Minimálna mzda
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Minimálna mzda
Chcem sa poradiť. Ak mám v práci 2,40€ na hodinu v hrubom a týždenne musím odpracovať 38,5 hod. Ako sa dopracujem k hrubej mzde 405€ ktorá je minimálna ? Podľa mojich výpočtov sa to nedá ak mám odpracovať týždenne 38,5 hod. Ako to teda je ? Som z toho jeleň.
Re: Minimálna mzda
nemas presne 2,40 eura, ale variabilne sa to meni podla poctu pracovnych dni v mesiaci
dostanes 405 v hrubom, takze na ucet dostanes 344,44 eura
dostanes 405 v hrubom, takze na ucet dostanes 344,44 eura
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Akože nemám ? Toľko mi píše v zmluve + budem dostávať stravné lístky. Takže z tej minimálnej mzdy ktorá je v čistom 355 mi stiahnú ešte nejaký poplatok za lístky ?
pravdepodobne ano, zvycajne sa doplaca 40+ % ich hodnoty v zavislosti od zamestnavatela
popytaj sa na personalnom oddeleni
popytaj sa na personalnom oddeleni
Minimálna hrubá mzda nemôže byť 2,40€, ale 2,53€/h.
405€/160h.
2,40€ mohla byť minimálna mzda do decembra 2015.
Pracovnú zmluvu, kde je číselne uvedená suma minimálnej mzdy, treba vždy k 1.1 nového roka aktualizovať dodatkom zmluvy.
Elegantnejsie riešenie je uviesť v zmluve namiesto sumy formulku - minimálna mzda podľa zákona xx paragraf y.
Vtedy zmluvu meniť netreba, len treba sledovať zmeny minimálnej mzdy a vyplatiť vždy aktuálnu sumu.
405€/160h.
2,40€ mohla byť minimálna mzda do decembra 2015.
Pracovnú zmluvu, kde je číselne uvedená suma minimálnej mzdy, treba vždy k 1.1 nového roka aktualizovať dodatkom zmluvy.
Elegantnejsie riešenie je uviesť v zmluve namiesto sumy formulku - minimálna mzda podľa zákona xx paragraf y.
Vtedy zmluvu meniť netreba, len treba sledovať zmeny minimálnej mzdy a vyplatiť vždy aktuálnu sumu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Sorry nevšimol som si ten skrátený týždeň, ja som bral do úvahy klasický 40h týždeň.
Keďže neurobíš plný počet hodín, tak aj minimálna mzda sa kráti a potom tá tvoja suma sedí.
Keďže neurobíš plný počet hodín, tak aj minimálna mzda sa kráti a potom tá tvoja suma sedí.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Mám tam napísané 40 hod, ale píše tam že ak budem robiť pravidelne striedavo v 2 zmenách tak čas bude 38 a 3/4. Ale ak robím na pracovnú zmluvu tak nejak sa tam musí naškrabať na tých 405€ v hrubom nie ?
Raz píšeš 40 a potom zase 38. Najprv sa dohodni sám so sebou čo máš napísané v zmluve...
405 platí pre 40h týždeň.
405 platí pre 40h týždeň.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
V zmluve píše že môj týždenný pracovný čas je 40 hod. V prípade že budem mať rozvrhnutý pracovný čas tak, že že budem pravidelne vykonávať prácu striedavo v oboch zmenách v dvojzmennej prevádzke ustanovený pracovný čas bude 38 3/4 hod. týždenne a vo všetkých zmenách v trojzmennej prevádzke alebo v nepretržitej ustanovený čas bude 37 1/2 hod týždenne. Mám pracovať týždeň ráno a týždeň poobede.
//autoeditácia príspevku (14 Apr 2016, 9:58)
poprosím zmazať
//autoeditácia príspevku (14 Apr 2016, 9:58)
poprosím zmazať
skor nam radsej povedz ako to dopadlo
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Zlé výsledky u lekára. Musím obehať pár lekárov a ak by som nastúpil do práce nemal by som kedy.
Hm to je divná logika.
Som neveril že pracujúci nemá nárok na lekára
Som neveril že pracujúci nemá nárok na lekára
v praci si vybavis 4-hodinovu priepustku a ta je samozrejme preplacana
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Lenže to nejde o priepustku na 4 hodiny, nemám nádchu.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
máš 7 dní do roka na lekárov, tak ak nestíhaš za 4 hodiny, máš ešte ďalších 6 a pol dňa. Prípadne si zober dovolenku, na tú máš tiež zo zákona voľnoV zmysle Zákonníka práce § 141 ods. 2 písm. a) bod 1 má každý zamestnanec nárok vyčerpať pracovné voľno s náhradou mzdy, najviac na sedem dní v kalendárnom roku na vyšetrenie alebo ošetrenie u lekára, ak ho nemohol absolvovať mimo pracovného času. Náhrada mzdy sa poskytne v sume priemerného zárobku zamestnanca.