Lamanie nechtov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Lamanie nechtov

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Čavte, Ospravedlňujem sa, ak podobná téma tu už je, ale nenašiel som... Priateľke sa z ničoho nič asi pred pol rokom začali lámať nechty na rukách. Lámu sa nie len tie odrastené ale vlastne hocikde. Samozrejme išla ku kožnej, dala jej nejaké maste (Podľa mňa na slepo proti nejakej mykoze alebo čo ) ale bez výsledku... Na nete sme našli, že sa môže jednať o málo vápnika, vitamínu D, zinku. Takže momentálne berie ako doplnok stravy... Ale nejak sa to nezlepšuje :?

Takže nejaké rady, babičkine recepty alebo niečo čo vám pomohlo ?

Vďaka za odpovede
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Lamanie nechtov

Príspevok od používateľa Kibo »

Vápnik napadol hneď aj mňa, ako dlho ho už berie?
Nezmenilo sa niečo náhle v jej živote? Či nežije v neustálom strese.
Nápor stresu dokáže telo dokonale zničiť, či nechty, vlasy alebo chrbticu...
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Skúste zinok aspoň 25mg
NHISPVM
Star
Star

Kibo - Vápnik čisto asi 1 mesiac, kde berie doporučenú dennú dávku. Momentálne už asi týždeň berie 2 tabletky denne, ktoré obsahujú: vápnik, horčík - zinok, vitamín D3... Ale tiež zatiaľ žiadny výsledok... Pred tým si dosť často lakovala / odlakovala nechty.. S čím prestala...
Čo sa týka stresu, tak celkom dosť stresuje... Ale je to ten taký bežný stres zo školy pred skúškami atď. Nič také vážne podľa mňa. (Keďže takto stresuje celý život a doteraz s tým problém nemala :D )

tyler - no jj, hádam ten zinok pomôže. Skúšali sme pred tým aj také posilňujúce laky, oleje ale nezabrali
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

lamave nechty su jednym z priznakov znizenej funkcie pristitnych teliesok. takze by som odporucal ist ku obvodnemu lekarovi, ktory potom odporuci endokrynologa.

pristitne telieska reguluju Ca a D.
NHISPVM
Star
Star

jackb Uff, tak to si nepotešil... Priateľka má od malička problémy so štítnou žľazou. Neviem presne čo, ale brala dlho nejaké lieky nato. Minulý rok v lete ich jej doktorka vysadila, že už ich brať nemusí (Prečo zrazu nemusí nevieme...) Tak rozmýšľam, či to nemôže byť z toho. Nepamätám si kedy ich presne prestala brať a kedy sa jej začali lámať nechty ale myslím, že to s tým môže byť spojené. Takže v pondelok ide priateľka na tu endokrinológiu.

Ďakujem všetkým za rady, môžem neskôr napísať čo nové a či niečo zabralo... Keby mal niekto podobný problém
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

neurobil som to rad. velmi dobre viem, aka ostara je mat nieco so stitnou alebo pristitnymi. velmi vela stastia
Napísať odpoveď