Charakteristické rysy človeka vhodné/nevhodné v armáde
-
loveparademan
Medium Expert
Charakteristické rysy človeka vhodné/nevhodné v armáde
Zaujímal by ma váš názor aké povahové alebo charakterové vlastnosti sú v armáde žiadané a naopak s akými povahovými črtami tam človek len ťažko môže obstáť.
Všimol som si že ludia v mojom okolí na dotyčného slúžiaceho v ozbrojených zložkách alebo na nejakú šaržu povedia: Vidno že tento bol/je vojak, vidia to podla intonácie hlasu, vyjadrovanie, možno reči tela. Je to absolútne nutné aby v ozbrojených zložkách slúžili prevažne autoritárske osobnosti?
Všimol som si že ludia v mojom okolí na dotyčného slúžiaceho v ozbrojených zložkách alebo na nejakú šaržu povedia: Vidno že tento bol/je vojak, vidia to podla intonácie hlasu, vyjadrovanie, možno reči tela. Je to absolútne nutné aby v ozbrojených zložkách slúžili prevažne autoritárske osobnosti?
Re: Charakteristické rysy človeka vhodné/nevhodné v armáda
Nie nie je to nutné... Sám poznám ľudí, ktorí takí nie sú... Ide len o to ako spravíš vstupné psychotesty, ktoré pozostávajú z viac testov (aj IQ) a následný pohovor so psychológom cca tie psychotesty trvajú 5 hodín.. Neviem podľa čoho to hodnotia a ako no myslím, že to je rovnako ako všade... Možno trošku prísnejšie. Ja osobne som v roku 2012 prišiel tými testami tiež. No žiaľ som pohorel potom na prijímačkách z matematiky a za obyčajného vojaka (aj keď som mohol) som nenastúpil...
Môj osobný názor: Ser na armádu
Môj osobný názor: Ser na armádu
To, čo si napísal v tej druhej vete je o tom, čo armáda z teba spraví. To sa skôr týka hlavne tých starších, napríklad môj otec, ktorý po strednej šiel k armáde, slúžil viac ako 25 rokov a to sa proste na tebe prejaví, či chceš alebo nie. Dlhé roky si buzerovaný, postupne sa šplháš a začneš buzerovať ty ostatných. Možno ani nie buzerovať, ale však rozkazy sa plniť musia. Potom také veci ten človek prenesie aj do svojho súkromia.
-
loveparademan
Medium Expert
Zaujíma ma to čisto zo zvedavosti, nikdy som o vstupe ku armáde nerozmýšlal, vždy ma zaujímalo to prečo sú niektorí mladí ľudia tak odhodlaný ešte pred 18tkou že pôjdu k armáde, polícií. Pár takých poznám sú z rodín kde otec alebo aj matka slúžia v armáde. Jeden môj vyučujúci povedal že ľudia ktorí boli vychovaní príliš slušne alebo neboli vedení k priebojnosti, alebo majú takú povahu môžu mať problém fungovať v ozbrojených zložkách alebo napríklad aj u polície pri výkone práce v teréne. To že treba byť fyzicky zdatní neriešim, to je snáď každému jasné, skôr ma zaujíma aké typy ludí s akými vlastnosťami sú v armáde alebo u polície žiadaný a naopak aký ľudia tie psychotesty nespravia, napríklad emočne labilný, neurotici atď. Sám nemám ani šainu aké má mať jedinec výsledky z psychotestu aby prešiel.
Neviem, ako to vyzerá teraz u armády, ale kedysi bolo úplne bežné, že nováčikovia boli často šikanovaní staršími, alebo nadriadenými. Kto to nezvládol, tak mohol skončiť zle. Však nejeden kvôli tomu spáchal samovraždu. Musíš mať nejakú psychickú odolnosť. Už len to, že celé dni počúvaš nejaké rozkazy. Takisto pracuješ v kolektíve, však taká armáda, veď to si stále so svojou čatou, tak nie je moc dobré, ak si nejaký introvert. Zdokonaľuješ sa aj po fyzickej stránke, s tým súvisí aj súťaživosť, priebojnosť. Nemôžeš byť predsa dáky je*o typu "kde ma postavia, tam budem".
Podľa mňa tie testy dokáže spraviť hocikto, pokiaľ je psychicky a fyzicky zdravý a zdatný. Ale tvoje charakterové vlastnosti ťa môžu brzdiť v tom, aby si takéto povolanie robil.
Podľa mňa tie testy dokáže spraviť hocikto, pokiaľ je psychicky a fyzicky zdravý a zdatný. Ale tvoje charakterové vlastnosti ťa môžu brzdiť v tom, aby si takéto povolanie robil.
Psychotesty nespravi hocikto. Mam kamarata, kludna povaha, vyrovnany, slusny a pracovity clovek, dokaze pomoct, bez zbytocny konfliktov, ale na psychotestoch nepresiel. Dalsi kamarat tiez nepresiel psychotestami, ale o tom som si aj myslel, ze neprejde, pretoze ma sklon k alkoholizmu a je vtedy nervak.
Re: Charakteristické rysy človeka vhodné/nevhodné v armáde
Niekde som čítal, že vojak by nemal zabíjať rád, ale nemal by mať problém zabiť.
-
loveparademan
Medium Expert
Heker: A z akého dôvodu ten prvý kamarát psychotestom neprešiel? Oznamujú dôvod uchádzačom či?
No vidim ,ze je to tu samy znalec 
Dovod ti neoznamia, ani u policajtov a ani vojakov - povedia, ze si nepresiel psychotestami a cau parky.
A preco by mali.
Inak testy su rovnake ako pre prijatie do VW ci do armady.
Rovnako tak pouziva podobne ,ale mierne okresane testy mestska policia. A dokonca psychotesty pre vodicov, ci pre vodicov s pravom prednostnej jazdy su tie iste.
Okrem prava prednostnej jazdy som absolvoval vsetky.
A ked som aj vo vw ci u mestskej policie neuspel tak nikdy nepovedali vysledok psychotestov. A takisto prave psychotesty neboli dovod na neprijatie. Vzdy uviedli iny dovod.
Inak testy su rovnake ako pre prijatie do VW ci do armady.
Rovnako tak pouziva podobne ,ale mierne okresane testy mestska policia. A dokonca psychotesty pre vodicov, ci pre vodicov s pravom prednostnej jazdy su tie iste.
Okrem prava prednostnej jazdy som absolvoval vsetky.
A ked som aj vo vw ci u mestskej policie neuspel tak nikdy nepovedali vysledok psychotestov. A takisto prave psychotesty neboli dovod na neprijatie. Vzdy uviedli iny dovod.
Neviem prečo by nemali oznámiť... Ja som robil prijímačky na vojenskú vysokú školu... A spolu s nami robili aj ľudia ktorí chceli ísť za vojaka psychotesty a po pohovore každého zvlášť volal psychológ a vravel prečo nespravili a ako odpovedali atď... Aj mne hovoril celkovo ako na tom som povahovo a to bolo jasné, že som spravil, takže už nemusel omáčky okolo toho...heker napísal:Dovod ti neoznamia, ani u policajtov a ani vojakov - povedia, ze si nepresiel psychotestami a cau parky.
Najviac ľudia nespravili IQ testy, nakoľko minimálna hranice je IQ 110 (na vysokú školu) z obyčajných psychotestov ľudia nespravili také bludy.. na jednes strane máš nejaké znaky (hocijaké) na druhej strane tiež a ty musíš ísť zaradom po tých znakoch a tie odlišné preškrtnúť napr. na lavej strane máš :ô,ä,% a na pravej ô, ň, %) tak musíš "ň" preškrtnúť... Musíš mať určitý počet atď. robíš to pod stresom, že ta ešte dozor vyrušuje...Na tom pohorelo veľa ľudí...
k prvemu postu. pustil som sa opat do prvej vydanej knihy od Dominika Dana a tam opisuje sefa oddelenia vrazd:
suhlasim s tym, ze clovek vhodny ku armade nema problem presne, jednoznacne a rychlo rozhodovat a neznasa, ked sa jeho rozkaz neplni. to potom odplati minimalne krikom. ale na druhu stranu, aj ludia, ktori radi velia sa nie vzdy vyzivaju v hulakani a radsej sa s "podriadenymi" dohodnu na zaciatku...Patrilo k nemu neodmysliteľné vojenské vystupovanie. Úlohy podriadeným neoznamoval, jednoducho dával rozkazy a povely. Jasné, presné a strohé a také vyžadoval aj plnenie. Presné, jednoznačné a rýchle. Kto si na tento štýl práce zvykol, mal vyhráte, kto nie, mal široké pole pôsobnosti v iných zložkách polície. Kompromis sa nepripúšťal, na oddelení vrážd sa nevyjednávalo, tu sa viedla vojna s nepriateľom najhrubšieho zrna.
Ja vravim len to co mam od kamaratov. Oni tvrdili, ze im presny dovod neoznamili. To, ze ti povedia, ze z tvojich odpovedi na psychoteste citit labilitu, to podla mna nie je jasna odpoved. A nezda sa mi, ze by ti aj povedali, ze ako si odpovedal a co by malo byt spravne, teda vhodnejsie (aby si do buducna podla toho neodpovedal).
@NHISPVM
robil som testy vo VW k mestskej policii do armady a pocas sluzby to uz ani neratam.
Mozno su testy na VA v Liptovskom Mikulasi specificke tym,ze psycholog sa s kazdym uchadzacom bavi o vysledku. No tie "rutinne" take nie su.
A mozno je to o pristupe hodnotiaceho.
Niekto to robi mozno automaticky a niekto na poziadanie.
Ale ak mam byt uprimny tak pri prvotnom teste som sedel s hodnotiacim. Dopodrobna sme test neriesili akurat sa vyjadril k testu a vysledku a odporucil funkciu pre ktoru som vhodny kandidat a pre ktoru nie.
Ja som oponoval a on si to vypocul.
A nakoniec i tak robim to k comu mal vyhrady a tvrdil,ze nie som na tu funkciu vhodny kandidat.
Teraz naposledy som robil testy vo februari a okrem toho,ze som tam sedel 3 hodiny sa so mnou viac nik nebavil.
A tie IQ testy pokial sa nemylim robia aj policajti no zaklad a princip psycho testov je takmer rovnaky.
Ten test s porovnavanim som teraz naposledy robil aj ja. Co bola pre mna novinka.
Ale nic extra a nic neocakavane.
Musim sa priznat,ze ma ten test aj trochu bavil.
A s tym ruchom suhlasim, nie vzdy som sa vedel od ruchu odputat tak aby som sa znovu sustredil na podstatu testu.
No nakoniec som to zvladol a papier mam vo vrecku.
robil som testy vo VW k mestskej policii do armady a pocas sluzby to uz ani neratam.
Mozno su testy na VA v Liptovskom Mikulasi specificke tym,ze psycholog sa s kazdym uchadzacom bavi o vysledku. No tie "rutinne" take nie su.
A mozno je to o pristupe hodnotiaceho.
Niekto to robi mozno automaticky a niekto na poziadanie.
Ale ak mam byt uprimny tak pri prvotnom teste som sedel s hodnotiacim. Dopodrobna sme test neriesili akurat sa vyjadril k testu a vysledku a odporucil funkciu pre ktoru som vhodny kandidat a pre ktoru nie.
Ja som oponoval a on si to vypocul.
A nakoniec i tak robim to k comu mal vyhrady a tvrdil,ze nie som na tu funkciu vhodny kandidat.
Teraz naposledy som robil testy vo februari a okrem toho,ze som tam sedel 3 hodiny sa so mnou viac nik nebavil.
A tie IQ testy pokial sa nemylim robia aj policajti no zaklad a princip psycho testov je takmer rovnaky.
Ten test s porovnavanim som teraz naposledy robil aj ja. Co bola pre mna novinka.
Ale nic extra a nic neocakavane.
Musim sa priznat,ze ma ten test aj trochu bavil.
A s tym ruchom suhlasim, nie vzdy som sa vedel od ruchu odputat tak aby som sa znovu sustredil na podstatu testu.
No nakoniec som to zvladol a papier mam vo vrecku.
-
qwerty-xyz
vysledky sa oznamovat nemusia. je tam dovod, kto ho vie ten ho vie, kto nevie nech si ho domysli, ale ma to dovod.
Psychotesty su hlavne o tom aby sa clovek drzal jedneho zauzivaneho faktu, Vsetky otazky sa opakuju, stale dookola, kazda desiata je ta ista len inak polozena, alebo prekrutena, ale toto iste.
Ked ti raz niekto polozi otazku ci sa ti paci farba modra alebo zelena a ty napises ze zelena a o 10 otazok dalej bude ci by si nosil rad na sebe aj modre tricko tak ked napises ze hej, tak klames. Podobneho razenia je aj vsetko ostatne.
Ked si budes kreslit, tak nekresli pi*ov***, ale toto co ti povedali ze mas nakreslit.
Ked sa ti budu ukazovat obrazky, tak dobre porozmyslaj co asi od teba chcu aby si povedal aby ta nachytali, v niektorych pripadoch je to az stupidne jednoduche, v niektorych sa hoc kto riadne zapoti, ked porozmyslas (na co mas tak sekundu) tak na to prides.
No asi takto.
Testy sa daju celkom slusne oje.babrat.
Je to tak ako pises ci je to 200 alebo 400 otazok tak je to jedno no princip je v opakovani sa toho isteho, no otazka je inak polozena.
Takisto sa tym sleduje zataz nakolko 400 nezmyslov dokaze cloveka celkom rozhadzat.
A pikoska, ked som test nechcel spravit tak stacilo kruzkovat z brucha co ma napadlo a vysledok bol zaruceny. Bol som za xuja.
Dalsi test som uz robil poctivo podla svojho "vedomia a svedomia"
a uspel som.
Testy sa daju celkom slusne oje.babrat.
Je to tak ako pises ci je to 200 alebo 400 otazok tak je to jedno no princip je v opakovani sa toho isteho, no otazka je inak polozena.
Takisto sa tym sleduje zataz nakolko 400 nezmyslov dokaze cloveka celkom rozhadzat.
A pikoska, ked som test nechcel spravit tak stacilo kruzkovat z brucha co ma napadlo a vysledok bol zaruceny. Bol som za xuja.
Dalsi test som uz robil poctivo podla svojho "vedomia a svedomia"