Google adsense a dane
Google adsense a dane
Zdravim,
chcel by som sa informovat, ze ked moja stranka zaraba isty obnos penazi na ADsense a mam to registrovane na seba na Slovensku (este som neprekrocil minimum na vyplatu ale uz sa blizim a vyzera ze kazdy mesiac prekrocim tj.bude vyplata) a chcel by som tie peniaze poslat na ucet a teraz ide otazka : Mozem si spravit ucet v banke v state kde nie je danova povinnost a tym padam nemusim platit dane na Slovensku? ja tie peniaze nechcem pouzit na Slovensku, takze by bolo asi zbytocne posielat sem peniaze a moja stranka nie je ani po Slovensky. dakujem, pekny vecer prajem
chcel by som sa informovat, ze ked moja stranka zaraba isty obnos penazi na ADsense a mam to registrovane na seba na Slovensku (este som neprekrocil minimum na vyplatu ale uz sa blizim a vyzera ze kazdy mesiac prekrocim tj.bude vyplata) a chcel by som tie peniaze poslat na ucet a teraz ide otazka : Mozem si spravit ucet v banke v state kde nie je danova povinnost a tym padam nemusim platit dane na Slovensku? ja tie peniaze nechcem pouzit na Slovensku, takze by bolo asi zbytocne posielat sem peniaze a moja stranka nie je ani po Slovensky. dakujem, pekny vecer prajem
Re: Google adsense a dane
Účet v banke si urobiť môžeš, ale to ťa daňovej povinnosti nezbaví.
Daj si to kľudne poslať aj do afriky, ale tento príjem budeš musieť uviesť v našom daňovom priznaní.
Neodporúčam vymýšľať.
Čiže v prvom rade si urob živnosť, v druhom rade sa registruj pre dph ako osoba povinná, myslím že je to podľa §7. Pozor nemýl si to s plátcom dph, to nebudeš, ty budeš iba osoba povinná - je to kvôli tomu že prijmeš platbu z iného členského štátu eú - google pre eú je v írsku.
Neviem či si študent alebo zamestnanec.
Ale do určitej sumy príjmu nemusíš ani podať daňové priznanie a povinnosť platiť daň to vznikne až pri prekročení sumy cca 4000/rok.
Bohužiaľ byrokracia eú.
Daj si to kľudne poslať aj do afriky, ale tento príjem budeš musieť uviesť v našom daňovom priznaní.
Neodporúčam vymýšľať.
Čiže v prvom rade si urob živnosť, v druhom rade sa registruj pre dph ako osoba povinná, myslím že je to podľa §7. Pozor nemýl si to s plátcom dph, to nebudeš, ty budeš iba osoba povinná - je to kvôli tomu že prijmeš platbu z iného členského štátu eú - google pre eú je v írsku.
Neviem či si študent alebo zamestnanec.
Ale do určitej sumy príjmu nemusíš ani podať daňové priznanie a povinnosť platiť daň to vznikne až pri prekročení sumy cca 4000/rok.
Bohužiaľ byrokracia eú.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ale naco by si zakladal zivnost, necha si to vyplatit a zdani to ako prijem z nezavislej cinnosti fyzickej osoby.
To je aký príjem? Daňový zákon taký príjem nepozná.
Príjem zo závislej činnosti je príjem zo zamestnania.
Nezávislá činnosť nie je.
Potom je príjem z podnikania.
Ďalej nepravidelný príjem atď.
On ale nepravidelný príjem použiť nemôže, lebo vykonáva činnosť sústavne.
Stránka mu beží predpokladám celý rok, nie 1mesiac v roku však. Zároveň ponúka googlu službu - majú spolu uzavretú zmluvu - on má stránku a Google na nej zobrazuje reklamu. Google má z toho peniaze u určitú sumu z toho dá aj mondayovi.
Monday má príjem, ktorý podlieha dani. Zatiaľ je to pár šušňov, môže si myslieť že sa ho nič netýka, ale nie je to tak.
Predstav si že zajtra by mal na stránke milióny zobrazení a zrazu by mu Google vyplatil 100 000 eur. Stále máš pocit že sa ho nič netýka? Nezmenilo sa nič, iba suma...
On ale nepravidelný príjem použiť nemôže, lebo vykonáva činnosť sústavne.
Stránka mu beží predpokladám celý rok, nie 1mesiac v roku však. Zároveň ponúka googlu službu - majú spolu uzavretú zmluvu - on má stránku a Google na nej zobrazuje reklamu. Google má z toho peniaze u určitú sumu z toho dá aj mondayovi.
Monday má príjem, ktorý podlieha dani. Zatiaľ je to pár šušňov, môže si myslieť že sa ho nič netýka, ale nie je to tak.
Predstav si že zajtra by mal na stránke milióny zobrazení a zrazu by mu Google vyplatil 100 000 eur. Stále máš pocit že sa ho nič netýka? Nezmenilo sa nič, iba suma...
Adsense je prijem zo zahranicia, vari z pobocky Googlu v Irsku. Treba byt registrovany ako platca DPH podla paragrafu 7a, dph z toho neplatis, pretoze to plati Google v Irsku, ale treba to normalne zdanit - dan z prijmu, socialka a zdravotka.
Pri tak malej sume sa ho zatiaľ zdravotné a sociálne poistenie netýka. To až pri vyšších príjmoch. Navyše prvý rok živnosti poistenie neplatí.
A co mu hrozi, ked si to vyplati na sukromny ucet a dalej to nebude riesit?
Danova policia bude kontrolovat polozku po polozke na jeho ucte?
Danova policia bude kontrolovat polozku po polozke na jeho ucte?
Pokuta. Kvôli neregistrácii dph.
Pokuta kvôli zamlčaniu príjmu.
Doplatenie dane + penále - jeho sa týkajú iba pokuty, nakoľko pri tak nízkom príjme mu povinnosť platiť daň ani nevznikne.
Pokuta kvôli zamlčaniu príjmu.
Doplatenie dane + penále - jeho sa týkajú iba pokuty, nakoľko pri tak nízkom príjme mu povinnosť platiť daň ani nevznikne.
Povinnost platit dan mu nevznikne, povinnost registrovat platcu DPH podla paragrafu 7a, tak to ano. A ako vacsina ludi vie, slovenske zakony podvody na DPH hodnotia v trestnom konani horsie ako ked niekoho zabijes na aute. Okrem toho funguje krizova kontrola DPH a vykazy DPH. Cize tu by som sa obaval, ze ak Google postupi vykaz o DPH v ramci EU, na Slovensku sa ukaze, ze tu ziadny vykaz o DPH podany nebol a zrazu nastava problem, pretoze Google v Irsku podal vykaz a zaplatil DPH, na Slovensku ale vykaz podany nebol.
Prvy rok zivnostnik nie je oslobodeny od odvodov, mozno tak od socialky. Ale zdravotku dakych 55 eur si platit musi. Po prvom roku aj socialku, teda okolo 140 eur mesacne. A to je daleko viac ako jeho prijem z Adsense, ved tych 70 eur na vyplatu mozno setril aj 3 ci 4 mesiace.
Prvy rok zivnostnik nie je oslobodeny od odvodov, mozno tak od socialky. Ale zdravotku dakych 55 eur si platit musi. Po prvom roku aj socialku, teda okolo 140 eur mesacne. A to je daleko viac ako jeho prijem z Adsense, ved tych 70 eur na vyplatu mozno setril aj 3 ci 4 mesiace.
Zdravim,necakal som tolko odpovedi
dakujem za kazdu.
ja som tych prvych necelych 70e setril 6rokov a nefunguje mi stranka 12mesiacov v roku je to sezonna zalezitost. Raz funguje 2mesiace raz 3mesiace a podobne. Stale je to sustavne podnikanie? A tiez ja nemam stranku po slovensky,stranku nemam ani na Slovensku a slovensko nikde nie je ani spomenute. Stale je to podnikanir na slovensku? A naozaj nrmozem si to nechat vyplacat na ucet v zahranici a zdanovat to tam? Ved ja nic nemam spolocne so Slovenskom v tomto a peniaze z tej stranky ani nechcem minut na Slovensku a budem kvoly par euram platit zivnost odvody zdravotku na slovensku? Dakujem za kazdu odpoved. Vazim si to.
ja som tych prvych necelych 70e setril 6rokov a nefunguje mi stranka 12mesiacov v roku je to sezonna zalezitost. Raz funguje 2mesiace raz 3mesiace a podobne. Stale je to sustavne podnikanie? A tiez ja nemam stranku po slovensky,stranku nemam ani na Slovensku a slovensko nikde nie je ani spomenute. Stale je to podnikanir na slovensku? A naozaj nrmozem si to nechat vyplacat na ucet v zahranici a zdanovat to tam? Ved ja nic nemam spolocne so Slovenskom v tomto a peniaze z tej stranky ani nechcem minut na Slovensku a budem kvoly par euram platit zivnost odvody zdravotku na slovensku? Dakujem za kazdu odpoved. Vazim si to.
Či mu vznikne povinnosť platiť odvody závisí od výšky príjmu, musí byť vyšší ako cca 2000, čo jemu teda nehrozí.heker napísal:
Monday - nikoho nezaujíma v akom jazyku máš stránku, ani kde chceš peniaze minút. So slovenským daňovým systémom máš to, že žiješ tu a máš tu trvalý pobyt, to je pre teba smerodajné...
Ak tu nechceš platiť dane, otvor si spoločnosť na cypre. Tam už má spoločnosť sídlo mimo slovenska. Ale platba z tej spoločnosti na tvoju osobu opäť podlieha slovenskej dani.
Proste bežný smrteľník to nemá ako obísť....to môžu iba veľké ryby.
Rozumiem, ale napr moja stranka nebezi sustavne ani reklamy sa sustavne nezobrazuju, takze to nenaplna znaky podnikania. Nie je to sustavna cinnost.
a este toto som objavil : http://www.etrend.sk/financie/peniaze-z ... nuju-.html
Co na to vravis ?
A ked by som mal firmu napr. Seychely alebo Belize a tam to fakturoval, tak je to v poriadku nie ? Platit tymi peniazmi na Slovensku nebudem, resp. ked ano tak si to necham vyplatit ako dividendy a z toho zaplatim uz dan a budem mat ciste peniaze na Slovensku nie ?
dakujem
dalej som cital aj toto : http://www.porada.sk/t199522-potrebujem-zivnost.html a konkretne :
majiteľ webu, ktorého cieľom nie je pravidelne, výrazne či dlhodobo zarábať, len si privyrobiť na náklady. Príjmy z reklamy Google, ak nejde vyslovene o vlastníka desiatok webov, nedosahujú a v SR ani nemôžu dosiahnuť nejakú výraznú sumu. Už len z tohto hľadiska ich Google vyplatí len raz čas (minimálnou vyplácanou sumou je 70 EUR) – tj raz za pár mesiacov či rokov. Preto tento príjem môže byť pokojne klasifikovaný ako tzv. ostatný príjem v zmysle § 8 zákona o dani z príjmov. Teda nie je potrebná registrácia pre podnikanie a už vôbec nie pre DPH (nejde totiž o ekonomickú činnosť). A ak jeho suma neprevýši 500 EUR ročne, je možné ho od dane z príjmov oslobodiť a legálne nikde neuvádzať.
a este toto som objavil : http://www.etrend.sk/financie/peniaze-z ... nuju-.html
Co na to vravis ?
A ked by som mal firmu napr. Seychely alebo Belize a tam to fakturoval, tak je to v poriadku nie ? Platit tymi peniazmi na Slovensku nebudem, resp. ked ano tak si to necham vyplatit ako dividendy a z toho zaplatim uz dan a budem mat ciste peniaze na Slovensku nie ?
dakujem
dalej som cital aj toto : http://www.porada.sk/t199522-potrebujem-zivnost.html a konkretne :
majiteľ webu, ktorého cieľom nie je pravidelne, výrazne či dlhodobo zarábať, len si privyrobiť na náklady. Príjmy z reklamy Google, ak nejde vyslovene o vlastníka desiatok webov, nedosahujú a v SR ani nemôžu dosiahnuť nejakú výraznú sumu. Už len z tohto hľadiska ich Google vyplatí len raz čas (minimálnou vyplácanou sumou je 70 EUR) – tj raz za pár mesiacov či rokov. Preto tento príjem môže byť pokojne klasifikovaný ako tzv. ostatný príjem v zmysle § 8 zákona o dani z príjmov. Teda nie je potrebná registrácia pre podnikanie a už vôbec nie pre DPH (nejde totiž o ekonomickú činnosť). A ak jeho suma neprevýši 500 EUR ročne, je možné ho od dane z príjmov oslobodiť a legálne nikde neuvádzať.
inac mam malicko ot otazku, ale prakticky je to o tom istom. kamarat cez unity shop predava modely do hier. mesacne mu z toho pride okolo 20e. podla toho co pisete by ale aj tak mal mat zalozenu minimalne zivnost? resp pozeram na ten clanok o zakonoch a stale sa tam vyskytuje len slovo podnikatel, neexistuje cesta ako predavat taketo veci ako fyzicka osoba bez szco?
V podstate nie. Ak by bola, využil by to každý a štát by nemal z čoho žiť, keďže jeho príjem sú dane.
Ale je aspoň tak veľkorysý, že kým zarobíš málo, neplatíš nič.
Ale je aspoň tak veľkorysý, že kým zarobíš málo, neplatíš nič.
a nemoze to jednoducho zahrnut do "polozky" prilezitostny prijem?
Sám si použil termín mesačne, takže sa asi o príležitostný príjem nejedná.
-
Fabo
Hardcore addict
pod pojmom z nezavislej cinnosti som myslel prijem z inej ako zavislej cinnosti, zle som sa vyjadril.hovko napísal:To je aký príjem? Daňový zákon taký príjem nepozná.
Podla mojho nazoru nejde o prijem z podnikania, ale bud o prilezitostny prijem, alebo o prijem z inej samostatnej zarobkovej cinnosti.
Co sa tyka registracie pre DPH, osobne si myslim, ze nie je potrebna, kedze dana osoba nesplna podmienky definicie zdanitelnej osoby, tym padom nemozu na nu byt uvalene povinnosti zdanitelnej osoby. Pre istotu si ale moze toto overit u pravnikov ktori sa tomuto venuju, mozno napr. u Mihala na FB stranke Danove a odvodove tipy.
k tomu poskytovaniu modelov cez Unity shop, podla mna ide o prijem podla par. 6 bud (2) a) alebo ods. (4) podla konkretneho pripadu.
V oboch pripadoch prijem nebude vzhladom na vysku zdanovany.
Aké konkrétne podmienky nespĺňa?
Podľa mňa spĺňa dôležitú podmienku a to je prijatie platby z iného štátu EÚ - a je jedno či sa jedná o fyzickú osobu, fyzickú osobu podnikateľa alebo právnickú osobu.
Podľa mňa spĺňa dôležitú podmienku a to je prijatie platby z iného štátu EÚ - a je jedno či sa jedná o fyzickú osobu, fyzickú osobu podnikateľa alebo právnickú osobu.
-
Fabo
Hardcore addict
Nie je zdanitelnou osobou, lebo ma len prilezitostny prijem - nejde o ekonomicku cinnost na pokracujucej baze z ktorej sa opakovane dosahuju prijmy (vid. https://podpora.financnasprava.sk/27619 ... nnos%C5%A5 )
kedze nie je zdanitelnou osobou, je uplne jedno, ze poskytuje sluzby podla 7a kedze ten sa tyka iba zdanitelnych osob.
inymi slovami ked povies, ze za muzov sa povazuju osoby ktore maju kolik, a muzi ktori piju pivo sa musia registrovat, nemozes tvrdit ze Alenka sa musi registrovat, lebo pije pivo, kedze nema kolik a teda nie je muzom.
kedze nie je zdanitelnou osobou, je uplne jedno, ze poskytuje sluzby podla 7a kedze ten sa tyka iba zdanitelnych osob.
inymi slovami ked povies, ze za muzov sa povazuju osoby ktore maju kolik, a muzi ktori piju pivo sa musia registrovat, nemozes tvrdit ze Alenka sa musi registrovat, lebo pije pivo, kedze nema kolik a teda nie je muzom.