Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Cesar »

Populistom podpora vždy len stupa, pokým nedostanú šancu splniť čo splniť možné nie je a nasleduje sklammanie a hľadanie nového, toho ozajstného. Mečiar - Fico - Kotleba.

Kto bude ďalší v poradí? Nejaká sekta satanistov? Asi.

Ale je aj to jasné, že takéto strany sú výsledkom ohromného sklamania a beznádeje a keď sa v tomto co sa tu dlhodobo robí nič nezmení čoskoro bude vitazom volieb Kotleba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tieto volby su velke prekvapenie ani vo sne som este vcera neveril ze Kotleba bude mat cez 8 a Siet ledva 5
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ako pocitam, tak pocitam kresla pre moznu koaliciu, nenaplna ma to optimizmom. nastastie som na spravnej strane plota a vyzera to, ze najblizsie volebne obdobie nemam motivaciu vratit sa.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Nj, tak to kdh to nakoniec nedalo...skoda

Tu som to trochu porovnal s výsledkom z roku 2012, s tým kolárom by sa dalo polemizovať, podobne aj s tými deckami čo volili Kotlebu, ale trend je jasný, zoskupeniu okolo smeru ubudlo hlasov a opozícií razantne pribudlo, len som sa nevedel rozhodnúť kto volil kolára, ci viac pravicový alebo lavicový volic, ja som dal lavicového no kludne to môže byť aj naopak, plus tie protestné hlasy kotlebovi (ale aj tak mi nejde do hlavy, aký normálny človek by zvolil neonacistu do parlamentu, možno tak zmeska sklamaných smerákov, protestné hlasy mladých, presvedčení neonacisti, ultra pravicoví národniari...voliči kdh?! :))
volby do NR 2012
smer 1 134 280
sns 116 420
99% 40 488
ĽSNS 40 460
HZDS 23 722
1 314 882
1 355 370

volby do NR 2016
smer 736 502
SNS 225 039
ĽSNS 209 511
Kolar 172 497
1 343 549

volby do NR 2012
KDH 225 361
OĽANO 218 537
MOST 176 088
SDKU 155 744
SAS 150 266
925 996

volby do NR 2016
SAS 315 063
OĽANO 287 355
MOST 169 409
SIEŤ 146 084
KDH 128 855
1 046 766
Cesar
Addict
Addict

Čo už čakať v krajine, kde väčšinou vyhrávajú neschopní a totálni k*k*ti ako:

Mečiar, Slota, Gašparovič, Fico. Jeden neschopnejší ako druhý a bez problémov vyhrali či parlamentné alebo prezidentské voľby - nie raz ale viackrát!

Prečo by ich nemohol teraz vystriedať Kotleba, zapadá do "úspešného profilu". Je ideálny pre bývalých voličov vyššie uvedených.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kollára volili rovnakí voliči, ktorí pár rokov dozadu volili Ruska, Schustera a podobných.. a Kollár aj rovnako skončí.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

mirak2 napísal:ako pocitam, tak pocitam kresla pre moznu koaliciu, nenaplna ma to optimizmom. nastastie som na spravnej strane plota a vyzera to, ze najblizsie volebne obdobie nemam motivaciu vratit sa.
Ako som uz pisal niekolko postov do zadu, koalicia mozna je, len by nemala parlamentnu vacsinu, ale musela by fungovat ako mensinova vlada s podporou Smeru. Alebo by nejaka strana alebo strany isli do vlady zo Smerom a vytvorili normalnu vacsinovu vladu. Ak by nenastala ani jedna moznost a skoncilo to predcasnymi volbami, tak tiez nevidim moznost na prevratnu zmenu, mozno by sa volici zmobilizovali pri Kdh, a 5 percent by preskocilo, cim by sa zvysil pocet stran ktore by sli do pravicovej vlady, na druhej strane sa to iste moze stat pri Smere, Sns a pod, a tiez im naskakat par percent k dobru, takze situacia by ostala v podstate rovnaka. Skratka pre sucasnych politikov je pri zostavovani vlady pohromou Kotleba, ktory im odobral prave tie mandaty, ktore boli jazyckom na vahach pri ziskavani vacsiny...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Sme rodina s opoziciou nepojde, pojde s Ficom - post2200438.html#p2200438 V tom prispevku je preklep, mal na kampan 2 miliony a dostat mal 3 miliony, aby milion zarobil za stiahnutie hlasov opozicii. Prosim dakeho moderatora to tam popripade opravit. Teraz vsak Fico bude potrebovat aj SNS, bez nej je dost nahraty.
Cesar
Addict
Addict

Pri Kotlebu je jasné čo sú ale ten Kollár, nechápem čo tam ľudia videli a aký je už cieľ sa dostať do parlamentu ale len do opozície. Celé je to čudné a nezmyselné. Volili ho nejakým náhodným výberom, žrebovaním alebo za peniaze?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

dragon883 napísal: Ako som uz pisal niekolko postov do zadu, koalicia mozna je, len by nemala parlamentnu vacsinu, ale musela by fungovat ako mensinova vlada s podporou Smeru.

Ja to skôr vidím na menšinovú koalíciu s podporou Kotlebu.... toto je šialené
Cesar
Addict
Addict

Menšinová vláda? Nesrandujte, tu padali aj väčšinové vlády. Menšinová by mala trvanlivosť 2 týždne. Načo by Kotleba alebo Fico podporovali pravicovú vládu?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Viem, že je to hrozné teoretizovanie ale Kotleba sa teraz môže tváriť ako nechcený hrdina, ktorý bude pomáhať pravici v boji zo "štandardnými stranami" . Zase sa môže dostat do polohy martýra a vieme čo sa bude diat, ak to spraví

A ešte malá poznámka pod čiarou...
________
vieme na 100%, že volebné prieskumy sa stali úplne ale úplne irelevantnými.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Smer nikdy nepodpori mensinovu vladu, o tom je zbytocne polemizovat.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Damn, preco su ludia tak sprosti? Kotleba absolute nic nedokozal, ani normal v programme. Smutne. No dopadli to dost zle. Prochadzku asi aj porazilo.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

ako tak pozeram tak ucast bola ani nie necelych 60%
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

latentní fašisti sa mobilizovali

to je tak ked vam pochoduju ulicami a tvarime sa ze sa nas to netyka, ze sak co "sloboda prejavu " .. no, tak tu mame teda "demokraciu" ..
Cesar
Addict
Addict

Sas+Olano+Most+Siet s podporou nejakou opozičnou zmluvou s Kolarom a tak v sirokej koalicii so Smerom.

Alebo Smer+SNS+Kotleba?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ani neviem ci je tu nieco mozne povedat. Dopadlo to doost zle a novych volieb (ktorym az tak neverim ze budu) by som sa obaval este viac. Moj pobyt v zahranici sa tymto predlzuje na neurcito istotne.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Cesar napísal:Menšinová vláda? Nesrandujte, tu padali aj väčšinové vlády. Menšinová by mala trvanlivosť 2 týždne. Načo by Kotleba alebo Fico podporovali pravicovú vládu?
Co by z toho mal? No tak Fico moze teraz taktizovat. Za mensinovej vlady by dostal urcity podiel na moci. Navyse by si mohol konsolidovat svoju volicsku zakladnu, a taktiez by mohol zadarmo ziskavat politicke body, kedze pokial by nastali nejake probleny, tak by to zhorelo na vlade, kedze je viditelnejsia, a on by potom mohol prist na tlacovku ako superman, a hovorit ako je to pre neho obvykle v zmysle: ja som vam to hovoril, pravica opat skodi Slovesnku, dajte mi moc ja to vyriesim. Samozrejme, ze takuto mensinovu vladu by podporoval len doby, ked by uznal za vhodne, ze uz je opat dost silny, a moze pri predcasnych volbach strhnut na seba vacsiu moc. Podobnu situaciu mali svojho casu v CR. Tam taktiez ostal podobny pat, ked pravica mala totozny pocet hlasol ako lavica. Tam vsak Cssd nepodporila mensinovu vladu, nastala uradnicka vlada, a v dalsich volbach uz pohorela a pravica ziskala vacsinu. Mozno si Fico z toho zoberie priklad ako by postupovat nemal.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Strasne... Ale este to spocitam.

Smer+SNS+(Sme rodina alebo Most) = 75 (+Most alebo Sme rodina =86 )
Pravica = 72 (+ SNS!? =87)

K tym spekulaciam o mensinovej vlade, pravicu asi Kotleba podporovat nebude, ani Smer, ale SNS, ci uz ako podpora, alebo dokonca vo vlade?

Prave hovorili, ze SNS vylucila jedinu stranu a to LSNS, takze Smer+SNS+LSNS asi nebude.

K tomu ci to je horsie ako by vyhral Smer a LSNS by sa tam nedostala, to je zlozite, ale Smer by mal spolu s SNS dost, takze by si Fico mohol robit co chce, takto potrebuje 2 dalsie pravicove(?) strany...
Napísať odpoveď