Herný monitor 250e
Herný monitor 250e
Ktorý z týchto monitorov by ste odporúčali predovšetkým na hry:
https://www.alza.sk/27-iiyama-prolite-g ... 905661.htm
https://www.alza.sk/27-benq-rl2755hm-d2 ... d=18853364
pripadne nejaky iný 27" v podobnej cene
https://www.alza.sk/27-iiyama-prolite-g ... 905661.htm
https://www.alza.sk/27-benq-rl2755hm-d2 ... d=18853364
pripadne nejaky iný 27" v podobnej cene
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Herný monitor 250e
Ani jeden. Kupovat v dnesnej dobe TN monitor su vyhodene peniaze.
http://lcd-monitory.heureka.sk/dell-p2714h/
http://lcd-monitory.heureka.sk/dell-p2714h/
ale vacsina vsetkych tych hernych monitorov su TN co je natom take spatne alebo aky je tam rozdiel? aj teraz mam TN a neviem vidim vsetko ako sa patri
Na TN máš hlavne zlé pozorovacie uhly a pod určitými uhlami sa ti "menia" farby, IPS majú celkovo lepšie podanie farieb. Takže jednoznačne treba ísť do IPS 
ak niekto vie, doplňte "Na TN paneloch dochádza k ...... farieb", nemôže ma napadnúť to slovo
ak niekto vie, doplňte "Na TN paneloch dochádza k ...... farieb", nemôže ma napadnúť to slovo
zkreslovaniu 
tak ale ked sedim priamo pred monitorom tak k skreslovaniu asi nemoze dojst
a 27" ips uz vychadzaju urcite nad 250e tak to neprichadza do uvahy
ja mam doma dost shit monitor (ked sa mi pokazil stary, zobral som tento z roboty a stale funguje, tak to neriesim). aj ked sedim pred nim, tak jasne vidim ze rovnaka farba ma iny odtien na krajoch hore alebo dole ako v strede... predpokladam ze je to tym ze je to TN panel.
samozrejme je to vec, ktora ta nemusi az tak trapit, ale ked sem pises ze chces poradit, tak ti ludia budu radit. a nebudu ti radit zle veci ale dobre. za 250 eur kupis aj 27" monitor, ale nebude to nic extra, preto ti radi Ryan ten 24".
pokial napriek tomu trvas na 27" a TN paneli, tak nepis ze chces poradit, proste si vyber ten co sa ti najviac paci a hotovo.
samozrejme je to vec, ktora ta nemusi az tak trapit, ale ked sem pises ze chces poradit, tak ti ludia budu radit. a nebudu ti radit zle veci ale dobre. za 250 eur kupis aj 27" monitor, ale nebude to nic extra, preto ti radi Ryan ten 24".
pokial napriek tomu trvas na 27" a TN paneli, tak nepis ze chces poradit, proste si vyber ten co sa ti najviac paci a hotovo.
aacid diki 
FlorQ sú aj lacnejšie, mne sa celkom pozdáva tento LG
Alebo skús popozerať recenzie, klikni tu a dozvieš sa viac
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2016, 13:48)
Je to určite tým, že je to TN. Myslíte, že tieto novšie TN-ka sú na tom so zkresľovaním farieb lepšie? Poprípade, čo hovoríte na VA, MVA, PLS
Napr. tento ohnutý Samsung má VA
FlorQ sú aj lacnejšie, mne sa celkom pozdáva tento LG
Alebo skús popozerať recenzie, klikni tu a dozvieš sa viac
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2016, 13:48)
Je to určite tým, že je to TN. Myslíte, že tieto novšie TN-ka sú na tom so zkresľovaním farieb lepšie? Poprípade, čo hovoríte na VA, MVA, PLS
Napr. tento ohnutý Samsung má VA
-
Ryan Giggs
VIP
IPS a VA monitory bez problemov kupis do 250€ aj v 27".FlorQ napísal:tak ale ked sedim priamo pred monitorom tak k skreslovaniu asi nemoze dojsta 27" ips uz vychadzaju urcite nad 250e tak to neprichadza do uvahy
Na TN je horsie vsetko. Uhly, farby, kontrast, biela farba....
Nema zmysel to kupovat.
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2016, 14:07)
Neradil som mu 24", ale 27". Aj ked nejakych 20 eur nad rozpocet.aacid napísal:za 250 eur kupis aj 27" monitor, ale nebude to nic extra, preto ti radi Ryan ten 24".
tak potom to ma heureka zle popisane. pisu 23.8"
ja by som takyto "kompromis" nebral, full hd je taku uhlopriecku predsalen malo. dnes ludia kupuju 27" 4K monitory... za tu cenu by som radsej zobral nejaky dobry 24" monitor.
ja by som takyto "kompromis" nebral, full hd je taku uhlopriecku predsalen malo. dnes ludia kupuju 27" 4K monitory... za tu cenu by som radsej zobral nejaky dobry 24" monitor.
-
Ryan Giggs
VIP
Je to P2714H, čo maju v popise nie je podstatne. Tam maju vždy plno nezmyslov.
Nie je na tom nič kompromisne. Na 4k potrebuješ už aj adekvatne železo. A s vyššim rozlišenim ako FHD, nestoji 27" monitor 250€.
Nie je na tom nič kompromisne. Na 4k potrebuješ už aj adekvatne železo. A s vyššim rozlišenim ako FHD, nestoji 27" monitor 250€.
je to o kompromise, sice zoberiem velky monitor ale s biednym rozlisenim... to je ten kompromis.
ako som pisal, radsej by som zobral mensi monitor aby zodpovedal rozliseniu alebo potom priplatil. u mna je to presne ten dovod preco ostanem pri velkosti 23-24", hravam casto hry a teda by som potreboval este aj pc upgradovat aby utiahol vyssie rozlisenie na velkom monitore.
ako som pisal, radsej by som zobral mensi monitor aby zodpovedal rozliseniu alebo potom priplatil. u mna je to presne ten dovod preco ostanem pri velkosti 23-24", hravam casto hry a teda by som potreboval este aj pc upgradovat aby utiahol vyssie rozlisenie na velkom monitore.
Možeš mať 4K monitor a hry hrať pri FHD 
-
Ryan Giggs
VIP
No napríklad internet, videá môžeš pozerať v 4K, ale náročnejšie hry hrať vo fullhd, poprípade 2K 
no to je tvoj nazor. 80 ppi je podla mna uz strasidelne malo.Ryan Giggs napísal:Na tom rozlišeni nie je nič biedne...
hlavne ak clovek vlastni mobil alebo tablet, kde sa ta hustota pohybuje okolo 400 ppi bezne. ak si zoberies ze na displej sa pozerat mozno z dvojnasobnej vzdialenosti ako na mobil, ten monitor je na urovni displeja prveho iphonu...
Podľa mňa to na tak "veľký" monitor celkom postačuje, mám 19" monitor a podobnú hustotu a v pohode, viem si to kľudne predstaviť na 27" monitoreaacid napísal: no to je tvoj nazor. 80 ppi je podla mna uz strasidelne malo.
hlavne ak clovek vlastni mobil alebo tablet, kde sa ta hustota pohybuje okolo 400 ppi bezne. ak si zoberies ze na displej sa pozerat mozno z dvojnasobnej vzdialenosti ako na mobil, ten monitor je na urovni displeja prveho iphonu...
-
Ryan Giggs
VIP
To nie je moj nazor. To je fakt. Donedavna ine ani neboli a stacilo to. Zaujimave...
Hlavne je uplny nezmysel porovnavat mobil a monitor. Rozilsenie totizto zavisi na sledovacej vzdialenosti, nie na ppi.
Hlavne je uplny nezmysel porovnavat mobil a monitor. Rozilsenie totizto zavisi na sledovacej vzdialenosti, nie na ppi.
jasne, donedavna nam stacili CRT monitory 800*600, pouzivas tym padom este taky?
ano, na mobil sa pozeras z inej vzdialenosti ako na monitor, preto som to vo svojom prispevku zohladnil, totiz ten prvy iphone mal 2x take ppi ako tento monitor...
stacit staci, ved ja nikde netvrdim ze sa na taky monitor nebude dat pozerat, akurat ze doba trochu pokrocila a tie parametre su jednoducho uz slabota...
ano, na mobil sa pozeras z inej vzdialenosti ako na monitor, preto som to vo svojom prispevku zohladnil, totiz ten prvy iphone mal 2x take ppi ako tento monitor...
stacit staci, ved ja nikde netvrdim ze sa na taky monitor nebude dat pozerat, akurat ze doba trochu pokrocila a tie parametre su jednoducho uz slabota...
-
Ryan Giggs
VIP
A co ze mal stary iphone 2x vyssie ppi? Na tom vobec nezalezi. Drviva vacsina NTB ma tiez nizke PPI a nikto sa nestazuje. To su len cisto psychologicke pohnutky, nie prakticke ani funkcne.
Musis zohladnit poziadavky a cenu. Na vyssie rozlisenie nema rozpocet. A na zlavenie z uhlopriecky dovod nevidim. Nehovoriac o dalsich veciach ktore tu boli spomenute (adekvatne zelezo...). Ferarri si nekupim preto aby som s nim chodil len na nakupy.
Musis zohladnit poziadavky a cenu. Na vyssie rozlisenie nema rozpocet. A na zlavenie z uhlopriecky dovod nevidim. Nehovoriac o dalsich veciach ktore tu boli spomenute (adekvatne zelezo...). Ferarri si nekupim preto aby som s nim chodil len na nakupy.