Bios po výmene batérie
Bios po výmene batérie
Dobrý deň. Poprosím o radu. V poslednom čase(cca 2 dni) sa mi po zapnutí PC objavilo upozornenie Batery critical. Vymenil som batériu na doske, nastavil čas a dátum v Biose a teraz pri každom spustení pri načítavaní BIOSu mi vypíše: Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility. Po stlačení F1 sa Windows normálne načíta a PC funguje. Poraďte prosím, kde hľadať chybný údaj v BIOSe. Nevyznám sa veľmi do toho. Základná doska Dell Dimension 4600i. THX
Re: Bios po výmene batérie
Pred tou hláškou nemáš nič iné napísané? Niekedy pomáha vojsť do biosu, dať uložiť nastavenia biosu a reštartovať PC.
To som už skúšal veľakrát a nepomohlo. Aj načítavanie Windowsu ide pomalšie, ako to bolo pred výmenou batérie. Pred hláškou nie je napísané nič.
Nastavil si boot v biose ako 1.disk ?
Nie, mám nastavenú CD-ROMku. Disk mám nastavený, ako 2. Čo znamená Report keyboard Errors? Mám nastavené Report (možnosť Do not report).
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To znamena, ze ked nemas pripojenu klavesnicu, tak sa ti pocitac nenabootuje, vyhodi ti chybu pri teste ramky. Pripadne to moze este znamenat, ze ak to bude ina chyba (napriklad nespravny datum), tak budes musiet stlacit daku klavesu (napr F1), aby si to preskocil a mohol bootovat system.
Skúsil som nastaviť Do not Report a už neoznamuje žiadnu hlášku. Reštartoval som to asi 5x a v poriadku. Neviem, či to tak môže byť a prečo som pri nastavení report musel tlačiť F1? Podľa Teba je tam nejaká chyba. Tú hľadám.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Chybu ti ziadnu nepise, aspon podla prveho prispevku. Ide o to, aby si po vymene baterky isiel do biosu a ulozil nastavenia, hoci si nic nemenil. Aspon mi to tak pripada.
Ja som to veľa krát uložil a stále to písalo, aj keď som to prvý krát nemenil. Potom som už skúšal všetko možné a stále to písalo, pokiaľ som nezmenil "Do not report.
P.S. Opäť som vybral batériu, opäť ju založil. BIOS načítal HDD, pamäť, ja som upravil len veľkosť GK a prepísal Do not report a zatiaľ funkčné. Ďakujem za rady.
P.S. Opäť som vybral batériu, opäť ju založil. BIOS načítal HDD, pamäť, ja som upravil len veľkosť GK a prepísal Do not report a zatiaľ funkčné. Ďakujem za rady.