HardCore/MetalCore/DeathCore
-
Thrash/Death
Star
Re: HardCore/MetalCore/DeathCore
BFMV nie je metalcore
To s týmto štýlom nemá nič spoločné. Skôr mainstreamová kvázi tvrdá hudba stráviteľná aj pre "sviatočných" poslucháčov
-
mirak2
Hardcore addict
-
Thrash/Death
Star
Haha, nádherná ukážka toho, prečo už dávam od metalcoru ruky preč. Megatony klišé, neoriginalita, vykrádanie, samopožieranie či nekonečná recyklácia tých istých nápadov, no proste fuj! Niektoré moje osvedčené a obľúbené kapely z môjho metalového mládí si stále rád vypočujem (As I Lay Dying napr. - to je pre mňa tolerovateľný MC), ale čokoľvek nové čo zneje podobne ako v uvedenej pesničke, posielam okamžite do koša (slušne povedané).
-
mirak2
Hardcore addict
metalcore pocuvam a velmi rad, ale polovicu kapiel, ktorych songy su tam sparodovane ani nepoznam. ja len neviem v com su zle kapely ako Underoath (je to vobec metalcore?), The Devil Wears Prada, Emarosa (urcite nie je metalcore), August Burns Red, Alesana (tiez nie je metalcore) alebo A Day To Remember... Motionless in White a Bring Me The Burizon su moje guilty pleasures, viem, ze je to shit, ale dobre sa to pocuva. hlavne pred zapasom, ked sa clovek potrebuje nabudit.
tiez nerozumiem celkom tomuto postoju, ktory sa v poslednej dobe celkom dost siri, ze clovek pri slove metalcore grca. ano, v sucasnosti je tazke najst kvalitny album ci kapelu v tom mnozstve sraciek, ktore chrli Fearless Records a Rise Records... ale fakt nevidim dovod na zatracovanie a hatovanie zanru ako takeho
tiez nerozumiem celkom tomuto postoju, ktory sa v poslednej dobe celkom dost siri, ze clovek pri slove metalcore grca. ano, v sucasnosti je tazke najst kvalitny album ci kapelu v tom mnozstve sraciek, ktore chrli Fearless Records a Rise Records... ale fakt nevidim dovod na zatracovanie a hatovanie zanru ako takeho
-
Thrash/Death
Star
Underoath metalcore veru nie je, Devil Wars Prada, Alesana či Asking Alexandria už vôbec nie - to sú zároveň kapely, ku ktorým som si nepričuchol ani v mojom vrcholnom metalcorovom období, lebo sa mi hnusia imidžom, aj hudbou. Azda len prvé dva Underoathy som trochu počúval, lebo boli metalovejšie ako iné emo/screamo sračkové kapely.
Bring Me The Horizon som kedysi dosť baštil, najmä prvé dva albumy mali super, potom trochu úpadok. Posledný album čo som od nich párkrát popočúval bol Sempiternal. Z najnovšieho som ani len singel nepočul, len som čítal recenzie kde ich zaňho dosť fakovali
Čo sa týka "hate-u", tak ja som si už mojim osobným metalcore trendom prešiel a nič nové z MC už nevyhľadávam. U mňa je situácia až taká, že keď vidím kapelu typu We Came As Romans, tak už podľa názvu viem že to bude neskutočná sračka ktorej sa nedotknem ani palicou (mimochodom ten trend týchto 4 a viac slovných kreténskych názvov nenávidím). Všeobecne mám metalcore už za totálne mŕtvy žáner, kde nevzniká už prakticky nič kvalitné, nie to ešte zásadné. Zlaté časy metalcoru sa podľa mňa skončili niekedy okolo roku 2007 hádam.
Takže aby som to uzavrel, metalcore áno, ale kapely zo "starej školy" ak sa to tak dá nazvať, ako As I Lay Dying, starší All That Remains, starší The Black Dahlia Murder, Bleeding Through bola skvelá kapela, God Forbid takisto, výborní boli aj Nemci Maroon (kua prečo tie najlepšie kapely skončili?), ktorí sa rozlúčili v roku 2009 fantastickou doskou "Order" (odporúčam). To je rezačka! Tak má vyzerať nadupaný metalcore, nie ako tie priteplené emo/screamo/gay srágory. Prikladám aj ukážku, ak niekto nepozná:
Bring Me The Horizon som kedysi dosť baštil, najmä prvé dva albumy mali super, potom trochu úpadok. Posledný album čo som od nich párkrát popočúval bol Sempiternal. Z najnovšieho som ani len singel nepočul, len som čítal recenzie kde ich zaňho dosť fakovali
Čo sa týka "hate-u", tak ja som si už mojim osobným metalcore trendom prešiel a nič nové z MC už nevyhľadávam. U mňa je situácia až taká, že keď vidím kapelu typu We Came As Romans, tak už podľa názvu viem že to bude neskutočná sračka ktorej sa nedotknem ani palicou (mimochodom ten trend týchto 4 a viac slovných kreténskych názvov nenávidím). Všeobecne mám metalcore už za totálne mŕtvy žáner, kde nevzniká už prakticky nič kvalitné, nie to ešte zásadné. Zlaté časy metalcoru sa podľa mňa skončili niekedy okolo roku 2007 hádam.
Takže aby som to uzavrel, metalcore áno, ale kapely zo "starej školy" ak sa to tak dá nazvať, ako As I Lay Dying, starší All That Remains, starší The Black Dahlia Murder, Bleeding Through bola skvelá kapela, God Forbid takisto, výborní boli aj Nemci Maroon (kua prečo tie najlepšie kapely skončili?), ktorí sa rozlúčili v roku 2009 fantastickou doskou "Order" (odporúčam). To je rezačka! Tak má vyzerať nadupaný metalcore, nie ako tie priteplené emo/screamo/gay srágory. Prikladám aj ukážku, ak niekto nepozná:
-
mirak2
Hardcore addict
The Devil Wears Prada je metalcore kapela a jedna z tych lepsich. z novych veci Architects maju vyborne albumy. pripadne Northlane ale to tazko sa natahovat s metal elitistom
-
Thrash/Death
Star
Klasický metal pre mňa je a vždy bude proste najlepší, takže tak.
-
mirak2
Hardcore addict
typek analyzuje, co zabilo metalcore: (inac skvely kanal)