Tesla 3 [diskusia]
Tesla 3 [diskusia]
Bola predstavana nova Tesla 3 aj pre EU so zaujimavou cenou 30k (aj ked pre slovaka je to dost) urcite palec hore za najpokrokovejsie vozidlo s prijemnym designom.
pre tych co maju dostatok bubakov si uz mozu tuto chutovku aj objednat, zaloha je tam 1000e
https://model3.tesla.com/
specifikacie auta
https://www.teslamotors.com/model3
bude zaujimave sledovat za kolko pojdu o par rokov zanovne 2-3 rocne kusky, skusenosti, diskusie..
Re: Tesla 3 [diskusia]
Zaujimave, sam som rozmyslal kam tuto spravu vlozit, ci do prveho aprila ako "nepravy" april, alebo do temy s elektromobilom, kazdopadne si myslim, ze samostatnu temu si zasluzi.
V spravach RTVS spominali, ze to nie je jediny elektromobil s podobnou cenou a dojazdom, no ma asi len jedneho konkurenta.
Dolezite pri cene su dotacie, s ktorymi Tesla urcite pocita, v mnohych krajinach je to mnoho tisic Eur, myslim ze spominali ze niekde je to az 50%, u nas je to velka NULA a priemerne platy su "bonusom", vdaka ktoremu rozhodne nie sme cielovou skupinou, no inde sa Trojka bude predavat ako teple rozky.
Mierne OT, ale myslim ze je teraz cas pozriet sa spat...
http://www.csfd.cz/film/225582-kdo-zabi ... l/prehled/
V spravach RTVS spominali, ze to nie je jediny elektromobil s podobnou cenou a dojazdom, no ma asi len jedneho konkurenta.
Dolezite pri cene su dotacie, s ktorymi Tesla urcite pocita, v mnohych krajinach je to mnoho tisic Eur, myslim ze spominali ze niekde je to az 50%, u nas je to velka NULA a priemerne platy su "bonusom", vdaka ktoremu rozhodne nie sme cielovou skupinou, no inde sa Trojka bude predavat ako teple rozky.
Mierne OT, ale myslim ze je teraz cas pozriet sa spat...
http://www.csfd.cz/film/225582-kdo-zabi ... l/prehled/
Kód: Vybrať všetko
http://www.mojevideo.sk/video/18b7b/kto_zabil_elektromobil_(dokument).htmlRe: Tesla 3 [diskusia]
dotacia krivia trh...
a s tymi konspiracnymi filmami si to zabil
a s tymi konspiracnymi filmami si to zabil
Ano, dotacie krivia trh, s tym SUHLASIM, ale trvam na to co som napisal, Tesla a tiez ini vyrobcovia s tym pocitaju.
Spat k dotaciam, zisti si ako napr. Amerika dotuje "druhu stranu" s fosilnymi palivami.
Spat k dotaciam, zisti si ako napr. Amerika dotuje "druhu stranu" s fosilnymi palivami.
Konkurencia? tazko, to budu mat co robit ano take i8 je pekne ale to aj stoji
a v podobnej cene je vsetko grc (leaf,ion,i3 atd.), tesla ma styl je to hlavne DOBRE vyzerajuci elektromobil
Tesle fandím, pretože jej autá vyzerajú navonok normálne a príťažlivo, skrátka pekné auto... zvonka. Čo je však podľa mňa úplne nepodarené je riešenie palubnej dosky, ktoré mi pripomína logiku konštruktérov Fiatu Multipla... budíky a všetky informačné systémy naj*beme dostredu... šak lebo lepšie je pozerať sa nabok, než dopredu pred seba...
. A celkovo to riešenie, buchnúť do stredu auta obrovskú "telku"...
. Prečo to neurobia ako normálne auto? Mňa osobne by toto odradilo od takého auta, nie je to dotiahnuté... V tomto mi príde prístup Tesly trošku hlúpy, pretože urobia pekné a funkčné auto a potom z mne nepochopiteľných dôvodov ho pokazia tým, že nedoriešia interiér. Tesla S bola v tomto trochu rozumnešia, aj keď tiež to nie je zrovna pekný interiér. Do takého auta si viem predstaviť interiér na štýl Lamba Centenario alebo niečo podobné ako majú nové C-čkové Mercedesy. Taký interiér by dokonale vystihol technickú dokonalosť auta
. Takže riešenie: Vyhodiť dizajnérov na interiéry, celé to prerobiť, nech to vyzerá k svetu a potom sa môže uvažovať nad tým, že elektromobil nahradí klasické auto
.
Súhlas s tými budíkmi.. možno je to vec zvyku, ale pre mňa by to bol dôvod číslo 1, prečo si Teslu 3 nekúpiť, ten obrovský displej v strede by som nejak zvládol, ak by boli klasické budíky.
Čo sa týka neskorších jazdeniek, nedávno som niekde čítal, že na americkom trhu je Tesla S ako jazdenka jedným z najmenej spoľahlivejších áut a neodporúčajú jeho kúpu. Možno sa to však týka prvých modelov, ktoré sa teraz stávajú jazdenkami a tieto súčasné už na tom budú lepšie.. uvidíme.
Čo sa týka neskorších jazdeniek, nedávno som niekde čítal, že na americkom trhu je Tesla S ako jazdenka jedným z najmenej spoľahlivejších áut a neodporúčajú jeho kúpu. Možno sa to však týka prvých modelov, ktoré sa teraz stávajú jazdenkami a tieto súčasné už na tom budú lepšie.. uvidíme.
Tiez sa mi moc nepaci ten velky televizor v strede. Fyzicke gimbiky su pri jazde lepsie ako touchscreen. Aspon na tie hlavne funkcie. Dizajn celkom ok aj ked ten grill v predu mi tam chyba. Tak isto mi prijde trochu smiesny ten hype, ked ludia predobjednavaju auto, ktore este ani nevyslo a mozno ho dostanu az za par rokov.
Cudujes sa, ked niekto dokaze toto... (ci je to fake? ale aj tak urcite podobni ludia su..)
bindo ano ten interier je taky aky je na ukor ceny ved keby ho spravili jak v S-ku (co je samozrejme ovela krajsi) tak by bola cena o dost vyssia ako 30k,
myslim ze aj ta panoram. strecha je len fixna teda sa neda otvarat
myslim ze aj ta panoram. strecha je len fixna teda sa neda otvarat
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Trussardi: no uz krajsi interier hadam vie urobit aj Dacia 
proste zvnutra je to auto jeden velky hnus tak ako je teraz. Rozmyslal som nad zalohou, s tym ze keby som siel robit do cudziny alebo by som do tych dvoch rokov mal dobre zvysenie platu tak ju vezmem, ale neviem si predstavit fungovat v takom aute, este mozno keby malo HUD tak aspon z funkcnej stranky hej, aj ked by to ostalo konceptualne debilne. Plus sa da cakat ze kvalita materialov bude klasicky americky nahovno, hlavne ked si vezmem ake su v modeli S co stoji 2-3x viac.
Co sa tyka exterieru, ten by som celkom, az na 2 veci sa mi paci, hlavne co sa mi nepaci je nos, vedia ze neurobia masku chladica, ani naooko ako u S, ba ani naznaceny linkou ako u X a urobia taky tvar nosa? To vyzera ako keby zobreli nos z nejakeho Mitsubishi a zagitovali.
Druhy problem je strasne maly otvor kufra, neviem ci ste videli ako to vyzera. Samotny kufor je celkom velky a hlboky, ale veko kufra ma na dlzku iba snad 20 centi, takze ostanete so skoro obdlznikovou dierou do hlbokeho priestoru, co je strasne neprakticke. Proste na hlboky kufor liftback rules. Jedina sanca keby to do vyroby prerobili ze by sa otvaralo cele to masivne zadne okno, ale pochybujem.
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2016, 21:54)
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2016, 21:55)
proste zvnutra je to auto jeden velky hnus tak ako je teraz. Rozmyslal som nad zalohou, s tym ze keby som siel robit do cudziny alebo by som do tych dvoch rokov mal dobre zvysenie platu tak ju vezmem, ale neviem si predstavit fungovat v takom aute, este mozno keby malo HUD tak aspon z funkcnej stranky hej, aj ked by to ostalo konceptualne debilne. Plus sa da cakat ze kvalita materialov bude klasicky americky nahovno, hlavne ked si vezmem ake su v modeli S co stoji 2-3x viac.
Co sa tyka exterieru, ten by som celkom, az na 2 veci sa mi paci, hlavne co sa mi nepaci je nos, vedia ze neurobia masku chladica, ani naooko ako u S, ba ani naznaceny linkou ako u X a urobia taky tvar nosa? To vyzera ako keby zobreli nos z nejakeho Mitsubishi a zagitovali.
Druhy problem je strasne maly otvor kufra, neviem ci ste videli ako to vyzera. Samotny kufor je celkom velky a hlboky, ale veko kufra ma na dlzku iba snad 20 centi, takze ostanete so skoro obdlznikovou dierou do hlbokeho priestoru, co je strasne neprakticke. Proste na hlboky kufor liftback rules. Jedina sanca keby to do vyroby prerobili ze by sa otvaralo cele to masivne zadne okno, ale pochybujem.
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2016, 21:54)
Konkurenciou bude jedine Chevrolet Bolt, podobna cena, podobny dojazd aspon v zaklade, relativne podobna velkost. Ale tiez vyzera debilne. Americka variacia na i3Trussardi napísal:Konkurencia? tazko, to budu mat co robit ano take i8 je pekne ale to aj stojia v podobnej cene je vsetko grc (leaf,ion,i3 atd.), tesla ma styl je to hlavne DOBRE vyzerajuci elektromobil
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2016, 21:55)
bude otvaracia ako priplatkova vybava zda saTrussardi napísal: myslim ze aj ta panoram. strecha je len fixna teda sa neda otvarat
-
guess.whoo
Redeemer
tiez hrozne vyrieseny interier podla mna. pokial nebude heads-up display, ktory bude ukazovat uplne vsetko tak je to odveci a uplne suhlasim s bindom. za tie peniaze vyborne riesenie pre medzimesto, ale toto s tymi budikmi je bieda
Zase v Citroenoch to take zabité v strede nie je.. Ale zas neni to na palubke, ale pod celným sklom.
To je také auto, ktoré by som asi ťažko mohol mať pred bytovkou. Veď ten "televízor" v strede by bol ako magnet pre zlodejov. Stačí, že zabudnem panel z rádia a do rána ho nemám.
Ja ti neviem, ale mam pocit, že ked si kupujes Teslu 3 tak nebyvas v "bytovke" a parkuješ pred vchodom 
-
guess.whoo
Redeemer
jedine, ze by si tahal predlzovacku z vchodu bytovky 
pinco.. treba si k tomu zohnať takúto nejakú ochranu:
http://www.autorevue.cz/volkswagen-navi ... knete-ji_2

begbeee.. no ale v našich končinách stačí zaparkovať niekde pred obchodným centrom na 10min a už to môže byť fuč.
http://www.autorevue.cz/volkswagen-navi ... knete-ji_2
begbeee.. no ale v našich končinách stačí zaparkovať niekde pred obchodným centrom na 10min a už to môže byť fuč.
Tak cickam do auparku stačí BMW nie?
Mne sa 3ka z vonku paci, ale interier je hnus. To sa vsak moze este zmenit.
Co ma prekvapuje je toto nadsenie ludi v nasich koncinach. Elektromobil je v zime slabo vyuzitelny, resp. vyuzitelny je, ale prevadzka je plna kompromisov hlavne pokial ide o kurenie. A dat 35 000 za auto v ktorom mi budu mrznut ruky...
Je fakt, ze Tesla posuva hranice vyuzitelnosti elektromobilv coraz dalej, ale stale si myslim, ze v sucasnej dobe je to idealne len v juznejsich krajinach, kde v zime teploty neklesaju pod nulu.
Co ma prekvapuje je toto nadsenie ludi v nasich koncinach. Elektromobil je v zime slabo vyuzitelny, resp. vyuzitelny je, ale prevadzka je plna kompromisov hlavne pokial ide o kurenie. A dat 35 000 za auto v ktorom mi budu mrznut ruky...
Je fakt, ze Tesla posuva hranice vyuzitelnosti elektromobilv coraz dalej, ale stale si myslim, ze v sucasnej dobe je to idealne len v juznejsich krajinach, kde v zime teploty neklesaju pod nulu.
elektromobil kuri hned