Zhanam ~50" TV ktora ma nizky input lag v game mode a je schopna posuvat 5.1 zvuk z HDMI inputu (akehokolvek) na optical out kedze mam domace kino ktore pouzivam na zvuk a to ma len jeden HDMI vystup a len jeden opticky vstup.. momentalne som to riesil manualnym prepinacom optickeho vystupu no planujem kupit novu telku a viem, ze su niektore schopne posuvat zvuk dalej tak by som bol vdacny za rady.
Na nete som nasiel par recenzii ktore spominaju telky s cenou cez 2000 eur
http://www.cnet.com/news/20-tvs-tested- ... sound-bar/
a
http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/5 ... assthrough
tolko ale ja nemienim davat za TV
Moj strop je ~900 eur
~50" TV + 5.1 pass through
-
Ryan Giggs
VIP
Re: ~50" 4k TV + 5.1 pass through
Pri tom rozpocte co mas sa 4k kupovat neoplati a v 50" uhlopriecke uz vobec nie (pri beznej obyvackovej vzdialenosti).
-
xH4wK
to je v zasade jedno, dnes je skor problem zohnat non 4k telku.. ale ak bude mat vsetko co pozadujem nech je kludne 'len' full hd.
-
Ryan Giggs
VIP
Problem to zohnat nie je. Ide o to ze obraz aky mas na UHD za tisicku, ma FHD za 600€. Alebo za tie iste prachy vacsiu uhlopriecku.
Alebo za zvysok si mozes kupit nejake kino s viac HDMI vstupmi a mas po probleme.
Alebo za zvysok si mozes kupit nejake kino s viac HDMI vstupmi a mas po probleme.
-
xH4wK
Ako pokial ide o financie tak ak by som chcel len usetrit tak mam momentalne toto:
https://www.alza.sk/roline-prepinac-opt ... d86068.htm
Tymto si manualne prepinam opticky vstup medzi apple tv a PS4
ja som so svojim domacim kinom maximalne spokojny, za tu cenu za ktoru som ho kupil aj ked ma len jeden SPDIF a HDMI poskytuje ovela vacsiu kvalitu zvuku ako podstatne drahsie zostavy a o to predsa pri domacom kine aj ide takze to menit nechcem
telku mam teraz 42" a pride mi to uz male tak zhanam nieco vacsie a co mi mozno dokaze vyriesit to manualne prepinanie zvuku.
Edit:
Trocha som googlil.. nasiel som nieco o ARC, moj receiver aj TV ma ARC HDMI port tak uvazujem ze do ARC napojim kabel ktory pojde medzi TV a domacim kinom (receiverom) a Apple TV a PS4 zapojim do dalsich portov na telke.. na receiveri nastavim ARC mod a to by malo teda fungovat tak, ze zvuk ktory prijde do TV cez HDMI z Apple TV alebo PS4 tak pojde do receivera.. aspon teoreticky.. vie to niekto potvrdit ? A ze to bude 5.1... ?
https://www.alza.sk/roline-prepinac-opt ... d86068.htm
Tymto si manualne prepinam opticky vstup medzi apple tv a PS4
ja som so svojim domacim kinom maximalne spokojny, za tu cenu za ktoru som ho kupil aj ked ma len jeden SPDIF a HDMI poskytuje ovela vacsiu kvalitu zvuku ako podstatne drahsie zostavy a o to predsa pri domacom kine aj ide takze to menit nechcem
telku mam teraz 42" a pride mi to uz male tak zhanam nieco vacsie a co mi mozno dokaze vyriesit to manualne prepinanie zvuku.
Edit:
Trocha som googlil.. nasiel som nieco o ARC, moj receiver aj TV ma ARC HDMI port tak uvazujem ze do ARC napojim kabel ktory pojde medzi TV a domacim kinom (receiverom) a Apple TV a PS4 zapojim do dalsich portov na telke.. na receiveri nastavim ARC mod a to by malo teda fungovat tak, ze zvuk ktory prijde do TV cez HDMI z Apple TV alebo PS4 tak pojde do receivera.. aspon teoreticky.. vie to niekto potvrdit ? A ze to bude 5.1... ?
-
Ryan Giggs
VIP
Tam nejde o usetrenie kvoli tomu ze si mozes za zvysok kupit kino. Ide o usetrenie preto, ze neziskas lepsi obraz za zbytocne viac penazi. Je to zbytocna investicia. A priplacat len preto ze to ze nejaky tv vie poslat zvuk a iny nie, je konina na entu, ked sa to da vyriesit externe a lepsie.
Ak chces od nejakeho UHD lepsi obraz ako od FHD za 600-800 eur, tak az od cca 1500+.
Ak chces od nejakeho UHD lepsi obraz ako od FHD za 600-800 eur, tak az od cca 1500+.