UPC Wi-Free
-
K-u-b-i-a-k
Addict
UPC Wi-Free
Máte to už niekto odskúšané ?
https://www.upc.sk/rychly-internet/wifree/
https://www.upc.sk/rychly-internet/wifree/
Re: UPC Wi-Free
Vyzera to zaujimavo, ale bez uctu od UPC si asi ani netuknem.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Staci najst znameho co ich ma.
-
audiotrack
VIP
myšlienka fajn, skúsim... Len sa mi moc nepáči že zdielam svoj internet s nejakým náhodným okoloidúcim. Aj keď je sieť oddelená, stále to ide tými istými sieťovými prvkami ktoré sú moje alebo ich mám ja v prenájme a platím za ne pre poskytovanie služieb niekomu inému. A vzhľadom na skúsenosti s UPC by som sa aj bál toho, že niekto bude môcť (skôr či neskôr) odpočúvať moju komunikáciu keď ho pustím na svoj router, a nemám možnosť tomu zakázať (lebo ho tam pustí priamo UPC a nie ja)
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Vraj sa ničoho takého netreba obávať, ale napadla ma jedna vec. Dajme tomu že si to aktivujem a presťahujem sa od rodičov do vlastného bytu. Ak budú mať susedia zapnuté Wi-Free tak ja vlastne môžem používať net zadarmo nie ? 
-
audiotrack
VIP
no ak ti stačí smiešnych 10Mb tak teoreticky áno. Ale nechce sa mi čítať celé podmienky. Ty sa tam prihlasuješ svojím účtom ktorý je previazaný na nejakú ich službu. Takže určite si vedia okontrolovať že to dlhodobo využívaš a vždy sa pripájaš na ten istý hotspot a zrejme by ti to zatrhli
-
hrban
Addict
v NL je to úplne normálne takmer u každého operátora, sám som túto funkciu využíval, keď som sa presťahoval a nemal som ešte natiahnutý kábel na novej adrese, jednoducho som sa pripojil na wifi od suseda a mal som 10Mbit pripojenie na dva týždne a tu to vôbec nikto neklontroluje.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nikdy som nebol a ani nie som zakaznikom UPC, takze sa chcem spytat niekoho, kto nim je. ako je to s heslom k pristupu na routere, ktore maju nastavene zdielanie? btw uzivatel si moze vybrat, ci chce svoj router zdielat pre tuto sluzbu alebo nie, takze sa netreba nicoho bat.
chcem vediet, ze ak to teda funguje v ramci celeho slovenska, ci je to heslo ktore ziskam ako zakaznik UPC univerzalne alebo sa meni na kazdom routery alebo sa meni po urcitej dobe automaticky a pod.
taktiez ak prenasam net na inu adresu, tak je to bez poplatkov, taktiez to plati v ramci celeho slovenska?
neviem co je take hrozne na 10Mb, ved to je 1,25MB/s, bezny film stiahnem do 10min a stream z netu hoc aj v HD (online tv/youtube) mi musi tiez stihat alebo?
chcem vediet, ze ak to teda funguje v ramci celeho slovenska, ci je to heslo ktore ziskam ako zakaznik UPC univerzalne alebo sa meni na kazdom routery alebo sa meni po urcitej dobe automaticky a pod.
taktiez ak prenasam net na inu adresu, tak je to bez poplatkov, taktiez to plati v ramci celeho slovenska?
neviem co je take hrozne na 10Mb, ved to je 1,25MB/s, bezny film stiahnem do 10min a stream z netu hoc aj v HD (online tv/youtube) mi musi tiez stihat alebo?
identifikacia usera prebieha cez certifikat, ziadne hesla netreba
-
kukiak
Addict
Blbost... ziadny certifikat netreba aj ked to pise, normalne len login do upc a heslo ktore si vytvoris.. potom uz ma to pripaja automaticky aj ked overovanie trva cca 10s.
zrusil som instalaciu ked mi to chcelo nanutit certifikat a vynutene heslo na odomknutie obrazovky (android), dalej som to neriesil
Minule sme to u strýka skúšali. Pri aktivácii na webe to pýtalo nejaké meno/heslo, potom dalo iné heslo, ktoré treba zadať v mobile. Nepamätám, žeby chcelo nejaké špeciálne povolenia alebo certifikáty. Jedine v notebooku bolo potrebné nainštalovať nejaký software, až potom sa dalo s notebookom pripojiť. S týmto prihlásením to potom funguje aj na iných UPC wifinách.. mám to odskúšané v rámci Košíc.
Blbé však je, že ak niekde idete, kde máte svoj vlastný wifi prístup, ten sa bije s UPC Wi-Free a teda dosť často prepája medzi sieťami.
Ale veľký význam tejto služby nevidím. UPC majú väčšinou ľudia v panelákoch a tam chytáte wifi len v rámci blízkych poschodí. Žeby ste UPC Wi-Free mali chytiť niekde bežne na ulici, to musíte mať sakra šťastie - musíte natrafiť na niekoho z prvého-druhého poschodia.
Mám pocit, že pokiaľ si aktivujete UPC Wi-Free, automaticky ponúkate svoje pripojenie. Čiže buď zdieľate svoje pripojenie a môžete sa pripájať inam, alebo zablokujete svoj router pre ostatných, ale nikde sa ani vy nepripojíte. Cez jeden login sa myslím dá pripojiť 5 rôznych zariadení súčasne, na jeden konkrétny wifi router tiež 5 rôznych zariadení - ak dobre pamätám.
//na UPC píšu, že treba sťahovať nejaký certifikát, ale naozaj nepamätám, žeby som to robil. Šlo to na mojom androide 6 aj na strýkovom starom androide 2.x.. určite sme tam nič s certifikátmi neriešili.
https://www.upc.sk/rychly-internet/wifree/#android
Blbé však je, že ak niekde idete, kde máte svoj vlastný wifi prístup, ten sa bije s UPC Wi-Free a teda dosť často prepája medzi sieťami.
Ale veľký význam tejto služby nevidím. UPC majú väčšinou ľudia v panelákoch a tam chytáte wifi len v rámci blízkych poschodí. Žeby ste UPC Wi-Free mali chytiť niekde bežne na ulici, to musíte mať sakra šťastie - musíte natrafiť na niekoho z prvého-druhého poschodia.
Mám pocit, že pokiaľ si aktivujete UPC Wi-Free, automaticky ponúkate svoje pripojenie. Čiže buď zdieľate svoje pripojenie a môžete sa pripájať inam, alebo zablokujete svoj router pre ostatných, ale nikde sa ani vy nepripojíte. Cez jeden login sa myslím dá pripojiť 5 rôznych zariadení súčasne, na jeden konkrétny wifi router tiež 5 rôznych zariadení - ak dobre pamätám.
//na UPC píšu, že treba sťahovať nejaký certifikát, ale naozaj nepamätám, žeby som to robil. Šlo to na mojom androide 6 aj na strýkovom starom androide 2.x.. určite sme tam nič s certifikátmi neriešili.
https://www.upc.sk/rychly-internet/wifree/#android
-
Old Dirty Bastard
Guru
funguje niekomu ta sluzbu aj ak ma od UPC len internet pre seniorov? volal som tam a bolo mi celkom krypticky povedane, ze na tu sluzbu treba od nich mat min. 10Mb internet (stacilo ano/nie). ten pre seniorov je 10Mb, cize tipujem, ze ta sluzba nefunguje.
dalej.. je mozne vyuzivat internet od UPC a na pripojenie pouzivat vlastny router? v tom pripade sa mi rusi poplatok za prenajom UPC routera?
dalej.. je mozne vyuzivat internet od UPC a na pripojenie pouzivat vlastny router? v tom pripade sa mi rusi poplatok za prenajom UPC routera?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja od nich mám modem za ktorý platím prenájom a vlastný wifi router.
-
kukiak
Addict
no ten router je zaroven aj prevodnik z koaxialu... cize nie.Old Dirty Bastard napísal:funguje niekomu ta sluzbu aj ak ma od UPC len internet pre seniorov? volal som tam a bolo mi celkom krypticky povedane, ze na tu sluzbu treba od nich mat min. 10Mb internet (stacilo ano/nie). ten pre seniorov je 10Mb, cize tipujem, ze ta sluzba nefunguje.
//autoeditácia príspevku (28 Máj 2016, 17:47)
Chalani vedel by mi niekto na 3 dni pozicat meno heslo na upc wifi free??? Cakam na zavedenie netu od nich.... a pridu az v utorok