Pozeranie telky v počitači
Pozeranie telky v počitači
Ahojte mám internet cez káblovku aj telku doma. A chcel by som pozerať telku aj v pc viem že potrebujem nejakú kartu alebo čo ?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Pozeranie telky v počitači
Už nam chyba len veštecka guľa, aby sme si vyveštili čo znamena ta kablovka.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
nevies co je klasicka kablovka?
koax? analog/digi(C+T) + docsis
a neviem o ziadnej karte ktora by mala RF vstup a dokazala spracovat tieto signaly (DVB-C/T, pripadne analog)
ale nevravim ze neexistuje
koax? analog/digi(C+T) + docsis
a neviem o ziadnej karte ktora by mala RF vstup a dokazala spracovat tieto signaly (DVB-C/T, pripadne analog)
ale nevravim ze neexistuje
vendo to vystihol ide o koaxiálny kábel mám možnosť ako aj analógového signálu tak aj digitálneho
-
Ryan Giggs
VIP
Nie, neviem čo je klasická kablovka. To je široký pojem. Dvb-t, dvbc, dvbs?
Do PC potrebujes príslušný tuner.
Do PC potrebujes príslušný tuner.
-
vendo
Guru
klasicka kablovka je analog v koaxe, mestske, dedinske siete
dvb-s sa v "kablovkovom" rozvode nepouziva vzhladom na frekvencie
To stale nestaci, niektore kablovky, alebo asi vsetky digitalny signal koduju, aj ked vysielaju v DVB-C a dokupil by si DVB-C tuner do PC aj s CI slotom, tak budes potrebovat pristupovu kartu a myslim ze ziadna kablovka taku sluzbu neposkytuje, len cely prijimac.
Ak tam je analog, bude to asi jedina moznost, existuju aj dualne karty s DVB-T a analogovym tunerom, takze niektore kanaly pojdu aj digitalne* a ostatne v analogu**, ja mam tiez taku kartu, aj ked analog nevyuzivam.
* ak to nahodou nekoduju, ale stale je tu moznost izbovej anteny a prijem dostupnych kanalov digitalne, vratane Jednotky v HD.
** je mozna nizsia kvalita, v zavislosti od kvality a dlzky kablov a tiez (ne)kvality tunera, navyse analogovy obraz na CRT telke vyzera krajsie, je zahladeny, no na LCD s vyssim rozlisenim vidiet vsetky nedokonalosti.
Ak tam je analog, bude to asi jedina moznost, existuju aj dualne karty s DVB-T a analogovym tunerom, takze niektore kanaly pojdu aj digitalne* a ostatne v analogu**, ja mam tiez taku kartu, aj ked analog nevyuzivam.
* ak to nahodou nekoduju, ale stale je tu moznost izbovej anteny a prijem dostupnych kanalov digitalne, vratane Jednotky v HD.
** je mozna nizsia kvalita, v zavislosti od kvality a dlzky kablov a tiez (ne)kvality tunera, navyse analogovy obraz na CRT telke vyzera krajsie, je zahladeny, no na LCD s vyssim rozlisenim vidiet vsetky nedokonalosti.
-
Ryan Giggs
VIP
Dvbs sa v rozvode používa, niekde majú signál zo satelitu rozvedený do bytov. Nie že nie. Inde majú dvbc signál skonvertovany do dvb-t a tak roztahany po bytoch.vendo napísal:klasicka kablovka je analog v koaxe, mestske, dedinske siete
Inde zas to môže byť analogova kablovka a ten digital môže byť signal z dvb-t, inde zas analog + dvbc atd..
Takze nie, napísať "klasická" kablovka nestačí keďže mnohi nemajú šajnu čo vlastne majú. Môže to byť čokoľvek, možnosti je mnoho. Keďže sa to neupresnil, tak aj následne odporúčanie môže byť mimo.
Osobne mám http://www.martico.sk/ od tejto spoločnosti. Dá sa nejako zistiť čo používajú alebo im tam treba zavolať a spítať sa ?
Inak viem že to nie je poradňa pri kúpe ale neposlali by sme sem presne toto kúp ?
Ku tej anténe to som si kúpil skúsil som to a zistil že to s mojou káblovkou nefunguje ako kábel tam isiel z kablovky ale nič viac. Jedine čo som naladil bola jednotka. A osobne to nechcem pozerať mám záujem pozerať axn , discovery , ta3, spectrum,
Jedine čo viem je že mám predplatený digitálny balíček ale príjmam to analógovo lebo okrem pár kanálov tak je mi to naprd kupovať zariadenie ku telke. A hd vysielanie je mi platné ako mŕtvemu zimník.
Inak viem že to nie je poradňa pri kúpe ale neposlali by sme sem presne toto kúp ?
Ku tej anténe to som si kúpil skúsil som to a zistil že to s mojou káblovkou nefunguje ako kábel tam isiel z kablovky ale nič viac. Jedine čo som naladil bola jednotka. A osobne to nechcem pozerať mám záujem pozerať axn , discovery , ta3, spectrum,
Jedine čo viem je že mám predplatený digitálny balíček ale príjmam to analógovo lebo okrem pár kanálov tak je mi to naprd kupovať zariadenie ku telke. A hd vysielanie je mi platné ako mŕtvemu zimník.
-
Ryan Giggs
VIP
Martico je dvbc, konečne sme sa niekam dostali. Takze na príjem dvbc potrebuje dvbc tuner do PC s CI slotom. To ťa ale vyjde celkom draho.
Takze jediná možnosť je nejaky analogovy tuner.
Alebo, nie je lepšie zaobstarať si priamo od Martica setobox a pichnúť ho do monitora? To mi príde ako najlepšie riešenie.
Takze jediná možnosť je nejaky analogovy tuner.
Alebo, nie je lepšie zaobstarať si priamo od Martica setobox a pichnúť ho do monitora? To mi príde ako najlepšie riešenie.
Monitor mi nepodporuje nič také. Jeden je na digi vstup a druhý na HDMI nemám monitore na to určené . Mohol by si mi hodiť link na tie zariadenia ?
on to myslel tak, ze si zozenies od Martica set-top box a ten napojis priamo na tvoj monitor
Osobne by som nechcel pripajat STB priamo k monitoru, vyhodou PC TV karty je moznost nahravania, timeshift, sledovanie v okne pocas surfovania a pod.
Odporucam si presne overit, aky balik mas predplateny, pri analogu potrebujes analogovy tuner, alebo hybridny (kedze dnes moze byt problem najst len analog a starsie tunery mozu mat problemy s novsimi OS), ak mas (aj) digital, potrebujes DVB-C tuner s CI slotom, k nemu poskytuju CAM a kartu, len pozor aj to nieco stoji, moze to byt aj 50 ci 100€, takze si to najskor over u kablovky.
Pred kupou tunera si zisti, ci mas prislusny slot, PCI, PCI-express, ak nie, mas na vyber len USB.
Tu si mozes nieco vybrat, pozri si aj uzivatelske recenzie:
Analogove: http://tv-tunery.heureka.sk/f:12643:1/?o=4
Digitalne som nasiel od 50€, ale potrebujes k tomu aj CI slot, ten sa niekedy pripaja osobitne a musi to byt kompatibilne jednak s tunerom a tiez s CAM/kartou od kablovky, no bude to zrejme drahe.
Ak mas v PC volny PCI slot, vyskusaj bazary, mnohym ludom sa doma povaluju analogove tunery ktore nevedia vyuzit, mozno kupis nejaky za par Eur.
Odporucam si presne overit, aky balik mas predplateny, pri analogu potrebujes analogovy tuner, alebo hybridny (kedze dnes moze byt problem najst len analog a starsie tunery mozu mat problemy s novsimi OS), ak mas (aj) digital, potrebujes DVB-C tuner s CI slotom, k nemu poskytuju CAM a kartu, len pozor aj to nieco stoji, moze to byt aj 50 ci 100€, takze si to najskor over u kablovky.
Pred kupou tunera si zisti, ci mas prislusny slot, PCI, PCI-express, ak nie, mas na vyber len USB.
Tu si mozes nieco vybrat, pozri si aj uzivatelske recenzie:
Analogove: http://tv-tunery.heureka.sk/f:12643:1/?o=4
Digitalne som nasiel od 50€, ale potrebujes k tomu aj CI slot, ten sa niekedy pripaja osobitne a musi to byt kompatibilne jednak s tunerom a tiez s CAM/kartou od kablovky, no bude to zrejme drahe.
Ak mas v PC volny PCI slot, vyskusaj bazary, mnohym ludom sa doma povaluju analogove tunery ktore nevedia vyuzit, mozno kupis nejaky za par Eur.
-
Ryan Giggs
VIP
Trochu hlupy argument. Nahravanie, timeshift atd. predsa umoznuju aj stb. Takze to rozhodne nie je vyhoda. Tv karty. Navyse ak to bude dvbc a bude potrebovat aj modul + tuner, tak ho to vyjde ovela drahsie ako stb.
Analogovych programov ma polovicu oproti digitalnym, tak aj to hra rolu, aku ponuku potrebuje.
Analogovych programov ma polovicu oproti digitalnym, tak aj to hra rolu, aku ponuku potrebuje.
Pisal som ze osobne, zalezi z akeho dovodu chce telku v pc, ak len ako dalsiu obrazovku a ten STB je zadarmo, alebo nestoji vela, tak ok.
K tym vyhodam pc karty, timeshift a nahravanie nemaju vsetky prijimace, prip. je nutny externy HDD, casto je zaznam kodovany, neprehratelny na pc, no pre mna osobne je nenahraditelna moznost sledovat tv v okne popri inych aktivitach.
K tym vyhodam pc karty, timeshift a nahravanie nemaju vsetky prijimace, prip. je nutny externy HDD, casto je zaznam kodovany, neprehratelny na pc, no pre mna osobne je nenahraditelna moznost sledovat tv v okne popri inych aktivitach.
-
Ryan Giggs
VIP
Martico stb s PVR v ponuke ma.
A co sa tyka kodovania, co presne take potrebujes nahrat a upravovat v pc, ze je to taka neprekonatelna prekazka? V dnesnej dobe, ked na nete dnes najdes vsetko? Len ma to zaujima.
A co sa tyka kodovania, co presne take potrebujes nahrat a upravovat v pc, ze je to taka neprekonatelna prekazka? V dnesnej dobe, ked na nete dnes najdes vsetko? Len ma to zaujima.
Mam program ktorom sa plati za digitalny signal ale mam to v analogu lebo nechcel som zariadenie prakticky martico visiela aj digi aj analogovo
Ryan Giggs - ok, sme uz OT, zalezi na tom co chce Pheonix, ale ja osobne nahravam rozne programy, napr. dokumenty z dvojky, ktore nie su na youtube ani na neoficialnych strankach, ani v archive RTVS, tiez som zvyknuty robit 2 veci naraz, sledovat to v okne, ak ma nieco zaujme, tak prepnem na celu obrazovku, prip. spotove prenosy ako lyzovanie, kde mi staci 90% sledovat na pozadi v okne, tych dolezitych 10% si prepnem na celu obrazovku.
Este k tej vyhodnosti STB, neviem ako Martico, ale napr. Antik ma prve zariadenie mimo BA za 99€, je tam sice velky balik kanalov bez mesacneho poplatku a bez viazanosti, no je to len priklad ze to nemusi byt vzdy tak vyhodne, chce to poznat konkretne sumy zariadeni a hlavne co chce Pheonix.
Pheonix - pisal si ze to zariadenie si nechcel, preco, len kvoli tomu ze by si nevyuzil na telke HD, neslo to k telke pripojit, bolo to drahe? Vies kolko by si platil za zariadenie, jednorazovo alebo/a mesacne? Ak suhlasis aby sa zariadenie pripojilo priamo na monitor, napis presny typ monitora, existuju prevodniky, tie zariadenia kablovky maju rozne vystupy, tak mozno by to takto prepojit slo a vyslo by to lacnejsie ako digitalna karta do PC.
Ak by si chcel napriek vsetkemu analog, tak potom je vhodnejsia analogova karta, odkaz mas vyssie, prip. ten bazar, ja som nasiel aj kartu za 3€, tak to by si mal skoro zadarmo, prip. si daj inzerat ze kupis analogovu kartu, aj tu na hojko bazare, mozno ti niekto posle aj za postovne, zadarmo, alebo za par Eur.
Este existuje aj stredna cesta, zariadenie od kablovky (idealne ak by bolo zadarmo) pripojit cez nejaky video vstup karty do PC, niektore graficke karty taky vstup maju, prip. su karty s takym vstupom, alebo je mozne pouzit aj TV kartu, tie tiez zvyknu mat vstup, aj ked asi skor analogovy, takze by si stratil digital a HD (ale taka karta by mohla byt lacna), no mal by si to priamo v PC, zalezi na tebe, na tvojich poziadavkach a na rozpocte.
Este k tej vyhodnosti STB, neviem ako Martico, ale napr. Antik ma prve zariadenie mimo BA za 99€, je tam sice velky balik kanalov bez mesacneho poplatku a bez viazanosti, no je to len priklad ze to nemusi byt vzdy tak vyhodne, chce to poznat konkretne sumy zariadeni a hlavne co chce Pheonix.
Pheonix - pisal si ze to zariadenie si nechcel, preco, len kvoli tomu ze by si nevyuzil na telke HD, neslo to k telke pripojit, bolo to drahe? Vies kolko by si platil za zariadenie, jednorazovo alebo/a mesacne? Ak suhlasis aby sa zariadenie pripojilo priamo na monitor, napis presny typ monitora, existuju prevodniky, tie zariadenia kablovky maju rozne vystupy, tak mozno by to takto prepojit slo a vyslo by to lacnejsie ako digitalna karta do PC.
Ak by si chcel napriek vsetkemu analog, tak potom je vhodnejsia analogova karta, odkaz mas vyssie, prip. ten bazar, ja som nasiel aj kartu za 3€, tak to by si mal skoro zadarmo, prip. si daj inzerat ze kupis analogovu kartu, aj tu na hojko bazare, mozno ti niekto posle aj za postovne, zadarmo, alebo za par Eur.
Este existuje aj stredna cesta, zariadenie od kablovky (idealne ak by bolo zadarmo) pripojit cez nejaky video vstup karty do PC, niektore graficke karty taky vstup maju, prip. su karty s takym vstupom, alebo je mozne pouzit aj TV kartu, tie tiez zvyknu mat vstup, aj ked asi skor analogovy, takze by si stratil digital a HD (ale taka karta by mohla byt lacna), no mal by si to priamo v PC, zalezi na tebe, na tvojich poziadavkach a na rozpocte.
-
kukiak
Addict
alebo sa popytaj niekoho kto ma doma magio, ci ti neda pristup k magio go.. mas kopu kanalov aj vsetky digisporty a podobne. malo ludi to pouziva a je to zadarmo.
Nie je Magio go viazane na IP adresu alebo ine overenie? Kazdopadne su tu aj dalsie moznosti, aj zmena operatora, no ak ma CRT telku (ak som spravne pochopil), tak to je obmedzujuce, ale to Magio - alebo Antik ma tiez moznost sledovat tv kanaly cez internet, netreba ani platit zalohu za zariadenie.