tempest - nazor
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: tempest - nazor
To je sice pekne, ako rozmyslas. Ale takto si dnes moze dovolit rozmyslat clovek, ktory uz je zahojeny a nepotrebuje sa posuvat nejakym sposobom dalej, resp. uz ma vsetky zivotne otazky vyriesene. Ale URCITE by som nehrozil svoju buducnost (byvanie, doprava, atd.) len preto, lebo to nie je moralne. A neverim, ze aj ty.
stale davas len hypoteticke priklady
skusme konkretne:
ma OP aj ine ponuky ako od Tempestu?
a) ak nie, nech to zoberie
podvarianta a) hladal aj nieco ine alebo chce zobrat prve, co uvidi, cize neprekroci svoju komfortnu zonu?
b) ak ma ine ponuky, nech si porovna klady a zapory a potom nech sa rozhodne
nemyslim si, ze neexistuje ina ponuka inej firmy s porovnatelnymi podmienkami, je to nepravdepodobne
ta boldova vec je ten hlavny problem, tam sa to lame
//toto sa ciastocne hodi:
http://www.sme.sk/c/7907560/v-nemecku-p ... ml?ref=trz
skusme konkretne:
ma OP aj ine ponuky ako od Tempestu?
a) ak nie, nech to zoberie
podvarianta a) hladal aj nieco ine alebo chce zobrat prve, co uvidi, cize neprekroci svoju komfortnu zonu?
b) ak ma ine ponuky, nech si porovna klady a zapory a potom nech sa rozhodne
nemyslim si, ze neexistuje ina ponuka inej firmy s porovnatelnymi podmienkami, je to nepravdepodobne
ta boldova vec je ten hlavny problem, tam sa to lame
//toto sa ciastocne hodi:
http://www.sme.sk/c/7907560/v-nemecku-p ... ml?ref=trz
ako by to dopadlo na Slovensku vieme, bud by si to nechali ludia, alebo fizliÚrady spozorneli, keď okoloidúci ľudia začali prinášať na políciu 50-eurové bankovky.
-
p4ra
Redeemer
Moment, nemyslim, ze si teraz rozumieme. Ja som davno odbehol od OP-ovej otazky. Ja som sa teraz zameral konkretne na teba a tvoj vyjadrenie, ako by si nesiel z presvedcenia, a preto som dal priklady, ktore som dal.
na to som uz ciastocne odpovedal:
ked zaraba v Rakusku liter aj upratovacka, zije sa tam uplne inak ako u nas a maju aj ine zmyslanie
este sa vratim k tomuto:beardie napísal:(ex-)stbaci budu len kradnut a zdierat ludi, urcite nedaju beznemu cloveku o liter viac nad trhovy plat
to je o psychickom nastaveni naroda, 40-rocnom vymyvani mozgov socikom, atdAle takto si dnes moze dovolit rozmyslat clovek, ktory uz je zahojeny a nepotrebuje sa posuvat nejakym sposobom dalej, resp. uz ma vsetky zivotne otazky vyriesene.
ked zaraba v Rakusku liter aj upratovacka, zije sa tam uplne inak ako u nas a maju aj ine zmyslanie
-
p4ra
Redeemer
Ja som nebol vymyty socikom, ani som nemal nejakym sposobom natlacene nic do hlavy, ale napriek tomu viem, ze co v zivote chcem. A aby som to dosiahol, tak musim proste makat, lebo mi nikto nic zadarmo neda. A prave preto budem robit to, co mi najskor splni vsetky stanovene ciele.
To, ze upratovacka zaraba v Rakusku 1.000€ je teraz uplne nepodstatne. Pretoze to jej zivotne naklady su vacsie, ako zivotne naklady upratovacky na Slovensku.
V kazdom pripade si sa mi stale jasne nevyjadril.
To, ze upratovacka zaraba v Rakusku 1.000€ je teraz uplne nepodstatne. Pretoze to jej zivotne naklady su vacsie, ako zivotne naklady upratovacky na Slovensku.
V kazdom pripade si sa mi stale jasne nevyjadril.
to aj ja, ale budem pritom brat ohlad na okolie, kedze peniaze nie su vsetko a mat to o pol roka alebo rok neskor ma nezabijep4ra napísal:(...) viem, ze co v zivote chcem. A aby som to dosiahol, tak musim proste makat, lebo mi nikto nic zadarmo neda. A prave preto budem robit to, co mi najskor splni vsetky stanovene ciele.
praca pre Tempest je ignorovanie potreb okolia
odhliadnuc od toho, co je moralne alebo nemoralne - nemyslite si, ze z dlhodobeho hladiska moze cloveku praca pre takuto firmu uskodit? ked chces napredovat, prejst do nejakej vyznamnej spolocnosti - nebude tato firma ciernou skvrnou v zivotopise? aj ten najlepsi "menezeris" je len clovek a podlieha emociam - a pri vyberovom konani ta moze vyradit aj ked budes odbornik (z vlastnej skusenosti vidim, ako sukromny sektor az opovrhuje tym verejnym, resp. firmami, ktore sa na state prizivuju)
.
ved aj ked chces robit karieru v politike, nepojdes robit na ziskanie praxe asistenta Kotlebovi
teda.. ak mas ten luxus volby a netlaci ta cas/peniaze
.
ved aj ked chces robit karieru v politike, nepojdes robit na ziskanie praxe asistenta Kotlebovi
teda.. ak mas ten luxus volby a netlaci ta cas/peniaze
Podla tohto nazoru, by ti teda nemalo robit problem pracovat pre miestneho vypalnika, lebo ti dava 2k na mesiac. Ved teba to zahoji, tak preco sa starat o nieco viac? Super nazor...preto to na Slovensku funguje tak ako to funguje...pre ludi co maju taketo pohlady.p4ra napísal:To mi snad nechces povedat, ze by si nesiel do nejakej firmy robit len preto, lebo je zlodejska, aj keby ti davali dobry plat?
Je XY firiem co dokazu odmietnut statnu zakazku s istou vyhrou, lebo ich serie system na ktorom je Slovensko postavene. Tym ze ty napriklad by si to nedokazal...podporujes to svinstvo co sa tam robi.
Keby teraz za tebou prisiel trebars R.Fico, ze ti da 5k na mesiac, ked mu budes lizat rit, tak pojdes? Budes mat aj dom, aj bmw...beries ci nie?
-
p4ra
Redeemer
Dobre, zase klud, OK? Ja nehovorim, ze idem cez mrtvoly, a nemam ziadne zabrany. Vid priklad p. Kok Hranol Sudruh Katolik CSc. - konkretne pri tomto cloveku nie su peniaze sveta, ktore by ma presvedcili, aby som pre neho isiel robit. Ale nechcem teraz zachadzat k nemu, lebo uz vidim, ako sa niekto vyruti a bude rozoberat politiku, kvoli tomu tato tema nie je. Taktiez aj ked hovoris o vypalnikovi. To nie je cesta, ktorou by som chcel ist.
Ale ty porovnavas uplne neporovnatelne. Tempest je IT spolocnost, ako kazda ina. Neviem, do akej miery sa pohybujes v IT, ale ja osobne, co sa tyka Bratislavy som pracoval a spolupracoval snad s kazdou jednou (ktora nieco v IT na Slovensku znamena), a neveril by si, kolko z nich ma vazby na stat a robi pre neho dodavky take alebo onake, pripadne su sub-contractormi major spolocnosti, ktore vo vacsine dodavaju pre stat. Teraz som nemal robit s kazdou z nich? Resp. teraz by si nemal robit pre ziadnu z nich, lebo sa prizivuju na state?
Chlapci, ja neviem, v akom svete zijete, a kolki z vas uz su samostatni, platia si vlastne byvanie, tankuju vlastne auto, obeduju za vlastne atd., ale ked pridete do realneho sveta a uvidite, ako funguje, tak nad mnohymi vecami nebudete mat cas sa zastavovat a lamentovat, ak budete chciet v zivote uspiet.
Ale ty porovnavas uplne neporovnatelne. Tempest je IT spolocnost, ako kazda ina. Neviem, do akej miery sa pohybujes v IT, ale ja osobne, co sa tyka Bratislavy som pracoval a spolupracoval snad s kazdou jednou (ktora nieco v IT na Slovensku znamena), a neveril by si, kolko z nich ma vazby na stat a robi pre neho dodavky take alebo onake, pripadne su sub-contractormi major spolocnosti, ktore vo vacsine dodavaju pre stat. Teraz som nemal robit s kazdou z nich? Resp. teraz by si nemal robit pre ziadnu z nich, lebo sa prizivuju na state?
Chlapci, ja neviem, v akom svete zijete, a kolki z vas uz su samostatni, platia si vlastne byvanie, tankuju vlastne auto, obeduju za vlastne atd., ale ked pridete do realneho sveta a uvidite, ako funguje, tak nad mnohymi vecami nebudete mat cas sa zastavovat a lamentovat, ak budete chciet v zivote uspiet.
je rozdiel pracovat pre IBM, ktore robi dodavatela firmam vo vlastnictve slovenskeho statu a pre Tempest/Ditec/Ness/Soitron..., ktorych hlavny zmysel je vyhravat uplatene tendre site na mieru
aj ked niekto byva doma v mama hoteli, neznamena to, ze nemusi mat cit pre slusnost a spravodlivost
aj ked niekto byva doma v mama hoteli, neznamena to, ze nemusi mat cit pre slusnost a spravodlivost
-
harrison314
Hardcore addict
beardie asi ta sklamem, ale IBM je na tom rovnako, ak nie hosrie ako Tmepest, Tempest aspon zkazku "vyrobi", IBM zhrabne polku prachov a da to spravit subdodavatlovi.
-
p4ra
Redeemer
Ved samozrejme. Ak clovek chce este v tridsiatke byvat v rodicmi, aby mu maminka prala, varila a zehlila, tak prosim. Nech robi len pre moralne zdrave firmy. Urcite to dotiahne daleko.
Na margo, ktora firma, z ktorych si spomenul pre koho robi sa ani nevyjadrujem, jednak preto, ze som podpisal NDA, ale aj preto, ze to nema zmysel. Lebo by to bol tak dlhy zoznam, ze by mnohi ostali prekvapeni a v zivote by sa podla tvojho moralneho kompasu nezamestnali.
Na margo, ktora firma, z ktorych si spomenul pre koho robi sa ani nevyjadrujem, jednak preto, ze som podpisal NDA, ale aj preto, ze to nema zmysel. Lebo by to bol tak dlhy zoznam, ze by mnohi ostali prekvapeni a v zivote by sa podla tvojho moralneho kompasu nezamestnali.
p4ra, ked sme pri tom, ja osobne od 18tich pracujem a zivim sa sam...dokonca som musel pomahat aj rodicom, takze s tym na mna nechod.
Nemam info priamo z firmy, ale co citam na nete ohladom Tempest...napriklad aj v tejto teme su uz nejake linky, tak mi to nepride ako bezna IT firma. Pride mi to ako firma zalozena bratrancom niekoho z parlementu, aby sa mohli nabalovat na statnom. Tod vse. Pre mna je to to iste ako moj priklad s beznym mestskym vypalnikom...nevidim v tom rozdiel.
Nemam info priamo z firmy, ale co citam na nete ohladom Tempest...napriklad aj v tejto teme su uz nejake linky, tak mi to nepride ako bezna IT firma. Pride mi to ako firma zalozena bratrancom niekoho z parlementu, aby sa mohli nabalovat na statnom. Tod vse. Pre mna je to to iste ako moj priklad s beznym mestskym vypalnikom...nevidim v tom rozdiel.
-
p4ra
Redeemer
Neber si vsetko osobne. Ja hovorim vo vseobecnosti, i ked som ten prispevok mozno venoval tebe, ale odpovedal som ti na otazku. Kazdy vie najlepsie svoj osobny pribeh.
Neberem to osobne, len poukazujem na to, ze som clovek ktory sa zivi sam, a stale mam taky nazor voci Tempest a podobnym firmam, aky mam.
nieco na tuto temu: https://dennikn.sk/435162/studenti-sa-p ... u/?ref=tit
Ta provizia na uplatkoch je asi taka ako si berie Google za predaj v Play. Ale Google si to berie aspon legalne.
dalsi podobny clanok: https://dennikn.sk/446630/preco-program ... h/?ref=tit