Volanie z tabletu na tablet nejde

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
007miroslav007
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Volanie z tabletu na tablet nejde

Príspevok od používateľa 007miroslav007 »

Ahojte, snáď je moja otázka v dobrej téme...
Chcem sa opýtať, ja mám tablet Lenovo Tab 2 A7 20f a kamarát má tablet Acer Iconia 7. Z môjho tabletu ( Lenovo ) ide cez internet volať bez problémov hocikomu ( cez Viber, Skype...) ale keď mi volá kamarát z jeho Aceru / alebo ja jemu, to je jedno, tak v mojom mikrofóne počuť len nezrozumiteľné zvuky...Oba majú Android 4.4, skúšali sme ich aj s rôznymi inými internetovými pripojeniami, no nepomohlo ( čím vylučujem, že by to mohlo byť internetový pripojením ). Neviem či treba nejaké iné info. Nevedel by mi niekto poradiť, kde môže byť chyba? 8). Oba tablety sú nové, takže prípadne pôjde jeden z nich na reklamáciu.
Vďaka za pomoc
brm
Darca
Darca

Re: Volanie z tabletu na tablet nejde

Príspevok od používateľa brm »

Podľa tvojho popisu je tvoj tablet v poriadku (fungujú ti hovory iným), ale jeho tablet možno má problém s mikrofónom. Z jeho tabletu sa vie dovolať niekomu inému? Skype má predsa možnosť testovacích hovorov, tak vyskúšajte. Prípadne skúste nahrať nejaký zvuk na tom Aceri, či budete všetko počuť.
007miroslav007
Expert
Expert

brm napísal:Podľa tvojho popisu je tvoj tablet v poriadku (fungujú ti hovory iným), ale jeho tablet možno má problém s mikrofónom. Z jeho tabletu sa vie dovolať niekomu inému? Skype má predsa možnosť testovacích hovorov, tak vyskúšajte. Prípadne skúste nahrať nejaký zvuk na tom Aceri, či budete všetko počuť.
Tiež som si myslel že bude problém v mikrofóne ( možno aj bude ) , tak sme skúsili nahrať video a tam to ide ok. Možno zvuk je trošku slabši ale nahrá ho v pohode. Vyskúšam ten skype...

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2016, 07:29)
Skype už ide v pohode. Len zaujímavé, že keď sme skúšali ostatné messengeri(???) tak bolo vždy počuť ten istý zvuk. Skype nešiel najskôr nainštalovať, stále sa vypínal ale už to nejak ide....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zda sa, ze Acer mozes mat upravene prava pre pristup k mikrofonu a tak trebars Messenger nedostane tieto prava a preto nedokaze zapnut mikrofon. Ja by som to videl v prvom rade na aktualizaciu celeho systemu, aplikacii, potom restart a skusit. V horsom pripade obnovit vyrobne nastavenia a vsetko nanovo nahodit. Ten KitKat na Aceri je origo ci je tam custom rom?
007miroslav007
Expert
Expert

heker napísal:Zda sa, ze Acer mozes mat upravene prava pre pristup k mikrofonu a tak trebars Messenger nedostane tieto prava a preto nedokaze zapnut mikrofon. Ja by som to videl v prvom rade na aktualizaciu celeho systemu, aplikacii, potom restart a skusit. V horsom pripade obnovit vyrobne nastavenia a vsetko nanovo nahodit. Ten KitKat na Aceri je origo ci je tam custom rom?
Ten je tam original ako bol od vyrobcu...Najskor tam nesiel nainstalovat ani ten Skype, tak sme tam dali vyrobne nastavenia, nejak ho nainstalovalo a funguje. Ale je divne ze len to. Ako som pisal, skusali sme viacere programy a ani na jednom neslo volat, az teraz sa nejako rozbehol Skype...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco nesiel nainstalovat Skype, aku chybu to pisalo alebo o co tam islo?
007miroslav007
Expert
Expert

heker napísal:Preco nesiel nainstalovat Skype, aku chybu to pisalo alebo o co tam islo?
Len vypisovalo ze program prestal reagovat a instalacia sa prerusila....Tablet bol novy, dokonca Skype tam bol aj predinstalovany, ten pytal hned po otvoreni aktualizaciu, len to neslo. Ani skype, ani aktualizacia.
Napísať odpoveď