Escape Room hry - nazory, zazitky, odporucania

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Escape Room hry - nazory, zazitky, odporucania

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nedavno som narazil na Escape Room hry, rozmyslam, ze by som s partiou na nejakus siel.

Boli ste niekto na takej hre? Ake mate na to nazory a zazitky?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Escape Room hry - nazory, zazitky, odporucania

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja mam za sebou asi 4, uz ani neviem. Zatial z kazdej sme sa dostali. Niektore su lepsie a niektore totalne kraviny, kde ti kus logika nedava zmysel. Sammozrejme oplati sa vzdy kupit na zlavach, lebo 50eur je vela za take nieco.

Mna to bavi, ked mas dobru partiu, tak je to svanda :) Ale odporucit tazko. Treba kazdu vyskusat najlepsie. Videl som ajt ake, kde mas celu chatku a 2hodiny na zlavach.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zatial sa obzeram po niecom v Ba.
Aka bola obtiaznost hadanok?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

My mame pochodene vsetky escape roomy v BA (ale tak pol roka dozadu, teraz uz to nesledujem, takze nejake nove uz budu). Zazitky prevazne dost pozitivne, bavilo ma to, atmosfera je fajn. Ulohy su logicke, ale aj nie. Keby tam nebola moznost hintov, v niektorych roomoch by som sedel doteraz. Kopec klucov, zamkov, cisel a clovek to casto nie je schopny nacachovat a straca prehlad, kedze tie suvislosti tam nie su vzdy jasne. Kolkokrat sa nam stalo, ze bola nejaka logicka uloha, ktorej vysledok bol ciselna kombinacia k zamku, no vobec nebolo jasne ku ktoremu a teraz skusat vsetky, ked si ani nie sme isti, ci sme tu ulohu vyriesili spravne .. a ci to je vobec kod k zamku .. a to ich tam moze byt neotvorenych aj 10 naraz. To ma na tom hnevalo najviac, inak to bolo celkom zazivne. A verim ze aj pre operatorov, co nas cely cas sledovali a pocuvali cez kamery :) V niektorych escape roomov mas dokonca moznost si aj svoj zaznam skopcit pre seba na vlastne usb, nech sa na sebe mozes zasmiat aj ty.

Uz si neviem pospajat zazitky s konkretnymi escape roomami, ale na jednu nezabudnem - http://www.undeadarena.com/ (Hostel Room 1 - útek zo šialeného komplexu). Ta je o triedu vyssie. Odohrava sa to v opustenej tovarenskej budove dade v Petrzalke a to na celom poschodi. Skupinka si sadne do kruhu, odkial su po jednom odvedeni kanibalom s motorou pilou do roznych casti priestoru, kde su priviazani. Posledny co ostane ma najtazsiu ulohu - najst a oslobodit ostatnych a nasledne spolu riesit ulohy :) pritom vsak ten typek (akoze NPC) co tych ludi na zaciatku rozhadzoval, chodi dokola a otravuje. Ked niekoho chyti, zavrie ho na 5 min do vazenia. No a inak klasika - logicke ulohy, kluce, zamky, pribeh, plno miestnosti a moznosti, efekty a popritom hra v celom komplexe hororova hudba s vykrikmi .. takze nic pre slabsie povahy ;) s kludnym svedomim mozem odporucit, najlepsi zazitok z escape roomov. Len sa treba aj adekvatne obliect, kedze do istych casti sa dostanes iba stvornozky.

Obtiaznost je taka aby to zvladol bezny clovek s mierne rozvinutym logickym myslenim, co v skupinke aspon jeden urcite je. Hlavne je dolezite medzi sebou sharovat vsetky zistene informacie, najdene indicie a papieriky, inak sa v tom lahko straca. A taktiez delba uloh. Je to multiplayer, takze to ze jeden sedi a riesi nejaku ulohu neznamena, ze dalsi traja budu stat zanim. Vacsinou je tam prace dost pre vsetkych naraz, na to netreba zabudnut, lebo sa takto lahko mzoe stat, ze po hodine zazvoni bomba a vy ste tak v 50% .. :D

kua a teraz som si vsimol ze uz maju aj novu roomku otvorenu (HOSTEL ROOM 2: ASYLUM), tak o par dni sa podelim s dalsimi zazitkami :D nejde niekto?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vdaka za info, urcite napis
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

toto ste niekto uz skusali?
http://projektxcape.wtf/

je to v budove alza centraly, vyzera to celkom zaujimavo. mna tieto escape roomy zatial moc netrapili, ale toto by som mozno aj vyskusal, len ci to stoji za to.
Napísať odpoveď