Zdravím páni
Cca rok dozadu sa mi začalo na jednom desktope so starým AMD x2 5200+ prehrievať CPU. Povedal som si že ok, rozobral, vyfúkal s kompresorom, prepastoval, poskladal, a po skúške zistil že to nepomohlo. PC som hodil bokom a dostal som sa k nemu až teraz. Otvoril som ho, preistotu som ho znovu prepastoval, ale znovu nepomohlo. CPU sa zahrieva a vypína v podstate aj mimo záťaže, teploty skáču od 60stupňov kludne aj na 100 a späť doslova v priebehu pár sekúnd. Čo to môže byť? Cpu chladič funguje, je čistý, kontakt vyzerá byť ok, prepastovaný je korektne. Vadné cpu? Vadná doska ktorá dáva viac napätia? Vadné čidlo (nakoľko sa mi nezdá že by bolo možné aby teplota skákala v rádoch desiatok stupňov hore dole v priebehu pár sekúnd)?
Prehrievanie CPU na starom dvojjadre
Re: Prehrievanie CPU na starom dvojjadre
Skúsil by som aktualizovať bios, ak existuje nejaká aktualizácia.
bios som mal aktuálny, no ajstak som ho skúsil preflashnúť, nepomohlo.
Skúsil som tam nahodiť daky iný procák čo sa mi tu válal, a ten ide stabilne na 39 stupňov, zatiaľ čo vyššie spomínaný je pri záťaži do 15 sekúnd na 100stupňov...
stretol sa niekto niekedy s takouto vadou cpu?
Btw: hneď nato ako sa daný pc vypol, tak som pc otvoril a vzal chladič a cpu do ruky, boli iba teplé. Takže stále som z toho zmätený, nakoľko ak by mal skutočne 100 stupňov tak by som ho asi v ruke držať nedokázal
Skúsil som tam nahodiť daky iný procák čo sa mi tu válal, a ten ide stabilne na 39 stupňov, zatiaľ čo vyššie spomínaný je pri záťaži do 15 sekúnd na 100stupňov...
stretol sa niekto niekedy s takouto vadou cpu?
Btw: hneď nato ako sa daný pc vypol, tak som pc otvoril a vzal chladič a cpu do ruky, boli iba teplé. Takže stále som z toho zmätený, nakoľko ak by mal skutočne 100 stupňov tak by som ho asi v ruke držať nedokázal
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
100°C má čip nie chladič. čidlo je na doske a ak s druhým CPU funguje korektne, tak čidlo je tiež OK.
Vada bude na 95% pod IHS. tam treba prepastovať. Ale na to treba pevné nervy, veľa času aby si to neuponáhľal bo maličká chyba zničí čip a tiež pevnú ruku.A rezať ozaj max 1-5 mm hlboko, najlepšie na viac krát dokola. A žiletku by som osobne nepoužil. To lepidlo drží solídne.
alebo tu lepšia kvalita ale len fotky
a toto asi robí týpek najlepšie
a hlavne potom pastu aj dookola čipu.
Vada bude na 95% pod IHS. tam treba prepastovať. Ale na to treba pevné nervy, veľa času aby si to neuponáhľal bo maličká chyba zničí čip a tiež pevnú ruku.A rezať ozaj max 1-5 mm hlboko, najlepšie na viac krát dokola. A žiletku by som osobne nepoužil. To lepidlo drží solídne.
alebo tu lepšia kvalita ale len fotky
a toto asi robí týpek najlepšie
a hlavne potom pastu aj dookola čipu.