emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa gogo956 »

Frco

problematicke je vraj hlavne metro, kazdu chvilu tam niekoho zbiju alebo sexualne napadnu.
Tiez obchod s drogami maju pod palcom hlavne oni,staci ist na stanicu a pod. a hned je vsetko jasne..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali, osobne som si teda prečítal ten blog a neprišlo mi to úplne evidentné v tom zmysle, ak niekto šíri čistý hoax.

Čo sa týka BL, nie je tam taká pevná redakcia, nie je to klasické médium - denne tam pribúda veľa rôznych typov príspevkov. Určite sa nájdu aj také, kde sa vyskytne nejaká nepresnosť prípadne pochybná interpretácia nejakej udalosti. Vyslovené lži a hoaxy sa tam ale nenachádzajú.

Ja sám sa takisto snažím nešíriť takéto pochybné a lživé správy. Stalo sa mi to raz, čo som po upozornení ihneď priznal.

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2016, 13:52)
Treba aj dodať, že novinky.cz sa prvýkrát ospravedlnili.

http://denikreferendum.cz/clanek/22577- ... m-omluvily
gogo956
Redeemer
Redeemer

Staci si precitat rakuske mestske ci regionalne denniky, alebo sa spytat ludi ktori tam ziju ktori potvrdia ze kriminalita pachana imigrantmi neustale narasta. Velke noviny ci Tv kanaly ale maju nakazane sa o tom radsej nezmienovat resp neuvadzat ich povod.
Ludia si uvedomili ake problemy prinasa imigracia preto politici hlavne v Nemecku sa snazia za kazdu cenu bagatelizovat a ututlavat informacie o zlocinnosti spojenej s nimi. Som pravidelne v kontakte s ludmi ktori ziju vo Viedni ci v Nemecku oblast pri hraniciach s Francuzskom- a situacia nie je dobra,sami maju castokrat strach. A niektori z nich naozaj uvazuju o tom ze ak sa situacia nezlepsi tak budu zvazovat navrat na Svk /ti co maju Svk povod a ide samozrejme o kombinaciu viacerych dovodov/.

Politikov nezaujima zivot beznych ludi, ani ho nepoznaju,necestuju totiz metrom ci autobusom, nechodia po uliciach. Politici /a ti co maju vela penazi/ si ziju vo vlastnom uzavretom svete, vo svete strazenych vilovych satelitov a premiestnuju ci sa vsade autom z miesta A do miesta B- ciste pokrytectvo. Deti navstevuju drahe sukromne skolky a skoly,samozrejme bezpecny odvoz tam aj nazad,VIP kluby atd.

To je aj dovod preco je Kotleba tam kde je, pretoze vecsina politikov riesi iba svoj piesocek /a zaujmy "svojho" oligarchu/.Preto rapidne silnie ultrapravicova scena v Nemecku ci v Skandinavii.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

práve som si čítal tento článok na SME: http://plus.sme.sk/c/20119507/islamisti ... adeje.html

šokovala ma táto veta: V prvej vlne odišli muži a teraz sa za nimi chystajú ženy a deti
zopakujem a zvýrazním: V prvej vlne odišli muži a teraz sa za nimi chystajú ženy a deti

na fotkách baby v uniformách, deti v rozstrieľaných mestách... muži nikde.

otázka:
ako by ste sa zachovali vy (muži), keby na Slovensku vypukol nejaký ozbrojený konflikt? utiekli by ste do zahraničia a nechali by ste ženy a deti vo vojnovej zóne?
ja osobne by som naložil manželku na prvý transport preč a sám by som sa snažil nejako pretĺcť a prežiť. teraz sa nehrám na hrdinu, proste mi to príde ako totálna samozrejmosť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mirrorion

typicke spravanie pre moslimsku kulturu, zena tam ma nizku hodnotu oproti muzovi.
Muz za zenu rozhoduje vo vsetkom a ona sa musi podriadit bez naroku na vlastny nazor.
Je to uplne nekompatibilna kultura v porovnani s europskou. Dalej vela zavisi od toho ako je ktora konkretna rodina liberalna/ortodoxna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Zase tvrdá demagógia. Ono je to tak, že rodina spoločne prešla do krajiny mimo vojnovej zóny do utečeneckých táborov (napr. Libanon či Turecko) a odtiaľto sa už ten muž podujal na cestu, ktorá je nebezpečná a dlhá a snaží sa získať azyl napr. v Nemecku, VB alebo iných krajinách, podľa či už rodinných konexií alebo osobnej preference.

Je mi z teba zle gogo, síce to hráš na objektívny pohľad, ale tvrdiť tu takéto nezmysly, že muži nechajú na svoje rodiny padať bomby a sami ujdú kvôli tomu, že rozhoduje vo všetkom a žena sa musí podriadiť.. to je už na facku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

Islam ako nabozenstvo prava zien tvrdo potlacuje. Najprv su vlastnictvom svojho otca ktory dcery odpreda /castokrat este vo velmi nizkom veku/ za dohodnutu sumu a nasledne sa ona stava majetkom svojho manzela. Manzel ma podla Koranu pravo zenu bit pokial ho v comkolvek neposluchne,nema v podstate ziadne prava. Ako bolo uz napisane, kazda rodina je individualny pripad, existuju liberalnejsie aj ortodoxnejsie.
Jedine co je vidiet je, ze z dovodu ze si nevedia predmetne krajiny urobit poriadok na vlastnom dvorku, tak Europu dotlacili do obrovskych problemov. Dovodom je ich nizka kulturna uroven a neochota prisposobit svoje spravanie modernej dobe.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ale clanok okolo ktoreho sa tato diskusia rozputala hovori o Kurdoch a ti nemaju ani zdaleka taky postoj k islamu ako ty opisujes. To ze na tych obrazokch su zeny v uniformach nie je znakom ze vsetci muzi usli. Je to dokaz, ze ich povazuju za rovnocenne do takej miery ze im zveria povinnosti ktore bezne prisluchaju muzom. Nejaky sunnitsky ortodoxny by si zenu ani na ulicu nepustil, tu zeny funguju nezavisle na muzoch, nepotrebuju byt zahalene, plnia si svoje vojenske povinnosti. Su teda naozaj povazovane za rovnocenne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Celkovo gogo neustále opisuje tú ortodoxnú a bigotnú časť, pričom neustále hovorí o všetkých.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

eMPiko napísal:Ale clanok okolo ktoreho sa tato diskusia rozputala hovori o Kurdoch a ti nemaju ani zdaleka taky postoj k islamu ako ty opisujes. To ze na tych obrazokch su zeny v uniformach nie je znakom ze vsetci muzi usli. Je to dokaz, ze ich povazuju za rovnocenne do takej miery ze im zveria povinnosti ktore bezne prisluchaju muzom. Nejaky sunnitsky ortodoxny by si zenu ani na ulicu nepustil, tu zeny funguju nezavisle na muzoch, nepotrebuju byt zahalene, plnia si svoje vojenske povinnosti. Su teda naozaj povazovane za rovnocenne.
hovadina,kurdi ak by ta nacapali ze im sexujes s ich vojackou tak ta zabiju.je o tom clanok bohvie kde som to cital,ale ze nie je dovolene sa velmi okolo vojacok motat a nie to este s nimi rozpravat.kedze su to marxisti,tak zapad nemaju v laske,kapitalisti vykoristovatelia atd atd.len ze im tolko ludi a usa pomaha,tak to az moc do detailov neriesia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Bohvie kde som to čítal.. no asi tak nejak, takú hodnovernosť majú tvoje príspevky. Pretože je "zakázané sa okolo nich motať a nieto ešte rozprávať," existuje na nete tona reportáží, videí a rozhovor s nimi..
hughito
Redeemer
Redeemer

Bohvie kde som to čítal.. no asi tak nejak, takú hodnovernosť majú tvoje príspevky. Pretože je "zakázané sa okolo nich motať a nieto ešte rozprávať," existuje na nete tona reportáží, videí a rozhovor s nimi..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Postavenie zien v kurdskej spolocnosti je sice v priemere lepsie ako v islamskych, ale od europskeho standardu to ma este velmi daleko. Kurdska mensina sa celkovo prilis idealizuje, pritom sa zabuda ze PKK a jej odnoze su teroristicke organizacie s marxistickou ideologiou pravidelne zabijajuce na namestiach nevinnych ludi, len za posledny mesiac sa prihlasili k niekolkym samovrazednym atentatom v Turecku s vysokym poctom obeti.

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/po ... tik-253696
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Tak su to marxisti ci islamisti? To sa trochu vylucuje. Marxisticka ideologia hlasa rovnost muzov a zien, preto vznikaju aj tie kurdske zenske bojove oddiely (YPJ), ktore su vo svojej podstate feministicke. A tie su presne na tych fotografiach v spominanom clanku. Musim ale samozrejme uznat, ze aj medzi Kurdmi (hlavne v chudobnejsich oblastiach Syrie, v Iraku a v Irane) su komunity kde su zeny stale menejcenne v zmysle islamistickej ideologie.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

tak predsa som to nasiel heh
Jaké to je mít v jednotce dívky a ženy?
Prve jsem si říkal – skvělé, ale YPG zakazuje jakoukoliv romantiku, flirtování. Žijete jako jednotka pohromadě. Spíte odděleně. V případě, že city zajdou příliš daleko, se dokonce připouští trest smrti.
Pravidla jsou přísná, ale v reále se přeci jen porušují, ne?
Tady ne. Za tři měsíce mého pobytu jsem nezaregistroval jediné gesto ani náklonnost mezi mužem a ženou. Nevím, jestli se tak bojí pravidel, anebo to mají opravdu vžité.

Nebyl jste diskriminovaný tím, že nejste marxista, muslim, Kurd?
Na základní úrovni ne. Jsou tolerantní, i když vůči Arabům hodně rasističtí. Vážili si mých střeleckých schopností, brali mě jako kamaráda a druha v boji. Tam to ale končilo. Jako kapitalista jsem totiž neměl nikdy pravdu.
Mnohé jednotky jsou rozdělené rozděleni genderově půl na půl. Jak bojují ženy?
Jak které. V mé první jednotce byly tři. Dvě z nich většinu času probrečely a byly nepoužitelné, což nás omezovalo. Ta třetí byla neohrožená. Jednou strávila třináct hodin na PKMku, až měla spáleniny.

http://www.onwar.eu/2015/09/25/islamsky ... more-10175
hughito
Redeemer
Redeemer

VLNA PROTIIMIGRANTSKÝCH PROTESTOV ZAPLAVILA FÍNSKO!

(Helsinki - od našej vyslanej redaktorky Sylvie Smataanen)

"Dnes som zažila protest fínskych neonacistov. Celé to pozostávalo zo skupiny asi 10-tich holohlavých Fínov stojacich na kraji námestia ako sochy pri stojane s letákmi, pred Kampi v Helsinkách, čo je niečo ako kombinácia Auparku a AS Nivy. Ďalších 10 blond slečien postávalo rôzne po námestí a občas strčili noviny do rúk okoloidúcim, čo vyzerali veľmi fínsky. Na druhej strane námestia na celý priebeh dohliadala policajná dodávka. Okoloidúci dav sa vyhýbal úbohým blondínam a nechápavo to celé pozoroval." Demonštranti následne zverejnili svoje fotky na sociálnej sieti a navzájom si ich olajkovali. Najúspešnejšia fotka mala až 9 lajkov. Koniec hlásenia z rasovým násilím zmietaného Fínska."
Mirrorion
Star
Star

hughito napísal:Zase tvrdá demagógia. Ono je to tak, že rodina spoločne prešla do krajiny mimo vojnovej zóny do utečeneckých táborov (napr. Libanon či Turecko) a odtiaľto sa už ten muž podujal na cestu, ktorá je nebezpečná a dlhá a snaží sa získať azyl napr. v Nemecku, VB alebo iných krajinách, podľa či už rodinných konexií alebo osobnej preference.
čo je z článku podľa teba demagógia? nie je to žiadny paškvil z konšpirátorských alebo white-power blogov bez overených informácií, je to reportáž českého štábu zo Sýrie a to sú autentické výpovede ľudí, ktorí zostali v Sýrii.

ešte jeden citát od miestnej ženy:
Je tu draho, nie je práca, nie je šanca, že bude lepšie a manžel z Nemecka píše, že je tam spokojný, len mu chýbame.
chudáčik manžel, je mu v nemecku smutno za rodinou ktorú nechal vo vojnovej zóne... mali by sme ho poľutovať!
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som na teba vôbec nereagoval..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ehm...z toho 1,1 miliona lekarov, vedcov a inzinierov, ktori utiekli do Nemecka pred vojnou minuly rok cez niekolko krajin, kde vojna nie je a ktori vraj budu usilovne makat na nase dochodky, az nasa EU populacia zostarne, sa do konca roka zamestnalo menej ako 200 ludi...
http://zpravy.idnes.cz/nemecke-firmy-za ... paign=edit
Mirrorion
Star
Star

ephramko napísal:Ehm...z toho 1,1 miliona lekarov, vedcov a inzinierov, ktori utiekli do Nemecka pred vojnou minuly rok cez niekolko krajin, kde vojna nie je a ktori vraj budu usilovne makat na nase dochodky, az nasa EU populacia zostarne, sa do konca roka zamestnalo menej ako 200 ludi...
tých 200 ľudí bolo u 30 opýtaných firiem. nezisťovala sa celková zamestnanosť emigrantov, i keď pesimisticky predpokladám že to nebude moc veľké číslo.
hughito napísal:Ja som na teba vôbec nereagoval..
aha :oops:
Napísať odpoveď