Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Grond
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Grond »

http://www.aktuality.sk/clanok/321697/r ... st-nie-je/ :lol:

v sucasnosti prebiehaju rokovania s bolsevikom, tak uz len si musime pockat na biely dym a Habemus ficozlepenec
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja sa teraz chcem opytat vsetkych moralistov, ktory maju reci typu ''ked nejdes volit, tak potom nenadavaj''. Kedze ste sli volit, a takto ste sa nechali oje***....mozte teraz nadavat? :smt059

//karmista, podla vyjadrovania to odhadujem na Marianka :D
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Rozhodne ano, skrz to, ze dvihli ritne polky a 5. boli zasunut.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lub0$ napísal:Ja sa teraz chcem opytat vsetkych moralistov, ktory maju reci typu ''ked nejdes volit, tak potom nenadavaj''. Kedze ste sli volit, a takto ste sa nechali oje***....mozte teraz nadavat? :smt059
Áno, jasné. Kto šiel voliť a odovzdal hlas zlodejom, pokrytcom, klamárom či politickým krikľúňom, má evidentné právo sa vyjadrovať k tejto problematike. Kto sa tohto procesu nezúčastnil a menovanú skupinu priamo nepodporil, nemá právo sa vyjadrovať. :lol:
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nasiel sa dalsi slusny poslanec - Martin Kvetko, ak vznikne koalicia so SMERom, odide zo Siete:
https://www.facebook.com/martin.kvetko?fref=ts
Martin Kvetko
5 hrs · Bratislava ·
Milí priatelia,
viacerí z vás mi od včera píšete, voláte, pýtate sa ma, čo sa to vlastne v tej politike deje. Verte mi, že som z toho rovnako sklamaný ako vy.
Určite ste si všimli aj zásadné rozhodnutia, ku ktorým sa odhodlali už traja poslanci za ‪#‎Sieť‬, Miroslav Beblavy, Katarína Macháčková a Simona Petrík. Chcem im preto prejaviť svoju podporu a obdiv za to, že sú verní svojmu presvedčeniu a na rozdiel od iných si držia slovo.
Rovnako chcem touto cestou prehlásiť, že ak vznikne vláda zložená zo strán #Sieť, SMER-SD, SNS a Most-Híd, budem konať rovnako ako oni, teda zo strany #Sieť odídem. Dôvod, prečo tak urobím je jasný. Spoločná vláda strany #Sieť so stranou SMER-SD je pre mňa neprijateľná. Bola by v rozpore s mojim politickým presvedčením, hodnotami a hlavne by som tým zradil ľudí, ktorí ma vo voľbách podporili svojimi hlasmi.
Keďže si svojich voličov vážim, na politiku určite nezanevriem. Budem sa naďalej venovať veciam, ktoré som ľuďom pred voľbami sľúbil. Prioritou pre mňa bude podpora mladých aktívnych ľudí a rozvoj regiónu, v ktorom žijem.
Pekný deň.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pekne, ale je to 106-ka Siete, stale chyba 7 slusnych poslancov... No hlada ich uz vyse 14 tisic ludi a ti posobia urcity tlak, aj ked podla mna to nepomoze, ti ktori zostanu, sa bud nechali kupit, aj nepriamo, alebo vazne veria ze robia nieco dobre, ci dokonca nevyhnutne pre Slovensko, podobne ako Fico ked nas chrani proti (neexistujucimi) hrozbami.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tiež mám pochyby, že sa nájdu aj ďalší, resp. potrebný počet. Vidina koryta je silnejšia.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

nj to by musela odist cela Siet a este niekto z Mosta. Ale bola by sranda keby v sieti ostal len Prochadzka.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Podla mna bude celkom zaujimave aj to, ako sa s takouto koaliciou vyrovna Smer. Bude musiet pustit niektore dolezite rezorty a moze to vyvolat konflikty v strane samotnej. Myslite ze je moznost ze Smer obetuje kosicke kridlo paskovcov tunelujuce zdravotnictvo? Mohlo by to byt aj pre Smer dobre PR ako bojuju proti korupcii vo vlastnych radoch a zaroven by to bol mocensky uspech pre bratislavske kridlo.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Takze lavo-pravy zlepenec sa nam stava realitou, inak povedane korporatno-fasisticka vlada oligarchov, mafie pokracuje dalej.

http://www.teraz.sk/slovensko/most-odch ... lanok.html

Podstate to co sa uz davno realizuje na urovni samosprav, len chvilu trvalo kym sa to pretavilo do parlamentnej podoby a mozno im to aj vydrzi pocas 4 rokov, podla mna aj bude muset vydrzat, zalezi od toho ako sa jednotlivi oligarchovia v zakulisi dohodli.

Alebo to bude inak ? http://necenzurovane.net/volby2016/volby27.html , najlepsie ukaze cas
hughito
Redeemer
Redeemer

A vy veríte že za SaS napr. nikto nie je? Že ostatné strany sú "zlé," stoja za nimi oligarchovia a Sulíkovci sú v pohode? :D Veď SaS-ka ma brutálne neoliberálny program, plne v záujme podnikateľov (myslím všeobecne), čiže to nie sú nejakí zástupcovia ľudových más, ale skôr týchto vrstiev. Určite sú tam ľudia, ktorí ich podporujú. A to platí pre každú inú relevantnú stranu, vrátane Kotlebovcov (na to poukazujú ľudia z ich radov). Jediný, kto za sebou snáď nikoho nemá je Matovič, lebo on sám je dosť prachatý a tá jeho strana prakticky ani nie je stranou, ale zhlukom ľudí, takže to je trocha iná záležitosť. A ľudia ako Lipšic.. veď to je stará štruktúra, starý KDHák, masla na hlave má plno. Pokrytectvo je z neho až srší, keď dáva tie patetické bohorovné vyhlásenia.

Je smiešne, že ľudia si vždy nájdu "tých svojich" hrdinov a na iných budú ukazovať prstom, to sú tí "zlí." Pritom to nie je o stranách a ich lídroch, ale o systéme. Poukazovať na to, že ekonomické elity (kapitalisti) majú vplyv na štát a nežiadať pritom zmenu systém od gruntu, je nepochopenie celého stavu veci.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

hughito, neverim, ze si taky hlupy. Naozaj nie.

Je ti jasne, ze Sulik je za vodou viac, ako Matovic, ze ano? Ked nie, precitaj si nieco o jeho osobnom zivote este pred politikou, bude ti to jasnejsie. SaS si uvedomuje, ze slovenska ekonomika ma este na viac, ak vlada prestane buzerovat malych a strednych podnikatelov. Oni totizto do systemu davaju najviac aj napriek tym vsetkym problemom, ktore im pobirmovany katolik Hranol CSc. sposobuje.
Prílohy
12814574_528974037281490_34395713248842999_n.jpg
12814574_528974037281490_34395713248842999_n.jpg (41.52 KiB) 1492 zobrazení
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pascalwb napísal:nj to by musela odist cela Siet a este niekto z Mosta. Ale bola by sranda keby v sieti ostal len Prochadzka.
este je ina moznost
ludia, ktori su teraz zvoleni do parlamentu mozu dostat fleky na ministerstvach ako ministri, statni tajomnici, sefovia uradov, atd...
namiesto nich budu zvoleni do parlamentu nahradnici
a prave ti mozu byt tym jazyckom na vahach
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kto sme?
hlupi slovaci...

polovica slovenska je tak sprosta ze voli fica a druha polovica uplne rovnako sprosta lebo si mysli ze ak by sme sa zbavili fica tak sa zrazu vyriesia vsetky problemy sveta...

ja urcite preferujem sulika pred ficom (pred akymkolvek slovenskym politikom aktualne), ale svet nie je ciernobiely, tak ako fico nie je diabol sam, tak ani sulik nie je pan boh co vsetko vyriesi.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

hughito napísal:A vy veríte že za SaS napr. nikto nie je? Že ostatné strany sú "zlé," stoja za nimi oligarchovia a Sulíkovci sú v pohode? :D Veď SaS-ka ma brutálne neoliberálny program, plne v záujme podnikateľov (myslím všeobecne), čiže to nie sú nejakí zástupcovia ľudových más, ale skôr týchto vrstiev.
hughito a ty si prišiel z akej galaxie? Ty si na úrade práce, keď takéto niečo hovoríš? Kto ťa zamestnáva keď nie podnikatelia, keby tu nebolo podnikateľov, tak by sme sa tu dnes nerozprávali. Tento štát funguje zle hlavne pre to, lebo je tu rozbujnená birokracia, vysoké daňové zaťaženie ak nie najvyššie oproti tomu čo ti v čistom zostane na ruke, nefunkčné súdnictvo, čo je vo všetkých vyspelých krajinách 3 pilierom demokracie a podobné veci, prečo to teda za tých x rokov 12 či kolko to vládne smer nikdy ani nenaznačil, že niečo takéto chce urobiť, keď už je pre teba každý skorumpovaný a ten čo momentálne korumpuje najviac ti nevadí, tak prečo sa aspoň trochu nezamyslíš a nespítaš sa prečo to ten fico za toľko rokov ani len neskúsil zmeniť?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Je rozdiel mat program zamerany na podnikatelov a "podnikatelov". Lebo aj SMER ma program zamerany na podnikatelov, ale vylucne na takych, ktori obchoduju iba so štátom. Na takych, ktori davaju casto uplne predrazenu najvyssiu ponuku, no aj tak tu statnu zakazku samozrejme vyhraju. Na takych, ktori kapital prelievaju do schrankovych firiem v zahranici, aby sa vyhli plateniu dani. Tie toky penazi do schrankovych firiem a naspat z nich do inych bank a potom naspat na Slovensko by sa mali co najskor vysetrit a potom ich vsetkych pozatvarat. Fico napriklad byva v luxusnej novostavbe hned pod Bratislavskym hradom, v tej budove byva aj Pociatek. Budovu vlastni nejaka cyperska schrankova firma. Si myslite, ze by bol Fico taky sprosty, ze by obrovsku sumu penazi investoval do bytu, ktory vlastni nejaka pochybna schrankova firma s nastrcenym bielym konom? Jasne ze aj tuto schrankovu firmu, ako mnoho inych, vlastnia ludia zo SMERu a ich oligarchovia.

Naopak SaS ma program na podporu takych podnikatelov, ktori tvoria chrbticu celeho nasho podnikatelskeho sektoru a ktorych SMER doslova zdiera. Znizenim byrokracie a danoveho a odvodoveho zatazenia im zostane viac kapitalu, ktory jednak hned neodide do schrankovych firiem v zahranici a jednak ho mozu investovat do svojich zamestnancov (zvysit plat, ponuknut benefity, zlepsit pracovne prostredie a bezpecnost) alebo ho mozu investovat do rozvoja svojho podnikania a teda zamestnat aj vacsi pocet ludi. Taktiez nie je rozumne velkym korporaciam ponukat az modre z neba (danove pardony, ziadny najom za pozemky, dotacie na to ze zamestnaju XY ludi na XY rokov), pretoze tie s minimalnymi nakladmi tvoria obrovsky zisk, ktory samozrejme odvedu hned do zahranicia a ked vyprsia aj tieto stimuly, tak sa zbalia a odidu zase niekam inam.

Obchodovanie statu so schrankovymi firmami by malo byt co najskor zakazane a kazdy statny uradnik a minister, co sa podpise pod takuto zmluvu by mal ist sediet natvrdo do basy.

Ale chapem, ze hughitovi ako anarchistovi sa nepozdava akekolvek podnikatelske prostredie a chcel by tu zaviest...ja neviem...vymenny obchod? :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale ved podporovat podnikatelov chce aj SNS aj Siet a s tym idu do diskusie so Smerom, tak kde je problem?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

aacid, povazujem ta naopak za inteligentneho cloveka, ale to, co si napisal vazne nemyslis vazne, ze?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pozeraj, ano, myslim ze Siet aj Most aj SNS zradili svojich volicov, ktori ich volili lebo mali antificovsku kampan. ano, stratili svoju tvar a charakter.
na druhu stranu, takto maju sancu aspon nieco dokazat. dnes som cital nejaky clanok, kde sulik tvrdil ze mu ponukali 6 ministerstiev ak by isiel do koalicie so smerom... on to odmietol. na jednej strane, super, stal si za svojim slovom, nesiel s ficom, super pecka bomba. ale co z toho? co teraz moze spravit sulit? keby to prijal a mal by pod kontrolou ozaj 6 ministerstiev, mohol by slovensku ozaj pomoct.

ani ja, ani ty, ani nikto nevie na 100% povedat kto hovori pravdu a kto klame. teraz vsetci nenavidia prochadzku, lebo sa ide kamaratit s ficom, ale mozno to ozaj mysli vazne a veri tomu ze nieco zmeni. rovnako sulik si teraz zachoval tvar a je super, ale mozno keby volby dopadli inak, on by bol vo vacsinovej vlade, mozno by bol este horsi ako fico.

mozno. nikto nic nevie na 100% percent. kedze volby su za nami, nejakym peticiam a hashtagom neverim, tak mam len dve moznosti, nadavat na vsetko, alebo cakat, sledovat a vytvorit si nazor az potom.
Napísať odpoveď