Kúpa bicykla

O športe...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa plusminus »

Velkost je velmi individualna zalezitost. Treba sadnut a vyskusat. Na HT som jazdil na 21, teraz mam Full 20,5. Sedi mi ako uliaty. (192cm).
Blazon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blazon »

Zdravim potrebujem poradit planujem si kupit bike ktory budem vyuzivat prevazne v meste ale sem tam nejaky vylet mimo mesta. Boli mi odpuracene tieto:
http://www.capricorn.sk/bicykle/horske/ ... na-cierna/
https://www.insportline.sk/12771/trekin ... model-2016
Ktory skor vziat?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aký máš cenový limit? Ak budeš jazdiť prevažne po asfaltkách, maximálne poľných cestách, odporúčam vyberať trekingový bike a nie horský. Ak si z KE, odporúčam navštíviť Jump sport, prípadne teraz známy kupoval nejaké trekingové Treky na Jazere za Billou.. celkom dobré ceny ponúkali.
Blazon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blazon »

cenovy limit tak max do 400. Tak prevazne po cestach do roboty a spat ale sem tam aj mimo mesta nejaky les alebo nieco
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepo191992 »

caute co poviete na brzdy Tektro Auriga Pro ? mozem ich mat cisto nove obe za 50€
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

za tu cenu by som ich bral
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, chcel by som nový tréningový alebo horský bicykel. Niesom si istý lebo jazdím prevažne po cestách ale občas sa tu v okolí nájde aj poľná cestička alebo prejazd malou horou, za chvíľu ale odchádzam do Brna a neviem ako tam vyzerajú cyklotrasi.

Mám 1,70 a nevadí mi ťažší bajk, vizuálne sa mi aj tak nepáčia úplne tenké rámy. N

Obzeral som tento ale ak mám byť úprimný vôbec sa do toho nevyznám http://m.heureka.sk/bicykle/merida-matt ... 1762a5632b.

Cenu chcem čo najnižšiu ale radšej priplatím nech je ten bicykel kvalitný, viac ako 400€ ale nechcem zaň dať. Díky moc :)
Coreyy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Coreyy »

zdravim taka otazka idem teraz kupovat novy bike a bude to dost mastny ucet tak ci niekto nema zakaznicku kartu green bike v BA 10% by bolo v mojom pripade celkom dost usetrenych penazi :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked daju 10 percent na zakaznicku kartu, tak ked s nimi pokecas a povies im o tom, tak ti tu zlavu vedia dat aj bez toho. Preco prave Green? Ine obchody nemaju to co chces alebo na nete nie je lacnejsi?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

heker napísal:Ked daju 10 percent na zakaznicku kartu, tak ked s nimi pokecas a povies im o tom, tak ti tu zlavu vedia dat aj bez toho. Preco prave Green? Ine obchody nemaju to co chces alebo na nete nie je lacnejsi?
Lebo Pedro a Miro su pani predavaci :D

Btw ides kupovat tohtorocny model alebo minulorocny :) a treba sa chlapcov spytat :D ze ci by sa nedala dat zlavicka :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dlho basnim o tom ako si chcem kupit cestny bicykel :D az sa jeden znamy chytil, ze sa mu vala toto doma, akurat aj moja velkost. Viete niekto co je to za bajk? Myslim, ze na uplne zacinania a jazdenie 2x v tyzdni to stacit bude nie?
Kolko mu za to dat?
Nevyznam sa bicyklov vobec, jazdil som len na horsom ako decko, kde som potreboval mat akurat odpruzenu vidlicu a sem tam kelinok od jogurtu na zvuk.
Prílohy
IMG_0657.JPG
IMG_0661.JPG
IMG_0660.JPG
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

čaute, máte niekto skúsenosť s karbónovými canyonmi? mám zálusk na grand canyon cf 5.9 (vychytal som na neho cenu 1350€), tak či sa nájde niekto, kto s ním má skúsenosť :)
hlavne či ísť do karbónu alebo staviť na istotu a zobrať hliník
CheZteR
Redeemer
Redeemer

canyon v carbone kludne, ta cena je fajn ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kukiak: Vsak vidis, je to daky Moser, to je vari aj meno prveho policajta zo serialu Komisar Rex :D Teraz vazne, je to znacka po byvalom cyklistovi Moserovi, bol aj majstrom sveta, aj daku etapu na Tour ci Giro vyhral, mozno aj viac. Je kopa znaciek, ktore nesu meno po pretekarovi, ktory kedysi jazdil a toto je jedna z takych znaciek. Prepodkladam, ze tento bicykel sa zacal robit aj niekedy po jeho kariere, tazko odhadnut kedy, mozno niekedy okolo roku 1990, mozno nieco skor, mozno neskor. Moc z tych fotiek nevidiet, ale vyzera to na sadu Shimano. Cenu bicykla tazko odhanut, realna cena pre neznalca na jazdenie je par eur, mozno 20-50 eur, len aby mu doma nezavadzal. Skor si ale myslim, ze je to kusok pre nejakeho zberatela, pretoze predpokladam, ze tych bicyklov az tolko vyrobenych nebolo a zberatel by sa nieco taketo mozno dat mozno aj par stoviek.

Co sa tyka samotneho bicykla, tak je to vsetko zastarele. Od prehadzovacky, menica, brzd, az po neviem co, hadam kolesa, sedlo, kostru, vidlicu, omotavku, tachometer... Jedine nove bude na tom ten kosik, ktory je bravurne zladeny do farby bicykla a pedale. Vzhladom na to, ze vzadu je mala kazeta, odhadom 21 alebo 23 zubov, vpredu to komaptom urcite nesmrdi, tak v pripade, ze mas v blizkosti daky kopec, tak sa skutocne namakas a bude to dost o sile v nohach. Ako kusok to zberatelskej edicie to moze byt pekne, ale ist s tym jazdit, no co ja viem. Ked si porovnam dnesnu technologiu karbonovych ramov, sedadiel, krasne nastavenenej prehadzovacky, dobrej geometrie, ucinnych brzd, tak v porovnani s tymto bude tvoja jazda katastrofalna a myslim si, ze ta zastarala technologia bicykla moze dost pokazit dojem z pozitku cestnej cyklistiky. Obavam sa, ze sa miesto vychntania jazdy budes pozerat na to, ze ci ti to dobre prehodilo, ze preco to skripe, ze kde je chyba, ze preco ti to nebrzdi pred krizovatkou. Ale skusit to mozes, par jazd na tom skusis a v pripade, ze ta to bude bavit, tak mozes pozriet lepsi bazarovy kusok za 250-350 eur, to sa da uz kupit nieco podstatne novsie.

Edit: Tak dokonca vyhral aj Giro d'Italia v roku 1984: https://en.wikipedia.org/wiki/Francesco_Moser

schmeter: Schvalne som pozeral a recenzie na to boli dobre, hlavne vycitky boli k brzdam a plastom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

chalani, mam starsi bike a vcera som si dal skoro 18km a takmer som prisiel o riťku. poradte nejake dobre a pohodlne sedlo
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zbehni do cyklo shopu a nechaj si premerat sirku ritky. nic nie je horsie ako nespravna velkost sedla (vlastna skusenost)...
ja osobne som bol v cyklo shope, kde maju zopar testovacich sediel a za malu zalohu pozicaju sedlo na vyskusanie. skus najst shop v tvojom okoli, co tiez ponuka taku sluzbu, zopar vyskusaj a potom zistis, co ti sedi. a potom bud kupis v obchode alebo cez nejaky eshop. a so spravnou sirkou.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no u mna asi pre najsirsiu moznu :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

guess.whoo: To je logicke, ze ta bolel zadok. Tak to je vzdy prve jazdy bez ohladu na sedlo. Ked sa pozries na cestne bicykle, tak maju velmi tvrde sedla, az by sa clovek divil, ze to musi boliet. Dolezite su kratasy, resp. gate, ktorej maju makku vlozku. Ta sprijemnuje pobyt na sedle. Keby si isiel dnes na bicykel, tak ten zadok ta boli hned po sadnuti na bicykel. Ale ked pojde este 3x v najblizsej dobe, tak to uz pocitovat nebudes. Cize skor ako kupis sedlo, tak sa par krat prevez na bicykli s tym sedlom co mas.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to sa podda, riť si zvykne
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

moja skusenost je tiez ze si zvyknes na kadejake sedadla, a ak si po roku alebo dlhsej dobe sadnes na bicykel tak ta rit bude boliet z kazdeho. Treba tomu tak 3-4 dni a si v pohode na celu sezonu :).
Napísať odpoveď