Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa hughito »

No len ďalej ukazujete, ako hlboko naivní ste, s celou touto Ficodiabol a Sulíkspásomániou. Čistá naivita, je paradox, že mne bude niekto vyčítať, že mám nejaké detské a hlúpe názory. Ale fajn no, ľudia majú tendenciu sa upínať na svojich hrdinov, mať nádej v "tých dobrých" politikoch. Ale je až fascinujúce, ako sa to ten motív stále ukazuje, najmä vďaka tomu, že dnešní SaS voliči sú všetko bývalý SDKÚ voliči..

Neoliberálny program SaSky by nepriniesol veľa dobrého pre pracujúcich - stačí si to pozrieť. Ale tak je to ako hádzať hrach na stenu.

Na margo toho "bohatstva" a "Je ti jasne, ze Sulik je za vodou viac, ako Matovic, ze ano?" len toľko, že stačí sa pozrieť napr. na Babiša a x iných prípadov po celom svete. Nehrá to vôbec žiadnu rolu - neplatilo by to ani v prípade Kollára. Nič to negarantuje, je to len trápny populizmus, na ktorý môžu naletieť len hlupáci.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

Ked ich oligarchovia bud prostrednictvom rozneho vydierania alebo uplacania donutili ist do koalicie so SMERom a SNS, tak si myslis, ze budu prijimat take zakony, vdaka ktorym by ich koalicni partneri skoncili v base? :D A kto tie zakony bude prijimat? Zadlzeny patologicky klamar Prochadzka? Ci oje*** Béla, ktory sa nevaha svojit kvoli peniazom aj s SNS a SMERom? :D Obaja vedia, ze si udalostami poslednych dni pochovali svoju politicku karieru, takze sa budu chciet za kazdu cenu drzat pri válove so SMERom a kradnut vsetci spolu... to ze klamu a chcu len kradnut uz ukazuju aj ich "argumenty" preco sa chcu zlepit so SMERom a SNS, vraj kvoli hrozne extremizmu z Kotlebovej strany :D Chcu bojovat proti extremizmu, tak idu do vlady s clovekom, ktory z vysoka serie na mladu generaciu, nici podnikatelske prostredie, strasi ludi a za ktoreho vlady stupla Kotlebova podpora z 1% na vyse 8%? No fakt rozumne...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja to budem pisat stale dookola, nemam s tym problem, ale tak trochu by som predpokladal ze ked to napisem x-ty krat, tak to uz ja pochopite.

ozaj si myslis ze keby sulik poskladal vladu a fico by bol v opozicii, tak ti oligarchovia sa zrazu vyparia? odidu smutne zo slovenska, ze "no co, aspon trochu sme si nahrabali"? ze oni by tym vydieranim a uplacanim nenutili aj novu vladu aby skakala tak ako oni chcu???
proste cely smer je iba prostrednik, babka, zbavime sa jednej, prijde druha.
mozno to nebude take ako za fica, ale stale to bude.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

tak nasiel sa dalsi normalny clovek
http://www.topky.sk/cl/1000863/1534491/ ... echutenie-
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Grond napísal:tak nasiel sa dalsi normalny clovek
http://www.topky.sk/cl/1000863/1534491/ ... echutenie-
Nie vsetci v MOSTE su politicke mrtvoly ako Bugár, verim ze z mostu odide viacero poslancov, ktory neskor mozu vstupit napriklad do SMK...ked tak sledujem diskusie poslednych dni, tak Bugarov krok podporuju len pardnove fake profily, ktore pisu o Bugarovi ako o velkom statnikovi :D pravdepodobne z centraly SMERu...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Neoliberálny program SaSky by nepriniesol veľa dobrého pre pracujúcich - stačí si to pozrieť. Ale tak je to ako hádzať hrach na stenu.
No pouc nas, SaS ma program na stranke zverejneny a je dost konkretny.
Na margo toho "bohatstva" a "Je ti jasne, ze Sulik je za vodou viac, ako Matovic, ze ano?" len toľko, že stačí sa pozrieť napr. na Babiša a x iných prípadov po celom svete. Nehrá to vôbec žiadnu rolu - neplatilo by to ani v prípade Kollára. Nič to negarantuje, je to len trápny populizmus, na ktorý môžu naletieť len hlupáci.
Ty si prisiel s argumentom ze Matovic je cisty lebo ma peniaze, neviem preco sa ti teraz tento argument nepaci...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

aacid, tu sa jedna o princip v prvom rade. Ak sa niekto na zaciatku stavia tvrdo proti SMER-SD a celu kampan postavi na tom, ma na tom postavene zasady a program, komunikuje to tak svojim volicom, tak je hadam len spravne, aby sa podla toho aj rozhodoval nadalej. Sulik velmi dobre vie, ze preco nechce ist s Hranolom - je to proti jeho presvedceniu a vie (podla neho a ja tomu verim na zaklade programu a sucasneho stavu Slovenska), ze zmena Slovenska je mozna LEN bez Hranola a akehokolvek vplyu ci spoluprace s nim. Prochazka a Bugar sa zakopali sami, a naozaj sa aspon ukazali co su zac. Ostatne to je vidiet na charaktere ludi, ktori v poslednych dnoch opustili alebo sa len chystaju opustit #siet, ci Most-Hid.

hughito, ja som ti nepovedal, ze mas detske ani hlupe nazory - ja som spytal, ci to myslis vazne, co pises. A zrejme z toho, co citam to naozaj myslis vazne - smutne z mojho pohladu, ale neberiem ti to. Ano, aj ja som byvaly SDKU volic (vlady, ktora nas dostala do EU aj NATO a vratila spat na mapu Europy a sveta, z ktorej nas vymazal boxerista z Elektry). Ked hovoris, ze Agenda 2020 by nepriniesla vela dobreho pre pracujucich (toto zase nemozes mysliet vazne), tak mi prosim ta povedz, ze na zaklade coho toto tvrdis? Ja netvrdim, ze ked je clovek bohaty nejde do politiky aj pre vlastne zaujmy - hovorim o tom, ze Sulik aj Matovic su slobodni narozdiel od Prochazku, ci Bugara. A to je zasadny rozdiel.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

možte mi niekto v kratkosti vysvetlit co sa stane ked sa najde tích 10 slušných ?
eMPiko
Addict
Addict

jukel napísal:možte mi niekto v kratkosti vysvetlit co sa stane ked sa najde tích 10 slušných ?
Smer+SNS+Most+Siet nebudu schopni zostavit vladu. Dokopy maju tieto strany 85 poslancov. Ked sa z nich 10 zaviaze ze za takuto vladu nebudu hlasovat, tak ten pocet klesne na 75. Aby mohli strany zostavit vladu potrebuju 76 hlasov pri hlasovani o vysloveni dovery vlade. Ak sa parlament nedohodne na vlade, tak zrejme prezident bude musiet zostavit uradnicku vladu, ktora bude docasne viest tento stat a potom sa udeju predcasne volby.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

p4ra, to je velka otazka ci sa v prvom rade jedna o princip alebo o dobro slovenska...

mozno sulik aj prochadzka v zasade chcu to iste, lepsie slovensko, len sulik veri tomu ze to s ficom nejde a prochadzka naopak.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

prochazka je nesvojpravny a drzia ho za gule kvoli dlhom, ktore si narobil. Gazda nema nazor a ani charakter, on si uz len zachranuje kozu....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, on je zadlzeny uz z prezidentskych volieb a teraz svoj dlh este viac zvacsil.
PS: ak Siet nominuje do vlady niekoho zo svojich poslancov, vlada pride o dalsi hlas - https://dennikn.sk/406615/rebelantom-si ... arlamentu/
Chyba uz len 5 poslancov :)
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

GothaR napísal:Presne tak, on je zadlzeny uz z prezidentskych volieb a teraz svoj dlh este viac zvacsil.
PS: ak Siet nominuje do vlady niekoho zo svojich poslancov, vlada pride o dalsi hlas - https://dennikn.sk/406615/rebelantom-si ... arlamentu/
Chyba uz len 5 poslancov :)
ale ona je nahradnicka, nepatri do tych 85 ludi, ci mylim sa?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Videli sme počas dvoch Ficových vlád, ako dobre sa darilo Slovensku. Neverím, že by sa z hranola stal z večera do rána poctivý človek.

Boccaccio, ale nastupila by, ak by siet dostala nejake ministerstvo
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Boccaccio napísal: ale ona je nahradnicka, nepatri do tych 85 ludi, ci mylim sa?
Momentalne sa nemylis, ale ak niekto z poslancov pojde do vlady (napr. ako minister), tak sa jeho miesto uvolni v prospech Zimenovej. Ta nasledne vystupi zo Siete a vlada tym pride o hlas.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

aacid napísal:p4ra, to je velka otazka ci sa v prvom rade jedna o princip alebo o dobro slovenska...

mozno sulik aj prochadzka v zasade chcu to iste, lepsie slovensko, len sulik veri tomu ze to s ficom nejde a prochadzka naopak.
ak by si si stál za svojim slovom ako tu vypisuješ, že treba počkať ako sa to vyvinie, tak by si tu nepísal ako to prochádzka myslí, to sa dozvieš až neskôr, teraz treba riešiť čo spravil teraz, teraz spravil to, že sa nejakým spôsobom bude snažiť nájsť peniaze, lebo vedel, že svojim správaním sa sám diskvalifikoval. To je jeho prvoradý ciel. Za to s ním fico bude narábať ako sa mu zapáči a v prípade, že by sa pokúšal niečo zmeniť, tak ho fico spláchne ako logo jeho strany.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Trocha mozno odveci otazka, ale zial, nemam v tom jasno.
K comu je dobre a v com spociva "zostavenie vlady"?
Ved aj keby smer nemal spojencov, nestacilo by, keby 76 poslancov prejavilo doveru vlade? Toto hlasovanie je anonymne?
Ci ide najma o rozdelenie ministerstiev?
Vopred dakujem za vysvetlenie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ano, staci 76 hlasov a vlada ziska doveru v parlamente.
Vyslovenie dôvery novoutvorenej vláde

Vláda je povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred Národnú radu Slovenskej republiky (NR SR), predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Programové vyhlásenie je základom jej činnosti na celé funkčné obdobie. Ak NR SR s ním súhlasí a vysloví vláde dôveru, môže sa vláda ujať výkonu svojich právomocí. Tento súhlas je podmienkou ujatia sa ústavných oprávnení. Ak NR SR programové vyhlásenie zamietne, a teda nevysloví vláde dôveru, prezident vládu odvolá. Ak NR SR v lehote šiestich mesiacov od vymenovania vlády neschváli jej programové vyhlásenie, prezident môže (je oprávnený) NR SR rozpustiť, v tomto prípade by sa opätovne konali voľby do Národnej rady SR.
eMPiko
Addict
Addict

Boccaccio napísal:Trocha mozno odveci otazka, ale zial, nemam v tom jasno.
Ved aj keby smer nemal spojencov, nestacilo by, keby 76 poslancov prejavilo doveru vlade? Toto hlasovanie je anonymne?
Vlada je nas najvyssi vykonny organ, ktory ma na starosti spravu SR. Je to vlastne zostava ministrov (+ premier ako veduci vlady), ktori potom ovladaju svoje ministerstva a tym maju obrovsky vplyv na dianie na Slovensku. Po volbach sa strany v novom parlamente snazia dohodnut na novej vlade (teda aka je zostava ministrov + ake ciele si tato zostava vytyci, aku koncepciu budu pri vladnuti presadzovat). V tomto pripade sa teda 4 spomenute strany dohodli ze takto si rozdelnia ministerstva a takto bude ich vlada fungovat, takymto otazkam sa budu venovat. Ked sa dohodnu o tejto vlade sa anonymne hlasuje v parlamente kde musia ziskat 76 hlasov aby mohla vzniknut (potom ju prezident vymenuje). Malo by to byt tak, ze vsetci clenovia stran, ktore sa dostanu do vlady za tuto vladu aj hlasuju. Teraz sa ale poslanci Siete buria lebo odmietaju vladu zo Smerom a hrozi ze za nu nebudu hlasovat.

Dolezite pri vlade je aj to, ze si tie strany slubia ze budu v parlamente hlasovat za svoje zakony. Ak bude chciest napr. Smer v parlamente schvalit nejaky zakon tak jeho koalicni partneri (teda partneri vo vlade) by mu mali pomoct dany zakon schvalit. Takisto aj ostatne strany si budu moct svoje zakony presadzovat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Boccaccio napísal:Trocha mozno odveci otazka, ale zial, nemam v tom jasno.
Keby si bol poslanec dajme tomu SaS alebo OLANO a budes hlasovat ZA vyslovenie dovery mensinovej vlade SMER + SNS, tak by tvoja politicka kariera stlacenim toho jedneho čudlíka skoncila. Rovnake by to bolo v opacnom pripade, kebyze ako poslanec SMERu podporis mensinovu pravicovu vladu. Nehovoriac o tom, ze je to len vyslovenie dovery vlade...kto by hlasoval za navrhy zakonov, ktore by do NRSR prinasala mensinova koalicia?

U nas mensinova vlada nebude fungovat, kedze aj za akykolvek rozumny a potrebny zakon odmietaju poslanci hlasovat, ak to nie su tvoji "kamarati" z tej istej koalicie alebo strany...Hlasuju proti. Neskor ho mozno ukradnu, sami predlozia a kamosi im to chvalia.

Bugar sam povedal, ze za posledne 4 roky MOST priniesol do NRSR cez 300 navrhov zakonov, SMER im schvalil až 2 :D A teraz sa ide Bugar s Fickom pusinkovat...madarski volici netrpia poruchami dlhodobej pamate, dobre vedia kto stal za kauzou Malinova a kto zrusil dvojite obcianstva a podobne...bol to SMER...a navyse teraz k tomu dostanu este taky bonus, koaliciu s tou hnusnou SNS, ktora je aktualne prespikovana ludmi z Meciarovho okolia...
Napísať odpoveď