Futbalove dresy - podvod?!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Futbalove dresy - podvod?!

Príspevok od používateľa Boccaccio »

gogo956 napísal:hojko

cislo kreditnej ci debetnej karty je generovane na zaklade tajneho algoritmu to je proste fakt :)
/aspon urcite to plati pre vydavatelov typu VISA/Mastercard :wink:
keby bolo tajne, tak by asi neboli volne dostupne checkery, ci? :smt033

http://www.brainjar.com/js/validation/default2.asp :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo: ma svoje pravidla ale zeby to bolo tajne? co by mi mi pomohlo ak by som si vygeneroval nejake nahodne platne kreditky? bez dodatocnej autentifikacie mi to moc nepomoze

Pripomeniem jedno zo zakladnych pravidiel kryptografie: Bezpecnost sifry nespociva v utajeni sifry ale v utajeni kluca. Vazne netusim preco by to bankovy sektor riesil inak (hlavne ked nemusi)

kuk sem: http://stackoverflow.com/questions/7276 ... -on-number
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

doplnene
--
1/organizator trhu-/mastercard,visa/ maju dany zakladny algoritmus hlavnym regulatorom preto aby sa navzajom odlisili.
2/na zaklade toho ma kazdy z nich pridelenu mnozinu cisiel ktore moze pouzit na oznacenie svojich kreditnych/debetnych kariet.
3/preco si ale myslite, ze to je jediny parameter podla ktoreho su nakoniec cisla pridelovane?
Je to jasnejsie, alebo este stale nie? :) mnozina-podmnozina vznikla na zaklade splnenia dalsieho parametra. Uvedomte si ze kazdy organizator riadi podmienky pre velke mnozstvo bank ci inych financnych institucii.

--
javatar

samotne cislo karty pravdepodobne nie, ale uz v kombinacii s menom /ktore identifikuje holdera/ môze,niektorym bankam takyto typ autentifikacie staci.Preto aj vsade kde je uvedene c.karty a je moznost ze ju moze vidiet iny clovek je poslednych minimalne 6cislic vizualne utajenych.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pre zaujimavost - ako sa tvoria cisla uctov v CR. Je to ciferny sucet vynasobeny definovanou vahou na danej pozicii a modulo 11 je nula. :)

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2011-169#prilohy
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo - omg, my sa tu nebavime o tom, ci je to generovane nahodne alebo nie (to nie je) ale ci je ten algoritmus utajeny - co nie je

zjednodusene povedane - mam 16 cislic co je 10^16 kombinacii cisel - a viem si lokalne na svojom PC z toho vyselektovat ktore cisla su z toho validne cisla kariet (to neznamena, ze su aj priradene k nejakej karte)

10^16 nie je extremne vysoke cislo, keby niekto mohol "zoznam validnych cisel kariet" nejako zneuzit tak by si ho uz vygeneroval
Napísať odpoveď