Nadmatrac / doplnkový matrac / matrac
Nadmatrac / doplnkový matrac / matrac
Máte niekto skúsenosti s doplnkovým matracom (dormeo), tzv. nadmatrac?
Je to tenké asi 5 cm, ale vraj ak mate nepohodlný matrac a dáte naňho toto, tak to veľmi pomôže a budete spať pohodlne.
Mate niekto s týmto osobne skusenosti?
Predsa len, tým že to je take tenké to trosku vyvoláva vo mne nedôveru.
Je to tenké asi 5 cm, ale vraj ak mate nepohodlný matrac a dáte naňho toto, tak to veľmi pomôže a budete spať pohodlne.
Mate niekto s týmto osobne skusenosti?
Predsa len, tým že to je take tenké to trosku vyvoláva vo mne nedôveru.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nadmatrac / doplnkový matrac
Ja s tym mam skusenost. Ak mas moc tvrdu postel, tak 5cm ti moze byt malo. V Jysku kupis trebars aj 8cm hruby, kde to hrubku uz pocitis.
skusenost nemam, ale fungovat to bude - vytvori ti to celistvu vrstvu tym padom je v podstate jedno co mas pod tym.
Mam skusenosti s matracmi penovimi ktore som si dal na povodny matrac.
otazka je vsak tak ci das 100e za toto alebo si kupis normalny matrac za kus viac...
Mam skusenosti s matracmi penovimi ktore som si dal na povodny matrac.
otazka je vsak tak ci das 100e za toto alebo si kupis normalny matrac za kus viac...
len tych matracov je tolko, ze netusim podla coho a aky si vybrat ...
Podstatna je tu pamatova pena, je to patent, takze znacka na to moze mat len minimalny vplyv, dolezita moze byt hrubka. Na komplet matracoch je tiez pamatova pena len v urcitej hrubke. Co sa tyka hrubky, je dolezita vaha osoby, pre 100kg bude treba urcite hrubsiu pamatovu penu ako pre 60kg osobu.
Tiez je dolezite ci povodny matrac / povrch je rovnomerny, alebo deformovany / prelezany, v druhom pripade je prinos tenkej pamatovej peny dost otazny.
Tiez je dolezite ci povodny matrac / povrch je rovnomerny, alebo deformovany / prelezany, v druhom pripade je prinos tenkej pamatovej peny dost otazny.
No takto, aby som to objasnil. Chcem si spraviť takú posteľ z paliet. A chcel som, že kúpim nejaký úplne najlacnejší matrac a naňho by som dal ten nadmatrac. Len teraz ako tak nad tým rozmýšľam, neviem ci by nebolo lepšie kúpiť radšej dobrý matrac (neviem aký je dobrý) vzhľadom na cenu nadmatracov.
-
hojko
Site Admin
Vyberat sa nea len tak z hlavy. Dobre ti napisal Forsaken, ze zalezi od toho co mas pod tym. Idealne ist niekde do obchodu a skusit si to, niekde to dokonca vedia pozicat na 1-2 dni. Kedze to chces mat na paletach, ktore su tvrde, urcite ti nebude stacit 5cm matrac, resp. pamatova pena. Tam treba rozhodne viacej a urcite by som to riesil kvalitnym matracom.
A viete mi niekto poradiť aký je kvalitný matrac? Chcel by som rozmery okolo 160-180x200
-
hojko
Site Admin
Napriklad Dormeo za 600 eur mas kvalitny matrac. Ty tu chces nieco na co sa odpovedat neda. To co moze vyhovovat mne (cena, vyska, zlozenie matraca, tvrdost...) nemusi vyhovovat tebe. Matrac si treba pozriet, vyskusat si na to lahnut atd... Mal by si sa obratit na specializovanu predajnu, kde si na tie matrace mozes lahnut, sadnut, skusit si ako sa chovaju pod tvojim telom, tu na fore ti tazko niekto da radu, ze tento a tento si kup. Okrem toho to chces na tvrdy podklad v podobe palety, pricom bezne byva matrac ulozeny pod makkym rostom - to znamena, ze matrac na palete bude tvrdsi ako matrac pod rostom. A z hladiska pouzivania, prenosu, skladovania..., ludia kupuju vacsinou 2 matrace po 80/90cm ako jeden velky.
Da sa niekde kupit matrac aj tak, ze keby mi nevyhovoval tak ho vratim ?
Ked si nejaky vyhliadnem v predajni, kde ho vyskusam, objednam si taky odniekial cez internet, tak ho mozem potom vratit ak by nevyhovoval ?
Ked si nejaky vyhliadnem v predajni, kde ho vyskusam, objednam si taky odniekial cez internet, tak ho mozem potom vratit ak by nevyhovoval ?
-
hojko
Site Admin
Predsa plati zakon, ze tovar objednany cez internet mozes do 14 dni bez udania dovodu vratit. Tak na co takato sprosta otazka???
Tak lebo matrac je asi baleny v nejakej folii nie ? Tu budem musiet potrhat. Takze povodne balenie sa nezachova.
-
hojko
Site Admin
Televizor nie je baleny v krabici, topanky nie su balene v krabici, myska nie je v plastovej krabicke (vacsinou) alebo displej nie je rozlozeny a vo folii???
ja si myslim ze vela zavisi od hmotnosti toho kto na tom bude lezat. Tazke vahy potrebuju kvalitne,drahsie matrace. Zatial co nizsie vahy budu spokojne aj s obycajnym. Ja som toto riesil pred nejakym tym rokom a vsade ponukali drahe matrace s kopec vrstvami a neviem cim specialnym.
Naschval som ale isiel do velmi jednoducheho a lacnejsieho s tym ze ak nebude vyhovovoat tak vratim a nakoniec som si ho nechal lebo je plne vyhovujuci.
Naschval som ale isiel do velmi jednoducheho a lacnejsieho s tym ze ak nebude vyhovovoat tak vratim a nakoniec som si ho nechal lebo je plne vyhovujuci.
Ano, aj ja som pisal ze velmi zalezi na vahe osoby, ale tiez na tej pamatovej pene, dnes uz kupovat matrac bez nej sa myslim neoplati. Mozno nizsia cena, ale prelezi sa to a aj ked na zaciatku sa zda OK, tak vydrzi kratsie a nakoniec ked si rozpocitas na dlhsie obdobie tak vyjde to este drahsie.
Ako som pisal, pamatova pena je patent, nie je dobra a zla, bud je prava alebo neprava a teda sa ani nemoze volat pamatova pena. Takze myslim ze staci najlacnejsi s pamatovou penou - pre beznu vahu, myslim ze na velmi nizke ani nie je, ja som mal problem najst pod 90kg. Tie drahsie maju rozne "specialne" a "unikatne" vrstvy, ktore su viac-menej zbytocne a stoja aj o 100€ viac, rovnaka velkost, rovnaka hrubka pamatovej peny.
Inak to co pisem dokazuje aj to ze sa predavaju tie nadmatrace, resp. cista pamatova pena a je skoro tak draha ako cely matrac, to pod tym ked si rozlozis je prakticky taka spongiova pena, myslim ze aj nejake Dormeo sa da rozoberat a kombinovat, je tam "tvrdsia" a makksia pena, hore vzdy pamatova.
Este je k tomu dolezity dobry vankus, mozes mat super matrac, ale ked mas zly vankus a mas zle krcnu chrbticu, je ti matrac nanic, lebo sa ti to prenesie na cely chrbat aj hlavu. Vankus z pamatovej peny pomoze viac ako matrac, treba si zvykat ze je nizsi, najst si spravnu polohu, ale potom sa to neda porovnavat s beznym.
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2016, 21:42)
hojko - inak ja by som sa ani tak necudoval, mnoho ludi nevie o moznosti vratit tovar vobec alebo nevie ze to plati v celej EU, tiez nie kazdy vie na ktore vynimky sa to vztahuje.
V tomto konkretnom pripade, dost podstatne moze byt aj postovne, to pri vrateni tovaru plati kupujuci, navyse ani neviem ako to riesi posta, ci taky velky matrac vie poslat, navyse to postovne nemusi byt lacne.
K cenam, prave matrace casto ponukaju aj zlavove portaly, odporucam samozrejme porovnavat ceny aj s heurekou, teda nie len sledovat percento zlavy, ale min. sa tam da kupit kvalitnejsi za rovnaku cenu ako ine, alebo je vankus zdarma a pod., no nejaky aktualny a vacsi prieskum som nerobil - taktiez zlavove portaly, niektore, umoznuju vratit tovar.
EDIT: tak dokonca maju aj tie nadlozky z pamatovej peny
Ako som pisal, pamatova pena je patent, nie je dobra a zla, bud je prava alebo neprava a teda sa ani nemoze volat pamatova pena. Takze myslim ze staci najlacnejsi s pamatovou penou - pre beznu vahu, myslim ze na velmi nizke ani nie je, ja som mal problem najst pod 90kg. Tie drahsie maju rozne "specialne" a "unikatne" vrstvy, ktore su viac-menej zbytocne a stoja aj o 100€ viac, rovnaka velkost, rovnaka hrubka pamatovej peny.
Inak to co pisem dokazuje aj to ze sa predavaju tie nadmatrace, resp. cista pamatova pena a je skoro tak draha ako cely matrac, to pod tym ked si rozlozis je prakticky taka spongiova pena, myslim ze aj nejake Dormeo sa da rozoberat a kombinovat, je tam "tvrdsia" a makksia pena, hore vzdy pamatova.
Este je k tomu dolezity dobry vankus, mozes mat super matrac, ale ked mas zly vankus a mas zle krcnu chrbticu, je ti matrac nanic, lebo sa ti to prenesie na cely chrbat aj hlavu. Vankus z pamatovej peny pomoze viac ako matrac, treba si zvykat ze je nizsi, najst si spravnu polohu, ale potom sa to neda porovnavat s beznym.
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2016, 21:42)
hojko - inak ja by som sa ani tak necudoval, mnoho ludi nevie o moznosti vratit tovar vobec alebo nevie ze to plati v celej EU, tiez nie kazdy vie na ktore vynimky sa to vztahuje.
V tomto konkretnom pripade, dost podstatne moze byt aj postovne, to pri vrateni tovaru plati kupujuci, navyse ani neviem ako to riesi posta, ci taky velky matrac vie poslat, navyse to postovne nemusi byt lacne.
K cenam, prave matrace casto ponukaju aj zlavove portaly, odporucam samozrejme porovnavat ceny aj s heurekou, teda nie len sledovat percento zlavy, ale min. sa tam da kupit kvalitnejsi za rovnaku cenu ako ine, alebo je vankus zdarma a pod., no nejaky aktualny a vacsi prieskum som nerobil - taktiez zlavove portaly, niektore, umoznuju vratit tovar.
EDIT: tak dokonca maju aj tie nadlozky z pamatovej peny
pracujem v nemenovanej firme ten nadmatrac sa vola aspon to tak volaju u nas korektor a poviem ti utratit za to myslim ten rozmer - nad 100 euro tak neviem či je to až tolko hodne. Ano je to makšie ale ...
Re: Nadmatrac / doplnkový matrac / matrac
No bol som v KIKA, maju tam taku cast, ktora sa vola matracove studio a mali tam rozdelene matrace na makke, tvrde a stredne. Myslel som si, ze to mi nejak ulahci vyber, ale niekedy bol matrac, ktory bol oznaceny za tvrdy maksi ako ten, ktory bol stredny. Takze vobec mi to nepomohlo.
Vacsinou vsak mali penove matrace a celkom sa mi pozdavali tie, ktore boli zo studenej peny. Dobre sa na nich sedelo - lezalo.
Vacsinou vsak mali penove matrace a celkom sa mi pozdavali tie, ktore boli zo studenej peny. Dobre sa na nich sedelo - lezalo.
Priživím sa na tejto téme, lebo tiež uvažujem o kúpe nadmatracu na jednu posteľ - konkrétne na váľandu, keďže je dosť tvrdá. Bude to mať nejaký zmysel ?
-
hojko
Site Admin
kutya: Lenze ak ma jeden matrac 12cm a dalsi ma trebars 18cm, tak ked budu oznacene ako stredne, tak urcite pri tej rozdielnej hrubke (6cm) to budes inak vnimat. A zase, nie je stredny ako stredny, kludne by sa to dalo este blizsie popisat, ze stredne makky, normalny, stredne tvrdy... Ako som pisal vyssie, matrac si treba skusit, treba si nan skusit lahnut a sam uvidis, tiez hra rolu k tomu ciastocne aj typ rostu.
energy00: Vyssie som pisal, ze zalezi od hrubky. Ak tam hodis 8cm, tak ten rozdiel urcite pocitis. Ak tam hodis 5-6cm, tak je to otazne. Ak tam das ten tenucky 3cm, tak to ani nepocitis, to si rovno mozes dat dve deky miesto toho vrchneho matracu. Aj tebe odporucim ist do nejakej predajne, najst si tento vrchny matrac a skusit si ho polozit na postel. Najdi si tvrdu postel alebo gauc, poloz to na to a sam uvidis, ze ci je tam rozdiel. Ja si pamatam, ze ked som nieco take pozeral, tak som si to v Jysku skusal, pekne som si ich povyberal, hadzal na postel a nebol ziadny problem. A myslim si, ze vacsina predajni ti s tym ochotne pomoze.
energy00: Vyssie som pisal, ze zalezi od hrubky. Ak tam hodis 8cm, tak ten rozdiel urcite pocitis. Ak tam hodis 5-6cm, tak je to otazne. Ak tam das ten tenucky 3cm, tak to ani nepocitis, to si rovno mozes dat dve deky miesto toho vrchneho matracu. Aj tebe odporucim ist do nejakej predajne, najst si tento vrchny matrac a skusit si ho polozit na postel. Najdi si tvrdu postel alebo gauc, poloz to na to a sam uvidis, ze ci je tam rozdiel. Ja si pamatam, ze ked som nieco take pozeral, tak som si to v Jysku skusal, pekne som si ich povyberal, hadzal na postel a nebol ziadny problem. A myslim si, ze vacsina predajni ti s tym ochotne pomoze.
Tak predavaju sa dost 4cm na zlavovych portaloch, ak to je pamatova pena, tak to mozno vyznam ma, zalezi ci ma ten clovek vazi 60 ci 120kg, pri 60kg to mozno pociti, pri 120kg urcite nie.
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2016, 2:58)
Inak tiez tie naj matrace nemaju 10cm pamatovu penu, to je najdrahsia patentovana cast, takze to je mozno tak 4-8cm, zalezi teda na vahe osoby, ak ma navyse pomerne kvalitny ale tvrdy matrac, moze taka nadlozka pomoct a za polovicnu cenu, samozrejme najlepsie je si to vyskusat, ja by som si ju mozno vyskusal aj na zemi, ci nejakej drevenej lavicke.
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2016, 2:58)
Inak tiez tie naj matrace nemaju 10cm pamatovu penu, to je najdrahsia patentovana cast, takze to je mozno tak 4-8cm, zalezi teda na vahe osoby, ak ma navyse pomerne kvalitny ale tvrdy matrac, moze taka nadlozka pomoct a za polovicnu cenu, samozrejme najlepsie je si to vyskusat, ja by som si ju mozno vyskusal aj na zemi, ci nejakej drevenej lavicke.