Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Gothar »

Vidis, to je este najrozumnejsia kombinacia a obcas by ich mohol podporit aj Most (ak sa nebudu hrat na urazenych a vytrvalo hlasovat proti vsetkemu co tieto strany predlozia do parlamentu). SNS moze ukazat, ze sa naozaj zmenili, ale tazko sa mi tomu veri.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Grond napísal:tak to vidim na zlepenec sas, olano, siet, rodina + SNS
Dobry postreh, to ma nejak nenapadlo, maju spolu sice len 76, ale po tlacovke Mostu a odmietani LSNS vsetkymi uz nie je vela moznosti...

...tak predsa, prave na Jednotke spomenuli, ze ak by nebol Fico premierom mohlo by to vyzerat takto - Smer+Most+Siet+SME rodina = 81 (lenze Most mi tam nesedi)

Potom si myslim ze aj Matovic povedal nie len Ficovi, takze SmerBezFica+OLANO+jedna strana (SME rodina/Siet/Most) = 78-79
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Sns, parada teda, ved to je druha odnoz smeru na cele s oligarchom dankom, to sa dufam nestane, mne skor nejde do hlavy kto vobec volil sns, ved rok dozadu to bola mrtva strana.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

bohuzial v sucasnosti je to asi najprijatelnejsia kombinacia, ak slovensko nechce nove volby a smer vo vlade ...
http://hnonline.sk/slovensko/593399-sta ... y-moznosti
ak to uhraje pravica na to ze smer bez fica je OK ... tak to mozem len oznacit ako fraska a vyje*** sa na vsetko volit uz by som potom nikdy nesiel ...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Uz su ofic vysledky. hh, no v dedine KDH, Smer, Olano, SaS. Katastrofa.

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2016, 19:41)
Uz su ofic vysledky. hh, no v dedine KDH, Smer, Olano, SaS. Katastrofa.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Grond napísal:ak to uhraje pravica na to ze smer bez fica je OK ... tak to mozem len oznacit ako fraska a vyje*** sa na vsetko volit uz by som potom nikdy nesiel ...
Zda sa mi ze to dnes hovoril niekde Matovic, konkretne asi v zmysle ze "do vlady s Ficom nie" a bola to odpoved na otazku ci bude zvazovat rokovania so Smerom, urcite nie doslova.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Dreamer napísal: Dobry postreh, to ma nejak nenapadlo, maju spolu sice len 76, ale po tlacovke Mostu a odmietani LSNS vsetkymi uz nie je vela moznosti...

...tak predsa, prave na Jednotke spomenuli, ze ak by nebol Fico premierom mohlo by to vyzerat takto - Smer+Most+Siet+SME rodina = 81 (lenze Most mi tam nesedi)

Potom si myslim ze aj Matovic povedal nie len Ficovi, takze SmerBezFica+OLANO+jedna strana (SME rodina/Siet/Most) = 78-79
Smer bez Fica?

Mne dava zmysel len moznost: SaS+Siet+Olano+SNS+Kollar (21+10+19+15+11)=76

Most nechce ist so SaS, ani s SNS, cize sa vylucuju do opozicie.

Predstavte si tu opoziciu: Kotleba, Smer a Most Hid :smt043
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dreamer napísal: Dobry postreh, to ma nejak nenapadlo, maju spolu sice len 76, ale po tlacovke Mostu a odmietani LSNS vsetkymi uz nie je vela moznosti...

Matovic povedal nie "zlodejom", preto je podla mna jeho spolupraca so SMERom vylucena. A o Ficovi sa stale vyjadroval "Fico chrani zlodejov".
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

vsak ano, vlastne na tom bola postavena ich kampan a vacsiny pravicovych stran ze chcu zlozit alternativu bez smeru ... tak ak by to nedodrzali tak by boli hned odpisani v ociach volicov
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz sa nepamatam kde to Matovic povedal, ale myslim ze to vyznelo tak, ze sa ho pytali, ci si vie predstavit rokovanie, ci vladu so Smerom a tusim povedal nieco v zmysle, s Ficom nie, to je velavravne, ale tiez dufam ze to tak nedopadne.

Ja som to prepocitaval cely cas, ale to co spocital ako prvy Grond, tak vyzera zaujimavo (v ramci moznosti samozrejme):

SaS+Siet+Olano+SNS+Kollar (21+10+19+15+11)=76

Okrem zjavnej nevyhody (SNS) vidim len same vyhody: vacsinova vlada, prevazne pravicova, ziadny Smer, ziadny Fico, ziadny Kotleba, ziadne predcasne volby, "len" 5 stran (isty cas to mohlo byt aj 7, ked vyskocili nad 5% SMK), navyse mozna ticha podpora Mostu, ked sa Bugar ukludni.

Pokazit by to mohol okrem toho Matovica, ak by zobral Smer bez Fica, este Boris, ktory udajne nechce ist do vlady, ale ja si pamatam ze hovoril ze pravicovu vladu podporuje - teda nieco v tom zmysle.

EDIT: doplnene vyhody.
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

Neviem, či sa dá počítať s trvalou podporou poslancov OĽaNO v koalícii, Matovič si zakladal na tom, že budú hlasovať ako chcú a je to taká nesúrodá zmes, že ak by pár ľudí odišlo (ako Hlina alebo to čudo Ritomská), tak razom je po väčšine alebo to bude umelo udržiavané ako za Dzurindu. Aj keď vo vládnucej koalícii je to iná zodpovednosť, ako keď sa len presúšajú medzi stranami v opozícii.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ale Kollar vraj do vlády ísť nechce a nezdá sa mi seriózne s kupovaním strany. Na Markize v debate dobre, že nedostal záchvat, vyskakoval ako nejaký hulvát v dedinskej krčme.

Myslím si, že Sullik voľačo da do kopy len bude otázna životnosť s Kollarom ale uvidíme.

Bugar ratal s vládou Smer-KDH-Most (+ Siet v pripade potreby), ale keďže KDH vypadlo je maximálne sklammany - preto som rad, že KDH je mimo a škoda, že nevypadol aj Most, lebo Bugar je falošný politik. Keby bol KDH v parlamente by už hranol mohol otvárať šampanské! Alebo aj Smer-SNS-KDH.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Sice som proti Kotlebovi, ale takato retorika SME sa mi nepaci: http://domov.sme.sk/c/20110952/kotlebov ... ml?ref=trz
Nadpis je velmi tendencny a vyznieva akoby bol Kotleba jediny, komu tie peniaze daju. Stale tu mame demokraciu a kym jeho strana nie je zakazana, tak je legitimnym celnom parlamentu. Vacsine ludi vratane mna sa to nepaci, ale je to tak. Ostava len dufat, ze spravia nejaky pruser za ktory si vsluzia trestne stihanie alebo budu po 4ch rokoch ich volici sklamani pretoze nepresadia nic zo svojho programu (vystupit z EU, NATO, vyriesenie ciganskej otazky, atd.). Dost mi to pripomina situaciu ked bola prvykrat zvolena SAS, vela prvovolicov bez znalosti systemu si myslelo, ze ich zvolenim do parlamentu bude automaticky legalna trava a dalsie veci, neskor boli sklamani, ze sa tak nestalo. Uplne to iste sa moze stat pri Kotlebovi.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Neplanoval Kotleba odmietnut ten statny financny prispevok za vysledok vo volbach? Ci len ked ho odmietnu aj ostatne strany? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

GothaR napísal: alebo budu po 4ch rokoch ich volici sklamani pretoze nepresadia nic zo svojho programu (vystupit z EU, NATO, vyriesenie ciganskej otazky, atd.). Dost mi to pripomina situaciu ked bola prvykrat zvolena SAS, vela prvovolicov bez znalosti systemu si myslelo, ze ich zvolenim do parlamentu bude automaticky legalna trava a dalsie veci, neskor boli sklamani, ze sa tak nestalo. Uplne to iste sa moze stat pri Kotlebovi.
na to iste myslim aj ja. mam pocit, ze vacsina jeho volicov sa spoliehala na to, ze hned zajtra vystupime z NATO, EU a vyriesi sa Romsky problem. moze ich ale chlacholit tym cim v BB - ze on chce, ale zli ludia okolo mu brania.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Danko sa ostro vyhraňuje voči Kollárovi.

Jediný možný variant je taký, že to zloží SMER so SNS a Bugár sa zakúsne a pôjde tiež plus Procházka.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

http://hnonline.sk/slovensko/593410-zo- ... -na-sulika

Stavil niekto? :) Ja som pôvodne chcel dať poradie SaS 1-2, kde bol kurz 50 (deň pred voľbami), ale nakoniec ma kamarát nahovoril, aby som dal na 1-3, kde mám kurz 10, dal som za 5€, takže 50€ poteší, aj keď som mohol mať 250€ :( Známi dal za 10€, na SaS 1-2, 2 dni pred voľbami, keď bol kurz ešte 100 a vyhral 1000€ :O

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2016, 21:16)
hughito napísal:Danko sa ostro vyhraňuje voči Kollárovi.

Jediný možný variant je taký, že to zloží SMER so SNS a Bugár sa zakúsne a pôjde tiež plus Procházka.
v takom prípade hrozí rozpad strany siet :roll:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Pre Most by znamenalo spojenie s SNS istú politickú smrť, pokles podpory skoro na nulu, to Bugar nespraví.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ako vravíš, momentálne v "maďarských" okresoch, vyhráva už SMK, myslím, že tento trend bude naďalej pokračovať a v roku 2020 sa nemusí dostať ani jedna strana do parlamentu (menšinová)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Chrobak nepojde s SNS, to je vylucene, jedine ze by ho osvietil duch svaty.

Kotleba planoval odmietnut prispevok na strany, ak odmietnu aspon cast z neho ostatni.

KSSmer bez Fica existovat nebude, to je ako Whisky bez alkoholu. Fico to drzi pokope, bez neho sa bud ako-tak zhromazdia pod Kalimafianom alebo sa rozpadnu nafrakcie, ktorych je tam zhruba 5.

Ak by isli strany, ktore povedali nie KSSmeru s nimi zrazu do vlady, su odpisani v dalsich volbach; pre nich by to bol trest smrti ala SDKU.

Ocakavam tiez 76 clennu koaliciu, ako bolo spomenute; je to najschodnejsie riesenie. V takej koalicii by bol zlodej Danko viacmenej neskodny, lebo by mal okolo seba kontrolu a nechali by ho velke prusery vyzrat. Samozrejme, ze drobnosti do 100tisic miznut budu.
Napísať odpoveď