Ako vydumpovat udaje z EEPROM? / Security code

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Ako vydumpovat udaje z EEPROM? / Security code

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim pani,

vedel by mi niekto pomoct / poradit, ako vycucnut udaje z EEPROM cez klasicku OBD2 zasuvku z auta Opel? Pripadne niekto s diagnostikou CARPROG alebo niecim podobnym? Tam by sa to malo dat.

Potrebujem ziskat security code k autu, ktory som od predosleho majitela nedostal. Na nete to za peniaze ponukaju, ze to zistia z VIN. Zial, po intenzivnom prehladavani internetov som nenasiel ziadny VIN generator, alebo cokolvek ine, co by k tomuto kodu viedlo. Takze si myslim, ze to ponuka clovek niekde z Oplu, co ma takuto "fusku", v praci sa napoji na nejaku Opel databazu a odtial si to vytiahne. Nie je tu nahodou niekto, co robi v Opli, alebo tam ma nejakeho znameho, ze by sa spytal, ako to funguje?

Podarilo sa mi akurat zistit, ze sa to da ziskat po vycitani pamati EEPROM a z nasledneho .bin suboru uz na to existuju programy, ktore ten kod vycitaju.

Dakujem vopred za akukolvek pomoc. :plus:
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako vydumpovat udaje z EEPROM? / Security code

Príspevok od používateľa hrban »

oni sú na to ODB čítačky, ale to je nehorázne drahé. A to, že to vytiahnu z vin to bude asi cez nejakú databázu oplu. A prečo nezájdeš do opla a nespýtaš sa tam, možno ti to tam vytiahnu z pc na počkanie.
ja som na crystlera potreboval kód k immo a oni pichli svoj skener do auta a vytiahli to z tadiaľ, pýtali za to 20 ako za akékoľvek iné čítanie zo skeneru.
Napísať odpoveď