Hmyz v TV - reklamacia
Hmyz v TV - reklamacia
Ahojte,
v TV (za krycim sklom) sa mi objavil hmyz a sam odtial neodide. TV by som chcel reklamovat. Zatial som kontaktoval len servis LG a ti mi povedali, ze mam kontaktovat predajcu. To sa chystam urobit, ale napriek tomu ma zaujima vas nazor a skusenost. Nerad by som totiz niekam posielal TV na mesiac s tym, ze sa mi vrati v rovnakom stave ako pred odoslanim. TV je navyse velky a tazky a nie je to tak pohodlne ako s reklamaciou smartphonu. Tiez som si vedomy toho, ze chyba nemusi byt nutne na strane vyrobcu. Kupeny bol v TPD. Stretol sa niekto s podobnym problemom ?
v TV (za krycim sklom) sa mi objavil hmyz a sam odtial neodide. TV by som chcel reklamovat. Zatial som kontaktoval len servis LG a ti mi povedali, ze mam kontaktovat predajcu. To sa chystam urobit, ale napriek tomu ma zaujima vas nazor a skusenost. Nerad by som totiz niekam posielal TV na mesiac s tym, ze sa mi vrati v rovnakom stave ako pred odoslanim. TV je navyse velky a tazky a nie je to tak pohodlne ako s reklamaciou smartphonu. Tiez som si vedomy toho, ze chyba nemusi byt nutne na strane vyrobcu. Kupeny bol v TPD. Stretol sa niekto s podobnym problemom ?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hmyz v TV - reklamacia
aky hmyz? ja byt predajcom tak ti to neuznam kedze ten hmyz tam mohol naliezt prave u teba a nie je to ani technicka zavada vyrobku
Je tam mola. Ano, ja by som reagoval rovnako a prave preto chcem vediet, ci vobec ma zmysel to niekam posielat.
Súhlas, ako predajca by som to neuznal. Možno priamo ako výrobca áno (ide mi o meno), ale ako predajca nie (tam síce tiež ide o meno, ale nie až tak).
-
guess.whoo
Redeemer
mozno sa skor opytat nejakeho deratizatora alebo mozno aj ich ako ju odtial dostat tak, aby si neprisiel o zaruku
Nie som si isty, ze by som to zvladol tymto sposobom. Je to plazma a tam je to myslim este kompikovanejsie nez pri LCD.
Z odpovede od podpory LG som pochopil, ze vycistit to by nemal byt problem (pre servis), no je otazne, co by za to chceli. Nebol to moc drahy TV, takze by som nerad platil vela.
Z odpovede od podpory LG som pochopil, ze vycistit to by nemal byt problem (pre servis), no je otazne, co by za to chceli. Nebol to moc drahy TV, takze by som nerad platil vela.
-
audiotrack
VIP
záleží koľko je pre teba drahé, ale len pre orientáciu, tiež som mal pokazenú LG plazmu, 52 palcovú, a dával som to do originál servisu LG mimo záruky. Išlo o zásah bleskom. TV bol úplne nefunkčný, nešiel ani zapnúť. Menila sa tam celá základná doska. A spolu s prácou to vyšlo na 130€. Takže v tvojom prípade len otvoriť, prefúkať a zavreť tipujem na možno 20-30, max 50 eur.
-
Ryan Giggs
VIP
Ja ti zas budem oponovat. Vyrobca to ma urobit tak, aby sa tam nejaky predmet v prvom rade nemohol dostat. On tam tu molu predsa nevopchal sam. Keby mu tam nieco spadlo, tak nepoviem pol slova.guess.whoo napísal:aky hmyz? ja byt predajcom tak ti to neuznam kedze ten hmyz tam mohol naliezt prave u teba a nie je to ani technicka zavada vyrobku
LG chodi opravovat televizory k zakaznikovi, nemusis to nikam nosit.
-
guess.whoo
Redeemer
no vsak ano lenze TV nie je hermeticky uzavrety a hlavne plazmy, ktore viac hreju. kludne tam mohla zaliezt aj u neho doma cez tie vetracie otvory po bokoch
-
Ryan Giggs
VIP
Vetracie otvory tam byt musia, ale vzadu, nie medzi panelom a sklom. Tam to ma byt uzavrete prave kvoli tomu aby ti tam nesiel sajrajt. To je zodpovednost vyrobcu.
Je predsa uplne jedno ci tam vliezla unho doma alebo nie. On ju tam hadam nepozval. To nie je jeho zodpovednost. Nevoslo mu tam domace zviera.
Je predsa uplne jedno ci tam vliezla unho doma alebo nie. On ju tam hadam nepozval. To nie je jeho zodpovednost. Nevoslo mu tam domace zviera.
Ja by som tiež vyzadoval reklamaciu v rámci záruky, ty ako spotrebiteľ nemáš ako zabrániť vniknutiu mole, chyba jednoznacne na strane výrobcu.
Dakujem za odpovede. Budem kontaktovat predajcu a dam Vam vediet ako to dopadlo.
-
hojko
Site Admin
Ja suhlasim s Ryanom. Do samotneho televizora sa co to dostane, muchy, pavuky, u niekoho mozno aj mysi..., ale medzi sklo a samotne panel/displej sa predsa nemoze nic dostat. Takze si myslim, ze to bola vyrobna chyba, ze tam ostala nejaka fuga.