Televízor do cca 800 eur
Televízor do cca 800 eur
Zdravím, zháňam náhradu za moju plazmu Panasonic TX-P50UT50E.
Chcel by som kúpiť niečo o trochu vačšie a s lepším obrazom. Nájde sa niečo v cene do 800 eur? Vďaka
Chcel by som kúpiť niečo o trochu vačšie a s lepším obrazom. Nájde sa niečo v cene do 800 eur? Vďaka
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Televízor do cca 800 eur
Vacsie sa samozrejme najde, s lepsim obrazom nie.
Uf, to si ma teda nepotešil. A keby ostaneme pri 50ke uhlopriečke, ktorý model by sa vyrovnal obrazovo? Resp. Za akú sumu by som mal TV porovnateľný s tou plazmou. Vďaka
-
Ryan Giggs
VIP
Upustenie od uhlopriecky nevyriesi nic. Za taku sumu bude s tou plazmou porovnatelna len plazma. To uz ale velmi nekupis.
Samsung UE55J6272, Panasonic 55CS620E/630E, Philips 55PFT6510, Sony 55W755C.
Samsung UE55J6272, Panasonic 55CS620E/630E, Philips 55PFT6510, Sony 55W755C.
Vďaka zatiaľ za výber, ešte sa ale pohrávam s myšlienkou navýšiť trochu rozpočet na cca 1000 eur. Niečo takéto povedzme? 55" Panasonic TX-55CX700E
-
Ryan Giggs
VIP
Navyšenim rozpočtu na 1000 eur si nepomôžeš.
Tie vyššie menovane TV su najlepšie FHD modely na trhu. Aby si si nejakym UHD obrazovo polepšil, chce to tak 1300+.
Ten Panak CX700 sice nie je zly, ale neoplati sa priplacať.
Tie vyššie menovane TV su najlepšie FHD modely na trhu. Aby si si nejakym UHD obrazovo polepšil, chce to tak 1300+.
Ten Panak CX700 sice nie je zly, ale neoplati sa priplacať.
Dobre, dám na tvoju radu. Zoberiem niektorý z tých modelov. Subjektívne najlepší z nich by bol ktorý? Ide mi hlavne o ten obraz lebo to bude aj tak prepojené s PC takže nejaké smart funkcie ma moc nezaujímajú.
-
Ryan Giggs
VIP
Ťažko vybrať jeden. Ale možno Sony.
a ako je to s tymi systemami? samsung ma tizen, philips a sony android. co je najlepsie. pre mna je dobry system mozno dolezitejsi nez kvalita obrazu. nech je to rychle a stabilne.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak chces rychly a stabilny system, pripoj si PC s windows/linuxom, alebo nejaky micropc s androidom ci mozes zrkadlit telefon. TV sa vybera podla obrazu, netove funkcie vies vzdy vyriesit lepsie externe.
Najlepsie su Tizen a Webos, ale najlepsie zo zleho.
Najlepsie su Tizen a Webos, ale najlepsie zo zleho.
to som si myslel, je to smutne. dnes sa uz nemozme tvarit ze telka je na verejne vysielanie a prehravanie dvdcok... smart telky maju vyznam, ale nikto nie je schopny spravit dobry system...
ja viem ze externe to ide, ale malo by to fungovat pekne v jednom zariadeni.
tizen som videl cez vikend u kamarata, vyzeralo to byt v pohode, webos som tiez mal moznost skusat a dost sa mi pacil. android ma laka kvoli chromecastu, ale android je android a to ma na tom nelaka
ja viem ze externe to ide, ale malo by to fungovat pekne v jednom zariadeni.
tizen som videl cez vikend u kamarata, vyzeralo to byt v pohode, webos som tiez mal moznost skusat a dost sa mi pacil. android ma laka kvoli chromecastu, ale android je android a to ma na tom nelaka
-
Ryan Giggs
VIP
Nepoznam ziadne all in one zariadenie (v ziadnom odvetvi) kde by kazda zlozka fungovala vyborne. Vzdy je to o kompromisoch.
ale telka nie je all in one zariadenie, sluzi na prehravanie audiovideo obsahu, nic viac nic menej. ja chcem telku ktora mi spolahlivo prehra videa z NASka, youtubu, netflixu a mozno ako bonus nejake ine sluzby (stream.cz, twitch)... a hlavne aby to islo stabilne, nesekalo a nezapinalo sa vsetko pol hodinu.
nie je problem za 200 eur kupit tablet/notebook ktory to zvladne bez problemov (a tablet a notebook su all in one zariadenia), ale pri 800 eurovej telke je to zrazu problem.
nechcel som to tu nejak rozbrblavat, len som sa chcel informovat ako to s tymi systemami je kedze budem coskoro telku kupovat. asi sa budem obzerat po LG, kedze webOS sa mi pacil najviac zatial. ale pc koniec koncov budem musiet k telke pripojit.
nie je problem za 200 eur kupit tablet/notebook ktory to zvladne bez problemov (a tablet a notebook su all in one zariadenia), ale pri 800 eurovej telke je to zrazu problem.
nechcel som to tu nejak rozbrblavat, len som sa chcel informovat ako to s tymi systemami je kedze budem coskoro telku kupovat. asi sa budem obzerat po LG, kedze webOS sa mi pacil najviac zatial. ale pc koniec koncov budem musiet k telke pripojit.
Ak ti to pomoze, ja som na rady Ryana siel do Samsung UE55J6272... obraz ma super, cena bola do 600e. V porovnani s mojim Sony (KDL48W605B, asi 2r stary) je ten obraz omnoho lepsi, zivsi. Ale zas je to ovela starsi model.
Keď už sme pri tejto debate, čítam že tie systémy nie sú dokonalé, zamrzaju atď. Zasahujú tie systémy aj do bežných vecí v telke ako prepínanie kanálov či rôzne nastavenia? Alebo je to oddelené? Chcem aby to bolo svizne hneď ako zapnem telku a nie čakať minútu kým naskočí obraz a potom ďalšiu minútu kým prepnem niečo
-
Ryan Giggs
VIP
Ano a to z externych vstupov a interneho tuneru zvlada bez problemov. Prehravanie po sieti, youtube atd. su uz funkcie mimo toho co uz robi televizor televizorom. Tu uz ziadas od TV aby suploval pocitac.aacid napísal:ale telka nie je all in one zariadenie, sluzi na prehravanie audiovideo obsahu, nic viac nic menej.
Co sa tyka zavislosti ovladania TV a OS, tak u androidu to funguje v ramci os. Cize su to akoby aplikacie androidu. U ostatnych systemov neviem.
no to iste sa 10 rokov rozpravalo aj o telefonoch. telefon je telefonovanie a smskovanie, internet je uz funkcia mimo toho co robi telefon telefonom...
-
Ryan Giggs
VIP
Telefon je komunikator, a tam patri aj komunikacia cez net. Plus to ma neporovnatelne dlhsiu historiu. Ale tiez tam nie vsetko funguje koser.
telka je na prehravanie multimedii, dnes vacsina multimedii je na internete.
historiu ma vacsiu, ale predsa do tych teliek davaju tie iste systemy co do tabletov a telefonov... ale mas pravdu android je rovnako na h... v telefonoch, ale to tiez je nie ospravedlnenie, tam to malo poriadne fungovat uz davno.
serie ma to ze moje moznosti su bud za 800 eur kupit telku so shitnym systemom, alebo za 800 kupit telku so shitnym systemom a za dalsie 2 stovky k nemu dokupit htpc...
keby mi aspon nejaky vyrobca predal tu istu verziu telky bez systemu, iba zobrazovacie zariadenie, ktore sa aspon zapne rychlo. zacinam sa zamyslat na projektorom.
historiu ma vacsiu, ale predsa do tych teliek davaju tie iste systemy co do tabletov a telefonov... ale mas pravdu android je rovnako na h... v telefonoch, ale to tiez je nie ospravedlnenie, tam to malo poriadne fungovat uz davno.
serie ma to ze moje moznosti su bud za 800 eur kupit telku so shitnym systemom, alebo za 800 kupit telku so shitnym systemom a za dalsie 2 stovky k nemu dokupit htpc...
keby mi aspon nejaky vyrobca predal tu istu verziu telky bez systemu, iba zobrazovacie zariadenie, ktore sa aspon zapne rychlo. zacinam sa zamyslat na projektorom.
-
Ryan Giggs
VIP
Prehravanie tie tv zvladaju aj po sieti. Problem je system celkovo a jeho stabilita, nie DLNA. To sa im vytykat neda.
Jediny TV bez smartu s kvalitnym obrazom je Philips 55PFK6300. Uz ho ma ale len velmi malo shopov a za brutalne prehnanu cenu.
Inak su aj monitory v takych uhloprieckach, ale tiez za mastne sumy.
Jediny TV bez smartu s kvalitnym obrazom je Philips 55PFK6300. Uz ho ma ale len velmi malo shopov a za brutalne prehnanu cenu.
Inak su aj monitory v takych uhloprieckach, ale tiez za mastne sumy.