STV - sledovanie online?
-
Old Dirty Bastard
Guru
STV - sledovanie online?
zdravim, platim koncesionarske poplatky ako kazdy iny (kto nie je dochodca alebo ZŤP) a nevlastnim televizor, chcel by som si ale vysielanie pozriet online prostrednictvom pocitaca. televizia JOJ to umoznuje a to ani nemusim za nic platit. tak som cakal, ze aj slovenska televizia bude mat podobnu moznost.
nasiel som tuto oficialnu stranku kde je mozne spustit zive vysielanie http://www.rtvs.sk/televizia/live-1
po spusteni sa ale deje taka vtipna vec. vzdy to vyhodi chybu "Vysielanie nie je možné šíriť prostredníctvom internetu."
preto sa pytam, ake alternativy existuju? ako mozem sledovat zive vysielanie stv bez nutnosti vlastnit televizny prijimac?
vopred dakujem za info.
nasiel som tuto oficialnu stranku kde je mozne spustit zive vysielanie http://www.rtvs.sk/televizia/live-1
po spusteni sa ale deje taka vtipna vec. vzdy to vyhodi chybu "Vysielanie nie je možné šíriť prostredníctvom internetu."
preto sa pytam, ake alternativy existuju? ako mozem sledovat zive vysielanie stv bez nutnosti vlastnit televizny prijimac?
vopred dakujem za info.
Re: STV - sledovanie online?
Ak chces legalnu a bezplatnu moznost, to asi nepojde AFAIK, teda az na vlastne programy na ktore ma RTVS potrebne prava, tie vysiela na svojej stranke nazivo.
Bola tu moznost sledovat zadarmo na mobile/tablete cez Antik, ale myslim ze to uz zrusili, alebo minimalne planovali zrusit.
Ak zijes na Slovensku a si v pokryti DVB-T, mozes si kupit tuner, verejnopravny multiplex ma vacsinou ovela lepsi signal ako ostatne, mala by stacit izbova antena, odporucam sa vyhnut modelu EVOLVE Mars. Vacsina je uz v USB verzii, pouzitelne aj pre notebook, vyhodou je STV HD kanal, kde sa vysiela Jednotka HD, pri vacsich sportovych prenosoch sa tam vysiela Dvojka HD.
http://tv-tunery.heureka.sk/?o=4
Cez internet neviem, ak budes hladat, mozno nieco najdes, ale nie legalne a nie stabilne, ja som nasiel iba odkazy na RTVS stranky, ale nehladal som dlho. Inak je ale casto vysielanie posunute, aj o pol minutu a viac.
Kde byvas, mas pc alebo notebook - a co chces hlavne sledovat na RTVS?
EDIT: este ma napadli android aplikacie, neviem ci su legalne, ale fungovali, no uz dlhsie som to nesledoval.
Bola tu moznost sledovat zadarmo na mobile/tablete cez Antik, ale myslim ze to uz zrusili, alebo minimalne planovali zrusit.
Ak zijes na Slovensku a si v pokryti DVB-T, mozes si kupit tuner, verejnopravny multiplex ma vacsinou ovela lepsi signal ako ostatne, mala by stacit izbova antena, odporucam sa vyhnut modelu EVOLVE Mars. Vacsina je uz v USB verzii, pouzitelne aj pre notebook, vyhodou je STV HD kanal, kde sa vysiela Jednotka HD, pri vacsich sportovych prenosoch sa tam vysiela Dvojka HD.
http://tv-tunery.heureka.sk/?o=4
Cez internet neviem, ak budes hladat, mozno nieco najdes, ale nie legalne a nie stabilne, ja som nasiel iba odkazy na RTVS stranky, ale nehladal som dlho. Inak je ale casto vysielanie posunute, aj o pol minutu a viac.
Kde byvas, mas pc alebo notebook - a co chces hlavne sledovat na RTVS?
EDIT: este ma napadli android aplikacie, neviem ci su legalne, ale fungovali, no uz dlhsie som to nesledoval.
na Slovensku som pozeraval cez DVB-T. ked som odisiel do Skotska, tak som skusal rozne weby alebo appky, ktore streamuju vysielanie, ale vsetky postupne prestali fungovat a zaroven moj zaujem o vysielanie ochabol.
ked nieco chcem vidiet, tak si to najdem v archive, aj ked ten archiv RTVS vo flashi stoji za nic.
ked nieco chcem vidiet, tak si to najdem v archive, aj ked ten archiv RTVS vo flashi stoji za nic.
-
twardykamen
Medium Professional
Zive vysielanie mozes pozerat,ale iba to ktore je v produkcii RTVS(prenosy ,spravy,sutaze...)
-
Old Dirty Bastard
Guru
ok, takze prave model evolve mars sa mi doma povaloval, ale nikdy som to neskusal, preco odporucas vyhnut sa tomuto modelu?
dvb-t je myslim idealne riesenie, pokial nic nie je online.
dvb-t je myslim idealne riesenie, pokial nic nie je online.
Ked ho uz mas, vyskusaj, niekomu ide dobre, ja som s nim prezil nocnu moru kvoli ovladacom, blbo funguje, alebo skor nefunguje DO a dalsie problemy, nastastie sa mi ho podarilo vratit.
Este odporucam vyskusat aj alternativny SW, da sa pouzit planovac, nahravat - aj viac kanalov sucasne z rovnakeho multiplexu, aj s vypnutym obrazom, PIP, timeshift a pod.
Este odporucam vyskusat aj alternativny SW, da sa pouzit planovac, nahravat - aj viac kanalov sucasne z rovnakeho multiplexu, aj s vypnutym obrazom, PIP, timeshift a pod.
na pozeranie a nahravanie a celkovo naladanie je super aj windows media centre, ktory je default na Win 7.
jediny problem bol, ze si nevedel poradit so startom ked bol system v rezime spanku
MediaPortal http://www.team-mediaportal.com/ to dokaze bez problemov, ale ladenie programov, EPG a podobne su tam zlozitejsie ako v WMC
//
prave som vyskusal http://sichbopvr.com/#features
je pre vyssie verzie Windows a v rychlosti detekcie frekvencii a programov sfukne WMC a MP. po troch lokalnych nastaveniach poznal rozsah frekvencii, tie za menej ako minutu oscanoval a pridal programy vratane loga a EPG
jediny problem bol, ze si nevedel poradit so startom ked bol system v rezime spanku
MediaPortal http://www.team-mediaportal.com/ to dokaze bez problemov, ale ladenie programov, EPG a podobne su tam zlozitejsie ako v WMC
//
prave som vyskusal http://sichbopvr.com/#features
je pre vyssie verzie Windows a v rychlosti detekcie frekvencii a programov sfukne WMC a MP. po troch lokalnych nastaveniach poznal rozsah frekvencii, tie za menej ako minutu oscanoval a pridal programy vratane loga a EPG
-
Old Dirty Bastard
Guru
no skusal som tu omegu, stiahol som driver a software z ich oficialnej stranky pre win10, bez problemov funguje prostredie, aj ked vyzera ten program velmi zastaralo/biedne. vyzaduje dokonca windows media player pre funkcnost. akurat, ze mi to nechce ani za boha naladit STV, len same lokalne sprostosti
asi kupim nejaku silnejsiu antenu. tuna ma ta antena mozno 7cm.
na intraku na Slovensku ci uz doma alebo na intraku najlepsie chytala na moja Pinacle PCTV 330E primagnetkovana o radiator. tu v Skotsku pomhol kovovy ram stola. netusim ci to moze byt dovod, ale za skusku nic nedas.
tiez mam len zakladnu antenku
tiez mam len zakladnu antenku
Lokalne kanaly ti naladi a funguju? Niektore lokalne muxy vysielaju s opacnou polarizaciou ako celoplocne, takze este vyskusaj otocit tu antenu o 90 stupnov (aj ked si nie som isty ci to ma vyznam pri tej malej antene, mozno este o 45 stupnov). Prip. ak mas nejaky predlzovaci kabel, daj ju vyssie. Signal moze rusit aj plechova strecha, neviem ci aj router to nemoze rusit.
Kazdopadne ten verejnopravny mux by mal mat silny signal, nastav si frekvenciu RTVS muxu, pohybuj antenou a sleduj signal, prip. obnovuj ak to je potrebne. Pomoct moze, aspon pri ladeni ak drzis antenu rukou.
Kazdopadne ten verejnopravny mux by mal mat silny signal, nastav si frekvenciu RTVS muxu, pohybuj antenou a sleduj signal, prip. obnovuj ak to je potrebne. Pomoct moze, aspon pri ladeni ak drzis antenu rukou.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ta antena sa moc otacat neda, je to o magnetku, skusal som pripinat na radiator, stol, ram okna, nic nepomohlo. vzdy to ukazuje slaby signal, asi je ta vec proste na prd vazne alebo moje okresne mesto je nedostacujuco pokryte 
skusal som http://sichbopvr.com/#features a tam mi instalacku vobec vo win 10 nepustilo pre nejaku chybu. skusal som mediaportal a to je zase na mna nejake zlozite.. po nainstalovani xy poloziek mi na ploche zostalo zo 5 ikoniek a som v koncoch
//ok, ten sichbo mi blokoval firewall, kedze hned po spusteni si to pyta net bez akehokolvek upozornenia. uz som to nainstaloval a vyzera skvelo, idem vyskusat ladenie
skusal som http://sichbopvr.com/#features a tam mi instalacku vobec vo win 10 nepustilo pre nejaku chybu. skusal som mediaportal a to je zase na mna nejake zlozite.. po nainstalovani xy poloziek mi na ploche zostalo zo 5 ikoniek a som v koncoch
//ok, ten sichbo mi blokoval firewall, kedze hned po spusteni si to pyta net bez akehokolvek upozornenia. uz som to nainstaloval a vyzera skvelo, idem vyskusat ladenie
prepac, na obe som mal upozornit. moja chyba.
MP ma svoj "server" a mnozstvo sucasti, ktore som nepochopil
Sichbo je webovy instalator, ale vo W7 sa spustil bez pytania sa.
MP ma svoj "server" a mnozstvo sucasti, ktore som nepochopil
Sichbo je webovy instalator, ale vo W7 sa spustil bez pytania sa.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ten sichbo vyzera skvelo, ale naladil to iste, co aj origo ovladace/software k antene. cize chyba bude bud v slabom signaly alebo slabej antene, no nic
ale dik za tip, uz budem pouzivat pri kazdom dvb-t len slichbo
Skusal si nastavit frekvenciu RTVS muxu a hybat antenou? Ja ked som tiez nevedel naladit, aspon som tam mal nejaky slaby signal..
Skusil by som si pozriet mapu pokrytia. Pri RTVS je to asi menej pravdepodobne, ale doma som nemal komertcne TV preto, lebo nevysielaju z blizkeho vysielaca, ale z ineho. A prave na mieste kde byvam sa ten signal rozbija o kopec a ku mne uz nepride nic.
Je to sice samozrejmost, ale predsa: skus tu antenku dostat co najblizsie do smeru vysielaca, najlepsie pri okne obvodoveho muru.
Je to sice samozrejmost, ale predsa: skus tu antenku dostat co najblizsie do smeru vysielaca, najlepsie pri okne obvodoveho muru.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nasiel som si tieto frekvencie http://www.rtvs.org/ako-naladit-televiziu, ale neviem ani za boha kde to mam v tom sichbo manualne zadatDreamer napísal:Skusal si nastavit frekvenciu RTVS muxu a hybat antenou? Ja ked som tiez nevedel naladit, aspon som tam mal nejaky slaby signal..
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2016, 11:31)
ok, isiel som na byt k znamej, ktora je otocena na opacnu stranu (v porovnani s mojim) a tam som apson naladil stv1/2, dokonca joj a markizu, ale ten signal je strasny
rozmyslal som este nad niecim takymto a potom by som to pichol len do usb tunnera, ale... pocitam, ze toto treba napajat bud cez adapter alebo priamo zo siete na 220V, ci? http://www.amazon.co.uk/Transmedia-FZDV ... B0059ALV8G
To nebude aktualne, oba kanaly RTVS vysielaju v rovnakom multiplexe, takze cisla nemozu byt rozne, to je este asi z cias analogu. Inak ma v tomto ale zaujalo, ze RTVS pouziva len polovicu frekvencii oproti minulosti, ked vysielala v analogu - a stale sa stazuju ze nemaju miesto na Dvojku HD.pokryti stv a vraj je pokrytych 99% slovenska, pri stv2 95%
Pokrytie si mozes overit tu, RTVS je v tretom:
http://volnatelka.sk/mapa-pokrytia/
Ten sichbo som skusal, nemam rad ten typ programov, nainstaluje sa kam chce, nespyta sa na nic, ziadne standardne menu, tiez som zvolil mesto, naladilo hlavne muxy, ale nie vsetko, chybala platena plustelka, kde je tusim aj nieco nekodovane a tiez chybal lokalny, takze som musel ladit cele pasmo.
K signalu, problem nebude len v tej antenke, ale aj citlivosti toho tunera, ak pouzivas ten Mars, tak mne s tou antenkou naladil RTVS mux, ale zda sa mi ze komercne nenaladil, alebo len na opacnej strane domu, lokalny nenaladil vobec, ani naznak signalu - ani s vonkajsou antenou! Dalsia karta/tuner ktory som kupil, do pci-e, tak mi lokalny naladil, mam niekedy 100, niekedy 60, vynimocne to v niektore dni kostickuje, ale citlivos toho Marsu je mizerna.
K ten antene, neviem ci je nutna vonkajsia, hlavne v byte a na zlej strane, vyskusal by som izbovu aktivnu - aktivna potrebuje napajanie, ja som to skusal a mal som celkom dobry signal, no potreboval som lepsiu, kedze signal rozdvojujem do viac izieb a na vacsiu vzdialenost. Takze myslim ze by izbova mohla postacovat, prip. pri kupe cez net ju mozes vratit. Ja som mal 1 izbovu, 2 vonkajsie, nakoniec najlepsia je sito - aktivna, no ja som potreboval silnejsi signal kvoli rozdvojovaniu.
Este ma napadlo, nemate v byte nejaku antennu pripojku? Aj ked to je platene, mozno analogove, tak by tam signal pre DVB-T mohol byt.
-
Old Dirty Bastard
Guru
tiez som nevedel prist na to kde sa mal akoze ten program sichbo nainstalovat..ale okrem prvotneho stahovania nejakych dat z netu pocas instalacie si to dalsi pristup na net nevyzaduje, pretoze som mu ho cez firewall nepovolil (http://tinywall.pados.hu/) a funguje spravne. ale paci sa mi na tom jeho jednoduchost a prevedenie. mas nieco podobne nenarocne na zdroje?
pozrel som tu graficku mapu pokryti z volnejtelky a z toho mi tiez vychadza len tolko, ze min. 90% slovenska je pokryteho. vsak vsetko je tam zafarbene az na kopce/vrchy a nejake hluche miesta na ukrajinskej hranici. mimochodom moje miesto bydliska je pokryte uplne cele (michalovce), lenze neviem ako velmi sa da na tu mapu spoliehat. pretoze viem, ze ziadna z dedin v okoli siravy pokryta nie je, pricom na mape je to vsetko pokryte. ale po zadani nazvu mesta som tam nasiel aspon zoznam vysielacov, ktore by ho mali pokryvat a aj ich smer. tak dnes to skusim natocit tym smerom a uvidime, ale velku sancu tomu nedavam.
ked budem mat moznost, tak kupim lepsiu antenu/tuner a snad to pojde takto. pripojku na antenu som nikde nenasiel. predosly vlastnik mal UPC.
pozrel som tu graficku mapu pokryti z volnejtelky a z toho mi tiez vychadza len tolko, ze min. 90% slovenska je pokryteho. vsak vsetko je tam zafarbene az na kopce/vrchy a nejake hluche miesta na ukrajinskej hranici. mimochodom moje miesto bydliska je pokryte uplne cele (michalovce), lenze neviem ako velmi sa da na tu mapu spoliehat. pretoze viem, ze ziadna z dedin v okoli siravy pokryta nie je, pricom na mape je to vsetko pokryte. ale po zadani nazvu mesta som tam nasiel aspon zoznam vysielacov, ktore by ho mali pokryvat a aj ich smer. tak dnes to skusim natocit tym smerom a uvidime, ale velku sancu tomu nedavam.
ked budem mat moznost, tak kupim lepsiu antenu/tuner a snad to pojde takto. pripojku na antenu som nikde nenasiel. predosly vlastnik mal UPC.
Pokial ti ten tuner funguje, tak by som ho nemenil. Plustelka chce tento rok spustit plateny HD balik v DVB-T2 a spominali to uz aj RTVS, aj ked ziadny termin este nie je. Takze kupovat iny DVB-T tuner sa prilis neoplati a DVB-T2 su aj niekolkokrat drahsie, zatial.
Externa antena by na zlej strane mohla byt aj menej ucinna ako izbova, kedze tam bude o 1 stenu/prekazku viac, len ak by si ju nainstaloval na opacnu stranu panelaku a natiahol kabel k sebe.
Este ma napadlo, ci nemas v dosahu 2 vysielace a nasiel si ten slabsi, je to malo pravdepodobne, ale mozne.
Externa antena by na zlej strane mohla byt aj menej ucinna ako izbova, kedze tam bude o 1 stenu/prekazku viac, len ak by si ju nainstaloval na opacnu stranu panelaku a natiahol kabel k sebe.
Este ma napadlo, ci nemas v dosahu 2 vysielace a nasiel si ten slabsi, je to malo pravdepodobne, ale mozne.
Aj keď si v oblasti so silným signálom s izbovou anténou aj tak nemusí to fungovať. Keď v smere k vysielaču sú vysoké budovy a ty si na nižších prízemí alebo ešte aj na opačnej strane tak bez šance.
A vyriešiť sa dá všetko len či potrhuješ len dočasné, krátkodobé riešenie alebo dlhodobo, či sa ti oplatí do toho investovať.
Riešení je viacej: Anténa ako na strechu, satelitný prijem alebo napr. inde / doma by si si dal hoci aj viac tunerovy dvbt / dvbs2 prijímač, ktorý pripojíš na net s rýchlym odosielaním a pustíš si stream a môžeš pozerať cez net hocikde všetko ako doma.
A vyriešiť sa dá všetko len či potrhuješ len dočasné, krátkodobé riešenie alebo dlhodobo, či sa ti oplatí do toho investovať.
Riešení je viacej: Anténa ako na strechu, satelitný prijem alebo napr. inde / doma by si si dal hoci aj viac tunerovy dvbt / dvbs2 prijímač, ktorý pripojíš na net s rýchlym odosielaním a pustíš si stream a môžeš pozerať cez net hocikde všetko ako doma.