Oculus Rift, Samsung VR, HTC VR a ine
Re: Oculus Rift, Samsung VR, HTC VR a ine
Aha, tak to HTC to má tiež pomocou tracking kamery? Som myslel, že bude mať nejaký špeciálny pozičný senzor.
No na polohu je gyroskop a laserove snimace. To co vyzera ako kamery je len doplnok a este nevieme na co.
Počkať, zle chápem asi. Určovanie polohy v Rift-e zabezpečuje čisto kamera na tracking polohy, že?
V tomto HTC to je to isté, alebo niečo iné? Ak íné, tak na to som narážal, že pohyb cca 4x4 metre je obrovská paráda - bez kamery.
Tie kamery budú najskôr to, čo hovoríš - teda niečo ako Holo Lens, ale neviem, či až do takej miery, lebo to by sa asi pochválili v promo videu, uvidíme.
V tomto HTC to je to isté, alebo niečo iné? Ak íné, tak na to som narážal, že pohyb cca 4x4 metre je obrovská paráda - bez kamery.
Tie kamery budú najskôr to, čo hovoríš - teda niečo ako Holo Lens, ale neviem, či až do takej miery, lebo to by sa asi pochválili v promo videu, uvidíme.
HTC ma laserove snimanie, tie 4x4 metre su pri pouziti 2ch snimacov, aspon tak sa to uvadza na tej stranke. OR ma len jeden snimac, je to tusim infrakamera.
UE4 je free na stiahnutie 
//autoeditácia príspevku (03 Mar 2015, 21:16)
Uz aj Unity 3d
super novinky z GDC
//autoeditácia príspevku (03 Mar 2015, 21:16)
Uz aj Unity 3d
Gameplay z hry určenej pre HTC Vive. Viac menej nič nové, iba taká ochutnávka.
https://www.oculus.com/blog/first-look- ... g-q1-2016/
Viac info coskoro
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 17:05)
Preorders su live. Cena je 599 USD. SK sa zatial neda dat. Ak vyberiete PL, tak je to 699 EUR
https://shop.oculus.com/en-us/cart/
*Expected Ship Date: March 2016. Limit 1 per Customer
Includes: headset, sensor, Oculus Remote, cables, Xbox One Controller, EVE: Valkyrie, and Lucky's Tale
Viac info coskoro
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 17:05)
Preorders su live. Cena je 599 USD. SK sa zatial neda dat. Ak vyberiete PL, tak je to 699 EUR
https://shop.oculus.com/en-us/cart/
*Expected Ship Date: March 2016. Limit 1 per Customer
Includes: headset, sensor, Oculus Remote, cables, Xbox One Controller, EVE: Valkyrie, and Lucky's Tale
Fú, dosť drahé,... Každopádne môj notebook nesplňuje požiadavky ani z ďaleka, takže to riešiť nejdem, ale išiel by som do toho.
Sú tam niekde konečné špecifikácie toho Riftu? Hlavne displej, lebo na ich stránke vidím len také tie základné veci.
Sú tam niekde konečné špecifikácie toho Riftu? Hlavne displej, lebo na ich stránke vidím len také tie základné veci.
Sony zrejme zadotuje VR pre PS4, VR headset sa bude predavat za 399 $:
https://www.mojandroid.sk/sony-playstat ... -stat-399/
120 Hz je fajn, hlavnu nevyhodu vidim vo Full HD rozliseni. Ale na bezne hranie by to mohlo byt ok.
https://www.mojandroid.sk/sony-playstat ... -stat-399/
120 Hz je fajn, hlavnu nevyhodu vidim vo Full HD rozliseni. Ale na bezne hranie by to mohlo byt ok.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hlavne aby bol support pre GTA V pri 1st person pohlade 
Minule som bol v Showroome Alza na Prievozskej a skúšal som ten Gear VR čo tam majú. Tie prvé demá oničom, kreslené renderované animácie, nevzalo ma to, ale ku konci (realistické video zábery, zábery z virtuálnej kinosály,...) to ma fakt dostalo, a napríklad to kino mi až na trošku "slabšie" rozlíšenie prišlo 100% realistické, naozaj som sa cítil ako v kine. Fakt som rukou chytal okraj sedačky, a nerobil som to "len tak", ako zo starých reklám na 3D kiná.
Neviete, čo v tom je za telefón a tedá aké to má rozlíšenie v porovnaní s finálnym Oculusom? Zabudol som sa tam opýtať.
Neviete, čo v tom je za telefón a tedá aké to má rozlíšenie v porovnaní s finálnym Oculusom? Zabudol som sa tam opýtať.
Myslím že S6/edge/edge+, S7/edge alebo Note 4/5. Smartphony s 1440p. Ja som minulý rok skúšal Oculus a to bolo niečo strašné. Bolo tam dosť vidno tie pixely.
Aký si skúšal? Strašné to určite nie je, aj keď pixely vidno.
Takže Oculus má teda menšie rozlíšenie, ako dokáže spraviť Gear VR s aktuálnymi mobilmi. Škoda. To rozlíšenie je jediný nedostatok.
Takže Oculus má teda menšie rozlíšenie, ako dokáže spraviť Gear VR s aktuálnymi mobilmi. Škoda. To rozlíšenie je jediný nedostatok.
Už si nepamätám, ale asi to bol ešte z tých prvých, lebo to bolo ozaj zlé. Nevedel by som si predstaviť pozerať na tom nejaké video, poprípade hrať hru. Podľa mňa by bolo na VR ideálne 4K a viac.
Ten prvý bol veľmi slabý, ten som skúšal aj ja. 
Mám Cardboard už dlho, a skúšal som aj Oculus DK1 a aj naposledy ten Gear VR.
Ten Cardboard je fakt ia blbostička, a určite si podľa toho nerob názor na VR. Aj keď tam nadrbeš mobil s 16k rozlíšením, stále sa to nechytá čo i len na DK1 kvôli pozorovacím uhľom. Proste, s cardboardom máš pocit, že pozeráš na veľkú TV ktorá je strašne blízko. S naozajstným VR headsetom si naozaj "v priestore".
Ten Cardboard je fakt ia blbostička, a určite si podľa toho nerob názor na VR. Aj keď tam nadrbeš mobil s 16k rozlíšením, stále sa to nechytá čo i len na DK1 kvôli pozorovacím uhľom. Proste, s cardboardom máš pocit, že pozeráš na veľkú TV ktorá je strašne blízko. S naozajstným VR headsetom si naozaj "v priestore".
Chceš povedať že nemá význam kupovať cardboard? Ja by som to využíval najmä na videá a tie 360 videa. Pokiaľ to nemá nejaké "zmyselnejšie" využitie, tak nechcem vyhadzovať nejakých 200€ za VR 
Cardboard je vyslovene ze vyskusat a odlozit. Na druhej strane, za cenu dvoch piv, ci kolko to teraz stoji, sa to oplati. 
Každopádne, ešte by ma zaujímalo, že keď ten nový VR set je primárne určený pre S6, Edge, +, Note 5... mohol by som v ňom používať Note 4? Ako na YT som videl dosť videí s týmto mobilom, a mám aj originál aplikáciu niečo ako VR, tak neviem prečo nie je medzi podporovanými mobilmi, keď je dosť podobný Notu 5.