Binárne Opcie - Stratégia
-
AmaterTrader
Novice
Binárne Opcie - Stratégia
Dobrý deň, som začiatoční "trader", obchodujem Binárne Opcie hlavne na Demo účte. Viem zrejme dostanem diss typu BO je na nič, ale berte v úvahu že som amatér a každý nejako začína. obchodnú platformu som si zvolil High Low, pred časom som sa "popálil" na živom účte s použitím stratégie Finpari (+ ASI+RSI), táto stratégia fungovala super na Demo účte ale ako som prešiel na živé konto tak to išlo pomaly ale isto do háje. Tak som sa sklamal a prestal som s tým asi na 3 mesiace. Teraz som natrafil na stratégiu "Marsi"https://www.youtube.com/watch?v=RiAQsb76o58, túto stratégiu testujem a funguje bez problémov na Demo účte ale bojím sa toho že akonáhle prejdem na live tak sa o5 popálim. Mám rád jednoduché stratégie a obchodné nástroje, nikdy nepochopím tie sakra náročné stratégie ako napríklad price action. samozrejme viem že s BO sa nestanem milionárom (o to mi samozrejme nejde) ale chcel by som zarábať ta 1000$ mesačne a nestávať každý deň do práce ako nejaký dmnt a v prípade že mi to naozaj pôjde by som chcel skúsiť niečo čo nieje založené na strate ale na provízii ako napríklad Forex(najväčší trh) . dá sa s BO živiť(viem že sa je možné zarobiť peniaze ,ale nwm či všetko broker vyplatí keď že BO je založené na väčšinovej strate)? Existuje nejaký seminár ktorý by mi predal knowhow , na BO alebo Forex (vlastne na čo robia školenia o obchodovaní keď sami môžu zarábať veľké peniaze ak to vedia ?) ?. Nechcem aby som tu vyznel ako jeden stých ľudí čo chcú rýchlo zbohatnúť a že je to len tak zo dna na deň, to vôbec...ale chcel by som sa naučiť finančnej nezávislosti pomocou burzy. Dúfam že nedostanem "hejt" a poprosil by som aby sem písali hlavne obchodníci ktorý už zarábajú peniaze na forexe a povedali svoje názory na BO, ak ste iba nejaký teoretik, ktorý vie iba písať svoje nepodložené "múdrosti", tak si to nechajte pre seba, naozaj potrebujem si pohovoriť s nejakým úspešným obchodíkom a vypočuť si jeho radi, pevne dúfam že sa tu nejaký úspešní trader nájde
ďakujem a som rád za každú radu/tip/trik
prajem pekný deň 
Re: Binárne Opcie - Stratégia
neeexistuje ziadna bezpecna a zaroven dostatocne vynosna strategia na burze, kazda ma svoju slabu stranku.
-
AmaterTrader
Novice
ďakujem, a viete mi poradiť nejakú stratégiu ktorá je čo najviac profitabilná a čím najmenším rizikom? a vy ste vlastne obchodník ? ak áno darí sa vám ?
. Mne je jasné že nikto nikdy nepozná na 100% akým presne smerom sa kurz bude pohybovať, ale mne tu nejde o filozofiu a podobné veci. je mi jasne že obchodovanie na burze sa pre nič za nič nenazýva agresívny business, ale sú ľudia ktorým to vychádza (20%). myslíte že tá stratégia ktorú som nalinkoval v prvom poste je profitabilná, (alebo je potenciálne profitabilná)? myslíte že stratégia "Marsi" by mohla fungovať ?
cim je strategia rizikovejsie tym viacej mozes sice teoreticky ziskat ale rovnako aj stratit.
A plati to aj presne naopak. Binarne opcie by mali byt pre zaciatocnikov tabu-odporucam vobec sa nimi nezaoberat. Kazdy si musi najst svoj sposob tradingu ktory mu vyhovuje. /btw. nehovoriac o tom ze menej seriozni brokeri radi manipuluju s live datami proti klientovi, preto aj vznika tolko videi na youtube aby navnadili nove ryby/
A plati to aj presne naopak. Binarne opcie by mali byt pre zaciatocnikov tabu-odporucam vobec sa nimi nezaoberat. Kazdy si musi najst svoj sposob tradingu ktory mu vyhovuje. /btw. nehovoriac o tom ze menej seriozni brokeri radi manipuluju s live datami proti klientovi, preto aj vznika tolko videi na youtube aby navnadili nove ryby/
Kašli na stratégie, otec to ma odskúšane na deme a zmizlo 8000€ vďaka bohu že to bolo demo , všeobecne platí že "demo" účet je upravený tak aby na ňom fungovalo všetko - ale to čo sme odskušali liglo skoro všetky €. Tým ti chcem povedať to že každá spoločnosť ma vlastné demo na ktorom ide všetko perfektne, krásne a pritom realita je iná.
-
Michael123
Medium Expert
japaja: To si teraz zadelil dobry blud... každé jedno slovo... začínajúc "kašli na stratégie" až po "upravený demo účet"....
k autorovi temy: skús si radšej vytvoriť VLASTNÚ stratégiu, kde budeš vedieť ako funguje (princíp jej fungovania), kedy funguje a kedy nefunguje...Lebo sám píšeš: "Nechcem aby som tu vyznel ako jeden stých ľudí čo chcú rýchlo zbohatnúť", ale to mi pripadá, že chceš zarábať veľké lóve bez akéjkoľvek svojej snahy a činnosti.
Každopádne, akúkoľvek stratégiu budeš mať, poriadne ju otestuj, pre začiatok môžeš pustiť na demo účte a potom real (popr. rovno real, ale s menším objemom pozícii).
Pri vyhlaseniach dôležitých fundamentov ju radšej vypni. Treba si to odsledovať.
Vopred si urči pri akom drawdowne ju vypneš a znova otestujes a prehodnotíš, inak do jej chodu nezasahuj
k autorovi temy: skús si radšej vytvoriť VLASTNÚ stratégiu, kde budeš vedieť ako funguje (princíp jej fungovania), kedy funguje a kedy nefunguje...Lebo sám píšeš: "Nechcem aby som tu vyznel ako jeden stých ľudí čo chcú rýchlo zbohatnúť", ale to mi pripadá, že chceš zarábať veľké lóve bez akéjkoľvek svojej snahy a činnosti.
Každopádne, akúkoľvek stratégiu budeš mať, poriadne ju otestuj, pre začiatok môžeš pustiť na demo účte a potom real (popr. rovno real, ale s menším objemom pozícii).
Pri vyhlaseniach dôležitých fundamentov ju radšej vypni. Treba si to odsledovať.
Vopred si urči pri akom drawdowne ju vypneš a znova otestujes a prehodnotíš, inak do jej chodu nezasahuj
Michael123
demo ucty sa skutocne mozu spravat trochu inac ako "live" ucet a presno z tohto dovodu aby nalákali novacikov. Sice urcite nie tak ze len tak zmiznu peniaze, ale napr inak sa pocitaju poplatky a pod.
Na burze sa peniaze zarobit urcite daju, ale rovnako aj daju stratit, treba sa tomu venovat najprv v teoretickej rovine, precitat nejaku tu knizku a az potom do toho vhupnut.
demo ucty sa skutocne mozu spravat trochu inac ako "live" ucet a presno z tohto dovodu aby nalákali novacikov. Sice urcite nie tak ze len tak zmiznu peniaze, ale napr inak sa pocitaju poplatky a pod.
Na burze sa peniaze zarobit urcite daju, ale rovnako aj daju stratit, treba sa tomu venovat najprv v teoretickej rovine, precitat nejaku tu knizku a az potom do toho vhupnut.
na DEME pokiaľ dobre pamätám tak keď otvoríš obchod na danej pozícii tak ho otvoríš hneď ak sa nemýlim,- tak v reálu sa to nedeje či áno?
-
Michael123
Medium Expert
gogo956: áno, pri demo účte máš iné poplatky (spread, komisia) ako pri real učte, ale to záleži od typu účtu, popr. či je broker market maker alebo ECN/STP, atď... Moja osobná skúsenosť je tá, že správanie demo účtu a real je rovnaké, skôr by som videl problém v absencii základnych znalostí čo sa týka forexu a obchodovania všeobecne, lebo bez toho to jednoducho nejde. Na demo je frajer každý, striela si tam vysoké objemy (šak čo, mám na účte 100k€), a príde na lámanie chleba na real účte, hodí tam vysoký objem pri vysokej fin. páke, a ak ho dajme tomu marža pustí, tak o veľa € príde hneď v prvej sekunde kvôli spreadu, nedajbože to skúsi na exotike kde je spread rádovo v desiatkach pipov... Jednoducho, chce to niečo ako sám hovoríš vopred naštudovať.
A áno, sú prípady, kedy môže broker manipulovať s live dátami, ale tomu sa veľmi nevyhneš (jedine tak môžno prostredníctvom ECN brokera). Ale zvaľovať, všetko na demo účet nie je ta správna cesta.
Ale opät opakujem moju radu autorovi témy.. naštudovať si niečo a vytvoriť si vlastnú stratégiu. Pozrel som pár minút toho videa a niekedy som mal pocit, že komentujúci sam nevedel presne ako to funguje a prečo.
EDIT: japaja... praveže demo má nižšiu prioritu pri otvárania/zatvárani pozícii oproti real účtu...
A áno, sú prípady, kedy môže broker manipulovať s live dátami, ale tomu sa veľmi nevyhneš (jedine tak môžno prostredníctvom ECN brokera). Ale zvaľovať, všetko na demo účet nie je ta správna cesta.
Ale opät opakujem moju radu autorovi témy.. naštudovať si niečo a vytvoriť si vlastnú stratégiu. Pozrel som pár minút toho videa a niekedy som mal pocit, že komentujúci sam nevedel presne ako to funguje a prečo.
EDIT: japaja... praveže demo má nižšiu prioritu pri otvárania/zatvárani pozícii oproti real účtu...
Michael123
1/seriozny broker by mal najprv zistit stupen znalosti a skusenosti kazdeho svojho noveho klienta a na zaklade toho mu povoluje financne nastroje,vysku marginu atd./myslim ze minimalne v EU je to povinnost/
2/su financne nastroje kde hra trader proti trhu a kde hraje proti vlastnemu brokerovi. Binarne opcie myslim spadaju pod druhu kategoriu-uz toto hovori o vsetkom-zaciatocnik ruky preč./opciam sa vobec nevenujem/
1/seriozny broker by mal najprv zistit stupen znalosti a skusenosti kazdeho svojho noveho klienta a na zaklade toho mu povoluje financne nastroje,vysku marginu atd./myslim ze minimalne v EU je to povinnost/
2/su financne nastroje kde hra trader proti trhu a kde hraje proti vlastnemu brokerovi. Binarne opcie myslim spadaju pod druhu kategoriu-uz toto hovori o vsetkom-zaciatocnik ruky preč./opciam sa vobec nevenujem/
-
Michael123
Medium Expert
gogo956
1. áno, povinnosť to je, ale ten MIFID dotazník, na základe ktorého si broker overuje tvoje vedomosti obsahuje prevažne úplne primitívne otázky (ak som v long, a trh rastie, či dosahujem zisk alebo stratu...). Ani tak však nezabrániš, aby nastala situácia, ktorú som vyššie popísal (či už z neznalosti alebo chamtivosti).
2. to či hraješ proti trhu alebo proti brokerovi závisí predovšetkým od typu účtu resp. brokera. Ak je broker market maker, tak áno, vtedy takpovediac hráš proti nemu, keďže tvoja požiadavka ostáva u brokera, nejde ďalej na trh a broker ti tvorí protistranu. Pri brokerovi ECN/STP, vtedy ide tvoja požiadavka na trh. No ani broker ktorý je market maker nemusí ti nutne hádzať polená pod nohy... Radšej by som sa vyhol rôznym inštitúciam z Cypru atď... tam to nemusí dopadnúť dobre bez ohľadu na to, či je broker market maker alebo ECN.
1. áno, povinnosť to je, ale ten MIFID dotazník, na základe ktorého si broker overuje tvoje vedomosti obsahuje prevažne úplne primitívne otázky (ak som v long, a trh rastie, či dosahujem zisk alebo stratu...). Ani tak však nezabrániš, aby nastala situácia, ktorú som vyššie popísal (či už z neznalosti alebo chamtivosti).
2. to či hraješ proti trhu alebo proti brokerovi závisí predovšetkým od typu účtu resp. brokera. Ak je broker market maker, tak áno, vtedy takpovediac hráš proti nemu, keďže tvoja požiadavka ostáva u brokera, nejde ďalej na trh a broker ti tvorí protistranu. Pri brokerovi ECN/STP, vtedy ide tvoja požiadavka na trh. No ani broker ktorý je market maker nemusí ti nutne hádzať polená pod nohy... Radšej by som sa vyhol rôznym inštitúciam z Cypru atď... tam to nemusí dopadnúť dobre bez ohľadu na to, či je broker market maker alebo ECN.
Riesenie je podla mna si otvorit ucet u najvecsich brokerov tam je predpoklad serioznosti a transparentnosti voci jurisdikcii. napr IB
AmaterTrader, ze ty si killer-bee?