~50" TV + 5.1 pass through

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xH4wK

~50" TV + 5.1 pass through

Príspevok od používateľa xH4wK »

Zhanam ~50" TV ktora ma nizky input lag v game mode a je schopna posuvat 5.1 zvuk z HDMI inputu (akehokolvek) na optical out kedze mam domace kino ktore pouzivam na zvuk a to ma len jeden HDMI vystup a len jeden opticky vstup.. momentalne som to riesil manualnym prepinacom optickeho vystupu no planujem kupit novu telku a viem, ze su niektore schopne posuvat zvuk dalej tak by som bol vdacny za rady.

Na nete som nasiel par recenzii ktore spominaju telky s cenou cez 2000 eur
http://www.cnet.com/news/20-tvs-tested- ... sound-bar/
a
http://www.rtings.com/tv/tests/inputs/5 ... assthrough

tolko ale ja nemienim davat za TV

Moj strop je ~900 eur
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: ~50" 4k TV + 5.1 pass through

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pri tom rozpocte co mas sa 4k kupovat neoplati a v 50" uhlopriecke uz vobec nie (pri beznej obyvackovej vzdialenosti).
xH4wK

to je v zasade jedno, dnes je skor problem zohnat non 4k telku.. ale ak bude mat vsetko co pozadujem nech je kludne 'len' full hd.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Problem to zohnat nie je. Ide o to ze obraz aky mas na UHD za tisicku, ma FHD za 600€. Alebo za tie iste prachy vacsiu uhlopriecku.
Alebo za zvysok si mozes kupit nejake kino s viac HDMI vstupmi a mas po probleme.
xH4wK

Ako pokial ide o financie tak ak by som chcel len usetrit tak mam momentalne toto:
https://www.alza.sk/roline-prepinac-opt ... d86068.htm

Tymto si manualne prepinam opticky vstup medzi apple tv a PS4

ja som so svojim domacim kinom maximalne spokojny, za tu cenu za ktoru som ho kupil aj ked ma len jeden SPDIF a HDMI poskytuje ovela vacsiu kvalitu zvuku ako podstatne drahsie zostavy a o to predsa pri domacom kine aj ide takze to menit nechcem

telku mam teraz 42" a pride mi to uz male tak zhanam nieco vacsie a co mi mozno dokaze vyriesit to manualne prepinanie zvuku.

Edit:

Trocha som googlil.. nasiel som nieco o ARC, moj receiver aj TV ma ARC HDMI port tak uvazujem ze do ARC napojim kabel ktory pojde medzi TV a domacim kinom (receiverom) a Apple TV a PS4 zapojim do dalsich portov na telke.. na receiveri nastavim ARC mod a to by malo teda fungovat tak, ze zvuk ktory prijde do TV cez HDMI z Apple TV alebo PS4 tak pojde do receivera.. aspon teoreticky.. vie to niekto potvrdit ? A ze to bude 5.1... ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tam nejde o usetrenie kvoli tomu ze si mozes za zvysok kupit kino. Ide o usetrenie preto, ze neziskas lepsi obraz za zbytocne viac penazi. Je to zbytocna investicia. A priplacat len preto ze to ze nejaky tv vie poslat zvuk a iny nie, je konina na entu, ked sa to da vyriesit externe a lepsie.

Ak chces od nejakeho UHD lepsi obraz ako od FHD za 600-800 eur, tak az od cca 1500+.
Napísať odpoveď