Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa beardie »

-AA- napísal: Nech by tam šiel aj smetiar, po indivíduách aké si tam rokmi naťahali štandardné strany, to nijak zvlášť vynikať nebude. Či už od nejakých futbalistov, až po Kollárove ženské, alebo aj taká Nicholsonová z vašej obľúbenej SaS, ktorá má skončené len gymnázium. K tým sa ale samozrejme, pokrytecky, vyjadrovať nebudete.
"i skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále", len ci na to má...
Nicholsonova na to ma
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

seth82 napísal:Nie, neprirovnávam Nicholsonovú k nim, iba konštatujem, že dríst o tomto je hlavne a najmä v prípade slovenského parlamentu naozaj trápnym pokusom. Napokon, po Magiánovom rodinkárstve a menším korupčným kauzám je ironické písať o "štandardných stranách".
Som rád že to tak vidíš, veď nakoniec sú to hlavne "argumenty" tých čo Kotlebu a jeho stranu nenávidia. :P
beardie napísal:Nicholsonova na to ma
Nezaujíma ma, ale viem že na to (jej pôsobenie) existuje aj iný pohľad ako, že "na to má".
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

hughito napísal:Ja by som bezplatné vlaky nezrušil.
fakt, ale uprimne, by ma zaujímalo prečo? Pretože, ja v tom vidím len čistý populizmus, bez realnych základov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal: Nech by tam šiel aj smetiar, po indivíduách aké si tam rokmi naťahali štandardné strany, to nijak zvlášť vynikať nebude. Či už od nejakých futbalistov, až po Kollárove ženské, alebo aj taká Nicholsonová z vašej obľúbenej SaS, ktorá má skončené len gymnázium. K tým sa ale samozrejme, pokrytecky, vyjadrovať nebudete.
ked si to zobral tak, ze zdoraznujem jeho zamestnanie, tak som to asi zle napisal. proste tam pride chlapik. z Brezna. koniec pribehu.
aj ked teda Nicholsonovej gymnazium je stale vyssie vzdelanie Kollarovych zien a mnoho kandidatov za Kotlebu

hughito, ani ked skoncis skolu, tak ti vadit nebudu? lebo nie kazdemu je sympaticke platit dane na hole populisticke nezmysly.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mLuks napísal: fakt, ale uprimne, by ma zaujímalo prečo? Pretože, ja v tom vidím len čistý populizmus, bez realnych základov.
Navyse mali statne zeleznice velmi zle ekonomicke vysledky (maju ich aj teraz) a bolo to rok od roka horsie, zatial co management -politicki nominanti, si samozrejme daval luxusne odmeny, asi za to odborne vedenie "prosperujucej" firmy. Realne hrozilo, ze bud zeleznice padnu alebo ich predaju, co samozrejme Fico nemohol dopustit. Tak sa rozhodol do zeleznic natlacit este viac penazi - vraj "na vlaky nadarmo". Zabil tak 2 muchy jednou ranou:
1/ Dalej sa v zelezniciach moze veselo tunelovat.
2/ Istu skupinu volicov si tak podplatil.
Teraz samozrejme Fico vyuziva temu vlakov zadarmo ako pricinu toho, preco maju statne zeleznice take zle ekonomicke vysledky a tiez preco ich nie je mozne sprivatizovat (chudence babky a dedkovia by si nemohli dovolit ist pozriet vnucata).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

mLuks napísal: fakt, ale uprimne, by ma zaujímalo prečo? Pretože, ja v tom vidím len čistý populizmus, bez realnych základov.
No lebo to je asi jediné opatrenia na ktoré si spomínam, ktorého dopad som reálne a výrazne pocítil v peňaženke. Jazdil som každý deň vlakom, do BA do práce a späť cez prázdniny + potom v rámci štúdia tiež pomerne často a aj teraz sa mi to ešte hodí, keď idem niekam ďaleko do archívu a mám to zadarmo.

Politika by nemala stáť na takýchto opatreniach, že len balíčky alebo niečo dať bezplatné. Ale ak sú zdroje, tak prečo je priestor aj na takéto opatrenie. Niekde majú napr. MHD v rámci mesta bezplatnú a pod.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hughito, a ja by som výrazne v peňaženke za svojich študentských čias pocítil, keby bola autobusová doprava zadarmo, lebo vlakové spojenie bolo na nič.

Prečo si nemohol štát vytvoriť vlastného autobusového prepravcu a ponúkať to študentom a dôchodcom zadarmo? Lebo by to bola rovnaká hlúposť ako vlaky zadarmo, viď ephramkove vysvetlenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne to ušetrilo stovky €. Čiže hodnotím to z toho pohľadu, že ako cieľová skupina som to priamo pozitívne pocítil.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skoro som umrel :smt044
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pilifo napísal:hughito, a ja by som výrazne v peňaženke za svojich študentských čias pocítil, keby bola autobusová doprava zadarmo, lebo vlakové spojenie bolo na nič.
K morálnej stránke nášho diskutéra, téma síce takmer 4 roky stará, ale stále kvalitka :D
nepridelenie-internatu-na-vs-t172726.html
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

hughito napísal:No lebo to je asi jediné opatrenia na ktoré si spomínam, ktorého dopad som reálne a výrazne pocítil v peňaženke
že si to ty osobne pocítil v peňaženke ešte neznamená, že je to objektívne dobré.
mLuks
Addict
Addict

hughito napísal:No lebo to je asi jediné opatrenia na ktoré si spomínam, ktorého dopad som reálne a výrazne pocítil v peňaženke. Jazdil som každý deň vlakom, do BA do práce a späť cez prázdniny + potom v rámci štúdia tiež pomerne často a aj teraz sa mi to ešte hodí, keď idem niekam ďaleko do archívu a mám to zadarmo.
Nemáš to zadarmo. Akurát neplatíš priamo železniciam, ale platíš iným obchodníkom, tzn. využívaš tie peniaze inak (predpokladám, že ušetrené peniaze za vlaky si nedávaš do pokladničky), no v každej službe je dnes započítaná daň, ktorá ide do štátneho rozpočtu. Fico len zoberie peniaze zo štátneho rozpočtu a dá ich železniciam za ušlý zisk na vlakoch zadarmo. Laicky povedané, v každej dani ktorú platíš, si platíš lístok na vlak.
hughito napísal:Politika by nemala stáť na takýchto opatreniach, že len balíčky alebo niečo dať bezplatné. Ale ak sú zdroje, tak prečo je priestor aj na takéto opatrenie. Niekde majú napr. MHD v rámci mesta bezplatnú a pod.
Ale ak sú zdroje? To myslíš vážne? Fico si v rozpočte vyčlení 13mil na vlaky zadarmo (to bol ich odhad), tieto peniaze mohli ísť niekam inam (do školstva, do zdravotníctva), tomu hovoríš, že sú zdroje? Navyše reálna strata železníc z tohto opatrenia je niekde medzi 22 až 24mil €, čiže aj keby z nejakého zdroja mimo šr fico naškrabal 13mil, tak mu stále chýba 11mil a odkiaľ ich doplní, no znovu len z rozpočtu.

Neviem v akom meste majú bezplatnú MHD, na slovensku určite nikde.

Vlaky zadarmo sú proste populistický, nesystémový a neefektívny bullshit. Tí, ktorí cestujú si tie lístky aj tak platia a nevyše to platia aj tí, ktorí necestujú.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mirrorion napísal:že si to ty osobne pocítil v peňaženke ešte neznamená, že je to objektívne dobré.
A podla teba je to teda objektivne zle opatrenie? V tomto sa musim Fica zastat, len splnil to co slubil volicom. Presne to sa v tejto teme ocakava od Bugara a Prochazku a inych politikov - plnenie svojich slubov. Smer mal silny mandat a aplikoval to preco ho ludia zvolili. Cize demokracia zvitazila. Toto su presne opatrenia ktore by mala strana socialnej demokracie zavadzat. V tomto pripade bola splnena vola ludi.

Neda mi nespomenut: castokrat pocuvam kritiku na vlaky zadarmo pre studentov zo strany napr. dochodcov alebo nezamestnanych. Ironicky su to tiez ludia, ktori su zavisli od pomoci statu. Mozeme tu teda vidiet zaujimavy jav spojeny so statnym prerozdelovanim penazi - ludia zavisli na state len velmi zle nesu, ked ma aj niekto iny dostavat od statu peniaze :D
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

neexistuje nič ako tovar či služba zdarma. všetko musí niekto zaplatiť - aj ten kto túto službu nevyužíva. rodičia sa tešia že ich dieťa-študent má vlak grátis, ale pritom tie prachy idú aj tak z ich vrecka formou daní. okrem toho takáto plošne zavedená služba čiastočne míňa účinkom - priznal to aj hughito ktorý uviedol, že vlakom zdarma cestuje do práce. môj foter ktorý robí na smeny mi tiež vravel že odkedy sú vlaky pre študentov grátis, vidí vo večerných hodinách vo vlaku kopec opitých študentov. koľko nás teda "vlaky zdarma" stoja a aká je efektivita ich využívania? to sa zrejme nedozvieme.

druhá strana mince je diskriminácia tých, ktorí necestujú vlakom, ale busom. prečo neexistujú aj busy zdarma?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mirrorion napísal:...aj ten kto túto službu nevyužíva. rodičia sa tešia že ich dieťa-študent má vlak grátis, ale pritom tie prachy idú aj tak z ich vrecka formou daní....
Tie dane by im z vyplaty strhli tak ci tak, akurat su pouzite na zaplatenie vlakov zadarmo. Cize pre rodinu ako taku su to jednozancne usetrene peniaze.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mirrorion napísal:neexistuje nič ako tovar či služba zdarma. všetko musí niekto zaplatiť - aj ten kto túto službu nevyužíva. rodičia sa tešia že ich dieťa-študent má vlak grátis, ale pritom tie prachy idú aj tak z ich vrecka formou daní. okrem toho takáto plošne zavedená služba čiastočne míňa účinkom - priznal to aj hughito ktorý uviedol, že vlakom zdarma cestuje do práce. môj foter ktorý robí na smeny mi tiež vravel že odkedy sú vlaky pre študentov grátis, vidí vo večerných hodinách vo vlaku kopec opitých študentov. koľko nás teda "vlaky zdarma" stoja a aká je efektivita ich využívania? to sa zrejme nedozvieme.

druhá strana mince je diskriminácia tých, ktorí necestujú vlakom, ale busom. prečo neexistujú aj busy zdarma?
No stoja nas niekolko milionov rocne co je pre statny rozpocet uplne smiesna zataz. Porovnaj si tych odhadovanych 20 mil. s peniazmi ktore nas stat dava na maserov, cca 5 mil. Stazujete sa na zle skolstvo ale ked sa nejaka financna zataz odpusti studentom tak tu penite. Smer ma rozlicne problematicke opatrenia ale toto je jedno z tych vydarenejsich.

A to ze to nie je zadarmo, ako som spominal. Demokraticky bolo rozhodnute ze na Slovensku sme mali vladu ktora rada prerozdeluje a zrejme podobnu vladu budeme mat aj teraz. Vacsina ludi teda s takymto vyuzitim dani nema problem.
mLuks
Addict
Addict

eMPiko napísal:Stazujete sa na zle skolstvo ale ked sa nejaka financna zataz odpusti studentom tak tu penite.
A čo má spoločné zlá úroveň školstva, vyučovacieho procesu či učebných osnov s tým, že študenti môžu cestovať do škôl zadarmo?
t0m4s3 napísal:Tie dane by im z vyplaty strhli tak ci tak, akurat su pouzite na zaplatenie vlakov zadarmo. Cize pre rodinu ako taku su to jednozancne usetrene peniaze.
A o tom to je, že tie peniaze sú použité na zaplatenie vlakov zadarmo, v opačnom prípade by tie peniaze mohli byť vrazené napr. do školstva. Väčšina učebníc čo sa rozdáva na školách je v šalátovom vydaní a ich cena je vyčíslená ešte v Kčs.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Do skolstva, tym myslis sifony za 200E? Presne o tom to je, ked sa tie peniaze pouziju na vlaky zadarmo, dopad na jedinca je okamizty a "hmatatelny" - usetrim X desiatok/stoviek EUR za vlak. Pokial by sa tie peniaze pouzili na napr. "skolstvo" tak dopad na jednotlivca je nepriamy a marginalny.
mLuks
Addict
Addict

Za sifony za 200€ môže presne tá istá vláda, ktorej vlaky zadarmo schvaľuješ. Dopad na jednotlivca je priamy, okamžitý, hmatatelný ale len naoko. Peniaze, ktoré by dal študák za vlak, dá napríklad do jedla a v DPHčke si spláca lístok na vlak.

//1000. post :smt009
Napísať odpoveď