Stočené km
Re: Stočené km
Keď o tomto zákone dávali reportáž v TV, tak nejaký policajt spomínal, že predajca si pred výkupom musí dané auto preveriť. Z takéhoto vyjadrenia mi vychádza iba toľko, že za to bude zodpovedný predajca.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
bazárnik radšej zoberie akuto nas5 ako by mal dokazovať, že on to nestočil, aj keby to nestočil tak ak má auto 650k a on to kúpi so 150 a predáva so 150k a nevidí rozdiel, tak skrachuje na tom bazare. Stočiť o 100k tak čert to vem, ale ak by bolo sotčené až o pol milióna a predajca nemá o tom ani páru ? to nenahovorí ani divej svini, a isto tam má takých stočeniek(čo ich tam má) viac, tak nebude riskovať.
A je to aj niekde v zakone alebo je to len "jedna baba povedala"?
A co je "preverit dane auto"? Nestaci skontrolovat odometer a vizualne stav auta? To si musim zaplatit 350 certifikatov od Cebie a podobnych darmoslapov, aby som dane auto este niekedy vobec mohol predat? Bullshit.
A co je "preverit dane auto"? Nestaci skontrolovat odometer a vizualne stav auta? To si musim zaplatit 350 certifikatov od Cebie a podobnych darmoslapov, aby som dane auto este niekedy vobec mohol predat? Bullshit.
-
hrban
Addict
stačí si zavolať na STK a overiť si, ak ťahá auto z EU, tak každá krajina EU spisuje stav pri kontrole.
Plus ak bazár má viac takýchto 10-15 ročných áut a všetky s nájazdom 150k tak to vrká tieň práve na neho, že to stáča. V západnej európe ani nenájdeš inzerát na 10 ročné auto s takým nájazdom. A ak taký má, tak ti to prdnú razom aj s certifikátom, čo je s presnosťou +-10%
Plus ak bazár má viac takýchto 10-15 ročných áut a všetky s nájazdom 150k tak to vrká tieň práve na neho, že to stáča. V západnej európe ani nenájdeš inzerát na 10 ročné auto s takým nájazdom. A ak taký má, tak ti to prdnú razom aj s certifikátom, čo je s presnosťou +-10%
V prílohe máš kompletne celý zákon. Môžeš si ho preštudovať.
- Prílohy
-
- 2016_03_01_2004_725_rek_s_novelou_2015_412.pdf
- (978.28 KiB) 111 stiahnutí
-
hrban
Addict
§ 23b
(3) Právnickým osobám a fyzickým osobám – podnikateľom sa zakazuje uvádzať, sprístupňovať na
trhu alebo ponúkať na trhu Slovenskej republiky cestné motorové vozidlá, na ktorých došlo
k neoprávnenej manipulácii s počítadlom prejdenej vzdialenosti.
A tu je to pekne napísané.
(3) Právnickým osobám a fyzickým osobám – podnikateľom sa zakazuje uvádzať, sprístupňovať na
trhu alebo ponúkať na trhu Slovenskej republiky cestné motorové vozidlá, na ktorých došlo
k neoprávnenej manipulácii s počítadlom prejdenej vzdialenosti.
A tu je to pekne napísané.
Ze bazarnik kupil auto stocene, to predsa nie je moj problem a moja uloha to dokazat. Mojou snahou a cielom je pri kupe takeho auta dokazat to, ze ja som kupil auto od bazarnika so 150 tisic a v skutocnosti ma 650 tisic.
//autoeditácia príspevku (06 Máj 2017, 17:38)
Pekny clanok na blogu o stoceni 607 tisic na Superbe - https://blog.autobazar.eu/rekorder-v-po ... k3303.html
Pekny clanok na blogu o stoceni 607 tisic na Superbe - https://blog.autobazar.eu/rekorder-v-po ... k3303.html
-
RATZINGER666
Darca
tolko k vydrzi malych naftakov vo velkych autach 
ked to bude otec predavat ake km by mal uviedt? pravdive ze?
To sa pytas skutocne alebo si robis srandu?
-
RATZINGER666
Darca
nech tam nepise najazdene km ale stav tachometra 
Ten sa nenamahal ani tie zodrane koberceky vymenit. Ale auto v top stave s najazdom okolo 187 000km a menenou spojkou (pripadne turbom) je uz taka tocenkova klasika.heker napísal:Ze bazarnik kupil auto stocene, to predsa nie je moj problem a moja uloha to dokazat. Mojou snahou a cielom je pri kupe takeho auta dokazat to, ze ja som kupil auto od bazarnika so 150 tisic a v skutocnosti ma 650 tisic.
Potom pri obhliadke (niekde na pumpe) by som ocakaval typka, co sa vyzna a moze potvrdit, ze su to drziaky. Ze pozna auto, ktore s tym motorom natocilo vpohode cez pol miliona (ze to je to, co sa ti chysta predat ti zabudne povedat) a na navodenie dovernej atmosfery ta upozorni na kamienok v hmlovke, skrabancek na blatniku ci inu prkotinu, ktora je v kontexte realneho stavu vozidla uplne nepodstatna..