Predaj domeny
Predaj domeny
vie mi niekto poradit ako prebieha predaj domeny?
Som vlastnikom domeny s koncovkou co.uk, zakupena bola vo websupporte. Kontaktoval ma chlapik z UK, ze ma o nu zaujem, dohodli sme sa na cene, teraz je potrebne zrealizovat prenos. Nemam s tym ziadne skusenosti. Aka je postupnost? On ju chce mat v svojom ucte na www.123reg.com/
Som vlastnikom domeny s koncovkou co.uk, zakupena bola vo websupporte. Kontaktoval ma chlapik z UK, ze ma o nu zaujem, dohodli sme sa na cene, teraz je potrebne zrealizovat prenos. Nemam s tym ziadne skusenosti. Aka je postupnost? On ju chce mat v svojom ucte na www.123reg.com/
Re: Predaj domeny
Skúsil by som sa opýtať na websupporte, ak ju ešte stále máš u nich..
Skor ocakavam nejake rady od ludi, ktory si tym uz realne presli a povedia comu sa mam vyvarovat. Na websupporte som to uz riesil, hned mi poslali link na Nominet UK stranku, kde treba v registracii zmenit uzivatela a stoji to 10libier. Pride mi to cudne.
Domeny ma Websupport. Musis zmenit registratora u narodneho registratora, to bude to co ti poslali. U nas by sa zmena robila napr. u Sk-Nic.
Cize narodny registrator mi prepise udaje o majitelovi domeny, ktore sa daju zistit hoc kde. No ako tu domenu presuniem do jeho ''providera'' teda do 123-reg?
V tej zmene registrácie sa neuvádza aj "provider" nového majiteľa? Ak nie, potom už nový majiteľ by si mal toto zabezpečiť.
Ak dobre pamätám, keď som registroval svoju sk doménu, vyplňoval som nejaké tlačivo a zasielal do SK-NIC, trebalo tam vyplniť aj môjho providera. Keď som nejaký rok neskôr menil providera, musel som opäť vypĺňať nejaké tlačivo a zasielať ho do SK-NIC.
Čiže niečo podobné bude aj s co.uk doménami, pri zmene vlastníka sa určite musí zadať aj ten provider, kde bude mať tú doménu "odparkovanú".
Ak dobre pamätám, keď som registroval svoju sk doménu, vyplňoval som nejaké tlačivo a zasielal do SK-NIC, trebalo tam vyplniť aj môjho providera. Keď som nejaký rok neskôr menil providera, musel som opäť vypĺňať nejaké tlačivo a zasielať ho do SK-NIC.
Čiže niečo podobné bude aj s co.uk doménami, pri zmene vlastníka sa určite musí zadať aj ten provider, kde bude mať tú doménu "odparkovanú".
Inak WS ma predsa aj anglicke rozhranie a tam by si vedel domenu previest u nich na noveho majitela s tym, ze by bola dalej u WS. A nech si ju pripadne prepisu oni potom k svojmu registratorovi.
No okej to je faj napad, nenapadlo ma to. No je tam jeden otaznik. Pri takomto postupe budem stale vedeny v registri ako vlastnik. Nevadi to nejak legalne?
Ja si myslim, ze sa to prepise do par dni. Mozno heker bude lepsie vediet, len tie zmeny registratorov trosku trvaju.
No moja otazka je ci to stale ja musim manualne prepisat v narodnom registri, a ci za to budem platit?
Tebe by mal stacit prepis na neho WS a on bude mat domenu pod WS. Majitelom bude ale asi WS, ak si mal zrychlenu registraciu domeny. A potom nech si to on prepise na ineho registratora a zaplati pripadne poplatok.
Majitelom nieje WS, ked som to overoval na domaintools.com, tak majitel je spravne napisany:
Registrant:
h24 CREATIVE STUDIO s.r.o.
Co som teoreticky ja.
Uz tomu vobec ale nerozumiem
Ty odporucas iba vytvorit chlapikovi login na WS v anglictine, prehodit mu tam tu domenu, a dat mu heslo, nech si s tym robi co chce? Nevadi teda, ze registrant ostane h24 studio? teda ja? Po nejakej pravnej stranke myslim...kto je potom zodpovedny za obsah, ktory sa zobrazi po pristupe na danu domenu? Nie majitel domeny?
Registrant:
h24 CREATIVE STUDIO s.r.o.
Co som teoreticky ja.
Uz tomu vobec ale nerozumiem
Ty odporucas iba vytvorit chlapikovi login na WS v anglictine, prehodit mu tam tu domenu, a dat mu heslo, nech si s tym robi co chce? Nevadi teda, ze registrant ostane h24 studio? teda ja? Po nejakej pravnej stranke myslim...kto je potom zodpovedny za obsah, ktory sa zobrazi po pristupe na danu domenu? Nie majitel domeny?
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nemam skusenosti s predajom domeny ale viem ako funguje prevod k inemu registratorovy.
Skusal si vlastnika domeny zmenit v administracii websupportu? Ja mam sice .eu domenu ale mam tam taku moznost. Jednoducho to prepises a akonahle budu zmeny aktualizovane a ako email vlastnika bude uvedeny jeho email, tak on u svojho registratora by mal mat moznost zaslania AUTH ID na email. Vdaka tomuto AUTH ID bude mozne previest domenu k inemu registratorovy a potom uz si snou moze robit co chce.
Nedoriesena otazka ostava ta, ze kedy sa meni AUTH ID. Ale to ta uz nemusi zaujimat, to uz je na nom aby si ochranil domenu proti tebe.
Skusal si vlastnika domeny zmenit v administracii websupportu? Ja mam sice .eu domenu ale mam tam taku moznost. Jednoducho to prepises a akonahle budu zmeny aktualizovane a ako email vlastnika bude uvedeny jeho email, tak on u svojho registratora by mal mat moznost zaslania AUTH ID na email. Vdaka tomuto AUTH ID bude mozne previest domenu k inemu registratorovy a potom uz si snou moze robit co chce.
Nedoriesena otazka ostava ta, ze kedy sa meni AUTH ID. Ale to ta uz nemusi zaujimat, to uz je na nom aby si ochranil domenu proti tebe.