07.05. 11:15 SLOVENSKO - Maďarsko
08.05. 19:15 Francúzsko - SLOVENSKO
10.05. 15:15 SLOVENSKO - Nemecko
11.05. 15:15 SLOVENSKO - Bielorusko
14.05. 19:15 Kanada - SLOVENSKO
15.05. 19:15 SLOVENSKO - Fínsko
17.05. 11:15 USA - SLOVENSKO
Ucast hracov z NHL je biedna, aspon ze Reway je v poriadku.
Teraz k pripravnemu zapasu s Francuzskom, prave po kurioznom gole prehravame 2:1, no kuriozne boli aj 2 nase dvojnasobne vylucenia, ked rozhodca vylucil po dvoch hracov sucasne, myslite ze je to nejaka novinka, resp. pokyn rozhodcom, ze ak vidia viac zakrokov, maju vylucovat aj takto. Nezda sa mi ze by to bola zvlastna aktivita jedineho rozhodcu a hlavne to spravil 2x v zapase, z totho pohladu je mozno dobre, ze sme to zazili teraz, snad si budeme davat vacsi pozor pocas MS.
EDIT: tak je vyrovnane, mozno budu aj najazdy, co by nebolo zle si ich vyskusat, hlavne ked je uz len minuta do konca.
EDIT2: Anketa na zelanie pridana. Dlzka hlasovania je este par dni po zaciatku, aby mohli hlasovat aj ti, ktori temu zacnu sledovat az ked sa MS zacnu, cely vikend, nasi odohraju len 2 zapasy, neskor uz hlasovanie nebude mozne, rovnako ani zmena hlasu z pochopitelnych dovodov. Stvrtfinale ma len jednu moznost, kedze je to vlastne postup zo skupiny a prehra v stvrtfinale, myslim ze to tak staci, ak nie, nech to nejaky moderator upravi... Inak o zachranu sa nehra, vypadavaju automaticky posledni z obchoch skupin, do stvrtfinale postupuju prve 4 timy z kazdej skupiny.
vysledky a hra v pripravnych zapasoch ma nenaplna nijakym optimizmom, podobne ako minuly rok. ale minuly rok, ked som to prehlasil pred MS bol som oznaceny za qoqota, co sa tomu nerozumie. takze tento rok porazime Madarov, mozno Francuzov a zo zvysnych zapasov budeme radi, ked chytime viac ako 4 body.
Stále nechápem ignorovanie Hrivíka. Po dnešnom zápase by som na Švehlovom mieste mal dávno Hrivikove čislo vytočené. Takú našu zlú prípravu si asi ani nepamätám. A nemyslím len výsledky ale hlavne herný prejav.
Vzhladom na vysledky repre, diani okolo toho (strajk) a rapidne znizujuci pocet nasich hracov v NHL je dokazom toho, ze v nasom hokeji to uz dlhodobo nefunguje. Som fanusik hokeja, ale mozno je cas, aby nasa reprezentacia vypadla do B kategorie, aby sa ludia prebrali a zacalo sa v hokeji koncepcne pracovat s mladezou, tak, ako to spravili vo Svajciarsku alebo v Skandinavii. Dnes nas dobiehaju aj staty, ktorych hokejisti sa naucili korculovat pres dvomi rokmi na zamrznutom Balatone (Madarsko), pri zatopenych futbalovych stadionoch sa korculovali vo Francuzsku, netreba spominat ine hokejove "velmoci" typu Taliansko, Anglicko, Japonsko a neviem co dalsie.
Zial, tento rok to vidim na boj o zachranu a uprimne, doprial by som nasim vypadnutie. Herny prejav a vsetko okolo toho je podla mna velmi slaby. Ale uvidime o dva tyzdne, ze ako to pojde.
mirak2 napísal:vysledky a hra v pripravnych zapasoch ma nenaplna nijakym optimizmom, podobne ako minuly rok. ale minuly rok, ked som to prehlasil pred MS bol som oznaceny za qoqota, co sa tomu nerozumie. takze tento rok porazime Madarov, mozno Francuzov a zo zvysnych zapasov budeme radi, ked chytime viac ako 4 body.
Podľa mňa v súčasnom stave sme schopný prehrať absolútne s každým z tejto skupiny. Favoriti sme len s Maďarskom, ale že by ma to napĺňalo optimizmom....
o záchranu asi nie, podľa mňa to bude ako každý rok - niekde na hranici osmičky. Možno do desiateho miesta. V skupine máme šancu zdolať maďarov, francúzov, bielorusov a nemcov. Všetky tie zápasy budú náročné, ale verím že tých štyroch vyhráme aspoň 3 a tým pádom mi to na boje o záchranu nejako nevychádza.
čo sa našich hráčov týka, to že nemáme moc toho v zámorí by som nevidel zas tak tragicky. Samozrejme, je to ukazovateľ toho že kvalita nášho hokeja klesá, ale to aj kvalita nhl (alebo skôr kvalita iných líg stúpa). Kým kedysi to bolo len o legionároch z NHL, neskôr sa k nej pridalo KHL, teraz je tu množstvo kvalitných líg. Napríklad spomínané švajčiarsko ktoré neskutočne stúplo. Alebo aj naša liga, veď len nitra mala troch či štyroch hráčov zo zámoria.
cíger mi je sympatický, že chce omladiť tým a je pre to ochotný nezavolať gáborika a hossu, aj keby mohol. To je krok, za ktorí ho niektorí fanúšikovia budú nenávidieť, ale muselo to raz prísť. Škoda že polovicu tých zápasov neuvidím, lebo sa hrajú v "pracovnom čase".
Nasa loga stupla? Sorry audio, ale ty na hokej zrejme nechodis. Kvalita hokeja upadla, tak ako kvalita muzstiev, upadli Kosice, Skalica uplne krachla, zle bol na tom Poprad, Zilina aj Martin. Nitra mala mozno zahranicnych hracov, ale to nie su top hraci z NHL za 7 mil dolarov na sezonu. To boli stroskotanci, ktori si v zamorii netukli, ale na Slovensku patrili k tym lepsi, Bystrica detto. V nizsej lige skoncila v minulosti Prievidza a este niekto. Nie su financie, nepracuje sa s mladezou. Hokejova extraliga a jej zakladna cast je slabucka, mnoho zapasov je nepozeratelnych, doslova otrasnych. Ale to je moj pohlad, mozno mas audio iny pohlad a ty vidis progres v kvalite, ja ale nie.
Nemci nam mozu s inych defenzivnym stylom narobiy problemy a nemyslim si, ze nad nimi vyhrame. Francuzi nas preverili uz teraz, vysledok si videl. Bielorusko to je taka stara ruska skola, ti mozu ist vysoko a tak si myslim, ze s Bielorusmi prehrame. Akurat s tym Madarskom by to mala byt pobinna vyhra. Ale kto vie, mozno motyka vystreli.
Mne je Ciger maximalne nesympaticky, aj ked niektore nazory a kroky mal spravne, ale neni to trener, ktory by podla mna mal trenovat reprezentaciu. Neviem co on odmietol Gaborika, ale ak som dobre cital, tak Gaborik mal zlu sezonu a sam odmietol reprezentaciu. U Hossu je dovod tiez zranenie a mozno aj to, ze je na lavicke Ciger a tak sam odmietol repre, aspon tak som o tom cital.
Tiez neuvidim polovicu zapasov..snád si ich pozriem kdesi po práci v archíve.
Aj ked s tazkostami porazit vsetky papierovo slabsie krajiny..tiez by som to videl na 8-10 miesto.
Buduje sa nový team, zapajat viac nových hračov...ale taký Marcinko,Hrnka,Kozak a mozno 2-3 hráci tam nepatria.
Zvedavý som na Martina Bakoša.
Ideálna súpiska z dostupných hráčov,alebo ktorí by snád este došli a ešte niesu vekom "starý".
Brankari: Budaj,Konrád,Hudáček
Obrana: Granak (A)-Meszaros, Sekera (C)-Cajkovský, Mikuš-Marinčin, Sersen-Jaroš
Utok (nakolko uplne neviem kto je lavé,pravé kridlo a center, nenapísem presne formácie a nejako zistovat sa mi to nechce)
Utok: Dano,Reway,Viedensky,Panik,Tatar (A),Jurčo,Hudáček,Bakoš,Skalicky,Stastny,Cehlárik,Lušňak,Sykora (vie dávat nájazdy ale neviem ci je ci nieje zranený) a ak by sa dostavil aj Hrivík toho by bolo tiez dobre skusit.
Hossa odmietol pre zranenie. To som uz len podotkol, ze ci v tom nie je aj Ciger ako dovod. Pretoze Hossa aktivne podporoval strajk proti staremu vedeniu SZLH a tusim mu ani Ciger nevonal.
Ja tipujem 5-6.miesto, že uhráme. Zase až tak negativisticky, že budeme hrať o záchranu, to nevidím. Budú to tesné výsledky asi, možno aj dosť remíz, príklad:
SLOVENSKO - Maďarsko -> výhra za 3 body
Francúzsko - SLOVENSKO -> výhra po predĺžení za 2 body
SLOVENSKO - Nemecko -> prehra po predĺžení za 1 bod
SLOVENSKO - Bielorusko -> výhra po predĺžení za 2 body
A nejaký ten aspoň jeden bod za remízu podľa mňa uhráme aj so silnou trojkou na záver.
Blíži sa hokejový sviatok roka v podobe Majstrovstiev sveta. Slovenská reprezentácia sa však nemá na čo veľmi tešiť. Po, tak potrebnej, generačnej obmene hráčov v príprave podáva katastrofálne výkony. Nakladačka od Fínov či Rusov je jasným dôkazom, že na svetovú špičku už nemáme. Treba preto podotknúť aj ten fakt, že Fíni, či Rusi hrali v podstate s B-tímami, pretože mužstvo majú kým doplniť z NHL či domácich súťaží, ktoré prebiehali v čase zápasov, kdežto Slováci čakali už len na mladé pušky, ktoré nepatrili k lídrom svojich tímov, za ktoré hrávali (Daňo, Cehlárik). Rozpis zápasov je pre Slovensko veľmi nepriaznivý si dovolim tvrdiť. Na úvod Maďarsko, ktoré pred 7 rokmi v otváracom zápase s nami takmer uhrali remízu, za tie roky išiel maďarský hokej veľmi hore, dnes už majú výborných brankárov, naturalizovaných Kanaďanov v počte 5 kusov (ak sa nemýlim), majú mladíkov vo fínskej (Sebok) či švédskej lige (Gallo) plus sú doplnení o skúsených hráčov ako János Hari, János Vás, István Sofron a pod. Mne pripomínajú Francúzov, ktorí ked postúpili do A-kategorie tak boli podobným mužstvom svojou skladbou. A to v bráne by mal byť Zoltán Hetényi, ktorý bol jednotkou vo finskú a potom išiel do zámoria. Dnes chytá za Székesfehervár.
Ďalej nepraje kalendár zápásov tým, že Slovensko hraje proti "v mysliach Slovákov papierovo slabším tímom" a teda tie ešte nebudú zdevastované psychicky ale motivované v dôsledku začiatku turnaja a uvedomujú si, že 4 miesto je v hre. Ja osobne sa obávam Francúzov, ktorí aj v príprave porazili Slovákov a ešte neviem v akom stave je Stephane Da Costa a či príde z Philadelphie Pierre-Edouarde Bellamare. Potom je tam ruská hokejová škola v podobe Bielorusov, ktorí budú zohraní z Dinama Minsk a Nemecko, zapas s ktorým by mal byť asi tiež vyrovnaný. Vyrovnaný v tom slova zmysle, že tak ako Slovensko ani Nemecko nemá vo svojom strede lídrov schopných zobrať na seba zodpovednosť, avšak nemecká liga je určite kvalitnejšia ako tá slovenská. Avšak Nemci v každom mužstve majú množstvo Kanadanov a Američanov, či už dnes aj Švédov ako je to v Kolíne, a potom nemajú ako zásobiť reprezentáciu ostrieľanými hráčmi, ak ttento problém odstránia pôjdu nahor.
Slovenská nominácia pod vedením Zdena Cígera je tragédiou. Neviem, prečo sa Cíger ospevuje takým spôsobom, že aký významný tréner to je. Nikdy netrénoval v zahraničí, nevie aké sú trendy, na čo klásť dôraz, príprava je toho jasným dôkazom. To že vyhral nejaký titul s najbohatším klubom na slovensku v slovenskej lige nie je zárukou kvality trénera. Skôr mi to príde ako lacný peniaz za menej kvalitného trénera, pričom tie peniaze pre skúsenejšieho a lepšieho trénera sa ukradnu niekde inde (Môj subjektívny pocit). A tiež neobstojí argument, že bol asistentom trénera pri zisku medaile tuším, v tom čase sme mali iné mužstvo, iných hráčov, lídrov vo svojich tímoch. Druhá vec, ktorá sa mi nepáči je, že sa nepochopila realizačným tímom obmena kádra..Všetci sú mladí, ale kde je to skúsené jadro, napríklad teraz by som privítal v reprezentácii takého Radivojeviča (viem, že odmietol), Lašáka, proste mali výbornú sezonu a reprezentačný dres nemá byť o veku ale o kvalite v danom ročníku, tu mi chýba komunikácia, ktorú nepochopil ani Cíger a ani Švehla, lebo ozvať sa pred záverečnou prípravou niekomu, či nechce reprezentovať, tak to je neskúsenosť až amaterizmus. Proste Slovenský národný tím sa bude skladať len z mladých priemerných hráčov, kde bude absentovať moment, kedy na ľad pôjde hráč a zoberie na seba zodpovednosť a tiež nebude mať kto v kabíne zdvihnúť morálku, chýba mi tam vodcovstvo v kabíne. Takí Česí vždy brali podľa výkonov, brali dlhé roky Nedveda, hoci mu ťahalo na 40, mali tam Tenkráta, ktorému vyšla sezona v lige, nehovoriac o Jágrovi. A toto Slováci zase nepochopili, že treba mať skúsenú chrbticu tímu doplnenú o mladé pušky, myslím, že následok bude čoskoro vidieť každý.
K Hrivíkovi: "Rozhodli sme sa, že ho neoslovíme. Predsa len odohral toho v NHL menej. V kádri máme veľa hráčov, i keď niektorí nepodali vo Francúzsku také výkony, aké sme očakávali. Mohla sa však podpísať pod to aj dlhá príprava a veľa cestovania, niektorí sú tu už šesť týždňov. Nemôžeme teraz všetkých poslať preč. Musia však o miestenky poriadne zabojovať," musia zabojovať a tak znížil konkurenciu a opäť si všetci môžu byť istí že na MS pôjdu a podať výkon ako proti FRA
Má problémy s kolenom a pichali mu doň injekcie. Navyše má koniec zmluvy, preto nechce riešiť reprezentáciu. Neprehováral som ho. Keď raz nechce prísť, tak je zbytočne tu mať takého chlapca. Najprv sme s ním nerátali, no potom sme si povedali, že prečo nie. Napokon on rozhodol za nás. Miesto pre neho by sme našli
a o Hrivíkovi ktorého nakoniec včera oslovili ...
Bol už na ceste na dovolenku. Vyčerpali sme si tak všetky možnosti, čakáme už len na Tatara.
taktiež dúfam že vypadnú a bude pokoj. Na Slovensku sú športy ktorým by sa malo venovať viac pozornosti a z vysoka sa na nich serie.