emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Ja ti neviem, riskneme to s týmito?
adultery.png
corporal_punishments.png
Iba pre moslimov, ale ak sa rozhodneš, že sa ti tu nepáči, marš s tebou preč
Iba pre moslimov, ale ak sa rozhodneš, že sa ti tu nepáči, marš s tebou preč
Ako som už spomínal, som za to, aby sa každý jedinec posudzoval osobitne. Čo ale neplatí pre ideológie. Hocijaká ideológia (berme v širšom slova zmysle), ktorá propaguje násilie, diskrimináciu, neslobodu, propagandu, indoktrináciu a pod. musí byť eliminovaná. Nech mi nikto nevraví, že moslimská kultúra (tá jej náboženská časť), je rovnako dobrá ako naša (skoro) sekulárna, lebo to už nie je liberálny boj proti diskrimácii, ale pozitívna diskriminácia moslimskej kultúry, resp. ľudí propagujúcich ju.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:ja som za to, aby saria neplatila ani pre moslimov, lebo obmedzuje alebo porusuje ludske prava
a ty, hughito?
Samozrejme, že áno, ale o to nešlo. Nebudeme sa klamať, určite sa momentálne nachádza v moslimskej populácii viac fanatikov a bigotných veriacich ako napr. u kresťanov, ale nebudem ich preto hádzať do jedného vreca a robiť z nich monolitickú hrozbu. Inak je môj postoj ku všetkým náboženstvám, vrátane islamu, krajne negatívny. Ak u niekoho vzniká dojem, že si zastávam islam, nie je to tak. Zastávam si ľudí, resp. som proti tomu, aby sa vytváral verejný nepriateľ. A je mi jedno, že teraz sa vytvára na základe náboženstva, proti ktorému inak vystupujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

novidis, z toho dovodu nie som ochotny tolerovat verejne vyznavanie islamu, kedze ovplyvnuje okolie viacerymi sposobmi:
- je proti vzdelaniu, chce si udrzat hlupe ovecky
- je proti ludskym pravam
- hlasa nadradenost svojich vyznavacov voci inym skupinam
- privrzenci tejto ideologie (viz obrazky, ktore ste prilepili) sa snazia o presadenie statneho zriadenia, ktore je nekompatibilne s europskymi hodnotami
- taktiez aj ich pravny system nie je mozne ani vonkoncom nieze podporovat, ale ani dovolit v rozvinutom svete

- jedna bonusova: prijatim imigrantov z islamskych krajin sa v Europe zvysuje pocet tych, ktori takto zmyslaju

taktiez z toho clanku, co som postol (je tam nejaka zbezna statistika) vyplyva, ze nas moslimi nenavidia, je kontraproduktivne dovolit im zostavat tu (resp co i len im dovolit prist sem)

otazka na zamyslenie sa: kto vie spravit viac pre svoju (povodnu) krajinu, bohaty alebo chudobny?
hughito
Redeemer
Redeemer

To môžeš aplikovať aj na kresťanstvo, judaizmus a iné náboženstvá.

Ešte k tvojej častej argumentácii ohľadom toho, prečo nebrať utečencov - lebo bezpečnostné riziko. Napadla mi taká historická analógia. Je to akoby sme si povedali, že nezachránime 6 miliónov Židov pred deportáciami, pretože štatisticky je evidentné, že medzi 6 miliónmi sa nájdu aj zločinci, aj vrahovia, aj pedofili a navyše, "tiež je to iná kultúra pod." Takže načo priťažovať štatistikám, nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, nemozem, pretoze ani krestanstvo ani judaizmus (uz) nie su sucastou riadenia statu
islamska krajina to musi mat, pretoze je to jej neoddelitelnou sucastou; musi mat sariu, snazi sa o asimilaciu alebo uplne odstranenie nabozenskych mensin, musi mat silneho panovnika alebo musi byt diktatorskym rezimom

nic z toho nemoze byt uplatnovane v krajinach, kde si aspon trochu vazia ludske prava

v com sa lisi islam od nacizmu? lebo spolocne maju toho az prilis vela
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Prebieha v Turecku brutálna civilná vojna?

Prílohy
32CC86BB00000578-3521612-image-a-16_1459698033831.jpg
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hughitovi asi nik nevysvetli, ze islamisti maju stat postaveny na zaklade nabozenstva.... co u nas proste neni. ale melie tie svoje dristy vkuse.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

hughito napísal:Je to akoby sme si povedali, že nezachránime 6 miliónov Židov pred deportáciami, pretože štatisticky je evidentné, že medzi 6 miliónmi sa nájdu aj zločinci, aj vrahovia, aj pedofili a navyše, "tiež je to iná kultúra pod." Takže načo priťažovať štatistikám, nie?
Viem že to nebola reakcia na mňa, ale dovolím si na toto reagovať.

Ak by sa medzi Židmi nachádzalo nebezpečne veľké množstvo kriminálnych živlov, je jasné, že ani vtedy by som nebol za to, aby sme všetkých odmietli, ale bol by som za to, aby preverovanie týchto ľudí bolo na veľmi prísnej úrovni. Tiež neexistuje dôvod preto, aby aj udelenie azylu/občianstva nemohlo byť podmienené podmienkami, ktoré by obmedzili motiváciu ľudí páchať trestné činy (viem, pre samovražedných je to trochu neúčinné, ale sú tu aj iní, o ktorých sa treba postarať)

Čo sa kultúry týka, neexistuje dôvod, prečo by sme mali tolerovať hlásanie násilia moslimských "kazateľov". Islamská kultúra spolu s náboženskou zložkou (nie, oni ju ešte stále nemajú dostatočne sekulárnu) jednoducho nie je rovnocenná viac-menej sekulárnej západoeurópskej. Európsko-americký model spoločnosti je dokázateľne lepší. Neexistuje dôvod nevyžadovať uprednostňovanie európskej (nie kresťanskej!) kultúry a morálnych hodnôt. Neexistuje dôvod tolerovať ich nesekulárnu, hodnotovo stredovekú kultúru.

Preto neexistuje dôvod odmietať ľudí ochotných plne sa adaptovať na európske prostredie, a to ani na Slovensku. Existuje však minimálne vyššie spomenutý dôvod na to, aby sme potláčali akékoľvek snahy o zavedenie nebezpečných prvkov z ich kultúry, silne ovplyvnenej náboženstvom. Nemali by sme dovoliť uplatňovanie šárie či podobných blbostí ani v tých oblastiach, kde je väčšina moslimov. Demokracia v možných momentoch uplatnenia musí ustúpiť pred raciokraciou.

Spoiler
"(ne)existuje dôvod" counter: 6 (3x combo)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Ešte k tvojej častej argumentácii ohľadom toho, prečo nebrať utečencov - lebo bezpečnostné riziko. Napadla mi taká historická analógia. Je to akoby sme si povedali, že nezachránime 6 miliónov Židov pred deportáciami, pretože štatisticky je evidentné, že medzi 6 miliónmi sa nájdu aj zločinci, aj vrahovia, aj pedofili a navyše, "tiež je to iná kultúra pod." Takže načo priťažovať štatistikám, nie?
Zidia boli systematicky vyvrazdovani, vacsine utecencov taketo priame nebezpecenstvo nehrozi. Tym ktorym hrozi dokazu pomoct aj okolite krajiny, vela utecencov travi v Turecko cele mesiace predtym ako sa vobec vyberu do Europy. Bezprostredne teda nie su v ohrozeni zivota. A to nehovorim ze vela ich ide z oblasti alebo celych krajin, v ktorych ziadna vojna neprebieha.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

eMPiko napísal: Zidia boli systematicky vyvrazdovani, vacsine utecencov taketo priame nebezpecenstvo nehrozi. Tym ktorym hrozi dokazu pomoct aj okolite krajiny, vela utecencov travi v Turecko cele mesiace predtym ako sa vobec vyberu do Europy. Bezprostredne teda nie su v ohrozeni zivota. A to nehovorim ze vela ich ide z oblasti alebo celych krajin, v ktorych ziadna vojna neprebieha.
na margo toho http://hnonline.sk/svet/594870-utecenci ... ch-policia
http://www.aktuality.sk/clanok/327035/s ... ku-o-azyl/
seriozne ak clovek uteka s obavou o vlastny zivot si takuto ponuku vazi, ale v tomto pripade ide opat o vypocitavost
beardie
Redeemer
Redeemer

toto by sa dialo masovo, keby boli povinne kvoty...
beardie napísal:otazka na zamyslenie sa: kto vie spravit viac pre svoju (povodnu) krajinu, bohaty alebo chudobny?
este by sa mohol niekto vyjadrit k tomuto
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: islamska krajina to musi mat, pretoze je to jej neoddelitelnou sucastou; musi mat sariu, snazi sa o asimilaciu alebo uplne odstranenie nabozenskych mensin, musi mat silneho panovnika alebo musi byt diktatorskym rezimom
prosim ta, a co Indonezia a Pakistan. spolu 400 milionov moslimov a zenske hlavy statu. mozes sa vyjadrit ku tomu? lebo hovorime o 13 krat viac moslimoch ako v Saudi a o 40% vynavacov islamu vobec.
beardie
Redeemer
Redeemer

napriek tomu cisla hovoria nieco ine:
- v Indonezii 45 % moslimov povazuje sariu za jasnu a iba s 1 interpretaciou, v Malajzii 43 %
- podobne, 50 % moslimov v Indonezii si mysli, ze saria by mala byt uplatnovana na vsetkych, nielen na moslimov, v Malajzii 41 %

Pakistan by som asi nespominal, tam je to podobne ako v najhorsich diktaturach, jedna lastovicka leto nerobi

to, ze islam vyznavaju navonok trochu viac light este neznamena, ze sa nemozu radikalizovat, viz nedavne utoky v Thajsku (wahabisti by o nich povedali, ze su kaciri; ktoze dava miliony dolarov do sirenia svojej viery nielen v Europe? ano, prave SA)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Často sa diskusia točí okolo náboženstva (islamu) a jeho nekompatibilite s európskou civilizáciou, treba ale povedať, že jeho prejavy a manifestácie sa naozaj môžu líšiť v závislosti od obyvateľstva, ktoré sa ním riadi.

Moslimskí obyvatelia Bosny a Hercegoviny nie sú to isté čo moslimovia v oblasti stredného východu.

Priemerná inteligencia týchto ľudí je významne nižšia ako u európskeho obyvateľstva, čo je sám o sebe závažný problém, a práve s ňou súvisí aj príklon k radikálnejšiemu výkladu náboženstva a spoločenských noriem (z nášho pohľadu).

Samozrejme genetické faktory, prijímajú autentickí červení huhgitovho typu, ešte s väčším zaprením a odporom ako akúkoľvek existenciu kultúrnej nekompatibility.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ako sa meria inteligencia?
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie:

Ale nič nemusí mať, moslimov máš aj v Turecku a je to sekulárny štát. Čiže to, čo sa stále snažíš dokázať (že islam je nejaký špecifický v rámci náboženstiev a jeho vplyv je extrémne zhubný a nie je možný posun od bigotnosti) nie je pravda, ale to by sme mohli rieši inde. Tu sa bavíme o 500 000 000 Európe a pár miliónoch utečencov, ktorí nám tu asi ťažko nastolia kalifát. Aj ten moslim, ktorý začne žiť a pôsobiť v Európe, bude mať skôr sklony preberať veci tamojšie kultúrne a iné vzorce. Je tu hŕstka magorov a fanatikov, ale tak to je proste fenomén, s ktorým sa treba vysporiadať.

skjerp-deg:

Fajn, beardie na to aj tak neodpovedal. V podstate sa zhodujeme vo všetkom. Ja určite nie som za šírenie bigotnosti, fanatizmu, náboženstva a pod. Nie som ani za nahrádzanie istých výsad západoeurópskeho sveta nejakými náboženskými prvkami.

empiko: Samozrejme, bola to len približná analógia, snažil som sa tam poukázať na ten istý aspekt, že proste "množina zla" by nemala premôcť tú väčšinu, ktorá potrebuje pomoc.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Retne napísal:ako sa meria inteligencia?
Viacero možnostá, začal by som týmto:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Inteligen ... D_kvocient
https://sk.wikipedia.org/wiki/Emocion%C3%A1lny_kvocient
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Ale nič nemusí mať, moslimov máš aj v Turecku a je to sekulárny štát. Čiže to, čo sa stále snažíš dokázať (že islam je nejaký špecifický v rámci náboženstiev a jeho vplyv je extrémne zhubný a nie je možný posun od bigotnosti) nie je pravda, ale to by sme mohli rieši inde. Tu sa bavíme o 500 000 000 Európe a pár miliónoch utečencov, ktorí nám tu asi ťažko nastolia kalifát. Aj ten moslim, ktorý začne žiť a pôsobiť v Európe, bude mať skôr sklony preberať veci tamojšie kultúrne a iné vzorce. Je tu hŕstka magorov a fanatikov, ale tak to je proste fenomén, s ktorým sa treba vysporiadať.
to platilo za Ataturka a tych po nom, Erdogan ide presne opacnym smerom - otvaranie islamskych skol, celkova islamizacia krajiny

nieco ako kulturna revolucia v Irane v 1978 a v Afganistane v prislusnom obdobi

dalej, nie su prachy, v Bruneji bude saria - http://zpravy.idnes.cz/brunej-resi-ubyv ... anicni_ert

k tym milionom ludi, ked povazujeme za nerozvinute a malo rozvinute krajiny tie, kde jej obyvatelia zarabaju pod 5 dolarov na den, mame asi 4,5 miliardy ludi
rocne sa ich pocet zvysi o 80 mega, myslis si, ze sa im da pomoct? neda, musia si pomoct sami
a urcite si nepomozu tak, ze ti najschopnejsi a najbohatsi z nich pridu do Europy/USA
uplne chory pristup, ved sa trochu zamyslite, ze nejde len o par ludi zo Syrie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

beardie napísal:nie, nemozem, pretoze ani krestanstvo ani judaizmus (uz) nie su sucastou riadenia statu
islamska krajina to musi mat, pretoze je to jej neoddelitelnou sucastou; musi mat sariu
Musi? Odkedy? Ako funguju potom UAE, Qatar, Kuwait?
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

hughito napísal:. Aj ten moslim, ktorý začne žiť a pôsobiť v Európe, bude mať skôr sklony preberať veci tamojšie kultúrne a iné vzorce..
Toto je ten najväčší omyl slniečkarov.
Žiadne sklony nemajú, naopak sú vedení autoritami k opaku.

" Keď som prišiel do tejto krajiny pred 23 rokmi, bolo tu sotva 55 000 moslimov. Teraz nás tu je 300 000. Plynie z toho záver, že je možné žiť v tejto krajine, ale neintegrovať sa. Musíte pochopiť podmienky, v ktorých žijete, ale neintegrovať sa do spoločnosti,"

http://www.aktuality.sk/clanok/326598/r ... u-kamerou/#

Aj preto sú no go zóny a dôvod prečo sa s nimi nedá žiť.

Toto bude zrazu štandard? Alebo to rasisticky dovolíme iba im? Pre islam bežná vec...
http://aktualne.atlas.sk/zahranicie/eur ... tovat.html
Napísať odpoveď