Ktory RUM je najlepsi?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ktory RUM je najlepsi?

Príspevok od používateľa hojko »

Fabo napísal:To som jediny kopu Kapitan pride hnusny?
Pokial ide o svetly Captain Morgan, ano, je uplne hnusny. Ak ho zmiesas s colou alebo spritom, tak je vyborny. Ak chces cisty rum, tak to radsej tuzemak nez cisty Captain :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Aká je chuť Blacku oproti klasickému svetlemu? Miešate ho alebo ho pijete samého? Dali ste mi chrobáka do hlavy. Do teraz som pil len svetlý ale keď sú dnes otvorene obchody, tak si po jeden Black zájdem :-D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To fakt neviem opísať. Klasický Gold ma tuším 35% (ale opravte ma ak sa mýlim), a úplne mi vyhovuje. Keď ho pijem, tak ho dokážem dlho piť len tak, aj keď skoro vždy mi po čase začne raziť nejaká taká divná chuť, a už si začínam dávať k nemu kolu - takto ho dokážem vypiť fakt dosť, a neprestane mi chutiť.

Black má viac, má 40%, a v Metre som už tuším raz videl aj 47% (inak úplne rovnaká fľaša), ale ten som nekúpil. Jeden večer sme mali najprv Gold, potom Black, a ten Black sa mi zdal lepší. Silnejší, ale lepšie sa pil. Fakt neviem ako to opísať - Gold má v sebe taký nádych chuti, ktorý mi na ňom strašne vadí - Black ho nemá. Proste sa mi to lepšie pije.

A či je to dobré na drinky alebo na popíjanie - asi oboje. Podľa mňa ak ti nechutí Gold, nebude ti chutiť ani tento, a opačne to platí tiež.
Však choďte na koštovku a vyjadrite sa aj vy, možno to pre ostatných bude hnus. Ale ja som počul chválu. :)

...inak, keď už o tom rume, včera na Vianoce som bratrancovi vyrobil takýto pamätný rumík. Rozmazané časti sú jeho tvár a jeho priezvisko. Je to vlastne tuzem 38-čka s upravenou etiketou a uvedomujem si, že je v texte preklep. :D
Prílohy
asd.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mne Black+cola vobec nechutil, prislo mi to nieco ako Soberano a Jim Beam v jednom.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ono tie chuťové bunky musia dospieť. Ani deťom nechutí napríklad káva. Nechaj tomu čas hojko.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ci chces alebo nie, ten tmavy Captain mi proste absulutne nechuti.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Dobre rumy na pomale pitie a rozjimanie su Zacapa alebo Legendario, no drahsie.....a taky klasicky nalievak v objemovej forme...White label lodkovy z lidla, lebo z neho neobracia zaludok :D
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Diplomatico Reserva Exclusiva - tvrdy alkohol nemam rad, no tu som rad urobil vynimku. da sa pit samotny, pripadne zapijat s cistou vodou, aby ste si uzili chut. oplati sa priplatit
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Za mna ked rum tak mi najviac sedi Captain Morgan klasicky, taka vyvazena jemna chut, pripadne Angostura 5 ročná, tiez prijemne jemná chut, Zacapa 23 ročná bola mne osobne až moc výrazná, tak som kym bola pouzil sem tam do pecenia, návštevy si to ale celkom chvalili, Coney 12 ročný kubánsky rum, tiež až moc výrazne pre mna, bacardi mna neoslovil a co som pil na roznych ochutnavkach si uz nepamatam nazvy, ale vacsinou islo o premiovejsie viacrocne rumy, tiez az moc "silné"
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

v letaku tesca som videl captain morgan white rum. ma niekto skusenosti?
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

zadravičko, zajtra idem na oslavu narodenín, a pije sa Rum, tak aj gratulantovi chcem dať fľašu rumu. Samozrejme, že niečo hodnotnejšie, do cca 30€. len neviem čo, nechám si odporučiť. Rozmýšľam na Diplomatico-m, Zacapa-ou a Don Papa...proste položím stupídnu otázku, ktorý by ste odporučili... snáď sa tu nájde nejaký Rumokatolik...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Do 30 eur mas napriklad Havana Club, original kubansky rum. V Tesco, pripadne Kaufland najdes za 27-28eur 5-7rocne flase (0.7L).
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak tych 30€ je orietačne, kludne aj 40... kukam ešte na Papero...
http://www.bottleshop3veze.sk/produkt/p ... io-40-07l/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak, ono je sice lakave kupit nieco menej zname (teraz je rum celkom popularny medzi hipstermi :D), ale havana je proste original. anejo 7 doporucujem.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ron zacapa centenario 23yo, ale budes musiet este nejake drobne prihodit... ak sa potrebujes vojst do tych 30-40e, skus diplomatico reserva exclusiva 12yo... don papa a aniversario su fajn, ale za tie peniaze to nestoji... havana club anejo 7yo je tazky odpad...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty si tazky odpad, staci precitat recenzie na internete a kazdemu je jasne ze odpad to nie je.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

joj, Ty recenzia na internete :) odkedy prislo do mody pit rum, rozumej ochuteny morgan, co pomaly ani rum nie je, vsade sa okotilo kvantum odbornikov na rumy, co fundovane ohodnotia vsetko, co stoji viac ako flasa tuzemaku :)

da sa povedat, ze pracujem aj s rumami a aj ich pijem, a nepoznam nikoho z fachu, kto by henten patok oznacil ako nejake chutne pitie... keby ta flasa bola v cene napr. toho morganu, tak nepoviem ani slovo...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ja sa hadat nebudem, mne to chuti, samozrejme su chutnejsie rumy, ale za tu cenu... tie co si sem napisal ty su dost mimo cenovo (40 az 50 eur) a tiez ich nekupis v kazdom obchode (vzhladom na to ze flasu potrebuje do zajtra).

ja rum bezne nepijem, pijem whisky, tiez poznam plno dobrych whisky, ktore su ozaj vynikajuce, ale na bezne pitie (alebo party), nedam dopustit na black label, co niekto moze oznacit za patok, ale za tu cenu je vynikajuca a dostupna whisky.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ratzi, čo akože za tie peniaze nestoji? ten pampero?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

uplne suhlasim s ratzim. tiez mam rumy rad, havan alebo kapitan sa kupuje vo velkom na chaty a party, ale ked si chces rum vychutnat tak diplomatico a pod.
Napísať odpoveď