Tlačiareň HP netlačí v režime spánku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
René
Medium Star
Medium Star

Tlačiareň HP netlačí v režime spánku

Príspevok od používateľa René »

Ahojte, už neviem kde mám napísať, tak píšem sem.

Mám HP LaserJet Pro MFP M125nw od októbra 2015. V posledných mesiacoch sa mi deje to, že keď tlačiareň prejde do režimu spánku (po 15 minútach) a napr. po pol hodine si chcem niečo vytlačiť, tlačiareň sa nezobudí. Už som ju dával do autorizáku SWISS v KE, dnes mi prišla s tým, že na nej niečo vymenili a je to už ok, no aj tak sa nebudí.

Skúšal som to z macbooku pro retina, z laptopu asus aj z desktopu. Jediné, čo mi napadá je nastavenie routera (ASUS RT-N66U). Vie mi niekto poradiť čo konkrétne by som mal v routeri hľadať?
Tlačiareň má pevne pridelenú IP (192.168.1.103).

Budem vďačný za každú radu.
Prílohy
Snímka obrazovky 2016-04-21 o 14.00.29.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tlačiareň HP netlačí v režime spánku

Príspevok od používateľa hojko »

Skus vypnut TCP/IP6 v nastaveniach tlaciarne, nechaj to zapnute len na TCP/IP4. A na tom obrazku vidiet na konci, ze: Nastavenie bezdrotovej priamej tlace - stav: vypnuta. Nemoze mat toto s tym nejaky suvis??? Nie je moznost resetnut tlaciaren do povodnych nastaveni??? Firmware je na tlaciarni najnovsi, takze ten ti zrejme v servise nahodili. Pozri este v nastaveni, HPcka by mali mat funkciu Eco Smart alebo nieco take, je to vlastne funkcia uspavania, tam budu nejake nastavenia. Pripadne klasika System - Energy - Sleep..., tam bude aj nastavenie pre wake up (prebudzanie). Alebo tam bude nieco ako network/lan job, wifi/wlan job..., tam mozes povolit tie nastavenia. Nepamatam si z hlavy co vsetko tam je, nemam pristup k takej tlaciarni, ale videl by som to na zle nastavenia tlaciarne.
René
Medium Star
Medium Star

Ďakujem za odpoveď. TCP/IP6 som vypol, ráno skúsim dať niečo vytlačiť a uvidím či to pôjde. Priama tlač je vlastne to, že sa tlačiareň vytvorí nejaký wifi hotspot alebo čo a laptopom/mobilom sa napojím priamo na ňu. Reset do pôvodných nastavení som už skúšal a áno firmware je najnovší... Prikladám screeny ECO Smartu, ale dokopy tam nič nie je.

Inak som si práve všimol (skúšal som teraz po pár hodinách tlačiť), že stav tlačiarne sa mi zobrazuje ako "používaná", pritom sa netlačí nič. Len spí. Keď som ju vypol a zapol, stav sa mi zobrazuje už normálne (nečinná)
Prílohy
Snímka obrazovky 2016-04-22 o 0.35.51.png
Snímka obrazovky 2016-04-22 o 0.39.45.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Preco ale pise, ze je pouzivana??? Bud to moze byt nejaky problem ovladacov, ale co v tvojom pripade ako sietovej tlaciarni by nemalo byt alebo skor bude chyba v tlaciarni a ostava ti len reklamacia.
René
Medium Star
Medium Star

Ved prave.. Dnes som pisal do servisu zas, oni mi vlastne vymenili celu tlaciaren za novu. Dobre sa mi zdalo, ze inak "tukaju" tlacitka a ze vydava taky tichsi zvuk. U nich fungovalo vsetko bezchybne, takze problem vidim fakt v mojom routeri (ASUS RT-N66U). Tlaciaren som vyhodil z dhcp zoznamu, ipcku teda uz nebude mat napevno, tak uvidim ci mi to pomoze...

EDIT: nepomohlo. tlaciaren hlasi, ze je necinna, ked dam tlacit, status sa zmeni na pouzivana, no netlaci nic.

Spravil som video, kde su vsetky nastavenia tlaciarne a routera. Mozno niekto na nieco pride..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemas moznost pozicat si od niekoho iny router???

Tlaciaren mas pripojenu cez wifi k routru, ak dobre vidim, ze??? Predpokladam, ze tvoj router RT-N66U bude mat podobny admin ako moj RT-N18U, takze po prihlaseni do administracie si skus dat vlavo dole sietove nastroje a potom wake on lan. Skus tam zadat MAC adresu tlaciarne, pripadne si rovno klikni na tlaciaren zo zostamu. Uvidis, ze ci tu tlaciaren ten router prebudi. Pozeram sa ze co vsetko sa da nastavit v routri, ale nic take co by mohlo mat suvis s tlaciarnou ma nenapada.
René
Medium Star
Medium Star

Našiel som chybu. Otvoril som HP Utilities - Sieť - IPv4
Bolo tam vybrané DHCP, vybral som Automatic IP a odvtedy to ide. Skúšal som tlačiť po hodine, skúšal som tlačiť teraz (asi po 10 hodinách) a šľape to. Neviem prečo tam bolo DHCP, zrejme je to defaultne.

Ale základ je, že to už baví ako má :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DHCP = automaticke pridelovanie IP adresy.
René
Medium Star
Medium Star

Ano, ale pokial je zvolene dhcp, tak netlaci. Takze nechavam Auto IP
Napísať odpoveď