Prepínanie grafiky na notebooku v AOE II
Prepínanie grafiky na notebooku v AOE II
Po dlhéééj dobe som sa chcel trošku vrátiť v čase a naištalovať si klasiku Age of Empires III, avšak mám problém s grafikou, hru mi spúšťa len na intergovanej 32Mb grafike, ďalšiu grafiku akoby ignorovalo. V nastaveniach nvidia ju mám zapnutú, dokonca aj cez kontextové menu keď vyberiem nvidiu tak stále mi hádže hlášku o slabej grafike. Pripájam screeny.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prepínanie grafiky na notebooku v AOE II
Otvor NVIDIA Control Panel, tam 3D nastavenia a priraď tomu .exe Nvidia grafiku. Cez kontextové menu to ani mne nefunguje, neviem prečo.
Mám to nastavené aj tam, ale stále žiadna zmena. Skúsim preinštalovať hru na disk C:/ --> žiadna zmena. Driver na grafiku som tiež preinštaloval na najnovší. Už mi došli nápady...
-
hrban
Addict
máš tam najnovší patch 1.14 ?
http://www.agecommunity.com/gameUpdates.aspx#czech
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2016, 23:31)
btw podľa vendorID a device ID sa jedná o nvidiu 840m, čiže to akceptuje nvidiu, skús proste spustiť hru a ignorovať hlášku.
Ďalej môžeš ešte skúsiť kompatibilitu s win xp sp2/3 a spustiť ako správca.
A rovno postni screen z DXDiag
http://www.agecommunity.com/gameUpdates.aspx#czech
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2016, 23:31)
btw podľa vendorID a device ID sa jedná o nvidiu 840m, čiže to akceptuje nvidiu, skús proste spustiť hru a ignorovať hlášku.
Ďalej môžeš ešte skúsiť kompatibilitu s win xp sp2/3 a spustiť ako správca.
A rovno postni screen z DXDiag
Ignorujem hlášku, ale hru spustím iba v 800x600, ked to v nastaveniach hry zmením, tak mi preblikne obrazovka a naspäť sa nastaví 800x600.
Nainštaloval som 1.14 patch - bez zmeny
Zmenil som kompatibility na Win XP a spúšťal sko správca - bez zmeny.
Screeny DXDiag.
Skúšal som nainštalovať aj iné hry, a tie idú bez problémov.
Nainštaloval som 1.14 patch - bez zmeny
Zmenil som kompatibility na Win XP a spúšťal sko správca - bez zmeny.
Screeny DXDiag.
Skúšal som nainštalovať aj iné hry, a tie idú bez problémov.
-
hrban
Addict
aha, na to rozlíšenie je trik, daj window mode, OK, potom zmeň rozlíšenie na to, čo chcheš, daj OK a potom vypni window mode. Skús, či bude hra bežať plynulo a ak nebude sekať, tak môžeš hlášku o pamäti ignorovať. Btw všetky mobilné grafiky od nVidia majú s týmto problém (ukazuje menej pamäti ako v skutočnosti grafika má). U niekoho pomohlo preinštalovať dx9. resp nainštalovať DX9, ktorý bol k hre.
Tak konečne to už nejako ide. Pomohlo prepnúť hru do window modu, potom zasa do klasického a už sa to tvári OK. Hlášku mám stále, ale ignorujem ju.