Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Soviet »

Ludom na svk viac nez na hlavy pripeka :( Samozrejme ze to neprejde ani nic podobne, ale uz len ten princip ked to vidim. To naozaj su niektori tak vypatlani? http://www.peticie.com/odvolanie_prezid ... reja_kisku
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ano, vdaka nasmu skolstvu a vychove sa podstatna cast Slovenska sklada z nevzdelanych, pomylenych a vyslovene hlupych ludi.. staci mrknut na ktorukolvek politicku diskusiu ktore sa v poslednych dnoch na internete objavili.

Hlavne znaky vacsinoveho kotlebovolica:
- Neznalost gramatiky
- Neschopnost citat respektive chapat citane slovo
- Invektiva v kazdej reakcii
- Neznalost programu inych politickych stran
- Opakovanie veci ako "Sulik zlozil vladu", "vsetci kradnu", "rodinkarstvo", "povedzte mi co je fasizmus" .. a ak niekto fasizmus vysvetli tak "a preco si myslis, ze kotleba je fasista, lebo to davaju na markize ty ovca", atd.

Pricom Kotleba si spravil z BBSK rodinny podnik.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Áno je to strach a hlavne ma hnevá ta ne-tolerancia voči iným názorom. Hneď si vypočuješ spŕšku nadávok. Keď sa niečo nehodí do krámu, tak reakcia je : - a iný to nerobia? - a iný robia to a to!
Slovíčkaranie a.. veď to všetci poznáme. Hulváti, štýlom no a čo, bez schopnosti vidieť za roh.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Prave citam, ze podmienka kollara pre podporu pravice je exekucna amnestia. To mi teda pride nerealne.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Beardie - No v BBSK ušetril 12 miliónov eur, nie ? BTW - Nerátal som to tak presne ako ty, ale vychádzal som z toho, že teraz má 8% + ak by boli predčasné voľby, tak by mal aj 10% čo je jedna desatina. Len som to myslel inak ako som to napísal... V každom prípade to je skoro 210 000 čo nie až tak málo

Rente - Ale prosím ťa zase to niekoho zhadzovať o pol druhej ráno kvôli niečomu takému... Priznávam, že v matematike nie som dobrý svoje som si na vysokej spravil a tým pre mňa matematika skončila. (Viem lepšie iné veci) No dištancujem sa od tých idiotov čo nevedia písať, pokladajú sa za fašistu a ani nevedia čo to znamená. No ak nemáš nič k veci, tak mlč...

xH4wK - Ako sám povedal, on nemusí s nikým ísť. Keďže je trdohlavý a za svojím programom si stojí, tak nepôjde s nikým. To len dokazuje, že má v pláne svoju kampaň dodržať. Proste to treba brať tak, že je v opozícii a nie zašiť sa tam a čakať 4 roky... Treba počkať ako sa bude prezentovať ďalej... Aj keď možno nevie čo bude robiť, hlúpi človek to nie je. + To už skôr sa treba takto spýtať načo tam išiel Kollár vôbec.. Dobrý nápad to nie je... No koho iného ? Zvolili ho ľudia, ktorí chceli zabrániť rozkrádaniu zo strany Smer a po páde pravice v 2012 im teda nikto iný okrem Kotlebu napadnúť nemohol. Chceli niečo nové, on sa javí ako rázny človek. Tak mu ľudia dali šancu. Nie je to výhra, ja sám to tak neberiem ale z môjho pohľadu najlepšie čo mohlo byť, ak chce človek reálnu zmenu. Nie sľuby. A čo sa týka samotných voličov. Všetci predsa vieme akí sú mladí... No zase presne tí mladí volili SaS a Oľano. Starí zase Smer... Myslím, že ak by bolo dovolené len ľudom, ktorí by prešli nejakými testami, tak sa ani jedna zvolená vláda do parlamentu nedostane. S výnimkou SaS možno. Každý vie ako to s nimi bolo, keď ich zvolili mladí lebo počuli slovo tráva a už si predstavovali nejaké Holandsko.

To all: To, že je fašista môžeme reále uznať. Netreba si klamať a zatvárať oči pred faktom. No myslíte, že je dobré ako všetci len odmietajú spoluprácu ? On nemá čo stratiť a vlastne média a všetky strany si kopú hrob a len ďalej živia príšeru, ktorú vyrobili. Takže sa skúste aj vy odosobniť od toho a reálne napísať bez ohľadu nato aké (hodnoty zastáva) čo pokladáte z jeho kampane za zlé oproti ostatným a čo naopak za dobré + Zohľadnite nielen aj kampaň ale aj to či to daný politik vie dodržať. Veď predsa diskutujeme, ak mi to vyvrátite, tak ja kľudne zmením názor
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Trochu OT ale príde mi to trochu smiešne. Som za pravicovú vládu a v podstate volil som sas, len sulík je u nás chápaný ako liberál, ktorý má svoju politiku postavenú na reformovaní odovodvej politiky a daňového systému, no a čo som si pozrel jeho posledné vystúpenia v rakúskej televízií, tak tam ho vidia ako extrémne pravicového politika, ktorý podľa nich nemá ďaleko od extrémnej pravice, ako je Kotleba vnímaný u nás. Takže bude zaujímavé sledovať reakcie nemcov a rakušákov, keď sa sulík stane premiérom, keď pre nás to bude "pravicová vláda" a pre nich to bude extrémny pravičiar, ktorý má v parlamente zastúpenie ešte ďalšieho kolegu "fašistu". :)
xH4wK

Kamaratka mojej priatelky napisala na svoj profil toto co vyvracia 3 zakladne argumenty kotlebovolicov..
Argument cislo 1 - Kotleba nie je nacek/fasista

Kotleba je prototypom neonacistu. Z historie by sa dal porovnat s Hitlerom.
Kotleba to robi presne ako on. V zlej ekonomickej a socialnej situacii v Nemecku v case celosvetovej krizy, si Hitler vybral nepriatela, ktory podla neho moze za tento stav - Zidov (v Marianovom pripade cigani/imigranti/zidia). Nasledne verejnymi vystupeniami ovplyvnil zufalych ludi, ktori uz nevideli vychodisko zo svojej situacie a videli v nom spasitela. Nasledovalo zopar pokusov o prevrat a nasilne demonstracie (presne ako zrusena Slovenska pospolitost). Hitler si po kratkom pobyte vo vazeni, kde napisal Mein Kampf, uvedomil ze na to musi ist inac a zreformoval nemecku NSDAP, zmenil navonok slovnik, styl prejavu (Marian premenil Slovensku pospolitost na LSNS a takisto zmenil vystupovanie a slovnik) a demokratickou cestou sa dostal do parlamentu, opat ale s pomocou demagogie a sovinizmu. Co bolo dalej snad ani netreba pripominat.
Hitler len zneuzil zlu ekonomicku situaciu Nemcov a nesplnitelnymi slubmi ich doviedol az do vojny, kde zomrelo niekolko milionov nevinnych ludi. Nikdy svoje sluby nesplnil.
Presne to iste robi teraz aj Kotleba, laka ludi na prazdne reci.
Kotleba, oslovovany privrzencami Vodca (po nemecky Fuhrer, tak ako oslovovali Hitlera), pouziva pozdrav "Na straz" co je pozdrav Hlinkovych gard, ktore za 2sv. vojny a SNP vrazdili Slovakov a boli hlavnou silou kolaborantskeho Slovenskeho statu. Uniformy, ktore pouzivala Kotlebova Slovenska pospolitost su kopiou uniforiem HG s mensou zmenou v odtieni farby.
Navyse mal Kotleba na kandidatke vedome ludi s neonacistickym pozadim menovite
Rogel: spevak kapely Juden Mord (volny preklad Smrt Zidom), ktory o vrazdeni Zidov, Ciganov apod aj spieval, vlastni "modnu" znacku 88 (zakodovany pozdrav Heil Hitler)
Misun - niekolko krat sudne trestany clovek
Magat - dalsia vymetena hlava, neonacista, ktory sa otvorene hlasi k odkazu Adolfa Hitlera, oslavuje ho ako uzasnu osobu atd
Bratia Kotlebovci vlastnili obchod s oblecenim s nazvom KKK (z historie sa takto oznacoval Ku-klux-klan, neonacisticka organizacia v USA)
A mnoho dalsich neonacistov.

Argument cislo 2 - Kotleba tu urobi poriadky s ciganmi

Nie neurobi, pretoze na to by potreboval ustavnu vacsinu a samozrejme aj trosku iny program ako klasicke neonacisticke postupy. Socialna spravodlivost nie je zalezitostou sily ale inteligentneho postupu, ktory ale v programe LSNS absentuje.
Problem s romskym obyvatelstvom v BB kraji je rovnaky ako pred zvolenim Kotlebu, nic sa nezmenilo.

Argument cislo 3 - Kotleba znizil dlh VUC BB kraja

Cista zavadzanie. Kotleba prestal vyplacat, obmedzil alebo zoskrtal mnoho poloziek z rozpoctu pre zdrave fungovanie kraja, napriklad obnovu ciest, skol, zrusil niekolko podujati financovanych krajom. V BB kraji sa prestali robit akekolvek prospesne projekty. Stopol eurofondove dotacie ich nepodpisanim. Navonok sa teda dlh znizuje ale za cenu stopnutia akehokolvek rozvoja kraja. Toto "setrenie" je len prejavom absolutnej neschopnosti realne posudit ekonomicky stav kraja. Navyse na urade zamestnal okrem medializovanych rodinnych prislusnikov mnoho dalsich ludi z jeho okolia, vo vela pripadoch aj vytvorenim novych pozicii, ktore obsadzuje ludmi bez akychkolvek skusenosti z daneho oboru.
BB kraj takto vydrzi este mozno rok dva a potom dojde ku kolapsu dopravy, skolstva, verejnych sluzieb apod.
Informacie su z priamo od obyvatelov BB kraja, mojich spoluziakov z VS, ktori tam ziju a predsa len vedia situaciu posudit lepsie.

Je mi luto ludi co mu uverili.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

xH4wK napísal:Ano, vdaka nasmu skolstvu a vychove sa podstatna cast Slovenska sklada z nevzdelanych, pomylenych a vyslovene hlupych ludi.. staci mrknut na ktorukolvek politicku diskusiu ktore sa v poslednych dnoch na internete objavili.

Hlavne znaky vacsinoveho kotlebovolica:
- Neznalost gramatiky
- Neschopnost citat respektive chapat citane slovo
- Invektiva v kazdej reakcii
- Neznalost programu inych politickych stran
- Opakovanie veci ako "Sulik zlozil vladu", "vsetci kradnu", "rodinkarstvo", "povedzte mi co je fasizmus" .. a ak niekto fasizmus vysvetli tak "a preco si myslis, ze kotleba je fasista, lebo to davaju na markize ty ovca", atd.

Pricom Kotleba si spravil z BBSK rodinny podnik.
Obávam sa, že je zbytočné toto riešiť a hlúpo škatuľkovať. Program si ja môžem napísať aký chcem, otázkou je, či ho aj reálne dodržím. To je dôležité, papier znesie všetko. Nepozerajme preto na slová ale na ľudí a ich činy.

Myslím, že som sa vyjadril gramaticky správne a bez invektív.

Inak ten pochod, to ma teda fakt vytočilo. A určite to nebude len tak "lebo on je fašista a my chceme dobre". No ale čo už, každý má právo vyjadriť sa a pochodovať :) Keď dostal možnosť prejaviť sa Kotleba, nech ju dostanú aj odporovatelia. Aj keď osobne som proti tomu aby niekto špekuloval o tom, či DEMOKRATICKY ZVOLENÝ zástupca má alebo nemá právo byť v parlamente.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tiez nechapem logiku Kotlebovcov...s otazkami na internete stylu ''vysvetli mi co je fasizmus'' a ''Kotlebovi nidky nebolo dokazane ze je fasista'' wtf?
Ako nebolo? To nestaci, ze si hovori vodca, nosi uniformu Hlinkovej gardy, vyuziva symbol z Hlinkovej gardy, chodil na nacisticke pochody, faklove pochody v uniformach, kde si priali pekny biely den, stretava sa s nackami co su potetovany s hakovymi krizami a SS znakmi, spievaju o Hitlerovi, siria nacisticku propagandu na soc. sietach, stretavaju sa na nacistickych koncertoch, kde nosia tricka s hitlerom a opat s hakovym krizom. Na nete su fotky ako hajluju....vysvetlite mi niekto, to su nepostacujuce dokazy jeho fasistickeho/nacistickeho zmyslania?? Alebo co z toho si ty ludia nechcu pripustit?

Inac trosku na uvolnenie atmosfery, nejaky status z fb:

Na brehu rieky stoja 9 predsedovia, ako ich previesť na druhú stranu rieky aby nemuseli byť predčasné voľby ?
s Róbertom v podstate nechce isť nikto ale Andrej a Béla by možno aj šli ale Béla nechce ísť s Andrejom. Richard, Igor a Rado zas nemajú problém isť spolu a dokonca by išli aj s Borisom ktorý s nimi nemá problém len asi nebude veslovať len ich podporí, a dokonca by boli radi ak by mohli ísť s Andrejom a Bélom len ako už bolo povedané oni spolu nechcú a nakoniec je tu ešte Marián s ktorím nechce ísť nikto a v podstate ani on nechce isť s nikým len jedine že ostatní pochopia že to myslí dobre, s tým že by to prehodnotili možno potom chceli ísť s ním... má to ako logický úloha nedostatky, nemá presne stanovené zadanie a dokonca to možno nemá ani riešenie ... nechám sa prekvapiť ... :P
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

xH4wK, tvoja kamaratka to popisala presne do bodky.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

retkvic napísal:Trochu OT ale príde mi to trochu smiešne. Som za pravicovú vládu a v podstate volil som sas, len sulík je u nás chápaný ako liberál, ktorý má svoju politiku postavenú na reformovaní odovodvej politiky a daňového systému, no a čo som si pozrel jeho posledné vystúpenia v rakúskej televízií, tak tam ho vidia ako extrémne pravicového politika, ktorý podľa nich nemá ďaleko od extrémnej pravice, ako je Kotleba vnímaný u nás. Takže bude zaujímavé sledovať reakcie nemcov a rakušákov, keď sa sulík stane premiérom, keď pre nás to bude "pravicová vláda" a pre nich to bude extrémny pravičiar, ktorý má v parlamente zastúpenie ešte ďalšieho kolegu "fašistu". :)
Sulika považujú za euroskeptka nie za extrémistu, to nie je to isté a vôbec nie za osobu blízku Kotlebu. On bol v nedelu v nemeckej verejnopravnej tv ard. A ti, s ktorými tam bol boli lavicovi politici, zeleni a ľudia čo aj cez mrtvoly budú obhajovať masovú nekontrolovanú, nelegalnu migraciu. Sulik a rakusky minister boli proti, samozrejme ten minister sa vyjadroval miernejšie ale proti.

Cela hodinová relácia je tu:
http://mediathek.daserste.de/Anne-Will/ ... tId=328454
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

xH4wK napísal:Kamaratka mojej priatelky napisala na svoj profil toto co vyvracia 3 zakladne argumenty kotlebovolicov..
Kotleba je prototypom neonacistu. Z historie by sa dal porovnat s Hitlerom.
Kotleba to robi presne ako on. V zlej ekonomickej a socialnej situacii v Nemecku v case celosvetovej krizy, si Hitler vybral nepriatela, ktory podla neho moze za tento stav - Zidov (v Marianovom pripade cigani/imigranti/zidia). Nasledne verejnymi vystupeniami ovplyvnil zufalych ludi, ktori uz nevideli vychodisko zo svojej situacie a videli v nom spasitela.
No a toto asi bude ten kamen urazu, preco vznikla ta ekonomicka kriza ?

http://www.strana-sas.sk/tomas-bata-v-r ... -krizy/354

Takze cielenym zakazovanim, zosmiesnovanim, urazanim oponenta, ktory vznikol ako dosledok niecoho, je kontraproduktivne a problem vobec neriesi, len komplikuje.
NHISPVM
Star
Star

1) Ja som v poslednom poste napísal, že pripúšťam to, že je fašista. Čo samozrejme nie je dobré a mal byť riešený na začiatku. No porovnávať ho s hitlerom ako to robí ta kamarátka v prvom poste je choré a predčasné. Ja ho nechcem tu v tomto obraňovať, keďže sa sám za fašistu nepokladám a nesúhlasím s tým... No spravili ste z neho satana, ktorý je horší ako celá 2 sv vojna a ešte aj to, že ráčkuje z neho robí fašistu a neviem čo všetko. Treba ubrať trochu plyn, počkať ako sa ešte vykryštalizuje, snažiť sa s ním komunikovať a nechať ho niečo dodrbať aby mu klesli hlasy... Veď aj z vystúpenia na markíze tam stal celý čas ticho ako soľný stĺp a pôsobil tam najmúdrejšie. V ďalšej diskusií nato podotkol ako sa hádali a hneď mu idú hlasy hore... Takže prvý bod je úplne zbytočný... Žiadna 3 sv vojna sa konať nebude ani žiadne vyvražďovanie keďže môže trt makový. Slovensko zhnedlo kvôli tomu ako nás štát tu dlhé roky osiera, nie kvôli kotlebovi...

2) To mu tiež nahráva iba do karát. Ja som presvedčený aj vzhľadom nato, že je fašista s tými cigánami niečo spraviť chce a myslím, že sa to snažil aj v BBSK, pokiaľ mu to vláda nestopla. Takže ak bude mať moc niečo spraví. Ak nie tak keďže nič nerobí ani nič nepokazí a ďalej sa bude vyhovárať ako mu podrážajú všetci nohy (čo je aj pravda vzhľadom na kiskovo vyjadrenie) a len mu to nahrabe ďalšie hlasy. Takže ďalší boh čo vlastne nič nedokazuje či bude klamať alebo nie je tiež také handrkovanie, keď už by sme tu mali mať dialnicu BA - KE, Fico od 2014 neni v politike atď.

3) Čo sa týka bodu 3, tak to posúdiť vlastným názorom neviem. Pretože tam nebývam. Prečítal som si aj kotlebové vyhlásenia ako BBSK pomohol, ale aj opozícii ako komentár slečny. A myslím, že pravdu majú obaja. Čo sa týka tých projektov, tak zase to nie je také čierne ako sa prezentuje. Chcel stopnúť a aj stopol zbytočne rozkrádanie na čom ušetril. Ako napr. video kde skáču holé ženy s mužmi, ktoré stálo 200 000 a je to úplný blud. Aby sa niečo také financovalo z naších daní. Takisto tvrdiť, že nič nespravil je hlúposť... Na novo spravil 50 ? alebo 150 km ciest, najlacnejšia cyklotrasa. Proste ušetril tam kde sa rozkrádalo. Stopol smeru zisky proste. Zamestnal 80 dlhodobo nezamestnaných ľudí. Netreba sa od toho zase odvracať. Taký Prešov sa o niekoľko miliónov len zadlžil, peniaze na kruhový objazd sa rozkradli... Ešte to nie je dokončené a už sa rozpadáva v lete ešte nebola ani tráva pokosená . Takže BBSK nie je na tom tak zlé ako sa prezentuje.. Ale to by sa mal vyjadriť niekto kto tam žije a nezaujato povedal aby sme mohli porovnávať...

Čo sa týka jeho rodiny: spravil by som to isté aj každý človek. Spravil to smer, všade má svojich Ľudí, ktorí sa tiež nehodia na túto pozíciu. Len to nerobí tak okato. Veď aj váš známi doktor vás uprednostní pred ostatnými pacientmi. Ľudia sú takí. Ja priznávam, že to správne nie je no na druhej strane to nie je také strašné.

Takež tie 3 body len zhrnuli to čo vlastne vravia všetci aj tu na fóre "copy - paste" a nič nedokazuje to, že prečo by tam nemal byť...
Je pravda, že stopol eurofony ? Je
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

NHISPVM - Kotleba znizil dlh o 12 milionov eur, ale vies za aku cenu? Zrusil kopu dotacii na kulturu, sport, opravy ciest a tak dalej. Cize da sa povedat, ze odstavil organizacie zavisle na peniaze z kraja od tychto penazi. To je ako keby si ty minul na stravu mesacne 200 eur a zrazu dostanes len 50 eur na stravu a mas prezit cely mesiac. Po mesiaci povies, ze si usetril 150 eur za stravu.
xH4wK

butthead napísal: // no pozeram ze si post zmazal a do quote mi nezobralo to gro tvojho prispevku, nevadi snad sa chapeme
Ja som nic nezmazal :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Kks celé facebookovské skupiny sú zasraté hnedou. Tematicky úplne inak zamerané, vždy sa tam nájde niekto kto vytiahne Vodcu a potom sa háda ako idiot.
Slušný ľudia chvíľu vydržia, ale potom im to nestojí za to..

Nedávno som čítal Zima sveta, kde je pekne opísaný nástup nacizmu v Nemecku z pohľadu obyčajných ľudí. Môžem vám povedať, že zdieľam rovnaké pocity ako hrdinovia románu. Hlasná menšina zastrašuju a vnucuje svoj názor všade a všetkým akýmikoľvek prostriedkami a stále sa len cítia silnejší.

Ako ono si myslíme, že nič nehrozí a tak, ale hrozí. Všetko sa môže zrútiť v priebehu pár mesiacov, rokov.
Dnes vláda za každú cenu, zajtra predčasné voľby. Nárast popularity, ešte ťažsia patová situácia až napr. SNS cukne a ojoj máme vládu... povedzme, že sa podarí presadiť vystúpenie z NATO, EU a Rusko zacíti šancu ako na Ukrajine...

Pritiahnuté za vlasy? Jednoznačne. Absolútne nereálne? Rozhodne nie.
NHISPVM
Star
Star

Heker - a čo rozumieš pod pojmom kopa dotácii na kultúru ? To video za 200 tisíc ? Aj napr. starosta za VK (tuším) sa zastal Kotlebu, že to robí dobré a snaží sa... Na čo následne nebol pozvaný k diskusii o nezamestnanosti Veľkého Krtiša čo mi príde nefér... Taký Prešov dostal 200€ na jedlo Ďalších 200€ zobral pôžičku a nekúpil tiež nič... Veď uznaj sám, že keď sa už ani nekosí burina, tak to je na tom horšie ako BBSK...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nie len to. SMEčkári vytiahli proti Sulíkovi, denne dva až tri články negatívne naladené voči nemu, pričom to korunovali dielom od toho srandistu Palatu (ten je známy svojimi bludmi už na idnes.cz). Mám silný pocit, že Penta začala v pozadí SME ťahať pobúrene nitky, pretože jej koníky v pretekoch prepadli, na čele s Gazdom, ktorého reklama a promo články boli na SME každodenným sústom. Teraz celá redakcia útočí ako zmyslov zbavená a hneď za ňou kráča aj Denník N. Ich propaganda už dosahuje priam Goringovských rozmerov. Presne týmto spôsobom pomohli Kotlebovi, sebareflexia im zjavne chýba.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

begbeee napísal:Kks celé facebookovské skupiny sú zasraté hnedou. Tematicky úplne inak zamerané, vždy sa tam nájde niekto kto vytiahne Vodcu a potom sa háda ako idiot.
Slušný ľudia chvíľu vydržia, ale potom im to nestojí za to..

Nedávno som čítal Zima sveta, kde je pekne opísaný nástup nacizmu v Nemecku z pohľadu obyčajných ľudí. Môžem vám povedať, že zdieľam rovnaké pocity ako hrdinovia románu. Hlasná menšina zastrašuju a vnucuje svoj názor všade a všetkým akýmikoľvek prostriedkami a stále sa len cítia silnejší.

Ako ono si myslíme, že nič nehrozí a tak, ale hrozí. Všetko sa môže zrútiť v priebehu pár mesiacov, rokov.
Dnes vláda za každú cenu, zajtra predčasné voľby. Nárast popularity, ešte ťažsia patová situácia až napr. SNS cukne a ojoj máme vládu... povedzme, že sa podarí presadiť vystúpenie z NATO, EU a Rusko zacíti šancu ako na Ukrajine...

Pritiahnuté za vlasy? Jednoznačne. Absolútne nereálne? Rozhodne nie.
Pozri uz som to pisal v inej teme. V Grecku je v parlamente Zlaty Usvit uz 4 roky, ktory este menej skryva odkial a koho cerpa inspiraciu. Dokonca tam je spajany aj s vrazdami a atentatmi. Navyse tam maju omnoho extremnejsiu ekonomicku situaciu,skutocnu utecenecku ktizu, ale rozhodne tam zatial nebadat katastroficke scenare, ake si tu nacrtol, a rozhodne nie v radoch mesiacov, tak sa zas neplas. To mi pride ako jedno video, kde sa zrutil financny system na celom svete za 2 dni.
NHISPVM
Star
Star

Dragon, celé mi to také príde ako jedná veľká komédia... Pripisujú mu ešte vyvražďovanie židov a neviem čo všetko... Pritom podobne strany ako Jobbik, spomínané Grécko fungujú. Sám Fico staval kampaň proti cígnom a dušoval sa ako to zarazí a nikto ho za fašistu nemal... Vyjadrujú sa ako zlyhal ako župan... Pritom tí istí ľudia, ktorí ho zvolili za župana ho zvolili aj teraz... Je to smiešne a trápne zároveň
Napísať odpoveď