Vivaldi Browser
Vivaldi Browser
Tak čo? Vyskúšali ste už tento nový prehliadač? Ja práve sťahujem 1. stabilnú verziu, veľmi som sa na to tešil. Aké máte dojmy z nového "Browsera" od zakladateľa Opery?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Vivaldi Browser
Ani som nevedel že niečo také vyšlo. Hneď idem pozrieť ako vyzerá
Ináč ako je na tom pri spotrebe ramky?
3 otvorené karty - okolo 150MB RAM. Ale su to nejako rozdelene tie procesy, treba ich spocitat, nie ako u firefox, ze ide len jeden proces a pise 550MB RAM. Pri prvom spusteni nacitalo dost pomaly stranky, ale uz je to citelne lepsie.
//Mne osobne ako primarny prehliadac zatial ostane Firefox, no vyzera zaujimavo ten Vivaldi s novymi, zatial nevidanymi funkciami, uvidime, ze co prinesu nove verzie, lebo este je na tom vela prace. Ale este raz, zaujimavy projekt.
//Mne osobne ako primarny prehliadac zatial ostane Firefox, no vyzera zaujimavo ten Vivaldi s novymi, zatial nevidanymi funkciami, uvidime, ze co prinesu nove verzie, lebo este je na tom vela prace. Ale este raz, zaujimavy projekt.
Celkovo som z toho nadseny, zaujimave funkcie. Nesmierne ma potesilo ze sa v prehliadaci nachadzaju sidetaby a netreba pouzivat polofunkcne riesenia cez rozsirenia ako u chrome a firefoxu. Dalsie plus, ze funguju tu rozsirenia z chromu, takze nemal by byt problem zohnat hocico
A spotreba RAM - facebook, ebay, hojko = 700MB
A spotreba RAM - facebook, ebay, hojko = 700MB
Toto som hladal, na renderovanie to pouziva jadro Blink z opensource Chromium, a presne to iste jadro by mala pouzivat aj Opera.
nainštalované to mám už pekne dlho. čakám, kedy dorobia synchornizáciu a mail klient. potom konečne prejdem zo staručkej opery 12
a nie som sám, kto čaká na to. síce využíva chromium, ale aspoň to nie je len skin na chrome ako nová opera 
zrovna ako vyšla tá verzia 1.0 som ešte testol, či už to je na prechod alebo nie. teoreticky by sa s tým dalo prežiť. stále mi vadí jedna vec. nové taby sa nedajú otvárať klikom stredného tlačítka na lištu tabov
zrovna ako vyšla tá verzia 1.0 som ešte testol, či už to je na prechod alebo nie. teoreticky by sa s tým dalo prežiť. stále mi vadí jedna vec. nové taby sa nedajú otvárať klikom stredného tlačítka na lištu tabov
No ked mam taby na lavej strane, tak mi to funguje. Ked si dam taby klasicky na vrch tak mi kliknutie strednym minimalizuje prehliadac presne ako v chrome.
he? prečo by sa mal minimalizovať prehliadač?
to je blbá featura. asi málo ľudí používa stredné myšítko a všetci sa trafujú na to malé plusko
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ked mas otvorenych tolko kariet ako ja (prave teraz mam 212 kariet v 9 oknach), aj to male plusko ti pripada ze zabera hrozne vela miestaCuruj napísal:he? prečo by sa mal minimalizovať prehliadač?to je blbá featura. asi málo ľudí používa stredné myšítko a všetci sa trafujú na to malé plusko
-
hojko
Site Admin
K comu ti sluzi 212 kariet??? K comu vlastne sluzi 30 otvorenych kariet??? Nehovor, ze to vyuzivas.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Dělá machra 
-
Michaelo
Hardcore addict
Vyuzivam ich. Namiesto toho aby som si ukladal linky na weby na ktore chcem ist, precitat nejaky clanok alebo tam je nieco o potrebujem ako web dev. Divil by si sa ale toto robi velmi vela ludi a funguje to fajn. Ak to ty nerobis, ok, ale ja som proste power user co vyuziva karty (a ano, vyuzivam aj zalozky a tych mam cez 300)...
-
hojko
Site Admin
Zalozky beriem, tie vyuziva asi vacsina z nas. Ale neviem si predstavit otvorenych 200 tabov - zbytocna cache prehliadaca, vysoke vyuzitie ram, komplikacie pri prepinani okien, resp. pri hladani okien. Developer, nedevolepor, 200 okien je chorych, nakolko sa to da podstatne lepsie menezovat cez zalozky, pripadne cele skupiny zaloziek.
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie vzdy, niektore chces mat otvorene a pristupovat k nim casto, niektore zasa otvoris aby si si nieco precital, lebo ta to zaujalo, no nemas na to teraz cas a ukladat si to ako zalozku tiez nema zmysel. Problem nastava, ked nemas dost casu na precitanie a zacne sa to kopit. Ja osobne nemam s tolkymi otvorenymi oknami problem. A pre vacsinu z nich (ohladne spotreby RAM a CPU) mam nainstalovany GreatSuspender.
ako je na tom Vivaldi s rýchlosťou? štart, načítanie stránok atď.
Je lenivejsi ako chrome, ale je to pouzitelne. Verim ze sa to zlepsi v najblizsich updatoch 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ako nastavím aby mi pri otvorení otváralo len domovskú stránku ? Keď to tak nastavím otvorí mi aj rýchly prístup aj domovskú stránku.
Síce to už sťahujem ale spýtam sa aj tak také niečo že synchronizácia s google?
Totižto dôvod prečo používam chrome je hlavne ten že mám všetko pekne synchronizované s google a aj s mobilom. A predpokladám že okrem chromu asi iný prehliadač takéto funkcie mať nebude či?
Totižto dôvod prečo používam chrome je hlavne ten že mám všetko pekne synchronizované s google a aj s mobilom. A predpokladám že okrem chromu asi iný prehliadač takéto funkcie mať nebude či?
Zatial sa neda synchronizovat s nicim. Ani medzi dvoma PC.