STK -overenie km
STK -overenie km
Zdravim, chcel by som sa opytat preco mi niekedy nenajde na stkonline.sk auto na slovenskych znackach, resp. co t znamena. Taktiez ked je auto vyrobene napr 2005 a ma len jednu kontrolu v roku 2014 napr, znamena to ze je pravdepodobne dovezene, alebo to moze znamenat aj nieco ine ? A ked viem ze auto je napr z rakuska a mam jeho vin cislo, viem si pozriet jeho km na dakej alternativnej [stkonline] rakuskej stranke ? Dakujem za odpoved
Re: STK -overenie km
Fuxxo, však tam ti dá len údaje v čase kontroly originality, ale nevieš si pozrieť, čo sa dialo s autom pred kontrolou, teda keď bolo ešte v zahraničí.
Sak to je na tom to "krasne"...., ze ani diva svina nezisti co sa dialo s autom vonku pokial ho dakto doviezol sem.
Ja som pri jednom Grande Punto tiez z Rakuska chcel zistit co sa dialo s autom pred tym ako ho doviezli a uprimne platit sa mi za overenie v Rakusku nechcelo tak som overovanie nakoniec vzdal.
Ja som pri jednom Grande Punto tiez z Rakuska chcel zistit co sa dialo s autom pred tym ako ho doviezli a uprimne platit sa mi za overenie v Rakusku nechcelo tak som overovanie nakoniec vzdal.
Fordy maju na to system. Ak trafis naladu pracovnika Fordu tak ti to vyklopi a ak nie, je moznost za 5€/auto resp. za 20€/den ziskat pristup k servisnym datam Ford, zarucnym opravam pri ? km, pozarucnym opravam vedenych vo Forde.
Hegy naozaj? To som nevedel. Normálne, keď prídem na predajňu, tak o to môžem požiadať, tak?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no poziadat mozes, ale ci ti niekto vyhovie je otazne. najlepsie je ked sa na facebooku alebo na nete opytas na fan stranke daneho vyrobcu. zvacsa je tam niekto regnuty, kto robi v autorizakoch alebo predajniach a vie dodat tieto info.
na ford je fordzona, ja ti viem pozriet koncern cez kamarata, ktory robi v audi
na ford je fordzona, ja ti viem pozriet koncern cez kamarata, ktory robi v audi
-
hrban
Addict
Vačšinou to robíš spolu s KO ak potrebuješ KO.pinco napísal:Hegy naozaj? To som nevedel. Normálne, keď prídem na predajňu, tak o to môžem požiadať, tak?
No ja som KO nerobil, takže si viem pozrieť jedine to, čo je na stránke ko.sk a tam je len stav v čase kontroly. No a potom servisnú knižku. Ja sa len tak pýtam, že ak sa to dá takto jednoducho pozrieť, tak by som si to rád preštudoval. Predajňu mám hneď za rohom.
-
hrban
Addict
btw v NL si tiež vieš pozrieť históriu auta na internete na rdw.nl, ak vieš aké malo auto staré značky, tuším, že nemci alebo rakušania alebo švajčiari majú tiež čosi podobné, takže treba googliť.
Vsimaj si na aute detaily. Napr. co sa stalo mne: ked som pred rokom a pol riesil nove auto, nasiel som cukrikovy samochod, dovoz z Holandska, sympatickych 180 000. Vsetko vyservisovane, pomenene napravy, vyfuck, spojka, polka interieru, sviecky, cimprlatka, pamprlatka a rozvody boli este teple. Ved to poznate. Bol som dohodnuty s predajcom, ze pojdem po auto (teda ho ist pozriet) na urcity den. Na(ne)stastie sa to posunulo o tyzden, tak som cakal. Nahodou som si na aute vsimol vzadu malicku nalepku "BOCHANE". Hodil som to do googlu a prisiel som na to, ze to je nejaky diler aut v Holandsku. Tak reku, za pokus nic nedam, i napisal som do Bochanu e-mail s prosbou o akekolvek informacie o tomto voze.
Co cert nechcel. V den, kedy som uz bol pripraveny po auto ist som si este doma skontroloval maily a voila, bol tam mail od bochane-u. Chlapik velmi uctivo a zaroven strucne napisal, ze mi v prilohe zasiela vsetko, co k autu nasiel. Bol tam nejaky servisny vypis, na aute toho bolo vymeneneho veru riadne vela a posledny zaznam (a aj to uz rok stary) ukazoval, ze auto malo nabehane 407 000+ km.
Hned som volal predajcovi, nech mi to skusi vysvetlit. Ten bol najprv nahnevany a tvaril sa prekvapene. Nadaval v zmysle "turek jeden vy*ebany, a este sa do hrude bil ake to je super auto".
Samozrejme, to auto som nebol ani pozriet, aj ked predajca hned ponukal, ze zhodi z ceny. Nasledne sa ma pytal, ako som na to prisiel a dakoval mi, ze som mu dal takuto informaciu. Tazko povedat, ci o tejto uprave vedel resp. ju zabezpecil on, alebo nejaky spekulant uz priamo v Holandsku. Posobil seriozne, auto vraj doviezol pre priatelku, ale rozisli sa a auto mu netreba, tak ho predava. Ine inzeraty som od neho nenasiel. Ale asi s nim nebolo nieco koser, ked som ho na inzerate nasiel aj po 2 mesiacoch, ale s vyrazne nizsou cenou. Takze asi tolko moja skusenost s nakupom dovozu.
Co cert nechcel. V den, kedy som uz bol pripraveny po auto ist som si este doma skontroloval maily a voila, bol tam mail od bochane-u. Chlapik velmi uctivo a zaroven strucne napisal, ze mi v prilohe zasiela vsetko, co k autu nasiel. Bol tam nejaky servisny vypis, na aute toho bolo vymeneneho veru riadne vela a posledny zaznam (a aj to uz rok stary) ukazoval, ze auto malo nabehane 407 000+ km.
Hned som volal predajcovi, nech mi to skusi vysvetlit. Ten bol najprv nahnevany a tvaril sa prekvapene. Nadaval v zmysle "turek jeden vy*ebany, a este sa do hrude bil ake to je super auto".
Pozor na to, velmi casto vedia zahrat predavajuci na city kupujuceho.
A v 75% co som sa stretol s predavajucimi boli muzi nad 50 rokov a poviem Vam vacsich vyjezencov nenajdete. Obe svoje auta som kupil od slovenskych majitelov a kupovane na slovensku a ich vek nepresiahol 30 rokov.
Skratka chlapy v rokoch co uz nemozu maju svoje "Rychly prachy" v autiskách s neistou minulostou....
A v 75% co som sa stretol s predavajucimi boli muzi nad 50 rokov a poviem Vam vacsich vyjezencov nenajdete. Obe svoje auta som kupil od slovenskych majitelov a kupovane na slovensku a ich vek nepresiahol 30 rokov.
Skratka chlapy v rokoch co uz nemozu maju svoje "Rychly prachy" v autiskách s neistou minulostou....
Pekne MFa, naozaj taký detail. Ešte že ťa napadlo to hodiť do googla. Budem si to pamätať, dobrá rada.
Inak s tou priateľkou, že sa rozišli a že mu je už teraz auto zbytočné. To som počul už neskutočne veľa krát aj pri iných veciach, či mobil, či iná elektronika, alebo oblečenie. Taká klasická otrepaná výhovorka.
Inak s tou priateľkou, že sa rozišli a že mu je už teraz auto zbytočné. To som počul už neskutočne veľa krát aj pri iných veciach, či mobil, či iná elektronika, alebo oblečenie. Taká klasická otrepaná výhovorka.
ani overenie stk neni zaruka ze auto nebude stocene vacsina aut je, auta sa stocia este pred stk
Však si pozrieš záznamy od jednej technickej kontroly k druhej a porovnáš si kilometre. A to práve usefull chce. Pozrieť si km, keď ešte bolo auto v zahraničí.
Kontrola originality asi neriesi stocene km. Mam na mysli ze ked by bolo napr ocividne ze auto je stocene [na tachometri 100k km a kozeny volant zodraty, a ine jasne znaky] tak technik len napise stav tachometra, ci to aj dako riesi ? Lebo som videl par drazieb aut u exekutorov, a oni musia dat spravit znalecky posudok. A na par takychto posudkoch bolo ze stav tachometra 180 000 km, a potom odhad znalca 300 000 km. V podstate ta ko je dobra len na zistenie ci bolo to auto lakovane/tmelene ? 
Veď práve to je problém celej KO, ktorá je úplne k hovnu, slúži len ako ďalší spôsob vycicania peňazí pre štátny rozpočet. Keby som za tie peniaze aspoň dostal adekvátnu službu a skutočne by mi vedeli povedať po dôkladnom preverení histórie, či auto bolo alebo nebolo stočené a ďalšie info, tak nepoviem ani pol slova. V aktuálnej forme je to však úplný výsmech, keď za to servisy nenesú žiadnu zodpovednosť, pokiaľ viem. A tým pádom je to len formalita