Elcom skener prepojenie usb/serial

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Elcom skener prepojenie usb/serial

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ahojte, troška netradičná téma :)

Potrebujem napojiť Elcom skener čiarových kódov http://www.elcom.eu/ww/products/cash-re ... m-kl-1000/
na PC. Skener má sériový výstup, takže sa kúpil prevodník serial port/usb. Nainštaloval som ovládače priamo z Elcomáckej stránky a skener nefunguje. V správcovi zariadení vidím aktívny serial port, vidím ho aj cez utilitku od Elkomu. No skener sa javí ako mŕtvy - po stlačení spúšte nič, neskenuje. Keď ho však napojím káblom serial/rj6 priamo do registračnej pokladne, tak skener fachá ako má.

V čom môže byť problém?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Elcom skener prepojenie usb/serial

Príspevok od používateľa Chalesnik »

do akej kasy ho napajas ? niektore kasy maju cez serial port aj napajanie spravene pre tie skenery a niektore musis riesit externe
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kasa je Elkom euro handy (číslo z hlavy neviem). Ja ten skener ale potrebujem napojiť do PC, kde bude pracovať pod účtovným programom (Oberon). Kasa sa používa iba ako fiškálna tlačiareň (teda priamo sa do nej nič neblokuje ani neskenuje, všetko sa robí cez program v PC).

Napájanie - ako riešiť externe napájanie?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Musis nakonfigurovat skener cez RSkovy kabel na USB, cize napojit RSkovym kablom na PC alebo kasu (aby malo napajanie), nakonfigurovat na USB a potom nahodit usb/rs redukciu.

Ak nepojde, treba usb kabel, ak by si potreboval, mame ho skladom, 11,76€ s DPH

Pokial ale po pripojeni na pc nedava stavu, tak bude treba dodatocny adapter, cize vyhodnejsie ta potom vyjde kupit usb kabel, kde nebude treba napajanie cez adapter
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PAuLi3: ako mám ten skener nakonfigurovať? Má iba sériový kábel. Teda do kompu ho nezapnem. Ak by som aj našiel v sklade dáku starú mašinu so serial portom, ako ho nakonfigurujem? Na elkomáckej stránke nič o jeho nastavovaní nepíšu! Proste iba "plug & play."

Čo myslíš pod usb káblom? Kábel je so skenerom spojený na pevno - je neodnímateľný. A redukciu serial-usb už mám. Keď dám redukciu serial-rj6 a pichnem ho do registračky, tak ide ako má :smt017
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kábel je odnimatelny, ked ho chytis do ruky, tak na spodu skenera mas taku dierku, tam ked strcis spinku, tak vies kabel normalne odpojit, je to klasicky rj45 konektor.

Ked nemas na PC rs232, tak pripoj skener ku kase a tak ho nakonfiguruj. Ide o to, ze ked je skener defaultne nastaveny na rs, tak ked ho chces prekonfigurovat na USB, musis to spravit na tom rs232 kabli.

V prilohe zasielam konfiguracny manual.
Takze postup:
1. napoj cez rs kabel skener na kasu
2. nakonfiguruj skener na usb (v manuali zaciatok konfiguracie->USB com port emulacia->koniec konfiguracie
3. odpoj skener, nasad redukciu usb/rs232 a napoj na PC

Ak nepojde, tak musis najst PC ktore ma RSko a zopakovat konfiguraciu este raz.
Prílohy
Obrázok (175).jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PAuLi3: si záchrana. Našiel som PC so serial portom, tak idem na to. Díky! :cajicek:

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2016, 17:52)
Update: aj po zapojení cez serial port je skener "mŕtvy." V správcovi zariadení je chyba: RAID Controller s výkričníkom. V podrobnostiach: Ovládače pre toto zariadenie nie sú nainštalované (kód 28). No ani po dlhom googlení som ovládače k tomu skeneru nenašiel. :cajicek: Čo spraviť inak?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No zistil som ze RS na PC nedava napajanie, takze by si potreboval adapter, aby ti ozil, cize na tvojom mieste skusim napojenie na kase a konfiguraciu tam.
Napísať odpoveď