emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

p4ra napísal:Musi? Odkedy? Ako funguju potom UAE, Qatar, Kuwait?
domaci sa sariou riadia, expati, ktorych je v niektorych oblastiach 80+ %, ciastocne, kedze tiez vacsinou pochadzaju z islamskych krajin a hlavne su to casto chlapi, takze oblecenie neriesia
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie to máš pravdu, že Erdogan to ťahá viac k islamu, ale to nemusí byť trvalý stav. A ide aj o tú historickú skúsenosť. Proste - dá sa to aj tak. Vylučuje to tvoje tvrdenia o tom, že proste islam = šaria, kameňovanie, tvrdý fundamentalizmus atď.

hovko: Ale čo nepovieš. Ešte že si to tak jasne určil, rovno môžeme zavrieť túto tému a začať stavať ploty.

V EÚ je vyše 20 mega miliónov, ak rátame aj Rusko, tak cca 50 mega a ty tu dávaš o rozumy o tom, ako všetci poslúchajú autority, ktoré im kážu sa neintegrovať. Stavím sa, že moslima si videl len na obrázku. Keby to bolo tak, ako píšeš, tak je tu rozvrátený celý systém.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

beardie, nezmysel. A to nie, ze som pocul, ci precital. Mam odtial kamaratov, znamych, s ktorymi sa stretavam pravidelne (chodim za nimi aj, ci oni za mnou), aj nepravidelne. Dokonca aj z Omanu. Ani v jednej z tychto krajin to neplati, okrem Saudskej Arabie. Vsetky tie krajiny, ktore som spomenul ziju moderne. Dokonca aj capital punishment je velmi zriedkava zalezitost. Ano, je tam moznost trestu podla sarie, ale kedze sa orientuju zapadne tak za vsetky vazne veci, ako su pre nich: odlucenie od islamu, vrazda, znasilnenie, unos, terorizmus, atd. sa takmer vzdy udava dozivotny trest a nie trest smrti, ktory sa inak vykonava catou - zastrelenim.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

To skôr ty si dosť mimo reality.

Prosím navštív anglicko, paríž, švédsko a pozri ako vypadá dobyté územie. No go zóny, kde neplatia zákony štátov, ale šaria.
Miesto toho aby sa integrovali a boli vďační za pomoc, izolujú sa a územie majú za svoje. Skús ísť bývať do takého gheta.
hughito
Redeemer
Redeemer

hovko napísal:To skôr ty si dosť mimo reality.

Prosím navštív anglicko, paríž, švédsko a pozri ako vypadá dobyté územie. No go zóny, kde neplatia zákony štátov, ale šaria.
Miesto toho aby sa integrovali a boli vďační za pomoc, izolujú sa a územie majú za svoje. Skús ísť bývať do takého gheta.
A ty to odkiaľ vieš, ty no-go zóna? Si si pozrel video na youtube?

Ďalšia vec je tá, že šaria je tu synonymu pre niečo totálne negatívne a zlé. Ale ako to obvykle býva, je to celé zložitejšie. Takisto je viac "druhov" šarie, rôzne prístupy, výklady atď. Ale tak máme tu plno odborníkov na čele s beardim, takže netreba takéto veci riešiť, stačia jednoduché riešenia a analýzy.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

No, co sa tyka no-go zon, tak je to pravda. Spoluziak mi pracuje a byva v Parizi. A vyslovene mu bolo povedane, kam nema ist - kam proste nechodia ani domaci, a takmer ani policia. Nebolo mu povedane, ze bude zastreleny on-sight alebo nieco, ale skor na styl, ze ho mozu okradnut a policia si s tym moc lamat hlavu nebude. A toto je smutne. Dalsej kamaratky manzel chodi na pol mesiaca do Bruselu pracovne kazdy mesiac a dostal podobnu instruktaz. Takze tie no-go zony nie su uplny nezmysel.

Co sa tyka sarie - s tym suhlasim (aj ked ju ani nahodou neschvalujem v zneni, v akom ju poznam ja), ze urcite si to kazdy vyklada po svojom a my dostavame len od medii spravy typu: "Na zaklade sarie mu bola odtata hlava."
hughito
Redeemer
Redeemer

Netvrdím, že je to úplný nezmysel, ale mám dojem, že si to niektorí ľudia, čo černocha videli len v TV, vykladajú ako nejaké peklo na zemi. Je viacero reportáží, naposledy som videl nejakého českého študenta, ktorý v Stockholme behal práve po nejakej vyhlásenej no go zóne a nikto si ho tam ani nevšimol. Ide teda o to, že áno, sú problémové oblasti, kde je vyššia kriminalita a pod., ale demagógovia to zneužívajú na šírenie prehnanej paniky a klamlivých dezinformácií.

___
Spousta lidí v souvislosti se současnou situací mluví o třicátých letech v Německu a o holokaustu. Dosud jsem ale neslyšel názor nikoho, kdo tuhle dobu skutečně zažil.

Včera jsem byl náhodou v Liberci a vzpomněl si na paní Martu, se kterou jsem se tam kdysi seznámil. Je to jedna z nejznámějších českých pamětnic holokaustu.

A tak jsem se za paní Martou zastavil na dopolední kávu, která se nakonec protáhla až přes oběd. Chtěl jsem se jí zeptat, jak to všechno vnímá.

Předávám tak, jak jsem vyslechl (v průběhu 3 hodin)...

"Viděla jsem, jak šly do plynu cikánský matky. Viděla jsem jak šly do plynu bílý matky. A řeknu ti, že všechny byly úplně stejný. Tyhle rozdíly jsou blbost. Já sama znám mezi Čechama tolik rošťáků, že je ani nechci počítat – a to máš u všech národů stejně.

Jediný, co jsem kdy komu dokázala závidět, je to, že má rodiče. Já o ty svoje v koncentráku přišla. Taky díky tomu vím, jaký to je ztratit domov – a je mi hrozně líto všech lidí, kteří o něj přišli. Pomoct těm lidem je naprostá samozřejmost. Ani o tom nemusím přemýšlet. Rozumíš, pro mě to je automatická věc. Kdybychom si v koncentráku nepomáhali, tak nepřežil vůbec nikdo.

Vím, jaký je to mít hlad. Vím, jaký je to ztratit domov a rodinu. A vím, jak člověku může zachránit život to, že mu někdo pomůže.

A proč lidi dneska nechtějí pomáhat? Podle mě prostě proto, že zažili hovno."
beardie
Redeemer
Redeemer

p4ra napísal:beardie, nezmysel. A to nie, ze som pocul, ci precital. Mam odtial kamaratov, znamych, s ktorymi sa stretavam pravidelne (chodim za nimi aj, ci oni za mnou), aj nepravidelne. Dokonca aj z Omanu. Ani v jednej z tychto krajin to neplati, okrem Saudskej Arabie. Vsetky tie krajiny, ktore som spomenul ziju moderne. Dokonca aj capital punishment je velmi zriedkava zalezitost. Ano, je tam moznost trestu podla sarie, ale kedze sa orientuju zapadne tak za vsetky vazne veci, ako su pre nich: odlucenie od islamu, vrazda, znasilnenie, unos, terorizmus, atd. sa takmer vzdy udava dozivotny trest a nie trest smrti, ktory sa inak vykonava catou - zastrelenim.
ja nehovorim, ze to tak vnima kazdy
ti pozapadneni ale tiez nie su nic extra:
“Almost 60 percent agree that Muslims should return to the roots of Islam, 75 percent think there is only one interpretation of the Quran possible to which every Muslim should stick and 65 percent say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live.”
z toho vyplyva bud to, ze tie statistiky su nespravne, alebo sa stykas s tou lepsou integrovanou castou

inak, pocas mojich potuliek po Malmo som sa omylom dostal aj do islamskej stvrte a bolo to tam celkom bezproblemove, ale po tme by som tam asi nechcel ist, pre istotu
hughito napísal:Ďalšia vec je tá, že šaria je tu synonymu pre niečo totálne negatívne a zlé. Ale ako to obvykle býva, je to celé zložitejšie. Takisto je viac "druhov" šarie, rôzne prístupy, výklady atď. Ale tak máme tu plno odborníkov na čele s beardim, takže netreba takéto veci riešiť, stačia jednoduché riešenia a analýzy.
viz predchadzajuca citacia
pani napísal:Vím, jaký je to mít hlad. Vím, jaký je to ztratit domov a rodinu. A vím, jak člověku může zachránit život to, že mu někdo pomůže.
A proč lidi dneska nechtějí pomáhat? Podle mě prostě proto, že zažili hovno."
neda sa pomoct vsetkym a urcite by som svoju pomoc nezameriaval na ludi, ktori:
- su relativne bohati
- porusili zakony

aj keby sme pomohli vsetkym Syrcanom a Iracanom, z globalneho pohladu to nezmeni nic, musia si pomoct predovsetkym sami
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hovko napísal:Prosím navštív anglicko...
Zijem tu. Dokonca v oblasti ktora nie je jedna z bohatsich v Londone. No-go zony (ktore tu ani nepoznam a uz som sa tulal hocikadial) maju priamy suvis s ekonomickou situaciou v danej oblasti viac ako s islamistami. V predoslej praci som mal kolegu ktory bol krestan z zije v Lutone (kde boli prednedavnom protesty proti moslimom) a nikdy nespomenul ziaden problem. Moslimky mame v praci aspon dve (len jedna nosi hidzab, druha mi povedala, ze sice moslim ma zakazane pit ale ludi co vobec nepiju povazuje za nedoveryhodnych). Necitim sa tu ohrozeny. Nemam s islamom negativne skusenosti.

A co som sa rozpraval s moslimami vonku tak mam viac skusenosti ktore ma presvedcia o tom, ze drtiva vacsina (aspon tu) su obycajni ludia (uz len preto lebo na temu nabozenstvo zriedkakedy pride rec).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie, myslim, ze mi das za pravdu, ze na svete uz je tolko kadejakych statistik, ze brat nieco vazne je proste takmer nemozne. Pozri, nepoviem, ze poznam stovky, ale dovolim si tvrdit, ze su to urcite desiatky. A tu nehovorim o integracii mimo ich krajin, hovorim o zivote v ich vlastnych krajinach. Ani tam nepraktizuju sariu vo vsetkych prikladoch, ktore som vyssie uviedol.
beardie
Redeemer
Redeemer

okej, aby som to uzavrel:

- bude sa zvysovat pocet moslimov, lebo este stale existuje tak nejak povolena imigracia vdaka nasmu sefstvu v Bruseli, resp v Nemecku
- zvysovanim poctu moslimov sa bude zvysovat pocet ghiet/no-go zon
- milionmi dolarov sypanymi zo Saudskej arabie sa bude zvysovat pocet postavenych mesit, co vdaka vymennym pobytom radikalnych imamov bude ovplyvnovat zmyslanie "beznych" moslimov
- ocakavanie dalsich teroristickych utokov kvoli tomu, ze radikalni moslimovia sa nevedia zmierit s liberalnou spolocnostou v Europe
- z globalneho hladiska sa podporou imigracie nezlepsi situacia ani desatiny utecencov z Syrie/Iraku a ani z desatiny promile ostatnych ludi z nerozvinutych krajin
- prijimanim relativne bohatych (a z toho vyplyvajuceho - vzdelanych) a mladych ludi (predovsetkym muzov) nie je mozne po vojne znova vybudovat znicene krajiny, lebo pocet najlepsich mozgov bude nizsi

zabudol som na nieco?

teraz sem mozete napisat riesenie
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

hughito napísal:Ide teda o to, že áno, sú problémové oblasti, kde je vyššia kriminalita a pod., ale demagógovia to zneužívajú na šírenie prehnanej paniky a klamlivých dezinformácií.
Nuž a toto je smutné.
Slniečka vedia že to nie je v poriadku.
Ale keď na to niekto upozorní, tak je fašista, xenofób atď.
Samovražda európy.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

hughito napísal: Ďalšia vec je tá, že šaria je tu synonymu pre niečo totálne negatívne a zlé. Ale ako to obvykle býva, je to celé zložitejšie. Takisto je viac "druhov" šarie, rôzne prístupy, výklady atď. Ale tak máme tu plno odborníkov na čele s beardim, takže netreba takéto veci riešiť, stačia jednoduché riešenia a analýzy.
S týmto teda nesúhlasím^.
Šária je synonymum pre niečo totálne negatívne:
Wikipedia on Sharia napísal:Sharia, Islamic sharia or Islamic law (Arabic for law) is the religious legal system governing the members of the Islamic faith. It is derived from the religious precepts of Islam, particularly the Quran and the Hadith. The term sharia comes from the Arabic language term sharīʿah, which means a body of moral and religious law derived from religious prophecy, as opposed to human legislation.
Akýkoľvek náboženský systém, špeciálne ak sa jedná o právny systém, je nesprávny. A to aj vtedy ak obsahuje niektoré "správne" body, a to na základe logiky Ak vieš výsledok ale nevieš postup, nevieš správnu odpoveď. Predsa len, sekulárny právny systém, ktorý sme si "my" v Európe vybojovali, má nejaké opodstatnenie. Právny systém nie je len o práve, ktoré nastolí, ale aj o tom, ako sa k tým pravidlám dostane. Božie "zjavenie" či imámska autorita určite nie je dobrý dôvod.

Viac druhov šárie znamená, že taká legalizácia šária by mohla zlegalizovať/propagovať, vďaka vágnosti definície, "mierumilovnú šáriu" a následne uplatňovať krutú šáriu. Tento argument určite nie je argument "za" šáriu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:okej, aby som to uzavrel:

- bude sa zvysovat pocet moslimov, lebo este stale existuje tak nejak povolena imigracia vdaka nasmu sefstvu v Bruseli, resp v Nemecku
- toto je pravda, a kto si mysli opak, ze populacia a pocet sa zvysovat nebude na omyle, presny priklad je Belgicko
- zvysovanim poctu moslimov sa bude zvysovat pocet ghiet/no-go zon
- moze, ale nemusi - tu je na rade stat, mesta, samosprava, aby robili vsetko preto, aby segregacia nebola mozna
- milionmi dolarov sypanymi zo Saudskej arabie sa bude zvysovat pocet postavenych mesit, co vdaka vymennym pobytom radikalnych imamov bude ovplyvnovat zmyslanie "beznych" moslimov
- dost pravdepodobne vzhladom na to, ze je uz viac dokazanych informacii, ze vela penazi na rozne pochybne zalezitosti tecie prave zo Saudskej Arabie, ale ako existuju radikalni imamovia (imami?), tak su aj umierneni - opat to bude a je len o ludoch
- ocakavanie dalsich teroristickych utokov kvoli tomu, ze radikalni moslimovia sa nevedia zmierit s liberalnou spolocnostou v Europe
- teroristicke utoky budu, to je snad kazdemu jasne, bohuzial
- z globalneho hladiska sa podporou imigracie nezlepsi situacia ani desatiny utecencov z Syrie/Iraku a ani z desatiny promile ostatnych ludi z nerozvinutych krajin
- ale tiez nie je cesta ich nechat len tak napospas osudu v pripadoch, kde ide o holy zivot - hlavne ludi, ktori su vzdelani a ocitli sa tam, kde sa ocitli nie vlastnou vinou
- prijimanim relativne bohatych (a z toho vyplyvajuceho - vzdelanych) a mladych ludi (predovsetkym muzov) nie je mozne po vojne znova vybudovat znicene krajiny, lebo pocet najlepsich mozgov bude nizsi
- to tak nikdy ani nefunguje - po vojne je to vacsinou zahranicie, ktore dava mozgy a pracovna sila je domaca - jasny priklad Bosna a Hercegovina napr.

zabudol som na nieco?

teraz sem mozete napisat riesenie
Odpovedam in-line, red za seba.
beardie
Redeemer
Redeemer

p4ra napísal:- toto je pravda, a kto si mysli opak, ze populacia a pocet sa zvysovat nebude na omyle, presny priklad je Belgicko
je to v najlepsom zaujme Europy? nemyslim si
p4ra napísal:moze, ale nemusi - tu je na rade stat, mesta, samosprava, aby robili vsetko preto, aby segregacia nebola mozna
vezmime sa priklad take Svedsko, ktore muselo imigrantov ubytovavat po kopaniciach v turistickych centrach, pretoze ine miesta uz neboli
toto je informacia, na zaklade ktorej musim napisat, ze nieco take ako integracia ludi nie je realna, nie su na to zdroje
p4ra napísal:dost pravdepodobne vzhladom na to, ze je uz viac dokazanych informacii, ze vela penazi na rozne pochybne zalezitosti tecie prave zo Saudskej Arabie, ale ako existuju radikalni imamovia (imami?), tak su aj umierneni - opat to bude a je len o ludoch
s umiernenymi problem nie je, radikalnym ocividne ziadne postihy za hlasanie neliberalnych kazani nehrozia, je teda predpoklad, ze neuspesni imigranti (a je jasne, ze ich situacia sa zlepsovat urcite nebude, kedze nemaju dostatocne vzdelanie, schopnosti, nepoznaju reci), ktorych sme si sem teraz navozili, sa budu radikalizovat
p4ra napísal:teroristicke utoky budu, to je snad kazdemu jasne, bohuzial
nepaci sa mi, ze by sme sa mali len tak chlacholit tym, ze nas snad nezasiahnu
to je velmi hlupy pristup
p4ra napísal:ale tiez nie je cesta ich nechat len tak napospas osudu v pripadoch, kde ide o holy zivot - hlavne ludi, ktori su vzdelani a ocitli sa tam, kde sa ocitli nie vlastnou vinou
x milionov je v krajinach v okoli Syrie/Iraku a ako-tak prezivaju, nezriadenie dalsich zachytnych taborov v tychto oblastiach a ich nedostatocna podpora je zasadne zlyhanie europskych institucii
p4ra napísal:to tak nikdy ani nefunguje - po vojne je to vacsinou zahranicie, ktore dava mozgy a pracovna sila je domaca - jasny priklad Bosna a Hercegovina napr.
tak sa to deje, ak su ludia mrtvi
v tomto pripade budu ale prestahovani v Europe, pricom trpiet bude nielen ich domaca, ale i cielova krajina

stale sa zabuda na vyrazny rast populacii v nerozvinutych a malo rozvinutych krajinach, zmena klimy a buduci vyrazny nedostatok zdrojov
Europa je schopna postarat sa o miliony ludi, ale nie o miliardu
hughito tu stale operuje nejakymi nizkymi cislami (miliony), ale takto nizke cisla nie su udrzatelne, o par rokov/desatroci sa sem zacnu tlacit desiatky milionov ludi a bude potrebne bud chranit sa silou, alebo kapitulovat (ako vidim, ty, p4ra, si uz kapituloval - viz tie teroristicke utoky)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie, prave, ze som nekapituloval, ale zase nezijem aj v oblakoch. Ked sa pozeram na to, co sa deje, tak som odpovedal len na zaklade toho. Kto si mysli, ze to, co sa udialo naposledy v Belgicku je posledny krat, tak je proste blbec. A nehovorim, ze je to tak spravne. Treba s tym bojovat. Len zo mna hovori aj ludskost, ze proste nie je ani to riesenim prehodit vsetkych tych ubohych ludi (cest vynimkam, ktore sem idu len pachat skody a vyciciavat system) cez palubu a nesnazit sa im pomoct.

Ty to nevies a nezazil si (a naozaj dufam a verim, ze sa ti to ani nikdy nestane), ked musis opustit svoj domov nedobrovolne - vojna napriklad. Ja som to zazil a cela moja familia takmer. Moja rodina este ako-tak dobre, ale v ramci familie mam ludi, ktori odisli z domova len s jednym kufrom a s par drobnymi v penazenke, lebo ine vychodisko nebolo. Keby nebolo krajin, ako Nemecko, Svedsko, ci USA alebo Australia, ktori sa ujali tychto ludi, neviem, kde by dnes skoncili. Ano, prisposobili sa, pracuju v tych krajinach a vracaju systemu naspat to, co od neho v 90. rokoch dostali. A takto by to podla mna malo byt. Keby sa imigiracia robila kontrolovane, tak si myslim, ze podobny model moze fungovat aj v roku 2016. Len tu sa zase vraciame k tomu, ze Nemecko, ci Grecko su nezodpovedne a velmi benevolentne krajiny v tomto a vymklo sa to z ruk.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

http://www.aktuality.sk/clanok/326484/p ... ri-tyzdne/
„Niekto dodával zbrane, niekto poskytoval úkryt, stravu, peniaze. Tí sa nachádzajú roztrúsení po krajinách únie presne tadiaľ, kadiaľ smerovali migračné trasy,“ tvrdil v tom čase minister.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

super, takze slovensko este aj cas od casu prichyli sialeneho teroristu. :| Dufam ze mu v nitre dobre navarili a nejaka slovenska mu dala aj kvalitne zatrtkat, ved preco aj nie.

by som bol zvedavy preso nasi namiesto blbnutia pokutovanim na cestach a podobne, sa nesustredia na taketo prusery. pane boze.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Spam qwerty vs. p4ra premazany, osobne vycitky si rieste cez SS a drzte sa temy.
Napísať odpoveď