Zaruka chipnuteho auta
Zaruka chipnuteho auta
Ahojte,
zvazujem kupu Seatu Leon a nasiel som za celkom dobru cenu ediciu Homola:
http://seat-leon.autobazar.eu/14-tsi-ec ... 91294.html
Problem je ale ten, ze na tom aute bol robeny chiptunning, a teda kedze bol robeny zasah do riadiacej jednotky, predpokladam ze pada zaruka. Nie ?
Predajca tvrdi, ze je to urobene tak, ze ak sa niekto pripoji na riadiacu jednotku, ukaze mu nula zmien, takze ak by som aj chcel nieco reklamovat, tak nikto nezisti ze sa tam nieco vobec robilo.
Da sa tomu verit ? Isli by ste do takeho auta ?
Alebo radsej zobrat obycajny Leon, nejaku predvadzacku, napr: http://seat-leon.noveauto.sk/seat-leon- ... 39543.html ?
Dik
zvazujem kupu Seatu Leon a nasiel som za celkom dobru cenu ediciu Homola:
http://seat-leon.autobazar.eu/14-tsi-ec ... 91294.html
Problem je ale ten, ze na tom aute bol robeny chiptunning, a teda kedze bol robeny zasah do riadiacej jednotky, predpokladam ze pada zaruka. Nie ?
Predajca tvrdi, ze je to urobene tak, ze ak sa niekto pripoji na riadiacu jednotku, ukaze mu nula zmien, takze ak by som aj chcel nieco reklamovat, tak nikto nezisti ze sa tam nieco vobec robilo.
Da sa tomu verit ? Isli by ste do takeho auta ?
Alebo radsej zobrat obycajny Leon, nejaku predvadzacku, napr: http://seat-leon.noveauto.sk/seat-leon- ... 39543.html ?
Dik
Re: Zaruka chipnuteho auta
Co cakas, aka zaruka? Myslis, ze ked sa ti nieco pokazi po roku kupi noveho auta, ze to vyreklamujes? Mozno tak motor alebo automat v pripade Mercedesu, ale od Seatu nic necakaj.
Tak aj neviem, napriklad mame na Corse sa pokazial lambda sonda po roku a zreklamovali to.
Predsa ked je na auto 4 roky zaruka, tak na nieco asi musi byt, nie ?
Predsa ked je na auto 4 roky zaruka, tak na nieco asi musi byt, nie ?
Neni zaruka 2 roky na vezne veci a 4 roky karoseria napriklad, navyse s tym, ze veci ako kolesa, loziska, brzdy, skla atd... nevyreklamujes?
Neviem ako to ma Seat, ale u Oplu je to tak, ze 2 roky je na vsetko a potom uz len na motor a prevodovku. Ale jasne, ze veci ktore podliehaju opotrebeniu sa nedaju reklamovat.
Spat k tym autam, ktore som sem daval. Oplati sa to za ten peniaz ? Novy Leon 1.4T stoji okolo 17-18k.
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2016, 11:06)
ten chiptuning robila firma Profituning, nechcem robit reklamu, ale ma dobre referencie
Spat k tym autam, ktore som sem daval. Oplati sa to za ten peniaz ? Novy Leon 1.4T stoji okolo 17-18k.
//autoeditácia príspevku (14 Mar 2016, 11:06)
ten chiptuning robila firma Profituning, nechcem robit reklamu, ale ma dobre referencie
zaruka z dôvodu zmeneneho softu problem nebude, skôr bude problem ako bolo pisane, dnes sa tazko nieco reklamuje... ale je jedno ci tam mas soft ci nie
Takže to vyzerá na celkom dobrú kúpu, nie?
Tomu by som moc neveril, je sakra rozdiel, ked je tam palivova mapa od vyrobcu a ked je tam mapa od nejakeho garazmajstra, ktory od brucha dvihne tlak v turbe, predlzi dobu otvorenia ventilu a pridava bohatsiu zmes. Potom by som chcel vidiet tu diskusiu v servise, ked si budes obhajovat tie spalene ventily alebo zadrete turboHegy napísal:zaruka z dôvodu zmeneneho softu problem nebude, skôr bude problem ako bolo pisane, dnes sa tazko nieco reklamuje... ale je jedno ci tam mas soft ci nie
Ak by to bola mierna uprava tak mozno by to nebol problem, ale tomu autu pridali 30 % vykonu a to je na cisto seriovy motor velka zataz. Zivotnost musi ist rapidne dolu a ktovie ako sa to prejavi na EK o par rokov, pretoze limity na nove motory su dost prisne.Hegy napísal:zaruka z dôvodu zmeneneho softu problem nebude, skôr bude problem ako bolo pisane, dnes sa tazko nieco reklamuje... ale je jedno ci tam mas soft ci nie
Netvrdim ,ze nic nie je nemozne.
Ale, z konstatovania "predajca tvrdi" mi naskakuje uz teraz husia koza.
Mozno som skeptik no ja osobne taketo tvrdenie beriem s obrovskou rezervou.
A podla mna, opakujem podla mna je akykolvek takyto zasah do RJ uz na zvazenie.
Sice to nie je podobne no zoberte si kauzu upravených emisii u VW.
Ja osobne by som sa takemu autu vyhol oblukom.
Ak sa takemu motoru daco stane tak nik ani ten co čiptuning robil a ani predajca do pripadneho sporu nepojdu a budu sa tomu zubami-nechtami snazit vyhnut a robit zo seba "blbcov", ze oni o nicom nevedia a vyhovarat sa.
Ale, z konstatovania "predajca tvrdi" mi naskakuje uz teraz husia koza.
Mozno som skeptik no ja osobne taketo tvrdenie beriem s obrovskou rezervou.
A podla mna, opakujem podla mna je akykolvek takyto zasah do RJ uz na zvazenie.
Sice to nie je podobne no zoberte si kauzu upravených emisii u VW.
Ja osobne by som sa takemu autu vyhol oblukom.
Ak sa takemu motoru daco stane tak nik ani ten co čiptuning robil a ani predajca do pripadneho sporu nepojdu a budu sa tomu zubami-nechtami snazit vyhnut a robit zo seba "blbcov", ze oni o nicom nevedia a vyhovarat sa.
Tam je hacik v tom ze vyrobca upravu NEZISTI, nejde o to ze aka ta uprava skutocne je.
nakoniec som do toho radsej nesiel
Dobre si spravil.
Tiez som toho nazoru.