Pneumatiky & Disky
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pneumatiky & Disky
mfa: na co to potrebujes?
Tie pneuservisy.. čo som bol naposledy v jednom, tak ak u nich kupuješ nové pneumatiky, staré zlikvidujú bezplatne, pokiaľ u nich nekupuješ, staré zlikvidujú za nejaký poplatok.. mám pocit 5€. Ale určite každý servis bude mať iné podmienky.
A tiež sa pridám.. potrebujem 195/65/R15.. je to pre ocka - dôchodcu.. čiže niečo pohodlné a bezpečné, aby sa ani na mokrej vozovke nekĺzali ako na ľade. Jazda prevažne po meste. Tie vyššie spomínané Dunlopky vyzerajú parametrovo aj cenovo prijateľne..
http://www.pneucom.sk/dunlop/letne-dunl ... 65-r15-91h
alebo by ste doporučili niečo iné?
A tiež sa pridám.. potrebujem 195/65/R15.. je to pre ocka - dôchodcu.. čiže niečo pohodlné a bezpečné, aby sa ani na mokrej vozovke nekĺzali ako na ľade. Jazda prevažne po meste. Tie vyššie spomínané Dunlopky vyzerajú parametrovo aj cenovo prijateľne..
http://www.pneucom.sk/dunlop/letne-dunl ... 65-r15-91h
alebo by ste doporučili niečo iné?
-
vendo
Guru
hmm skusim nejaky servis teda zajtra
inac brm, zatial mam len den ci dva tie pneumatiky, su vyraznejsie makksie a do rychlosti 100km aj tichsie ako stare zimne (co sa ale cakat dalo
) zajtra otestujem dialnicu, smykanie v nich ale neplanujem, som kludny vodic
inac brm, zatial mam len den ci dva tie pneumatiky, su vyraznejsie makksie a do rychlosti 100km aj tichsie ako stare zimne (co sa ale cakat dalo
Ani ocko sa určite nebude šmýkať.. ale zase aby sa nešmýkal, keď trochu za prší. Dnes nám napr. spŕchlo a ja som sa na svojich letných Matadorkách (momentálne idú do tretej sezóny) celý deň cítil ako na ľade. V zimných Goodyearkach UG9 mi auto aj na vlhkej vozovke sedelo na ceste ako prikované. Letné gumy asi také kvality nedosiahnu, ale určite bude aspoň niečo medzi. Momentálne tam má ocko Hankooky ešte od výroby, ktoré sú strašne hlučné a mokro tiež nič moc. Zamýšľal ich vymeniť za Matadorky alebo Barumky, čím by si asi veľmi nepolepšil. Snáď tie Dunlopky budú lepšia voľba...

Tak v teste 185/65/15 vyhrali Vredestein Sportrac 5. Ja som siel do nich, no v rozmere 195/50/15... Cenovo prijatelne. Zatial cakam na dodanie.
-
RATZINGER666
Darca
sportrac5 su na suchu cestu aj moj favorit, ale do vody su lepsie tieto http://www.pneubiznis.sk/pneumatiky-bra ... 5-91t-7511
Ratzi.. tie Nokiany máš odskúšané alebo len vychádzaš z nejakých testov? Nedávno bola aférka, že Nokian do testov posiela iné gumy ako v skutočnosti predáva.. tak neviem.

-
RATZINGER666
Darca
aj z testov, ale nie iba z tych klasickych pre media... ale hlavne ma presvedcili na dvojkovej fabii, ktora ustala prietrz mracien
a to vies, ze tie fabie nenavidim, lebo mi po ceste lietaju 
-
vendo
Guru
tak dnes tie dunlopky vyskusane v dazdi, skusal som aj ostrejsie a rychlejsie do zakrut + 200km dialnica, zatial spokojnost, ani naznak nejakeho smyku, preklznutia, dialnica 135 tempomat pohoda
Čaute chlapi, prišiel čas nahodiť letné kola, a tak by som potreboval nejakú malú radu.. pozerám sa po elektronoch na leto, mám ešte schopné letné gumy o veľkosti 155/55/R15 a chcel by som na ne kúpiť elektróny. Pôvodný plechac je veľkosti 5, 5jx15 4x100 et 43, no elektron takejto veľkosti sa pravdepodobne nevyrába, našiel som však podobne od enza 5, 5jx15..ale ma et 45 resp. 38. Zhruba viem co udáva číslo et, ale zaujíma ma ako sa to reálne prejaví, predpokladám ze moja guma by tu mala pasovať (ak sa mylim opravte ma ).
Autíčko je Renault modus.
Ďakujem za rady
Autíčko je Renault modus.
Ďakujem za rady
-
RATZINGER666
Darca
guma pasovat bude, kludne mozes obuvat aj na 6", cislo ET vyjadruje, ako velmi bude kolo vystupene od priruby, vyberaj radsej mensie cislo, kolo nebude vnutri v podblatniku zavadzat... prip. pozri, co mas zapisane v papieroch...
http://www.pneubiznis.sk/hlinikove-disk ... 4x100-et38
http://www.pneubiznis.sk/hlinikove-disk ... 4x100-et40
http://www.pneubiznis.sk/hlinikove-disk ... 4x100-et38
http://www.pneubiznis.sk/hlinikove-disk ... 4x100-et40
V tp je et43, pacia sa mi tie v prvom linku len je to et 38, nemyslíš ze to uz bude vveľký rozdiel ?
-
RATZINGER666
Darca
nie, budu iba trosku viac vystupene... presnejsie o pol centimetra 
Tie dunlopy mozem odporucit, teraz som ich obul uz do 3. sezony, najazdene cez 50k, nemam k nim nijake vyhrady.
Teraz na jar som dokupoval 2 nove, kedze predminule leto mi ich ako funglovky nejaky dobrak prepichol, dal som zalepit, ale pred zimou jedna zacala funet, tak som si povedal, ze nebudem riskovat, radsej nove.
Subjektivne sa mi zda, ze sa trocha rychlejsie opotrebuvaju. Napr. v porovnani so zimnymi nokian wr d3, ktore som kupoval naraz s dunlopmi a vyzeraju o dost lepsie
A to som obuval na zimu uz zaciatkom oktobra (snad prvy v republike, vsade slnecno, teplo), lebo mi ta jedna letna zacala pustat a nechcelo sa mi to uz riesit.
Teraz na jar som dokupoval 2 nove, kedze predminule leto mi ich ako funglovky nejaky dobrak prepichol, dal som zalepit, ale pred zimou jedna zacala funet, tak som si povedal, ze nebudem riskovat, radsej nove.
Subjektivne sa mi zda, ze sa trocha rychlejsie opotrebuvaju. Napr. v porovnani so zimnymi nokian wr d3, ktore som kupoval naraz s dunlopmi a vyzeraju o dost lepsie
Co hovorite na Nokian zLine? Uvazujem nad nimi alebo Dunlop model daky RT (SportMaxx RT vari). Na 18-tku elektron.
-
RATZINGER666
Darca
test: za mna urcite ano, vyborna volba, hlavne na sucho...
Pozeral som aj Bridgestone Potenza S001, ale myslim si, ze Bridgestone tazi zo svojho premioveho mena z cias sponzoringu F1. Podla testov sa velmi casto spomina Continental ContiSportContact 5, ale tam mi pride cena az prehnana a navyse ked som volal dvom ci trom obchodom, tak vsade to iste - nie je skladom u dodavatela. Neviem, ze ci je fakt ta Continental taka extra guma alebo svoje spravi marketing a dobre meno.
-
RATZINGER666
Darca
s001 je strasna guma, nad tym ani nerozmyslaj... v tej cene mas mnozstvo inych a podstatne lepsich pneumatik... hentie dunlopy jednoznacne nie... csc5 je vyborne obutie, sam ich mam na autach a keby boli zle, ver tomu, ze by som ich rychlo prezul... ak by si ich chcel, skus napisat rozpocet, rozmer a indexy a mozno cosi vymyslime... pripadne poradim iny model, ak napises pouzitie... bluresponse, cinturato blue, prime3 apod.
co sa tyka bridgestonu, tak ten ma podla mna dobre iba sportove modely... re070 je este taka na okreskove pouzitie, ale vo velmi obmedzenych rozmeroch, potom uz jedine semislicky, najma legendarne re55...
//autoeditácia príspevku (20 Apr 2016, 13:35)
nechce niekto? 20" x X5, ako nove, s pneu
co sa tyka bridgestonu, tak ten ma podla mna dobre iba sportove modely... re070 je este taka na okreskove pouzitie, ale vo velmi obmedzenych rozmeroch, potom uz jedine semislicky, najma legendarne re55...
//autoeditácia príspevku (20 Apr 2016, 13:35)
nechce niekto? 20" x X5, ako nove, s pneu
Ahojte, potreboval by som trošku poradiť ohľadom výberu pneu. Zháňam ich na auto, s ktorým sa jazdí viac v lete ako v zime a ročný nájazd je do 10k km - tomu odpovedá aj stav pneu - zimné, aj keď už 5 ročné, vyzerajú skoro ako nové, letné ešte prežijú túto sezónu a na budúcu bude treba min. 1 pár vymeniť. Preto sa pohrávam s myšlienkou kúpiť celoročné pneu (na 15ku elektrón). Aký na to máte názor? Oplatia sa, alebo to je príliš veľký kompromis oproti dvom sadám pneu? Samozrejme, že by som nekúpil tie najlacnejšie celoročky, v podstate uvažujem nad Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Michelin Crossclimate a Vredestein Quatrac 5.