Google adsense a dane
Re: Google adsense a dane
Nejde o ekonomickú činnosť, z ktorej sa opakovane dosahujú príjmy - prepáč, ale z adsense máš predsa príjem každý mesiac. Ktorý sa kumuluje a je vyplatený keď dosiahneš minimálne 70€. Niekto dosiahne výplatu raz za rok, niekto aj kľudne každý mesiac. Ale príjmy sa evidujú mesačne - čiže opakovane.
Takže tvoj prvý argument padol a jedná sa o zdaniteľnú osobu...
Takže tvoj prvý argument padol a jedná sa o zdaniteľnú osobu...
Uz len z hladiska DPH 7a to je predsa jasne.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Co je jasne z DPH 7a?
Tak ako to je? Jeden píše iné druhý iné 
Vieš ako, keď sa stretnú dvaja právnici, dostaneš 3 právne názory.
To iste platí aj o účtovníkoch
.
Chcelo by to dať dopyt na daňové riaditeľstvo. Prípadne osloviť youtube, či známeho youtubera - tam už dá sa povedať nie je pochýb o "podnikaní"
To iste platí aj o účtovníkoch
Chcelo by to dať dopyt na daňové riaditeľstvo. Prípadne osloviť youtube, či známeho youtubera - tam už dá sa povedať nie je pochýb o "podnikaní"
Dodavas sluzbu do clenskeho statu EU, oni ti za tuto sluzbu platia - https://podpora.financnasprava.sk/13091 ... kona-o-DPH
Tu je to zhrnute - http://www.superfaktura.sk/blog/poskytu ... t-pre-dph/
Tu je to zhrnute - http://www.superfaktura.sk/blog/poskytu ... t-pre-dph/
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
test a ja znova raz opakujem, je uplne jedno kam a co dodava, ked nie je zdanitelna osoba, nemoze sa ho tykat povinnost registracie.
A kedze dodava sluzbu, tak je zdanitelnou osobou podla paragrafu 3, ods. 2 Zakona o DPH - https://www.financnasprava.sk/sk/podnik ... adne-pojmy
Od roku 2007 plati Smernica Rady pod cislom 2006/112/ES, ktora upravuje prenos DPH v ramci EU. Kedze Google pouziva pobocku Google Ireland v Dubline, plati pri platbach prenos DPH. V tomto pripade zaplati a odvedie DPH Google rovno v Irsku, na Slovensku je povinnost za poskytnutu sluzbu podat vykaz o DPH. V tomto pripade sa vobe nejedna o to, ze ci tvoj prijem presiahol 1901 eur. Smernica Rady, paragraf 7, ods (a) Zakona o DPH hovoria jasnou recou.
Skoda Fabo, ze sa tu prezentujes ako samozvany expert na dane a uctovnictvo, zavadzas ludi, privadzas do omylu a doslova ich tlacis do danoveho podvodu.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2016, 17:29)
Tu som este dake clanky pogooglil -
http://ludskourecou.sk/2012/02/google-a ... gistrovat/
https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovn ... ense.xhtml
Od roku 2007 plati Smernica Rady pod cislom 2006/112/ES, ktora upravuje prenos DPH v ramci EU. Kedze Google pouziva pobocku Google Ireland v Dubline, plati pri platbach prenos DPH. V tomto pripade zaplati a odvedie DPH Google rovno v Irsku, na Slovensku je povinnost za poskytnutu sluzbu podat vykaz o DPH. V tomto pripade sa vobe nejedna o to, ze ci tvoj prijem presiahol 1901 eur. Smernica Rady, paragraf 7, ods (a) Zakona o DPH hovoria jasnou recou.
Skoda Fabo, ze sa tu prezentujes ako samozvany expert na dane a uctovnictvo, zavadzas ludi, privadzas do omylu a doslova ich tlacis do danoveho podvodu.
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2016, 17:29)
Tu som este dake clanky pogooglil -
http://ludskourecou.sk/2012/02/google-a ... gistrovat/
https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovn ... ense.xhtml
A keď človek má už aktivovaný účet a na ňom má nejakých 10 eur? Čo potom? Ako zistia úrady že mám nejakú stránku? 
V podstate nijako.
Problém bude, keď sa ti nazbiera 70€ (to je tuším minimum čo google posiela) a príde ti platba na účet.
Tam už je fyzicky stopa, záznam, príjem zo zahraničia.
Problém bude, keď sa ti nazbiera 70€ (to je tuším minimum čo google posiela) a príde ti platba na účet.
Tam už je fyzicky stopa, záznam, príjem zo zahraničia.
A akým právom mi šmirujú osobný účet? To nie je náhodou protizákonné ?
Akym pravom sa ty vyhybas oficialnej zarobkovej cinnosti, registracii dph, platbe dani a odvodov? Financnej sprave, Kriminalnemu uradu finannej spravy, policii, prokuratore a i. davaju prava na to zakony. V tvojom pripade si to mozes najst v trestnom zakone ako napriklad neodvedenie dani a poistneho. Mas tam aj slusnu sadzbu na vazenie, skus si to pohladat. Neopravnene podnikanie definuje napriklad Obchodny zakonnik a osobitne ustanovenia Zivnostenskeho zakona a Zakona o sukromnom podnikani obcanov. Zakon o DPH tu uz spominat netreba, uz tu spomenuty bol.
Silou mocou sa snazis vyhybat zakonu a este sa citis rozhorceny(a). Zakony su zakony, smola.
Silou mocou sa snazis vyhybat zakonu a este sa citis rozhorceny(a). Zakony su zakony, smola.
-
yoggy
Pokiaľ sa chceš vyhnúť registrácií a všetkých tých "pepierovačiek", tak si nájdi poskytovateľa reklamy napr. z USA, Indie atď. alebo napr. Exoclick alebo Ero, kde vyplácajú na paypal, pokiaľ nebudeš zarábať napr. 1K+€ mesačne cez to, tak to ani nikoho trápiť nebude. (Aj keď sídlia v EU). Keďže adsense ide cez účty, tak by som zbytočne nepokúšal šťastie, ale keď vyberieš nejakých 70€ za rok, tiež si myslím, že to nikomu nebude prekážať (snáď to neznie ako navádzanie na trestnú činnosť
)
A to ma človek platiť socialku a zdravotné ak to ani poriadne nezarobi? Aký je presne postup vybavenia ? Čo mám robiť keď už mám účet aktivovaný aj adresu? A niesom prihlásená?
Tie platby sa dajú zmeniť aby sa neposlali príklad každý mesiac ale inak. Ako? Ďakujem.
A čo znamená toto 1K+€ ?
Tie platby sa dajú zmeniť aby sa neposlali príklad každý mesiac ale inak. Ako? Ďakujem.
A čo znamená toto 1K+€ ?
Ty budeš asi mierne momentálne zaostalá osoba však
.
Zdravotné a sociálne odvody sa platia až od určitej výšky príjmu, daň takisto. Z pár sto eur nič platiť nebudeš.
To ale nič nemení na veci, že nejaké podmienky ako je registrácia a evidencia treba splniť.
Zdravotné a sociálne odvody sa platia až od určitej výšky príjmu, daň takisto. Z pár sto eur nič platiť nebudeš.
To ale nič nemení na veci, že nejaké podmienky ako je registrácia a evidencia treba splniť.
Hovoríš o sebe? Sa informujem či načo je to fórum? Pre pár arogantných mudrcov? Keď ťa obťažuje slušne odpovedať tak načo reagujes a vôbec načo tu smrdíš každý deň.
Normálny človek nájde odpoveď hneď v prvých príspevkoch tejto témy.
Buď nevieš čítať, alebo nevieš pochopiť písaný text, alebo naozaj neviem.
Špeciálne pre teba príspevok 2 a 6 ak si taký šikovný a vieš si ich pozrieť...
Buď nevieš čítať, alebo nevieš pochopiť písaný text, alebo naozaj neviem.
Špeciálne pre teba príspevok 2 a 6 ak si taký šikovný a vieš si ich pozrieť...
Ja som sa pýtala aj na iné veci tak asi čítať nevieš.
-
yoggy
1000€ a viac.Čupakabra napísal:A to ma človek platiť socialku a zdravotné ak to ani poriadne nezarobi? Aký je presne postup vybavenia ? Čo mám robiť keď už mám účet aktivovaný aj adresu? A niesom prihlásená?
A čo znamená toto 1K+€ ?
Takže si to zhrňme:
Nemáš živnosť/nie si registrovaná ako registrovaná osoba pre DPH tak:
AdSense - zabudni
Ostatné - pokiaľ to nejde cez bankové účty, ale len cez PayPal napr., tak to nikto kontrolovať nebude... samozrejme do hranice náhodilého príjmu(cca 500€ za rok myslím), nad už treba riešiť živnosť a ďalšie veci. Ale keď budeš mierne nad hranicou, tak to tiež nebude nikto riešiť...
To, že tam už máš účet, tak to nevadí...
Takze môžem si to vybaviť aj neskôr? A tie platby keby som si odsunula to ako sa robí? A nechapem tomu treba ísť na živnostenský a dlhej čo som to v živote neriešila.yoggy napísal: 1000€ a viac.
Takže si to zhrňme:
Nemáš živnosť/nie si registrovaná ako registrovaná osoba pre DPH tak:
AdSense - zabudni
Ostatné - pokiaľ to nejde cez bankové účty, ale len cez PayPal napr., tak to nikto kontrolovať nebude... samozrejme do hranice náhodilého príjmu(cca 500€ za rok myslím), nad už treba riešiť živnosť a ďalšie veci. Ale keď budeš mierne nad hranicou, tak to tiež nebude nikto riešiť...
To, že tam už máš účet, tak to nevadí...