Google adsense a dane
Re: Google adsense a dane
vsetko treba registrovat a potom vecsinou aj danit. Zarobis par eur naviac a uz su s tym len papierovacky a platenie dani..
prave citam zaujimave clanok o daniach http://finmag.penize.cz/penize/310597-n ... platim-dan
prave citam zaujimave clanok o daniach http://finmag.penize.cz/penize/310597-n ... platim-dan
Takto, odpoveď je rovnako jasná ako zákon - kto vie pochopiť písaný text, má jasno. Kto s tým má problém, tak nepochopí ani tú odpoveď. Iba to som tým chcel povedať.heker napísal:hovko - Ja v tom vidim jasnu odpoved v tom, ze sa treba registrovat podla paragrafu 7a zakona o DPH. Kto chce, tak to v tej odpovedi z Financneho riaditelstva najde a kto nie, tak to radsej oznaci za splet citacii zakona bez jasnej odpovede. Nech si uz nazor utvoria ludia podla toho ako uvazia, ja v tom vidim jednoznacnu a konkretnu odpoved.
Teraz by to chcelo radu, ako do adsense dostať VAT číslo.
Pri registrácii je možnosť vybrať si registráciu ako fyzická osoba alebo firma. Pri fyzickej osobe sa ďalej nič neuvádza okrem bežných osobných údajov. Firma má samozrejme aj kolónku VAT.
Predpokladám že každý si na začiatok registruje adsense ako fyzická osoba bez VAT.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
pozor, tu si asi sebastian pletie pojmy a dojmy a mieša hrušky s jablkami.
Pri AD-sense, ak nemáš pravidelné príjmy, čo nemáš, bo tých 70€ sa ti našporí možno za rok, netreba zakladať živnosť. Takisto tu bolo tuším spomenuté, že niekto si privyrába tvorením módov v steam workshope, i keď tam mesačne zarobí 50€ nemusí zakladať živnosť.
(1) Živnosťou nie je:
a) prevádzkovanie činností vyhradených zákonom štátu alebo právnickej osobe určenej osobitným právnym predpisom,1)
b) využívanie výsledkov duševnej tvorivej činnosti chránených osobitnými zákonmi2) ich pôvodcami včítane vydávania, rozmnožovania a rozširovania literárnych a iných diel na vlastné náklady,
Registrovať sa ale podľa paragrafu 7a zákona o DPH je ale nutné. Ale tam nič neplatíš. Keďže tvoj obrat nie je vysoký, bude treba posielať štvrťročne výnos z Ad-sense, Ty nič neplatíš. Tebe dojde 70€ na účet, google v írsku je ale povinné za tých 70€ zaplatiť DPH. Goodgle od teba nakupuje službu, (zverejnenie reklám na tvojej stránke) oni ti za to zaplatia, ale bez DPH, a keďže nakupujú sú povinní platiť DPH a na konci roku musia potom DPH odviesť. A tým, že každá osoba si vyplní elektronický formulár, kde udáš identifikačné číslo IE6388047V (číslo google ireland) a koľko ti bolo vyplatené sa dá odkontrolovať či google platí DPH správne.
A birokracia ? Poslať raz za 3 mesiace formulár a z účtu google si odkladať výpis o prevedení nie je až také hrozné.
Pri AD-sense, ak nemáš pravidelné príjmy, čo nemáš, bo tých 70€ sa ti našporí možno za rok, netreba zakladať živnosť. Takisto tu bolo tuším spomenuté, že niekto si privyrába tvorením módov v steam workshope, i keď tam mesačne zarobí 50€ nemusí zakladať živnosť.
(1) Živnosťou nie je:
a) prevádzkovanie činností vyhradených zákonom štátu alebo právnickej osobe určenej osobitným právnym predpisom,1)
b) využívanie výsledkov duševnej tvorivej činnosti chránených osobitnými zákonmi2) ich pôvodcami včítane vydávania, rozmnožovania a rozširovania literárnych a iných diel na vlastné náklady,
Registrovať sa ale podľa paragrafu 7a zákona o DPH je ale nutné. Ale tam nič neplatíš. Keďže tvoj obrat nie je vysoký, bude treba posielať štvrťročne výnos z Ad-sense, Ty nič neplatíš. Tebe dojde 70€ na účet, google v írsku je ale povinné za tých 70€ zaplatiť DPH. Goodgle od teba nakupuje službu, (zverejnenie reklám na tvojej stránke) oni ti za to zaplatia, ale bez DPH, a keďže nakupujú sú povinní platiť DPH a na konci roku musia potom DPH odviesť. A tým, že každá osoba si vyplní elektronický formulár, kde udáš identifikačné číslo IE6388047V (číslo google ireland) a koľko ti bolo vyplatené sa dá odkontrolovať či google platí DPH správne.
A birokracia ? Poslať raz za 3 mesiace formulár a z účtu google si odkladať výpis o prevedení nie je až také hrozné.
Hrban - bod b - to platí pre umelcov, kde sa uplatňuje autorský zákon - v tej vete to máš aj uvedené, "chránené osobitnými zákonmi" - čiže väčšinou ide o hercov, spevákov, spisovateľov. Tí nemusia mať živnosť, ale aj tak sú evidovaní na daňovom úrade a majú pridelené DIČ.
-
hrban
Addict
ale detto nezakladáš živnosť. Lebo sa tu pletie DPH a živnosť a to sú dve rozdielne veci. DPH odvádza steam a google, ty len štvrťrošne podáš, koľko si zarobil. A zakladať živnosť pri obrate 100€ ročne je blbosť. Na konci roku zdaníš z príjmu tie peniaze aj tak. Neviem ako sa tá kolonka volá na slovensku, ale v NL je na priznaní ''Zárobok z nepravidelnej činnosti, mimo práce'' a tam sa uvádza napr niečo také ak ad-sense atď.
Čiže registrovať sa podľa paragrafu 7a o DPH a na konci roka uviesť extra príjmy.
DPH je zaplatené kupujúcim službu (google, steam) a tvoje príjmy sú zdanené na konci roku, čiže sa nejedná o daňový podvod a netreba mať živnosť. Takto to je v NL, DE, celej západnej európe a keďže sú to smernice EU, tak to musí takto fungovať aj na slovensku. Na slovenskom daňovom formulári tiež bolo takéto políčko.
Živnosť by sa oplatila vtedy, ak by si na reklamách solídne zarobil a mal veľký server, kde si môžeš odrátať z daní prevádzku servera a veci s tým spojené. Ale to by aj tak potom bol príjem pravidelný a tam je aj tak povinný si založiť živnosť.
Ak by som sa mýlil, tak sa odvolávam na holanské zákony szco (ale rátam že v EU musia byť viacmenej rovnaké), slovenské nemám naštudované, bo tam aj tak nemám v pláne zakladať živnosť.
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2016, 13:44)
Lebo sa tu riešia odvody a ako prvý rok aj tak neplatiš, čiže sa oplatí urobiť si živnosť kvôli 100€ ročne. neoplatí, tie úľavy sú na ''rozbehnutie biznisu'' a ak si založíš živnosť a v tom roku zarobíš doslova ho*no na ad-sense a následne zrušíš ad sense a živnosť tak sa pripravíš o tento ''ročný bonus'' a následne ak by si chcel naozaj rozbehnúť biznis a otvoriť skutočnú živnosť tak už túto úľavu druhýkrát nedostaneš. Čiže si nič nezískal a doslova prerobil.
A nazáver, ak si pracujúca osoba odvody do ZP a SP platíš tak či tak, keďže nemáš pravidelný príjem zakladať živnosť nemusíš a extra nepravidelné príjmy zdaníš na konci roku.
A DPH je kapitola ÚPLNE INÁ.
Čiže registrovať sa podľa paragrafu 7a o DPH a na konci roka uviesť extra príjmy.
DPH je zaplatené kupujúcim službu (google, steam) a tvoje príjmy sú zdanené na konci roku, čiže sa nejedná o daňový podvod a netreba mať živnosť. Takto to je v NL, DE, celej západnej európe a keďže sú to smernice EU, tak to musí takto fungovať aj na slovensku. Na slovenskom daňovom formulári tiež bolo takéto políčko.
Živnosť by sa oplatila vtedy, ak by si na reklamách solídne zarobil a mal veľký server, kde si môžeš odrátať z daní prevádzku servera a veci s tým spojené. Ale to by aj tak potom bol príjem pravidelný a tam je aj tak povinný si založiť živnosť.
Ak by som sa mýlil, tak sa odvolávam na holanské zákony szco (ale rátam že v EU musia byť viacmenej rovnaké), slovenské nemám naštudované, bo tam aj tak nemám v pláne zakladať živnosť.
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2016, 13:44)
Lebo sa tu riešia odvody a ako prvý rok aj tak neplatiš, čiže sa oplatí urobiť si živnosť kvôli 100€ ročne. neoplatí, tie úľavy sú na ''rozbehnutie biznisu'' a ak si založíš živnosť a v tom roku zarobíš doslova ho*no na ad-sense a následne zrušíš ad sense a živnosť tak sa pripravíš o tento ''ročný bonus'' a následne ak by si chcel naozaj rozbehnúť biznis a otvoriť skutočnú živnosť tak už túto úľavu druhýkrát nedostaneš. Čiže si nič nezískal a doslova prerobil.
A nazáver, ak si pracujúca osoba odvody do ZP a SP platíš tak či tak, keďže nemáš pravidelný príjem zakladať živnosť nemusíš a extra nepravidelné príjmy zdaníš na konci roku.
A DPH je kapitola ÚPLNE INÁ.
-
Sebastian90
Amateur
Sice som sa uz nechcel k tomu vyjadrovat, ale neda mi to
hrban - ale ved o to tu primarne ide, DPH je len taka okrajova vec, nie je podstatou tejto diskusie. Ide tu o to, ze cast diskutujucich tu tvrdi, ze ak mas Adsense na stranke tak ide o podnikanie = musis mat zivnost (alebo to riesit cez pravnicku osobu) a nemozes to podla nich robit len tak pomimo.
Ja som tvrdil, ze kvoli tym par drobnym sa neoplati robit zivnost a treba to uviest ako "ostatne prijmy" a bude to ok. Kedze to je podla mna prilezitostny prijem, nie podnikanie a sustavna cinnost. Ale okej, zas mi tu napisu opak. Ved robte ako uznate za vhodne, mne to moze byt jedno
.
hrban - ale ved o to tu primarne ide, DPH je len taka okrajova vec, nie je podstatou tejto diskusie. Ide tu o to, ze cast diskutujucich tu tvrdi, ze ak mas Adsense na stranke tak ide o podnikanie = musis mat zivnost (alebo to riesit cez pravnicku osobu) a nemozes to podla nich robit len tak pomimo.
Ja som tvrdil, ze kvoli tym par drobnym sa neoplati robit zivnost a treba to uviest ako "ostatne prijmy" a bude to ok. Kedze to je podla mna prilezitostny prijem, nie podnikanie a sustavna cinnost. Ale okej, zas mi tu napisu opak. Ved robte ako uznate za vhodne, mne to moze byt jedno
Hrban, k tomu tvojmu co pises. DPH zaplati Google v Irsku, ale to neznamena, ze na konci roka to mas zdanene. Jedna vec je DPH a druha vec je dan z prijmu. A este k tomu, ze ked si zamestnanec, tak si platis odvody. Neplatis, len ciastocne na ne prispievas a plati ich tvoj zamestnavatel. Ale to je chytanie za slovicka. Co je podstatne, ak by si ma druhy prijem, tak prichadzas o danovy bonus a hned sa platia ine zdravotne odvody.
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2016, 13:16)
Dnes mi prisla dalsia odpoved z Financneho riaditelstva, tentokrat v otazke platenia dani a odvodov.
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2016, 13:16)
Dnes mi prisla dalsia odpoved z Financneho riaditelstva, tentokrat v otazke platenia dani a odvodov.
Z tohto teda usudzujem, ze ako bola uz odpoved v minulosti k DPH paragrafuju 7a, tak je nutne sa registrovat podla tohto paragrafu a podavat vykazy. Ale zase, ak prijem nepresiahne 1901,67 eur, nie je potrebne podavat danove priznanie a neplati sa z toho dan.Dobrý deň,
Na základe poskytnutých informácií nie je možné zaujať jednoznačné stanovisko k povinnosti platiť daň z príjmov z predmetných príjmov.
Vo všeobecnosti je možné konštatovať, že zdaniteľným príjmom podľa § 2 písm. h) zákona o dani z príjmov je príjem, ktorý je predmetom dane a nie je oslobodený od dane podľa zákona o dani z príjmov ani medzinárodnej zmluvy.
Podľa § 2 písm. b) zákona č. 595/2003 z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov na účely tohto zákona sa predmetom dane rozumie príjem ( výnos) z činnosti daňovníka a z nakladania s majetkom daňovníka okrem osobitne vymedzeného predmetu dane podľa § 12 zákona o dani z príjmov. Príjmy , ktoré nie sú predmetom dane z príjmov fyzickej osoby, sú taxatívne vymedzené v § 3 ods. 2 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov a príjmy, ktoré sú od tejto dane oslobodené sú vymedzené v ustanovení § 9 citovaného zákona. Predmetné príjmy, ktoré dosahuje daňovník, podľa nášho názoru nie je možné považovať za príjmy vylúčené z predmetu dane a nejde ani o príjmy oslobodené od dane z príjmov.
Podľa § 8 ods. 1 zákona o dani z príjmov ostatnými príjmami sú iba tie príjmy, ktoré nie sú príjmami podľa § 5 až § 7 zákona o dani z príjmov. Za predpokladu, že predmetné príjmy plynúce daňovníkovi nie sú príjmami z podnikania na základe živnostenského oprávnenia (§ 6 ods. 1b) zákona o dani z príjmov), a svojich charakterom to nie sú ani príjmy z inej samostatnej zárobkovej činnosti podľa § 6 ods. 2 zákona o dani z príjmov, potom tieto príjmy sa pre daňové účely zaradia medzi ostatné príjmy podľa § 8 zákona o dani z príjmov. V súlade s ustanovením § 8 ods. 2 zákona o dani z príjmov do základu dane sa zahŕňa zdaniteľný príjem znížený o výdavky preukázateľne vynaložené na jeho dosiahnutie.
Záverom uvádzame, že podľa § 32 zákona o dani z príjmov daňové priznanie za príslušné zdaňovacie obdobie je povinný podať daňovník, ak za zdaňovacie obdobie dosiahol zdaniteľné príjmy presahujúce 50 % sumy podľa § 11 ods. 2 písm. a), s výnimkou uvedenou v odseku 4. Daňové priznanie je povinný podať aj daňovník, ktorého zdaniteľné príjmy za zdaňovacie obdobie nepresiahli uvedenú sumu, ale vykazuje daňovú stratu. Za zdaňovacie obdobie roku 2016 táto suma predstavuje 1 901,67 eura. Z uvedeného vyplýva, že ak úhrn všetkých zdaniteľných príjmov daňovníka za zdaňovacie obdobie roku 2016 prevýši sumu 1 901,67 eura, daňovník je povinný podať daňové priznanie za príslušné zdaňovacie obdobie v lehote do konca marca 2016, pričom v tejto lehote je povinný vypočítanú daň aj zaplatiť. Za predpokladu, že úhrn všetkých zdaniteľných príjmov daňovníka za zdaňovacie obdobie roku 2016 nepresiahne sumu 1 901,67 eura, daňovníkovi nevzniká povinnosť podávať daňové priznania k dani z príjmov a nemá povinnosť platiť daň z príjmov.
Uvedená odpoveď má informatívny charakter a bola vypracovaná na základe informácií poskytnutých daňovým subjektom v jeho žiadosti.
---
S pozdravom,
Ing. Erika Likavcová
Oddelenie služieb pre verejnosť
Finančné riaditeľstvo SR
Banská Bystrica
inac a ako su zdanovane vynosy z jednorazovych investicii? povedzme keby som kupil jednorazovo bitcoiny a neskor ich po rokoch vymenil za eura, tiez by sa postupovalo podla 7a? alebo su taketo investicie osetrene inac.
To sa berie ako nákup meny nie?
-
Fabo
Hardcore addict
Neviem ako presne su kvalifikovane bitcoiny, kazdopadne nie je to sluzba takze DPH sa to netyka urcite.
Zdravím chcel by som sa opýtať či nebude problem v tom že na adsense už mam peniaze zarobené ale ešte som nedostal žiadne peniaze, no ďalší týždeň si chcem urobiť živnosť zaregistrovať sa 7a a potom si tie peniaze nechať vyplatit.. bolo by to v pohode?..
Vďaka
Vďaka
Týkajú sa ťa iba príjmy, ktoré sú ti reálne vyplatené na účet alebo v hotovosti.
"Virtuálne" zárobky na adsense nikoho nezaujímajú až do chvíle, kým ich nemáš na účte.
Takže pre tvoj kľud, pozastav vyplácanie z adsense (resp navýš limit na platbu) kým nebudeš mať živnosť a potom si to odblokuj.
BTW čo máš za blog čo tak slušne zarába?
"Virtuálne" zárobky na adsense nikoho nezaujímajú až do chvíle, kým ich nemáš na účte.
Takže pre tvoj kľud, pozastav vyplácanie z adsense (resp navýš limit na platbu) kým nebudeš mať živnosť a potom si to odblokuj.
BTW čo máš za blog čo tak slušne zarába?
Diky moc!:D blog o strave atd:D mam k nemu aj fb page takže odtial berem hlavne traffic
V akom jazyku to mas?
Aj som si myslel, lebo na Slovensko sa mi to zdala prilis mala komunita a prilis velke zarobky.
Tak napr taky refresher alebo interez, badatel.net majú ohromné zárobky a to su na slovensku
ale inak máš pravdu.
Pockaj, ty pises blog o jedalnicku a strave v anglictine, taky blog v slovencine by ti tazko zarabal. Refresher je tazko s tymto porovnavat, pretoze je o vsetkom, ma preberane aj vlastne veci, rozne zanre, rozne temy, je urceny mladym aj starsim, ale len v slovencine.
Aby sme Refresher uviedli na pravu mieru, tak informacie ktore mam su take, ze je to projekt Rytmusa. Rytmus ma svoje meno na hudobnej scene, hlavne medzi mladymi, tym padom nebolo tazke propagovat Refresher, davat tam s nim rozhovor za rozhovorom, informacie k novym veciam od Rytmusa a dalsie veci. Ludia chodili a citali, to publikum sa ziskavalo velmi lahko. To ako teraz keby daky vacsi web typu sme.sk alebo zive.sk zacal propagovat web o neviem com, o sporte, tiez pri tej citanosti mozno milion ludi mesacne dokazu spravit dobru reklamu, ktora je zadarmo, ktora vytvori zakladnu komunitu ludi, s podporou Rymtusu tu zakladu dokazu zvacsovat a ked mas uz 10 000 citatelov behom par dni, tak urcite zdielania, prekliky, Alexa raking, to vsetko ti pridava na popularite, len treba mysliet na obsah. Refresher bol zaplnany preberanymi clankami zo zahranicia, fotky, videa, texty boli prekladane, web bol jednoduchy a prehladny, publikum prichadzalo same. Potom ulovili Martina z Martina s jeho fotografiami aut, ludia posielali, neskor sa cez konakty vybavili dobre vztahy s automobilkami, napriklad s Mercedesom a tak chodi na testovacie dni, predvadzacky, poziciavaju mu auta. Hod si do Googlu slova ako Rymtus a Refresher, hned zistis, ze vyjadrenia a urazky isli cez tento web, tym padom lahko ziskavali tisice, desattisice, mozno aj stotisice zobrazeni, podobne to bolo aj s automobilmi, najskor to bolo cez Facebook, neskor to bolo cele dohodnute cez Refresher. Tu je nieco o tom tiez spomenute - post2012923.html#p2012923 Obraty a zisky firmy: http://finstat.sk/46930582
Interez mal cestu tazsiu, ale opat ide len o preberane clanky, videa fotky, take, ktore sa objavuju na zahranicnych weboch, texty su prekladane a web je preplneny reklamou. Vznikol v spolupraci s Startitup.sk, rovnako ako web Vedeli ste, ze? (znamy hlavne vdaka Facebooku). A nemyslim si, ze Interez az tak dobre zaraba.
Badatel.net poznam len tak trosku, nemam s nimi skusenost. Ako sa im darilo, to neviem, ale vyzera to tak, ze tu firmu dobre vytunelovali, aspon tak mi to pripada po pohladate na cisla - http://finstat.sk/45687366 Firma nasledne prevedena na tuto firmu a ta tiez zrusena - https://www.finstat.sk/48147958
Aby sme Refresher uviedli na pravu mieru, tak informacie ktore mam su take, ze je to projekt Rytmusa. Rytmus ma svoje meno na hudobnej scene, hlavne medzi mladymi, tym padom nebolo tazke propagovat Refresher, davat tam s nim rozhovor za rozhovorom, informacie k novym veciam od Rytmusa a dalsie veci. Ludia chodili a citali, to publikum sa ziskavalo velmi lahko. To ako teraz keby daky vacsi web typu sme.sk alebo zive.sk zacal propagovat web o neviem com, o sporte, tiez pri tej citanosti mozno milion ludi mesacne dokazu spravit dobru reklamu, ktora je zadarmo, ktora vytvori zakladnu komunitu ludi, s podporou Rymtusu tu zakladu dokazu zvacsovat a ked mas uz 10 000 citatelov behom par dni, tak urcite zdielania, prekliky, Alexa raking, to vsetko ti pridava na popularite, len treba mysliet na obsah. Refresher bol zaplnany preberanymi clankami zo zahranicia, fotky, videa, texty boli prekladane, web bol jednoduchy a prehladny, publikum prichadzalo same. Potom ulovili Martina z Martina s jeho fotografiami aut, ludia posielali, neskor sa cez konakty vybavili dobre vztahy s automobilkami, napriklad s Mercedesom a tak chodi na testovacie dni, predvadzacky, poziciavaju mu auta. Hod si do Googlu slova ako Rymtus a Refresher, hned zistis, ze vyjadrenia a urazky isli cez tento web, tym padom lahko ziskavali tisice, desattisice, mozno aj stotisice zobrazeni, podobne to bolo aj s automobilmi, najskor to bolo cez Facebook, neskor to bolo cele dohodnute cez Refresher. Tu je nieco o tom tiez spomenute - post2012923.html#p2012923 Obraty a zisky firmy: http://finstat.sk/46930582
Interez mal cestu tazsiu, ale opat ide len o preberane clanky, videa fotky, take, ktore sa objavuju na zahranicnych weboch, texty su prekladane a web je preplneny reklamou. Vznikol v spolupraci s Startitup.sk, rovnako ako web Vedeli ste, ze? (znamy hlavne vdaka Facebooku). A nemyslim si, ze Interez az tak dobre zaraba.
Badatel.net poznam len tak trosku, nemam s nimi skusenost. Ako sa im darilo, to neviem, ale vyzera to tak, ze tu firmu dobre vytunelovali, aspon tak mi to pripada po pohladate na cisla - http://finstat.sk/45687366 Firma nasledne prevedena na tuto firmu a ta tiez zrusena - https://www.finstat.sk/48147958
už mám z toho trochu chaos a aj obavu sa do niečoho púšťať
, jak to tak vidím a chápem správne tak pri zárobku cca 100 E / rok ( budem realista hej ) by som bol v mínuse možno 720+ E
Je teda u adsense možnosť pozastavenia vyplať ? spraviť si živnosť, atd a až potom vyplatiť, ?
Prípadne by ešte u mohla byť možnosť u ANG weboch použiť inú spoločnosť ako adsennse ale samozrejme tam by bol cca o polovicu menši zisk
Prečo sa k tejto teme nevyjadrí majiteľ tohoto FORKA, ved ten v tom musí mať iste jasno ?
.....
Je teda u adsense možnosť pozastavenia vyplať ? spraviť si živnosť, atd a až potom vyplatiť, ?
Prípadne by ešte u mohla byť možnosť u ANG weboch použiť inú spoločnosť ako adsennse ale samozrejme tam by bol cca o polovicu menši zisk
Prečo sa k tejto teme nevyjadrí majiteľ tohoto FORKA, ved ten v tom musí mať iste jasno ?
-
hojko
Site Admin
Na co sa tu mam vyjadrovat, ked vsetko potrebne uz padlo v tejto teme ked sa na to pozeram??? Su tu citovane zakony, su tu vyjadrenia z Financnej spravy, vsetko je jasne a zrozumitelne napisane. Potrebujes zivnost/spolocnost, potrebujes byt platcom DPH podla par. 7a, potrebujes platit odvody. AdSense si vies pozastavit vyplacanie, aj tak prve vyplacanie nastava tusim az po 100 eurach a potom dalsie ked zarobis 70 eur. A co si myslim, ze ine weby nie su prijem, nie su prijem z ineho clenskeho/neclenskeho statu EU??? Smola, je to prijem.