emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
z CR ich vacsina odisla alebo sa o to aspon pokusili
a to napriek tomu, ze sa im dost velke mnozstvo slnieckarov snazilo dat aj modre z neba...
take Brno im napr chcelo dat 3 byty
a to napriek tomu, ze sa im dost velke mnozstvo slnieckarov snazilo dat aj modre z neba...
take Brno im napr chcelo dat 3 byty
-vychadzam z rozhovorov ktore poskytli samotni azylanti pre denniky plus ludia ktori s nimi pracuju a komunikuju. Hlavne starsi ludia sa chcu vratit do rodnej krajiny aj ked im tam hrozi smrt, nedokazu sa szit s novym prostredim.Mladsi zostavaju len preto, ze dufaju ze sa im nakoniec nejako podari dostat do Nemecka a ziskat tam narok na davky.Retne napísal: Mozes nam povedat aka je tvoja metodika pri tvojom "vyskume"?
Ja osobne nemam problem s prijimanim utecencov ktori sa hlasia ku krestanskej mensine pretoze vieme akemu nasiliu su vystaveni vo svojej domovine. Ale ukazuje sa ze ze aj v tychto pripadoch to škrípe a som zvedavy kolko z nich tu bude aj o 10rokov.
Ty si vedec sociologie ako sa patri. Velky prinos pre komunitu hojka!
Retne, aky dokaz chces ze presidlovanie krestanskych utecencov je iba krok od toho aby sa to dalo nazvat cistym fiaskom? Nestaci ze hned ako dostali azyl v CR tak utiekli do Nemecka aj ked im dopredu bolo povedane ze budu vrateni nazad? Ze cast sa rovno zbalila a odletela domov?
Ze vlada CR bola nutena nakoniec zrusit cely projekt presidlenia krestanskych utecencov?
Zo 153 Iracanov priletelo 89, z nich 25 si hned ako sa dalo zrusilo azyl v Cr a doslova utieklo do Nemecka kde boli za hranicami zadrzani a 8 dalsich sa vratilo do Iraku. To vsetko iba za velmi kratku dobu.
Z hladiska statistiky to je neuspech, ak vyse tretina z nich hned zmizla. Ked si precitas napr rozhovory s utecencami co su na Svk tak tam priznali ze sice museli utiect z Iraku ale presli do Kurdistanu kde zili v bezpeci pred radikalnymi moslimami. Takze to preco sa nakoniec doteperili do Europy nebolo zase az tak o uteku pred smrtou ako tuzbou po nemeckej zivotnej urovni.. Podobne utecenci zo Syrie: sami povedali ze v Syrii sa bojuje iba na par miestach a vecsina krajiny je relativne bezpecna /Syria je velka krajina/. Je to cele iba o tom ze vedia ze Europa je ochotna prijimat utecencov tak by boli padnuti na hlavu keby to nevyuzili.
Ze vlada CR bola nutena nakoniec zrusit cely projekt presidlenia krestanskych utecencov?
Zo 153 Iracanov priletelo 89, z nich 25 si hned ako sa dalo zrusilo azyl v Cr a doslova utieklo do Nemecka kde boli za hranicami zadrzani a 8 dalsich sa vratilo do Iraku. To vsetko iba za velmi kratku dobu.
Z hladiska statistiky to je neuspech, ak vyse tretina z nich hned zmizla. Ked si precitas napr rozhovory s utecencami co su na Svk tak tam priznali ze sice museli utiect z Iraku ale presli do Kurdistanu kde zili v bezpeci pred radikalnymi moslimami. Takze to preco sa nakoniec doteperili do Europy nebolo zase az tak o uteku pred smrtou ako tuzbou po nemeckej zivotnej urovni.. Podobne utecenci zo Syrie: sami povedali ze v Syrii sa bojuje iba na par miestach a vecsina krajiny je relativne bezpecna /Syria je velka krajina/. Je to cele iba o tom ze vedia ze Europa je ochotna prijimat utecencov tak by boli padnuti na hlavu keby to nevyuzili.
Ja nepotrebujem ziaden dokaz, ja som len rad, ze sa do toho niekto konecne vyzna, ze komunikuje s migrantami, vnima ich naozajstne potreby...
Kusok Vam ale zavidim, coskoro sa vraciam do EU, no nie na Slovensko ani CZ. Bude mi tazko pri tych zapadnych slnieckach...
Kusok Vam ale zavidim, coskoro sa vraciam do EU, no nie na Slovensko ani CZ. Bude mi tazko pri tych zapadnych slnieckach...
Trochu ma prekvapilo, ze vraj asyrsky krestania na Slovensku odmietaju jest bravcove vyrobky aj ked teda nie su moslimovia.
Oni hľadajú štedré sociálne dávky, preto chcú ísť do Nemecka, Švédska, Dánska. Idú len za peniazmi, preto im treba dať slovenské dávky a ponúknuť im slovenské mzdy a oni sami odídu.
Alebo zriadime koncentračné tábory aby mali veľkovýroby lacných otrokov. Vo VW BA už čakajú na migrantov ako na spasenie, aby mohli "drahých" Slovákov nahradiť migrantmi za minimálnu mzdu.
Treba pomôcť, no nie migrantom ale veľkovýrobám, lacnými otrokmi. Keby o to nešlo tak Španielsko a Grécko majú milióny mladých aj nezamestnaných, len tým nestačí mzda ako v SR a tak o ne nemajú záujem.
Záujmy miliardárov nadovšetko.
Alebo zriadime koncentračné tábory aby mali veľkovýroby lacných otrokov. Vo VW BA už čakajú na migrantov ako na spasenie, aby mohli "drahých" Slovákov nahradiť migrantmi za minimálnu mzdu.
Treba pomôcť, no nie migrantom ale veľkovýrobám, lacnými otrokmi. Keby o to nešlo tak Španielsko a Grécko majú milióny mladých aj nezamestnaných, len tým nestačí mzda ako v SR a tak o ne nemajú záujem.
Záujmy miliardárov nadovšetko.
https://en.wikipedia.org/wiki/Assyrian_ ... onsumptiongogo956 napísal:Trochu ma prekvapilo, ze vraj asyrsky krestania na Slovensku odmietaju jest bravcove vyrobky aj ked teda nie su moslimovia.
okrem toho, ze v tych krajinach je tazke dostat sa ku bravcovine, tak maju stavat na pribehu z Noveho Zakona, v ktorom Jezis robil exorcizmus a zly duchovia vosli do stada svin, ktore sa potom utopilo. a to ma robit prasa necistymi aj pre Asyrcanov.
okrem toho aj ine krestanske spolocenstva napr. Adventisti siedmeho dna odmietaju jest maso a clenovia "mainstreamovych" cirkvy zase dodrzuju 40 dni pred Velkou nocou a mesiac pred Vianocami aj tak, ze tiez nejedia ine maso okrem ryb.
Keď chceš bývať v arabskej krajine, stať sa súčasťou spoločnosti sa k nim musíš prispôsobiť vo všetkom, aj vo viere. V Saudskej Arábii je aj náboženská polícia, napr. aj ženy z cudziny si musia zahaliť tvár a podobne.
A prídu sem a chcú zmeniť obyvateľstvo, rozdávajú Korán na uliciach a bojujú proti tým, na ktorých sa priživujú.
Vznikajú no go zóny, kam ani polícia nechodí a slúžia ako skrýše pre teroristické bunky. Toto chceme aj tu? Celý prisťahovalecký system na západe totálne zlyhal.
A prídu sem a chcú zmeniť obyvateľstvo, rozdávajú Korán na uliciach a bojujú proti tým, na ktorých sa priživujú.
Vznikajú no go zóny, kam ani polícia nechodí a slúžia ako skrýše pre teroristické bunky. Toto chceme aj tu? Celý prisťahovalecký system na západe totálne zlyhal.
-
Solo_Kamen
King
Takže prehnané riadenie sa náboženskými nezmyslami nie je na blízkom východe len výsada moslimov...jackb napísal: https://en.wikipedia.org/wiki/Assyrian_ ... onsumption
okrem toho, ze v tych krajinach je tazke dostat sa ku bravcovine, tak maju stavat na pribehu z Noveho Zakona, v ktorom Jezis robil exorcizmus a zly duchovia vosli do stada svin, ktore sa potom utopilo. a to ma robit prasa necistymi aj pre Asyrcanov.
okrem toho aj ine krestanske spolocenstva napr. Adventisti siedmeho dna odmietaju jest maso a clenovia "mainstreamovych" cirkvy zase dodrzuju 40 dni pred Velkou nocou a mesiac pred Vianocami aj tak, ze tiez nejedia ine maso okrem ryb.
jackb
to ze predtym bravcove nikdy v zivote pravdepodobne nejedli je jasne pretoze ziili tam kde zili. Ale teraz ziju tu a zda sa mi to trochu zvlastne ze odmietaju nieco co krestanstvo nijako nezakazuje len preto ze doteraz boli zbyknuti na jahnacinu, hydinu .. Zda sa mi to na zamyslenie vzhladom na to ze tvrdia ze utiekli pred vojnou a smrtou. Za druhej svetovej vojny boli oblasti kde bol taky nedostatok jedla ze ludia obhryzali koru zo stromov,potkanov, macky cokolvek. Som zvedavy ci aj vsetci slovenski dochodcovia sa mjau tak dobre ze mozu takto ohrnat nos a vyberat si.
Evanjelia pisu ze Jezis povedal ze cloveka nezaspini to co donho vchadza ale to co z neho vychadza /slova,skutky/, nikde nie je uvedene ze by mal cokolvek voci bravcovine.
to ze predtym bravcove nikdy v zivote pravdepodobne nejedli je jasne pretoze ziili tam kde zili. Ale teraz ziju tu a zda sa mi to trochu zvlastne ze odmietaju nieco co krestanstvo nijako nezakazuje len preto ze doteraz boli zbyknuti na jahnacinu, hydinu .. Zda sa mi to na zamyslenie vzhladom na to ze tvrdia ze utiekli pred vojnou a smrtou. Za druhej svetovej vojny boli oblasti kde bol taky nedostatok jedla ze ludia obhryzali koru zo stromov,potkanov, macky cokolvek. Som zvedavy ci aj vsetci slovenski dochodcovia sa mjau tak dobre ze mozu takto ohrnat nos a vyberat si.
Evanjelia pisu ze Jezis povedal ze cloveka nezaspini to co donho vchadza ale to co z neho vychadza /slova,skutky/, nikde nie je uvedene ze by mal cokolvek voci bravcovine.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ked to nejde cez grecko tak cez taliansko
http://www.aktuality.sk/clanok/329196/t ... migrantov/#
http://www.topky.sk/cl/1000851/1541305/ ... -migrantov
ak to bude takymto stylom fungovat ze free taxi zo severnej afriky do europy + povinne kvoty s centralnym azylovym systemov z Brusela, tak neviem dokedy bude takato situacia unosna
http://www.aktuality.sk/clanok/329196/t ... migrantov/#
http://www.topky.sk/cl/1000851/1541305/ ... -migrantov
ak to bude takymto stylom fungovat ze free taxi zo severnej afriky do europy + povinne kvoty s centralnym azylovym systemov z Brusela, tak neviem dokedy bude takato situacia unosna
evanjelium podla Tomáša, https://sk.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1 ... evanjelium
14. Ježiš im povedal: Keď sa postíte, páchate na sebe hriech, a keď sa modlíte,
budete zatratení, a keď dávate almužny, na duchu si škodíte.
Nech prídete do ktorýchkoľvek končín a budete putovať krajinou, ak vás
prijmú, jedzte, čo vám podajú, a uzdravujte chorých medzi nimi. Lebo
nepoškvrní vás, čo vchádza do vašich úst, ale to, čo z nich vychádza, to
vás poškvrní.
14. Ježiš im povedal: Keď sa postíte, páchate na sebe hriech, a keď sa modlíte,
budete zatratení, a keď dávate almužny, na duchu si škodíte.
Nech prídete do ktorýchkoľvek končín a budete putovať krajinou, ak vás
prijmú, jedzte, čo vám podajú, a uzdravujte chorých medzi nimi. Lebo
nepoškvrní vás, čo vchádza do vašich úst, ale to, čo z nich vychádza, to
vás poškvrní.
Solo_Kamen, vyzera to tak.
gogo, moze to by dokaz toho, ze krestanstvo jednotne rozhodne nie je a jeho zlozky si vykladaju pismo po svojom. ako na priklade jedla. rimskokatolici maju povolene cirkevnou vrchnostou jest co im napadne, ale na dva-tri dni v roku im je odporucany post, teda jedenie maximalne ryb. greckokatolicka cirkev, ktora uznava toho isteho papeza vsak uz ma prikaz na post na kazdy vsedny piatok plus na spomenute obdobia pripravy na velke sviatky.
takze aj ked krestanske spolocenstva netrestaju fyzicky za to, ked si niekto v odporuceny den odhryzne zo salamovej pizze, stale je to podobne islamu v zmysle rozmanitych vykladov pisma, uznavania spisov a podobne.
// ano, to co si citoval je presne o tom, ze si to ludia a ich nabozenski vodcovia vykladaju vo svoj prospech, zamerne ignoruju a podobne
gogo, moze to by dokaz toho, ze krestanstvo jednotne rozhodne nie je a jeho zlozky si vykladaju pismo po svojom. ako na priklade jedla. rimskokatolici maju povolene cirkevnou vrchnostou jest co im napadne, ale na dva-tri dni v roku im je odporucany post, teda jedenie maximalne ryb. greckokatolicka cirkev, ktora uznava toho isteho papeza vsak uz ma prikaz na post na kazdy vsedny piatok plus na spomenute obdobia pripravy na velke sviatky.
takze aj ked krestanske spolocenstva netrestaju fyzicky za to, ked si niekto v odporuceny den odhryzne zo salamovej pizze, stale je to podobne islamu v zmysle rozmanitych vykladov pisma, uznavania spisov a podobne.
// ano, to co si citoval je presne o tom, ze si to ludia a ich nabozenski vodcovia vykladaju vo svoj prospech, zamerne ignoruju a podobne
krestanska cirkev je postavena na evanjeliach. Lenze evanjelia od apostolov boli casto vyznamovo a obsahovo nepodobne, dokonca si protirecili. Takze bolo treba nieco vymysliet aby firma mohla fungovat dalej a postupne ovladnut svet: evanjelia sa rozdelili na dve polovice, jedni su uznavane a ostatne su iba apokryfne /neuznane/. Tie uznavane sa samozrejme este dalej upravili aby vysledny produkt bol co najkonzistentnejsi s co najmensich mnozstvom priamych rozporov /aj tak sa tam stale daju najst/.
Apropo, aj ohladom pôstu je to celkom zaujimave: v dnesnej dobe sa povazuje za postne jedlo take ktore neobsahuje maso, pripadne ine zivocisne produkty. Ale ked sa pozrieme do historie ranny, vrcholny stredovek, novovek, tak v kazdom obdobi to bolo nieco trochu ine podla toho ako sa to komu hodilo, dokonca v jednom obdobi maso bolo povazovane zapostne jedlo ale zakazane bolo ovocie atd
Apropo, aj ohladom pôstu je to celkom zaujimave: v dnesnej dobe sa povazuje za postne jedlo take ktore neobsahuje maso, pripadne ine zivocisne produkty. Ale ked sa pozrieme do historie ranny, vrcholny stredovek, novovek, tak v kazdom obdobi to bolo nieco trochu ine podla toho ako sa to komu hodilo, dokonca v jednom obdobi maso bolo povazovane zapostne jedlo ale zakazane bolo ovocie atd
Tam nejde o islam, na blizkom vychode su prasata povazovane za neciste zvierata uz zrejme od staroveku teda starocia predtym ako nejaky islam vznikol. Takisto ako sa v Europe udomacnil zvyk ze nejeme psy alebo potkany, tak tam nejedia bravcove. To ze si to moslimovia dali do svojej svatej knihy je len dosledok uz rozsireneho zvyku. Preco sa rozhodli nejest prave bravcove neviem, mozno preto ze prasata su naozaj neciste alebo preto ze boli prilis narocne na chov.gogo956 napísal:Trochu ma prekvapilo, ze vraj asyrsky krestania na Slovensku odmietaju jest bravcove vyrobky aj ked teda nie su moslimovia.
eMPiko
teraz sme v bode ked riesime ci zotrvavanie tohto zvyku v novom kulturnom prostredi je nadalej vhodne. Je to z ich strany v podstate jeden zo signalov odmietania prijatia nasich kulturnych zvyklosti aj ked na ich odmietanie nie je ziaden nabozensky dovod. /prasa je povazovane za neciste uz od hebrejov tj podstatne skorej ako vznikol Koran,dovodom bude asi vyssia narocnost na mnozstvo vody/
teraz sme v bode ked riesime ci zotrvavanie tohto zvyku v novom kulturnom prostredi je nadalej vhodne. Je to z ich strany v podstate jeden zo signalov odmietania prijatia nasich kulturnych zvyklosti aj ked na ich odmietanie nie je ziaden nabozensky dovod. /prasa je povazovane za neciste uz od hebrejov tj podstatne skorej ako vznikol Koran,dovodom bude asi vyssia narocnost na mnozstvo vody/
Je to predsa ich vec, či budú žrať bravčové alebo nie, či budú jesť mäso alebo nie. Ty im to chceš nakázať? Určite časť z nich začne jesť aj tú sviňacinu.
hughito
ano iste je to ich vec. V kazdom pripade pre kazdeho vnimaveho cloveka je to uz signál.
ano iste je to ich vec. V kazdom pripade pre kazdeho vnimaveho cloveka je to uz signál.
Ale čo by, veď to neznamená, že ak niekto niekam príde a akceptuje základné piliere tamojšej kultúry a civilizácie, že musí prebrať všetky dané kultúrne vzorce a úplne stratí vlastnú identitu a zvyky.