Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Grond
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa Grond »

http://hnonline.sk/slovensko/594168-fic ... o-manazera :lol:
tomu nepomoze ani kritovy manazer tak tam Don Paska bude mat chapadla ...
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

hughito napísal:Prečo namiesto? MHD zdarma popri vlakoch. Prečo nepridať aj autobusy?
v tom prípade chcem naftu do môjho auta grátis, samozrejme oslobodenie od platenia PZP, STK, EK... všetko nech je zdarma, aby nikto nebol diskriminovaný!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tak dnesnych o 5 minut 12 zacal Madaric vo velkom "style"
Madaric: "volic dal jasny signal politikom, chcem aby ste spolupracovali" :smt044
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mirrorion napísal:v tom prípade chcem naftu do môjho auta grátis, samozrejme oslobodenie od platenia PZP, STK, EK... všetko nech je zdarma, aby nikto nebol diskriminovaný!
Auto nie je verejná služba ako vlak, autobus či MHD.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito: ak niekto býva na samote/lazoch, kam ani SAD nezavíta? Prečo má byť diskriminovaný? Prípadne pokiaľ niekto ku svojej práci auto nutne potrebuje? (jasné, je to utópia, spotrebná daň z PHM je obrovská, tak prečo sa jej vzdať...)

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2016, 20:46)
hughito: ak niekto býva na samote/lazoch, kam ani SAD nezavíta? Prečo má byť diskriminovaný? Prípadne pokiaľ niekto ku svojej práci auto nutne potrebuje? (jasné, je to utópia, spotrebná daň z PHM je obrovská, tak prečo sa jej vzdať...)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

aka diskriminacia? ak nejaku sluzbu nevyuzivas, tak ta predsa cena tej sluzby nemoze nijak diskriminovat. preco sa radsej nemozte tesit z toho ze niekto, kto to mozno aj potrebuje, dostane nieco zadarmo? nie je to super, ze dochodcovia co maju take mizerne dochodky, ze nie vzdy maju na kvalitne potraviny na cely mesiac dostanu aspon vlaky zadarmo?

este k tomu je to taka smiesna suma.. niekto tu pisal ze je to 13 milionov? ci 20? mate aspon trochu predstavu co je to za sumu?
v porovnani napriklad s dochodkami? stat kazdy mesiac (!!!) da cca 550 milionov na dochodky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

je to neadresne, peniaze by sa dali vyuzit lepsie aj inak
hughito
Redeemer
Redeemer

Dovolím si tvrdiť, že ľuďom ide hlavne o to, že to zaviedol Fico. To je hlavný dôvod ten žlčovej nenávisti. Sám som bol toho svedkom napr. u spolužiakov, ktorí by sa tomu aj potešili, že čosi ušetria na ceste do/zo školy, ale "lebo Fico," museli zaujať veľmi kritický postoj. Samozrejme, tipujem, že už len malé % bolo dôsledných vo svojom postoji a nevyužili túto možnosť.

beardie akože neadresné? Myslíš, že študenti a dôchodcovia na Slovensku sú neadresná skupina?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ano, je to neadresne. Nakolko to plati len pre vlaky, a pre skupinu ludi, bez ohladu na ich prijem, resp. socialnu situaciu, a podobne. Ak sa uz bavime o populistickom opatreni ktore by bolo adresne, bol by to napriklad prispevok na dopravu pre urcitu skupinu, bez ohladu na typ dopravy. Tam by to ale pre Fica nebolo uz take pompezne. Pretoze vlaky zadarmo zneju lepsie ako nejaky prispevok na dopravu ...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Mne je jedno kto to zaviedol a nesúhlasím s tým. Ono sa zadarmo tie vlaky tvária, ale aj tak som musel väčšinou kupovať lístok - sú zadarmo len do istého počtu ľudí na jeden spoj.
Predtým som si za moje peniaze mohol vo vlaku aspoň sadnúť, lebo bolo kam. Teraz sú spoje tak natrieskané, že taký luxus nie je možný. Sedia tí čo idú zadarmo a kúpili si miestenku, ja s mojím lístkom sa môžem tlačiť pri v uličke pri záchodoch. Áno, mohol by som ísť skôr alebo si lístok kúpiť predčasne a podobne, ale som na tieto veci pohodlný, predtým mi to vyhovovalo omnoho viac. Kvalita služieb sa proste s týmto krokom jednoznačne znížila. Študenti to zneužívajú ako sa dá. Moji susedia z intráku chodia domov cez pol republiky aj na pol dňa a potom zasa hneď nazad, lebo je to zadarmo. Ale čo tam po tom, že to vo vlakoch vyzerá ako v Indii - buduje sa lepšie Slovensko, treba niečo vydržať. O tom, ako to je nespravodlivé tu už bolo písané veľa. Tie peniaze čo do toho idú by sa určite omnoho viac zišli niekde úplne inde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto katastrofické videnie stavu cestovania vlakmi mi príde ako z inej planéty, lebo to, že som musel stáť sa mi stalo možno raz alebo dvakrát. Ono aj treba vedieť, kam si treba ísť sadnúť. To, že väčšina ľudí sa tlačí zhruba "do stredu," je ich problém a nie problém vlakov zadarmo. Sám to viem porovnať, lebo pred rokmi som tiež konal takto stádovito.

To, že už nebolo voľné a musel som si kúpiť miestenku, sa mi stalo iba raz. Ono aj to sa dá vyriešiť pomerne elegantne - lístok si kúpite až vo vlaku u sprievodcu, pričom zaplatíte len pokutu 1,50 € za kúpu lístku vo vlaku.

Paradoxne sa toto stalo nedávno starým rodičom, ktorí sa vracali z BA späť a lístky zadarmo už neboli. Každopádne však toto videnie, že cestovanie bezplatnými vlakmi je úplne hrozné, lebo sú preplnené a musíte stáť pri hajzloch, resp. že tie "tikety zadarmo" ani nie sú, lebo sa hneď minú, sú úplne mimo reality. Ono sa aj dosť posilnili spoje s týmto opatrením, čo je tiež super. Ak je vlak preplnený, tak rovnako bol aj pred týmto opatrením - to sú tie silné dni a časy pred víkendom, keď sa hordy študentov vracajú napr. z BA späť domov.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

aacid napísal:aka diskriminacia? ak nejaku sluzbu nevyuzivas, tak ta predsa cena tej sluzby nemoze nijak diskriminovat. preco sa radsej nemozte tesit z toho ze niekto, kto to mozno aj potrebuje, dostane nieco zadarmo? nie je to super, ze dochodcovia co maju take mizerne dochodky, ze nie vzdy maju na kvalitne potraviny na cely mesiac dostanu aspon vlaky zadarmo?

este k tomu je to taka smiesna suma.. niekto tu pisal ze je to 13 milionov? ci 20? mate aspon trochu predstavu co je to za sumu?
v porovnani napriklad s dochodkami? stat kazdy mesiac (!!!) da cca 550 milionov na dochodky.
No taka, ze co ti studenti, dochodcovia co nemaju v dedine vlakovu stanicu a musia vyuzivat jedine autobus. 2€ denne? Peniaze sa daju vuzit aj inak ako na tieto debilne balicky.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale to museli tak isto aj predtym, tak kde je problem?

problem je ze kazdeho zaujima iba to co on dostane... date mne? super! davate niekomu inemu a nie mne? svine zlodejske!

hluba zavist. miesto toho aby si clovek povedal "som rad ze niektori studenti a dochodcovia maju vlaky zadarmo", tak kazdy krici "preco maju oni zadarmo a ja nie??" sebectvo a zavist, tak potom vyzera aj slovensko.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nesuhlasim s tym davat nieco "zadarmo", lebo ako sa tu uz neraz spomenulo, zadarmo to nie je. Preco sa to nedeje vo forme prispevku na cestovanie? Povedzme nejaka ciastka mesacne po predlozeni dokladov o kupe listka (ci uz jednorazoveho, tyzdenneho, mesacneho a pod.). Takymto sposobom sa znizil komfort platiacich cestujucich (vid Muffiho prispevok, kde spomina ze pozna ludi ktori cestuju, hoci inokedy by necestovali, ved je to zadarmo), naviac stat priamo znevyhodnuje inych prepravcov. Ak ma niekto ten komfort ze si moze vybrat cestovanie autobusom alebo vlakom, hoci povedzme autobus by mu casovo vyhovoval viac, je viac nez pravdepodobne ze si vyberie vlak kvoli tomu ze je to zadarmo.
Opakujem, ak chce stat pomoct istej skupine a odbremenit ju od nakladov, moze to robit adresnejsie (pre skupinu ludi, pripadne blizsie specifikovat podmienky prispevku). Len ono v mediach to uz tak pekne nevyzera ako VLAKY ZADARMO.
Rovnako to bolo s vratkami za plyn - aky problem by bol vratit to v dalsej fakture? Ziaden, len to by si Fico nemohol spravit peknu kampan pred volbami spolu so sprievodnym listom o tom, ako JEHO VLADA vracia mne preplatok za plyn - ktory je mimochodom mnou zaplateny, nie je to ziaden dar.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ano vratky za plyn bolo ciste promo pred volbami.

aj vlaky zadarmo su populisticky krok, to nikto nepopiera. ide o to ze to nestalo vela penazi, spravili si dobre promo a niekomu to aj pomohlo, tak kde je problem?
"nejaka ciastka mesacne po predlozeni dokladov o kupe listka"... to by zase bolo vybavovania, statia v rade a staznosti este viac nez teraz pomaly.
dalej, to ze sa znizil komfort, nenahrava prave inym prepravcom? ved vzdy je o vybere. mozes ist zadarmo ale nekomfortne alebo si priplatit a uzit si viac pohodlia.

zase tu kazdy rozprava ako sa dali peniaze lepsie vyuzit, kazdy je tu ekonomicky odbornik a vie vsetko 100x lepsie... pani, chodte do politiky, ukazte nam ako sa to robi.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja sa nečudujem ničomu, mohli sme sa poučiť z minulosti ako rozmýšľajú ľudia a ako a koho volia.

Do roku 1998 tu vládol Mečiar, ktorý rozkradol čo sa len dali ale sa správal ako malý diktátor: kauza Gaulider, uniesli syna prezidenta, vraždy, stámiliónové SPP zmenky Duckeho (aj toho zavraždili), amnestia sám sebe, prepísali Markízu na Kočnera, Nafta Gbely, VSŽ, vyhrážanie sa zabitím novinárom a kto vie ake svinstvá.

Všetko bolo verejne známe a kto vyhral voľby v 1998? Vladimír Mečiar (vládu ale zostavil Dzurinda).

Čo chcem týmto povedať? Najväčšia skupina voličov je schopná voliť zločincov, rozkrádačov a hoci aj s nedemokratickými praktikami.

A tak, že nadpolovičná väčšina volí takýchto smejdov alebo aj naciatov je dosť mala šanca na zmenu. Slovensko si zasluzi Fica, Kotlebu a im podobných. Sprostý národ si ich zaslúži.

No hlavne, že sú zdarma vlaky, chudákom.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

aacid napísal:ale to museli tak isto aj predtym, tak kde je problem?

problem je ze kazdeho zaujima iba to co on dostane... date mne? super! davate niekomu inemu a nie mne? svine zlodejske!

hluba zavist. miesto toho aby si clovek povedal "som rad ze niektori studenti a dochodcovia maju vlaky zadarmo", tak kazdy krici "preco maju oni zadarmo a ja nie??" sebectvo a zavist, tak potom vyzera aj slovensko.
Je to jednoducho zvyhodnovanie urcitej skupiny ludi, tych, ktori maju to privilegium, ze maju blizko vlak. Keby to bolo riesene nejak celoplosne na zaklade prijmu alebo co, tak nic nepoviem.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

aacid - keby to bolo v mojej moci, vlaky zadarmo nie su :) A nemusel by som teraz polemizovat ako to spravit "spravodlivejsim" ked uz su...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

SNS bude nominovať aj ministra obrany. Danko však nepovažuje za problém, že národniari budú zároveň predsedať výboru, ktorý bude okrem iného ministerstvo aj kontrolovať. "Viem, že budeme predmetom atakov a konfliktov. Skúsme rešpektovať, že sú tu nejaké dohody, požiadavky a vnútorné vzťahy. Je tu situácia, ktorá vznikla z volieb, vznikajú nové pravidlá. Je tu situácia, aká ešte v NR SR nebola," uzavrel Danko.
__
Vynikajúco, samy seba odkontrolujeme, ospravedlníme to nejakou fiktívnou novou situáciou - veď hranice možného sa posúvajú o kúsok ďalej každé voľby - a tešíme sa na nové možnosti verejného obstarávania techniky, ktorá bola zastaralá už pred 10 rokmi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Pascalwb napísal:Je to jednoducho zvyhodnovanie urcitej skupiny ludi, tych, ktori maju to privilegium, ze maju blizko vlak. Keby to bolo riesene nejak celoplosne na zaklade prijmu alebo co, tak nic nepoviem.
a co ze je to zvyhodnovanie urcitej skupiny? ved tak je to so vsetkym, nie? nikdy nevyhovies kazdemu... co ked niekto nejazdi ani vlakom ani autobusom ani autom ale na bicykli? alebo chodi peso? ma dostat prispevok na topanky?

to ozaj nevies prekusnut ze niekto ma nieco zadarmo a ty nie? to je to taky problem? to si odkazany na to chodit vlakom zadarmo? ja chodim vlakom mozno raz za 3 roky, aj to prehanam. a vobec mi nevadi ze niekto ma vlaky zadarmo, naopak som stastny za neho, ved je to super. jasne ze sa najde niekto kto to bude zneuzivat a cestovat si len tak lebo moze. ale rovnako sa najde niekto komu to ozaj pomoze, pretoze potrebuje cestovat, nezaraba vela, takto moze tie peniaze minut na nieco ine.

//autoeditácia príspevku (21 Mar 2016, 14:00)
STomko napísal:aacid - keby to bolo v mojej moci, vlaky zadarmo nie su :) A nemusel by som teraz polemizovat ako to spravit "spravodlivejsim" ked uz su...
a co by si s tymi 13 milionmi spravil?
Napísať odpoveď