie gravitačné zrýchlenie ako nad severnou časťou atlantického oceánu, alebo v oblasti korálového mora?
Gravitačné anomálie sú ďalším z dôkazov že gravitácia je elektrického pôvodu. Vďaka menšej elektrickej vodivosti hornín, ktoré tvoria horský masív Himaláje je nad Himalájami menšie gravitačné zrýchlenie ako nad niektorými morami a oceánmi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

agud napísal:Môžeš mi vysvetliť, prečo je nad Himalájami menšie gravitačné zrýchlenie ako nad severnou časťou atlantického oceánu, alebo v oblasti korálového mora?
Gravitačné anomálie sú ďalším z dôkazov že gravitácia je elektrického pôvodu. Vďaka menšej elektrickej vodivosti hornín, ktoré tvoria horský masív Himaláje je nad Himalájami menšie gravitačné zrýchlenie ako nad niektorými morami a oceánmi.
Ja mozem, ale to by si musel tusit co je to integral :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

agud napísal:Gravitačné anomálie sú ďalším z dôkazov že gravitácia je elektrického pôvodu. Vďaka menšej elektrickej vodivosti hornín, ktoré tvoria horský masív Himaláje je nad Himalájami menšie gravitačné zrýchlenie ako nad niektorými morami a oceánmi.
napríklad na Marse žiadne magnetické pole neexistuje, takže chceš tvrdiť že tam nie je gravitácia? A všetky tie sondy čo sa po ňom pohybujú majú na kolieskach lepidlo?
agud
Spammer
Spammer

harrison314 napísal:Ja mozem, ale to by si musel tusit co je to integral
Chceš mi tvrdiť, že vymysleným matematických analýz sa vesmír začal riadiť podľa týchto analýz?
audiotrack napísal: napríklad na Marse žiadne magnetické pole neexistuje, takže chceš tvrdiť že tam nie je gravitácia? A všetky tie sondy čo sa po ňom pohybujú majú na kolieskach lepidlo?
Môžeš mi prezradiť, čo má magnetické pole spoločné z elektrostatickým (gravitačným) poľom?

Aký máš dôkaz, že Slnko má gravitačné pole?
Častice z elektrickým nábojom sa v magnetickom poli pohybujú po kružnici.
Slnko má silné magnetické pole. Vďaka elektrickému náboju jadier planét sa planéty v magnetickom poli Slnka pohybujú po kružniciach.
Aký máš dôkaz, že Slnko pôsobí na planéty gravitačne?
Vďaka rovnakej polarite elektrických nábojov jadier planét pôsobí medzi planétami odpudivá sila. Vďaka odpudivej sila sa dráha Merkúra stáča doľava, čiže v protismere hodinových ručičiek. Príťažlivá sila Venuše by Merkúr vychyľovala doprava a preto by sa dráha Merkúra stáčala v smere hodinových ručičiek.
Smer stáčania máš nakreslený v priloženom dokumente.
http://fyzika.jreichl.com/main.article/ ... ia-merkuru
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nič, práve to sa ti snažím vysvetliť. To ty práveže stále tieto a aj iné sily spájaš a ohýbaš ako sa ti hodí, len aby ti zapadali do tvojich teorii:
Častice z elektrickým nábojom sa v magnetickom poli pohybujú po kružnici.
Slnko má silné magnetické pole. Vďaka elektrickému náboju jadier planét sa planéty v magnetickom poli Slnka pohybujú po kružniciach.
takže sa ťa to spýtam ja, čo má magnetické pole spoločné s gravitáciou? Lebo je celkom vtipné že ty tu niečo napíšeš, ja ti to vyvrátim, a ty sa ma potom pýtaš čo to má spoločné, prečo to vlastne píšem. Gravitácia má súvis s hmotou. Ak jej máš dostatočné množstvo, bude tá gravitácia tohto telesa merateľná bez ohľadu na to či je to teleso magneticky alebo elektricky nabité, bez ohľadu na skupenstvo a čo ja viem čo všetko si ešte vymyslíš. A to naša Zem, rovnako ako všetky ostatné telesá vo vesmíre sú. Niektoré majú magnetické pole, niektoré sú plynné, ale všetky majú gravitáciu. Menšiu alebo väčšiu. Je mi ľúto že ti berem ilúzie zisku nobelovej ceny, ale to čo tu a aj v iných témach predvádzaš, je skôr na darwinovú cenu
Napísať odpoveď